keskiviikko 21. huhtikuuta 2021

Dietti kuulumisia ja resepti herkulliseen banaanileipään




Kerroin teille, että huhtikuun ensimmäisestä alkaa mun kesäkuntoon tai oikeastaan loppuelämäksi kuntoon projekti. Ostin itselle Ilona Siekkisen treeniohjelmia pari kappaletta ja niiden kanssa on painettu salilla jo kolmisen viikkoa. Lisäksi ensi viikolla mulla alkaa Ilonan 30 päivän haaste, jonka aion vetää vielä tiukalla otteella niin, ehkä se kesäkuntokin jostain esiin kaivautuu.

Syy tähän projektiin oli se, että mua alkoi risomaan koronakilot. En nimittäin ole pitänyt farkkuja kohta yli vuoteen ja tuossa yksi kaunis keväinen päivä yritin kiskoa housuja jalkaa. Kauhukseni sain todeta, etteihän ne mihinkään mahtuneet ja moni muukin vaate kiristi ja puristi. Kotona istuminen on tuottanut tulosta ja talvi on mulla aina vaikea. Väsyttää ja liikuntaan on vaikea löytää energiaa. Niinpä oonkin aika lailla sen 6 kuukautta ollut melkoisella herkkuvaliolla. Sokerikoukusta olen nyt yrittänyt eroon ja aika hyvin on mennyt. Parhaiten menee, kun ei osta kotiin mitään herkkujemmoja kaappiin. Olen tehnyt myslit itse ja kun tekee mieli lettuja niin korvaan normiletut proteiini- tai banaaniletuilla. 

Päätin jo projektin aluksi, etten mene vaa'alle, koska mulla loppuu motivaatio aina siinä vaiheessa, kun parissa viikossa ei ole lähtenyt suurin piirtein 5 kiloa rasvaa liikkeelle. Tiedän, että painon pudotus on hidasta ja varsinkin se alku voi olla kropalle niin iso shokki ettei mitään edes tapahdu pieneen hetkeen. No nyt olen lisännyt liikuntaa, karsinut sokerit ja lisännyt paljon kasviksia, hedelmiä sekä marjoja päivittäiseen ruokavalioon. Kuulkaas toissapäivänä kokeilin mun kevättakkia ensimmäisen kerran (se ei siis syksyllä oikein mahtunut edes päälle) ja sehän solahti kiinni tuosta noin vain. Eli kyllä siis jotain muutosta on tapahtunut, vaikka peilikuva ei vielä omaan silmään kovin suurelta muutokselta näytäkkään. Vaatteet ja mittanauha onkin paras motivaatio laihdutuksessa.




Tässä olis muuten aivan super herkullinen banaanileipä resepti, jolla taittuu makeannälkä ja tämän voi valmistaa myös ihan täysin sokerittomana korvaamalla sokerin ylimääräisellä banaanilla ja isolla lusikalla hunjaa. Otahan kokeiluun!

Banana bread

* 3 banaania

* 3/4 dl juoksevaa margariinia (valitse kevyt)

* 2 dl sokeria (tai korvaa banaanilla ja hunajalla)

* 2 kananmunaa

* 1 tl soodaa

* 3,5 dl jauhoja (mitä tahansa)

* 1 limetin mehu

* maun mukaan mausteeksi kanelia, kardemummaa, pomeranssia, vaniljauutetta

* lisää halutessasi päälle tai taikinaan pähkinärouhetta



Soseuta/muussaa banaani ja sekoita kaikki aineet keskenään isossa kulhossa. Kannattaa lisätä sooda yhdessä jauhojen kanssa. Kaada seos vuokaan. Paista uunissa 175 asteessa noin tunti. Jos haluat, että leipä jää vähän kosteaksi sisältä, pidä vajaa tunti. Voit kokeilla puutikulla tai veitsellä, ettei taikina ole sisältä raaka. 

Banaanileipä on ihana herkku, joka säilyy jääkaapissa usean päivän, joten kakkua ei tarvitse tuhota heti kerralla. Ja koska tämä on makeutettu banaaneilla, se on myös parempi valinta sokerisille herkuille.

Ootko jo testannut?
6 kommenttia on "Dietti kuulumisia ja resepti herkulliseen banaanileipään"
  1. Tsemppiä pudotukseen ja elämänmuutokseen! itse en mitään liikunta-juttua suorita, mutta aika karsittua ruokavaliota jota on helppo muokata vaikka lämpimäksi kanasalaatiksi tai syödä ihan jotain tavallista arkiruokaakin. Otin tavotteeksi 1o ooo askelta per päivä ja välillä siitä on jääty tuhannella tai kahdella, joinain päivinä on tullut pyöräiltyä askeleidenkin edestä :) Olisi kiva saada tuotua säännöllinen ulkoilu/liikunta elämään myös mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja tsemppiä myös sinne :)
      Pelkällä ruokavaliollakin saa paljon muutoksia aikaan ja niinhän myös sanotaan, että painonpudotuksessa kaikki lähtee ensisijaisesti syömisestä, toissijaisesti sitten liikunnalla. pelkällä liikunnalla on kuitenkin vaikea pudottaa jos syöminen ei ole kunnossa.
      Kävely on muuten yllättävän tehokasta rasvanpolttoa, joten jos vain suinkin aikaa löytyy niin tuo päivittäinen 10 000 askeleen tavoite on tosi hyvä ;)

      Poista
  2. Tsemppiä projektiin! Mulla on kans tavoitteena se 10000 ja kyllä se yleensä täyttyy. Nyt on liikunta ollut taas tauolla, ensin sain jonkun kipukohtauksen että jouduin sairaalaan, epäiltiin munuais- tai sappikiviä mutta sitten ei mitään taaskaan löydetä ja odotan vaan röngten aikaa. Syönnin jälkeen maha turpoaa ja alkaa oksettaa. Tosi turhauttavaa kun maha on koko ajan turvonnut ja ei puhettakaan että vaatteita saisi päälle.
    Viikko sitten nostelin liian raskasta ja sain noidannuolen, nyt vasta viidentenä päivänä alkaa helpottaa mutta eipä ole uskaltanut salille lähteä. Voi kun olisi joku kaveri joka lenkkeilisi mielellään. Kaupungissa asuessa niitä oli ja kympin lenkki meni helposti. Yksin ei jaksa :/ oon kuitenkin karsinut herkut pois ja joka päivä kiinnitän huomiota syömisiin mutta tuo mahakipu vie motivaatiota...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja samoin sinne! :)

      Voih onpa sulle nyt sattunut ja tapahtunut. Toivottavasti menis kaikki nuo nyt ohi pian ja pääsisit taas nauttimaan liikunnan ilosta ja ihan vain paremmasta olosta <3 Voimia ja tsemppiä!

      Treenikaveri on kyllä hyvä jos sellainen löytyy! Auttaa niin paljon kun voi jonkun kanssa sopia treenit tai lenkin. Vaikea siitä on sitten itsekään luistaa enää kun on jotain sovittu. Kalenterointi auttaa muuten mulla itsellä pitämään treenit aikataulussaan, ja tulee myös paljon vähemmän lipsuttua kun on treenit valimiiksi jo kalenterissa suunniteltuna.

      Poista
    2. Mulla on sama, su ja ke on aina treenit ja niihin mennään. Maanantaisin sitten kun koronan jälkeen saa taas järjestää ;) siinä on jo 3 treeniä viikolle ja sitten päälle koiran kanssa lenkkeilyt, pidemmän lenkin järjestän lyhyelle työpäivälle niin jaksaa ja pystyy pakottamaan itsensä ;)

      Poista
    3. No tuo määrä on jo tosi hyvin!! Koira on kans kyllä hyvä, kun se pakottaa päivittäiseen arkiliikuntaan ihan huomaamatta <3

      Poista