maanantai 11. lokakuuta 2021

Fiiliksiä Luonkosin uutuuksista

 * tuotteet saatu / sisältää mainoslinkkejä



Otetaanpas tänään pitkästä aikaa uutuus katsausta kehiin. Pääsin testaamaan muutamaa Luonkosin viime keväänä lanseeraamaa uutuus tuotetta ja pakko sanoa, että Luonkosin uutuuksia odotan aina suurella mielenkiinnolla. Luonkoshan on kotimaista luonnonkosmetiikkaa suoraan Naantalin sydämestä ja heidän huikeat öljykakut on noteerattu ihan kansainväliselläkin tasolla. Öljykakuista löydät muuten aikaisemman kirjoitukseni täältä, kannattaa ehdottomasti käydä lukemassa, koska nämä on ihan oikeasti yksi parhaimpia ja ihoystävällisimpiä kasvoputsareita, jotka sopii eri ihotyypeille. Öljyn ansiosta myös vedenkestävä meikki lähtee vaivatta jättäen jälkeensä silkinpehmoisen ihon ja hyvän hunajaisen tuoksun. 




Serenity Oat powder cleanser

Luonkosin kaurapuhdistusjauhe on nimensä mukaisesti jauheen muodossa täysin kierrätettävässä pahvisessa sirotinrasiassa. Serenity sopii kasvojen kevyeen puhdistukseen tai kaksoispuhdistukseen esimerkiksi öljykakun jäljiltä. Kokeilin tätä itse myös meikinpuhdistukseen sellaisenaan, mutta siihen sen tehot ei aivan riittäneet ja silmämeikki jäi kokonaisuudessaan naamaan, osittain myös meikkivoidetta. Serenity on tarkoitettu herkälle iholle ja sellainen se on myös teholtaan. Kovin voimakasta puhdistustehoa tämä ei siis tarjoa, mutta toisaalta ei myöskään sitten kuivata ihoa kuten monet tehokkaat putsarit.

Kauraputsari sisältää kotimaista kaurajauhoa ja ohratärkkelystä. Tämä jauhe on täysin tuoksuton, mutta itse asiassa minusta tämä kyllä veden kanssa sotkettuna tuntuu ja haisee aivan kaurapuurolta. Jauhe itsessään on siis tuoksuton, mutta kauralle ominainen tuoksu puskee vienosti läpi, kun jauheen aktivoi veden kanssa. Kaura on hypoallerginen aineosa ja se ylläpitää myös ihon omaa kosteustasapainoa, minkä vuoksi tämä onkin erinomainen juuri herkälle iholle.

Tuotetta käytetään niin, että jauhetta sirotellaan pieni määrä kämmenelle ja joukkoon sotketaan pari tippaa vettä. Jauhe muuttui näin tahnaksi, joka hierotaan pyörivin liikkein kasvoille. Itse tahnan pitisi olla samettisen pehmeää, mutta minulla se on aina jäänyt hieman kokkareiseksi ja muistuttanut juurikin puuromaista koostumusta. Tahna myös herkästi tarttuu ohimolla leijuviin hiuksiin, joten hiukset kannattaa pesun ajaksi suojata pannalla. Lopputuloksena on kuitenkin silkin pehmeä iho, mikä tuntuu mukavalta, mutta kuten jo aiemmin sanoin, puhdistusteho tässä ei mielestäni oli kummoinen. Sopii siis parhaiten juuri kaksoispuhdistukseen poistamaan öljyisyyttä iholta esimerkiksi tuon öljypuhdistuskakun jälkeen.




Seaside hellävarainen suolasaippua

Viimeisen kahden vuoden aikana on varmasti itse kukin meistä hangannut saippuoita ja käsidesejä kätösiin kuin viimeistä päivää. Tämä alkaakin jo näkyä ongelmina käsissä, sillä vahvat saippuat ja alkoholia sisältävät käsidesit kuivattavat ihoa ja saavat sen herkästi haavoille. Olen itse yrittänyt etsiä vain hellävaraisia pesuaineita ja rasvaillut käsiäni ahkerasti, joten olen aika hyvin välttynyt haavaumilta. Nyt syksyn tullen olen kuitenkin huomannut, että kädet kuivuvat kaikesta huolimatta. Siksipä suosittelenkin Seaside suolasaippuaa, joka on meidän kodissa lunastanut paikkansa kylpyhuoneessa.

Merisuolan käyttö saippuassa on oivallista, sillä suola on samalla hoitava eikä se kuivata. Tämä palasaippua vaahtoaa kohtuullisen hyvin eikä se lötkisty astiassa. Astian pohjalle kertyvä vesi kannattaa toki aina kaataa pois. Niin saa huomattavasti pidemmän käyttöiän saippualle. Saippuassa on käytetty rosmariinin ja eukalyptuksen eteerisiä öljyjä, mutta minusta henkilökohtaisesti pala ei tuoksu miltään. Tuoksuttomuuden puolesta suosittelen tätä erittäin lämpimästi myös tuoksuherkille. Erityisen maininnan tämä saippua ansaitsee siitä, että tällä jos millä lähtee öljyt ja rasvat käsistä, mutta siltikään iho ei tunnu kuivalta. Vaikka saippua on siis tehokas, se ei tee hallaa iholle. Ja kuten kaikki muutkin Luonkosin tuotteet, myös tämä saippua on pakattu kierrätettävään pahvipakkaukseen, joten zero waste linjalla mennään.




Yllättävää kyllä nyt on pakko sanoa, että omaksi lemppariksi Serenityn ja Seasiden välillä nousi tuo palasaippua. Serenitylle on varmasti paikkansa ja aikansa, mutta itse tykkään käyttää enemmän öljypuhdistuskakkuja, jotka ovat paitsi tehokkaita myös helppoja käyttää. Serenityn jauheen kanssa homma tuntuu hiukan työläältä ja sotkuiselta, eikä lopulta puhdistusteho ole aivan mieleeni. 

Puhdistuskakut on muuten aivan oivallinen joululahjavinkki, joten todella suosittelen näitä hankkimaan vaikka koko suvulle. Kakku kestää käytössä todella pitkään ja on ihana ekologinen sekä kotimainen tuote, joka tulee myös käyttöön. Luonkosin valikoimista löytyy myös vartalokakkuja ja super huippu kuivashampoo, josta myös olen kirjoitellut aikaisemmin täällä ja täällä

Instagramin puolella on muuten menossa arvonta vielä parin päivän ajan, jossa arvottavana on tuo uutuus Serenity jauheputsari. Arvontaan pääset täältä ja arvonta on auki 14.10 saakka.

Serenity putsarin löydät Luonkosin sivuilta ja twistbeltä*.
Seaside saippua löytyy Luonkosilta.

Onko sulla innostusta lähteä testaamaan näitä Luonkosin uutuuksia tai oletko ehkä jo testannut? Kerro mielipiteesi kommenteissa.
2 kommenttia on "Fiiliksiä Luonkosin uutuuksista"
  1. Luonkosin puhdistuskakut on ihan loistavia<3 Näitä uusia tuotteita en ole kokeillut, itse asiassa en oo tainnut koskaan kokeilla mitään suolasaippuaa, mutta toi kuulostaa tosi hyvältä! Puhdistusaine ei varmasti olisi itsellenikään riittävän tehokas. Se kuulostaa muutenkin vähän työläältä verrattuna suoraan pullosta puristettaviin/pumpattaviin tuotteisiin, että saattaisi jäädä itsellä käyttämättä senkin takia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana että säkin tykkäät puhdistuskakuista! Osuit naulan kantaa, tuo jauhe on vähän hidas ja hankala käyttää verrattuna tuotteisiin, jotka on jo valmiiksi nestemäisiä ja tarvii vain kaataa kämmenelle. Siksi tämä ei omaksi suosikiksikaan yltänyt.

      Poista