lauantai 12. kesäkuuta 2021

Cattier Paris - ecosertifioitua luonnonkosmetiikkaa suoraan Ranskan sydämestä

 * tuotteet saatu Naturalgoodscompany

Kuva Eija Ranua


Voi miten mä rakastankin sitä tunnetta, kun löydän uuden ihanan ihonhoitosarjan, jonka tuotteet sopii omalle iholle kuin nenä päähän. Cattier Paris tuli mulle tutuksi parisen vuotta sitten, kun ostin I love me- messuilta heidän kulttimaineisen miselliputsarin. Se oli niin hyvä, että brändin nimi jäi takaraivoon kolkuttelemaan. Ehkä voisin joskus testata jotain muutakin.

Tänä keväänä sitten sain mahdollisuuden sukeltaa Cattier Parisin maailmaan uudelleen, kun Naturalgoodscompany tarjosi yhteistyön kautta minulle brändin tuotteita testiin. En voinut kieltäytyä, sillä hyvät muistot tuosta misellivedestä oli jotenkin pinttynyt mieleeni. Ja onneksi lähdin testaamaan, koska tästähän aukeni ihan uusi maailma. Cattier Paris tuli kylppärin hyllyille jäädäkseen.

Syitä Cattier Parisin ja minun rakkaustarinaani on monia. Yksi niistä on ehdottomasti se, että tuotteet on ecosertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Sarja on Ranskassa todella suosittu ja brändi rakentui alunperin savituotteiden ympärille. Savihan on varsinainen luonnon ihme ihonhoidossa. Savi nimittäin syväpuhdistaa ihohuokoset samalla kun se tarjoaa runsaalla tarjottimella mineraaleja ihon rakennustarpeisiin. Savi sopii myös erityisen hyvin herkälle iholle ja epäpuhtaalle iholle sen on loistavan puhdistustehon ansiosta oikein taivaan lahja. 

Toinen syy pitää tästä sarjasta on hinta. Voisi kuvitella, että Ranskan muodin ja ylellisyyden kehdosta tuleva brändi maksaisi maltaita, mutta ei. Cattier Paris lumoaa myös hinnoillaan, sillä näitä tuotteita saa todella kilpailukykyiseen hintaan. Hinta-laatusuhde näissä tuotteissa on siis enemmän kuin kohdillaan.





Kasvovesi kuuluu mulla ihan joka päiväiseen ihonhoitoon. Suihkin sitä kasvoille aamuin illoin, joskus jopa kesken päivän virkistämään tai tuomaan lisää kosteutta. Kasvovesi sisältää luomu ruusu- sekä kamomillavettä ja kehäkukkauutetta. Kasvovedessä on mieto raikas tuoksu, joka tulee siihen lisätyistä eteerisistä öljyistä. Suihku on tässä kasvovedessä melko kova, joten kannattaa suosiolla pitää purkkia pienen etäisyyden päässä kasvoista. Muuten tästä ei ole valittamista ja iso purkki on riittoisa.


Jos ihosi on herkkä ja kaipaat kevyttä, mutta reilusti kosteuttavaa ja hoitavaa päivävoidetta, niin annapas tälle mahdollisuus. Samettisen pehmeä voide sisältää ruusuvettä, punaista savea, tattari- ja pellavasiemenuutteita. Voiteessa on spamainen mieto mutta erittäin miellyttävä tuoksu. Se myös hulahtaa kivuttomasti ihoon jättämättä ihoa rasvaiseksi, joten tämä on todellinen löytö! Oma ihoni on tykännyt ja sanoisin tämä sopivan niin kesä kuin talvikäyttöönkin.


Sitten päästään näihin kuuluisiin savituotteisiin, mistä brändi erityisesti tunnetaan. Tämä vaaleanpunainen savinaamio on tarkoitettu herkälle ja helposti reagoivalle iholle. Koostumus on ohutta ja kosteaa, mikä tekee tästä helposti levittyvän. Usein savinaamiot ovat turhan tököttejä ja ne kuivahtavat niin nopeasti, koska massa on jo valmiiksi kuivakkaa. Tämä ei ole, eikä se iholle kuivuessa myöskään aiheuta ikävää kiristelevää tunnetta. Naamiossa on kosteuttavaa sheavoita ja epäpuhtauksia ehkäisevää piparminttuöljyä.


Valkoista savea sisältävä kasvokuorinta on tarkoitettu ihan kaikille ihotyypeille. Ohut mutta kosteahko koostumus takaa sen, että kuorinta on helppo pyöritellä kasvoille. Savessa olevat pienen pienet rakeet kuorivat ihon helläväraisesti mutta tehokkaasti, samalla kun savi imee ihohuokosten epäpuhtaukset itseensä. Tässä kuorinnassa on todella jännä vähän makeahko tuoksu, mutta erittäin koukuttava ja tykkään siitä tosi paljon. Ylipäänsä Cattier Paris tuotteissa on mielenkiintoista se, että jopa savituotteissa on hyvä tuoksut, eikä niistä pölähtele läpi maaperän aromit. Myös tässä on savinaamion tavoin sheavoita ja piparminttuöljyä.




Koko sydämestäni suosittelen tutustumaan tähän sarjaan. Näen tämän kohderyhmänä nimittäin aivan kaiken ikäiset naiset. Tämä sopii hyvin nuorelle aikuiselle kuin vähän iäkkäämmällekin, sillä myös tuoksumaailma vetoaa monen ikäiseen käyttäjään. Nämä sopivat hyvin myös hajusteherkille, koska varsinaisesti parfyymisiä nämä ei ole vaan tuoksut on luonnollisia ja hyvin mietoja. 

Instagramin puolella on nyt myös menossa arvonta, jossa voittaja pääsee testaamaan Cattier Paris tuotteita. Käy ihmeessä osallistumassa. Pääset helposti mun instaan oikealta valikosta.

Ootko sä testannut Cattier Paris tuotteita?
2 kommenttia on "Cattier Paris - ecosertifioitua luonnonkosmetiikkaa suoraan Ranskan sydämestä"
  1. Tuo Cattierin misellivesi oli minun mielestäni kyllä todella huono, ei puhdistanut ihoa mitenkään hyvin, joten ihmettelen, mistä moinen "kulttimaine" edes olisi päässyt syntymään.

    Olen kokeillut myös tuota saviputsaria, mutta minusta se raapii ihoa aika tavalla, joten sinuiksi en senkään kanssa oikein päässyt, valitettavasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho harmi jos ei sulla toiminut. Mulla on misellivettä jo toinen pullo menossa ja tykkään tosi paljon! Mutta joskus tuote ei toimi jollain, niinhän se kosmetiikassa aina menee :)

      Saviputsarissa on kyllä hyvin samettinen koostumus. Minulle ei raavi ihoa ollenkaan. Onkohan siinä ehkä koostumusta muutettu?

      Poista