perjantai 23. heinäkuuta 2021

Meidän koti ja sisustusvinkkejä

 * sisältää mainoslinkkejä



Jaoin pari päivää sitten Instagramin puolella kuvia meidän kodista, joka on oikeasti nyt vihdoin puolen vuoden jälkeen valmis! Siis miten hyvältä tutuu oikeasti sanoa tämä, kun tuntui että muuton jälkeen tuli jatkuvasti vain uusia takaiskuja ja korona viivästytti toimituksia. Ajattelin tehdä nyt jutun ihan tänne bloginkin puolelle, koska mun story julkaisut herätti niin paljon keskustelua. Linkkailen tänne myös uusimmat hankinnat, jos jotakuta kiinnostaa tsekkailla niitä tarkemmin.

Me asutaan siis Tampereen keskustassa kaksiossa ja ihan vuokralla toistaiseksi. Mietittiin kyllä oman asunnon ostamistakin, mutta koska meillä muuttui suunnitelmat ja päätettiinkin vuoden (viimeistään kahden) kuluessa muuttaa ulkomaille, mietittiin ettei näin lyhyeksi aikaa ole oikeasti järkeä alkaa omaa asuntoa ostamaan ja sitten säätämään sen myynnin kanssa. Vuokrahan tässä on toki korkea, mutta toisaalta ollaan aivan tässä keskustan ytimessä, järvinäköalat, ilmastointi, sauna ja aivan uusi talo, joten kyllähän tästä ilosta sen pari extra satasta sitten maksaakin. Mulle nimittäin on tärkeää, että harrastuspaikat, kivat lenkkimaastot ja kaikki palvelut on lähellä. Tästä onkin koirien kans tosi kiva lähteä kävellen Pyynikille ja kaikki keskustan ihanat kahvilat ja ravintolatarjonta on ihan kulman takana.




Mulla on itsellä tyyli muuttunut tosi paljon vuosien aikana ja nyt se alkaa ehkä asettua uomiinsa. Aikaisemmin sisustaminen oli myös tosi budjettisisustamista, koska opiskelija-asuntoihin ei halunnut pistää kiinni paljoa rahaa, joten huonekalut ostettiin käytettynä Torista. Hyviä löytöjä kyllä tehtiinkiin, mutta olihan se säätämistä ja etsimistä.

Nyt mun tyyli on muuttunut enemmän ja enemmän bohon suuntaan. Siis sellaista huolettoman rentoa, vaaleita värejä, luonnon materiaaleja ja välimerellistä tunnelmaa. Mä en tykkää juurikaan täysin modernista otteesta ja silmää miellyttääkin luonnollisuus sekä puu on erityisesti lähellä sydäntä. Niinpä meidän olkkarin iso arkkupöytä ja tv-taso on Acazia sarjaa. Nämä huonekalut on valmistettu Intiassa kasvatetusta akaasiapuusta ja se on juuri tuollaista tumman mahongin väristä takorautaisilla yksityiskohdilla koristeltu. Tykkään molemmista tosi paljon ja varsinkin tuo arkku on ihana, kun sinne sisään saa myös tavaraa. Meillä siellä on kaikki lautapelit säilössä.

Katselin huvikseen noiden uusien hintoja ja huitelivat monessa satasessa. Apua, itse ostin sekä arkun että tv-tason Torista abouttiarallaa 50 euroa kipale. Hyvää säästöä siis todellakin ja kunnoltaan nuo oli ihan moitteettomia. Toki arkku alkaa nyt kaipailla uutta puuöljykerrosta pintaan, joten se täytynee ottaa työnalle tämän kesän aikana.





Mun tyylissä on hitunen myös sellaista yleellisyyttä. Ylempänä kuvassa näkyy tuo kristallinen kattolamppu olkkarissa. Se mun oli pakko saada, koska kristallivalaisimet (modernit sellaiset) on mun heikkous. Meillä oli exän kanssa tuo samainen lamppu aikoinaan ja myytiin se, koska mies ei siitä tykännyt. Harmittelin sitä välittömästi myynnin jälkeen, mutta mikä onni olikaan, kun löysin täysin saman lampun tammikuussa Prismasta.

Oon yrittänyt luoda meidän kodin boho tunnelmaa pienillä yksityiskohdilla kuten kuivakasveilla, peileillä ja kynttilöillä. Tuo ihana pääpatsas oli lahja anopilta ja hän lähetti sen meille Espanjasta. Se on kyllä mahtava ja tykkään tuon tyylisistä sisustusesineitä. Se onkin päässyt paraatipaikalle meidän olkkariin (takana muuten näkyy mun maalaama taulu).





Bohossa mahtavinta on rentous. Ei haittaa vaikka vähän hapsottaa tai peitto ei ole niin suorassa. Nuo bohopeilit mitä meillä on kaksi kappaletta (toinen makkarissa) löytyi facebook kirpparilta ja ne on kivat sisustuselementit. Tykkään peileistä monestakin syystä. Ensinnäkin ne tuo valoa, toiseksi avaruutta huoneeseen.

Kirjoja meiltä löytyy vaikka millä mitalla, mutta probleema oli se, ettei me miehen kanssa kumpikaan haluttu mitään massiivista kirjahyllyä. Niinpä päädyin selailemaan muita ratkaisuja ja löysin tällaisen seinälle kiinnitettävän pienen hyllykokonaisuuden. Tosi näppärän kokoinen, eikä vie massiivisesti huonetilaa niin kuin perinteinen kirjahylly tekisi. Kyseinen hylly löytyi Trademaxilta ja tuon luukun takana on muuten myös hyllytilaa piilossa. Muotoilultaan tuo on älyttömän kiva, kun tykkään itse tasoista ja epäsymmetriasta. Trademaxin laatu on joskus vähän niin ja näin, mutta ainakin tämä hylly oli hyvä (paitsi ohjeiden osalta mitä mieheni kirosikin sitä kootessa).




Sohva vaihtui ihan pari kuukautta sitten, kun kyllästyin meidän mustaan divaanisohvaan. Ensinnäkin se oli niin massiivinen ja musta myös imi kaiken valon, joten päätin että nyt siirrytään vaaleaan. Etsin aikani, kunnes löytyi täydellinen vaaleanpunainen Ikean Söderhamn divaanisohva. Katselin itse asiassa samaista sohvaa myös oranssina ja oikeasti kutkutteli ostaa se pirteän värinsä takia, mutta näin jälkeenpäin mietittynä ehkä se olisi ollut turhan raffi meidän muuhun sisustukseen. Vaaleanpunaisella siis mennään ja vitsi tämä on mukava istua. Tuo istuinosa on vähän tavanomaista syvempi, joten siinä mahtuu retkottamaan ihan kunnolla ja patjat on jotenkin super pehmeät. Oli hyvä ostos ja tämäkin löytyi käytettynä Torista.





Piano on mun silmäterä ja sen sain myös anopilta lahjaksi, kun hänkin soittelee ja totesi mun tarvitsevan uuden hyvän soittimen. En pistänyt pahakseni, kun sain tuon upean Kawain sähköpianon, jossa on täysin akustisen pianon soundi. Nyt voin myös soitella vaikka yöllä, koska volumia pystyy säätämään ja tarvittaessa voin pistää kuulokkeet korviin ja soittaa niin, ettei kukaan muu kuule. 

Makramet on myös ihastuttavia, mutta en halunnut perinteistä seinävaatemakramea. Löysin ihan sattumalta Facebookin marketplacelta tällaisen makramehyllyn eli tämähän on siis super kiva, kun voin pistää hyllylle myös valokuvia tai mitä ikinä koriste-esineitä. Tämä on jotenkin tosi symppis ja ihana, kun ihmiset tekee käsitöitä. Tämä päätyi pianon päälle koristeineen.




Keittiö osoittautuikin meille sitten oikein kunnolla ongelmaksi. Tilattiin alunperin Turkuun ennen muuttoa ihan aito pyöreä marmoripöytä. Se taisi kuitenkin ottaa muutossa hittiä, koska pari kuukautta muuton jälkeen huomasin pöydän pinnassa koko leveydeltään halkeaman. Marmorihan on todella huokeaa materiaalia ja pienikin kolhu voi saada särön sen pintaan, joka ajan kuluessa kasvaa, kunnes koko pinta halkeaa. Saatiin pöytä palautettua ja mua harmitti niin suunnattomasti, etten saanut mun unelmien marmoripöytää. 

Päädyttiin sitten hankkimaan pyöreä pöytä kyllä, mutta vain marmorijäljiltemää, koska pöytä ei kestäisi muuttoa Espanjaan. Ehkä siis joskus Espanjassa vielä saan mun kauan unelmoimani marmoripöydän. Tämä pyöreä pöytä on kuitenkin kiva ja kestävempi ratkaisu, sillä MDF-levy kestää kovempaakin kulutusta. Pöytä on Elloksen* valikoimista ja sen pinta on musta. Samettituolit löytyi Veken valikoimista ja pyöreä vähän itämaistyylinen matto Trendcarpetilta. Tuli kyllä kaikkien hankintojen jälkeen todettua, että huh heijaa sisustaminen sitten maksaa...




Keittiöön toin hiukan bohoa pöytätableteilla, jotka tilasin Zocohomelta Espanjasta. He toimittaa Suomeen ja vitsi siellä on ihania juttuja. Olisin voinut sisustaa koko kodin heidän tuotteillaan, jos rahat olis riittänyt. Kannattaa käydä fiilistelemässä jos skandinaavinen ja boho sisustus on lähellä sydäntä. Nuo hapsutabletit löytyy täältä ja simpukkatabletit täältä. Saatte muuten koodilla ANNAROOSIE Zocohomen valikoimista -10% alen. On luotettava verkkokauppa ja nopea toimitus Suomeen. Espanjassa ehkä sitten sisustan mun tulevan kodin heidän tuotteillaan!
Kertokaas muuten toimiiko paremmin simpukat yksinään vai tuo hapsutabletti alla?




Makkariin sain ujutettua vähän enemmän bohoa, ku shoppailin Ellokselta noita kuivakukkia ja tein niistä rennon asetelman isoon maljakkoon. Peili löytyi joskus Facen kirpparilta ja samoin alhaalla näkyvä boho peili. Sängyllä olevia tyynyjä metsästelin pitkin poikin verkkokauppoja, koska halusin saada muutaman vaalean rennon koristetyynyn. Lopulta taisi löytyä Vekeltä nekin. Päiväpeitto* on uusin hankinta ja se sopii noiden tyynyjen kans hyvin yhteen. 

Makkarin seinällä oleva taulu me tehtiin muuten miehen kanssa itse Vallilan Tampere kankaasta (jota ei taida enää olla myynnissä). Ostettiin siis kangasta ja Eurokankaasta puiset taulukehykset, jonka ympärille pingotettiin kangas ja niitattiin kiinni puuhun. Tuosta tuli tosi kiva muisto Tampereesta, joka on mun kotikaupunki. 





Terassi on meillä oikea kesäkeidas. Nyt vihdoin kun saatiin sinne nuo bambusuojat niin kehtaa istuskellakin ihan rauhassa ulkosalla. Meillä on naapurit tuossa ympärillä niin lähellä, että aina oli vähän alaston olo ennen niitä suojia. 

Nyt tosiaan olen vihdoin tyytyväinen meidän kotiin ja se näyttää meidänlaiselta. Sopivan rennolta, mutta silti valoisalta ja modernilta. Tosin harmillista on jo nyt miettiä, että sitten joskus kun muutto ulkomaille koittaa, niin suurin osa meidän ihanista huonekaluista on myytävä. Täytyy sitten harkita lähteekö esim nuo Acazia kalusteet mukaan, mutta ainakin isoimmat eli sohva, sänky ja kaikki lipastot ja kaapit myydään. Niitä saa sitten Espanjastakin.

Onko sulla selkeä tyyli sisustuksessa?
4 kommenttia on "Meidän koti ja sisustusvinkkejä"
  1. Kaunis koti teillä <3 pakko kysyä kuitenkin näin siivousnatsina että miten vaalea sohva kestää koiria tai ylipäätään puhtaana? Itse ostin harmaan kangassohvan ja eihän sillä voi istua ellei ole viltit suojana koko ajan, aina jää vaatteista vähän likaa vaikkei suoranaisen likaiset vaatteet olisikaan. Saati koirasta sitten!

    Meillä on 2-kerroksinen vanha rintamamiestalo joka rempottaa joka suunnasta. Muutin tänne mutta eihän mun uudet valkeat/harmaat huonakalut käy tähän tyyliin. No mun tavarat vietiin yläkertaan jossa ne nyt istuu kun siellä on kaikki muut minun tavarat niin siellä on kokonaista mun silmiin. Yläkerrassa ei oleskella eikä koirat ole siellä joten kaikki säilyy puhtaana.
    Alakerrassa asutaan ja koirat + kissa on täällä. Ne kyllä sotkee ja karvaa. Kokonaisuus on omaan makuun sekava kun joka kohtaa on remontoitu vuosien mittaan niin mikään ei ole samalta aikakaudelta. Siksi kadehdin tuollaista kaunista ja kliinisen siistiä uutta kotia jossa kaikki pinnat on kauniita ja on helppo alkaa sisustaa. Ja koska tämä ei ole mun oma talo, en voi alkaa noin vaan remontoimaan koska kaikki menee toisen pussista. Että yhteistuumin, itse tekisin vaikka isompia remontteja koska olen enemmän sisutusihminen.

    Tämä taas rönsyili mutta koska en voi taloa sisältä suuremmin muuttaa enkä puuttua miehen huonekaluihin, otan ilon irti siitä mitä on ja sisustan aikakauteen sopivalla ja nyt ajankohtaiselle mummolatyylillä! Se sopii itsellekin ja on mukava metsästää mummokamaa eri rompepäiviltä ja kirppareilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos <3

      Meillä ei itse asiassa koirat saa tulla sohvalle tai sänkyyn. Se jo säästää paljon vaivaa siivoukselta ja karvoilta. Toiseksi noista ei onneksi irtoa karvaa kuin kesällä ja molemmat on niin hienohelmoja että kuralätäköt kierretään kaukaa joten suht siisinä pysyy koti :D Tähän asti vielä siis sohva pysynyt puhtaana vaikkakin itse sinne pari kertaa olenkin ruokaa tiputellut :D

      No joo, tuo on totta että jos yhdessä asutaan niin vaatii kompromisseja ja ei välttämättä voi alkaa remppailemaan yksin. Sitten vielä jos on paljon lemmikkejä ja etenkin kissoja niin ei voi edes hankkia kauheasti mitään vaaleaa tai muuta mikä voi tuhoutua. Kiva kuitenkinkin että oot löytäny tyylin, joka istuu ja kiva sisustella sitten vaikka vähnä eri tyylinen onkin kuin ehkä mitä itse eniten toivoisi :) Eihän sitä tiiä, ehkä vielä sun valkoiset huonekalutkin pääsee joskus käyttöön ;)

      Poista
  2. On kyllä kaunista, pidän modernista tyylistä, jota vaikka koko asunto ja keittiö edustaa. Tykkään mustavalkoisesta sisustuksesta, mutta nyt kotona on enemmän harmaata ja valkoista. En tykkää asioista jotka keräävät pölyä joten mitään koriste-esineitä tai vaikka vastaavaa röyhelöpeiliä meillä ei olisi koskaan seinällä :D Meillä koira on tervetullut sänkyyn ja sohvalle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on tullut myös nou nou fiilikset kaikkiin tasoilla oleviin koriste-esineisiin kun pölyjen pyyhintä ja siivoaminen noin muutenkin on sitten aina sellainen operaatio.Eipä meillä juurikaan tasoilla just mitään siksi olekaan, kun koiristakin tulee karvaa ja pölyä mitä pitää monta kertaa viikossa siivoilla :D

      Poista