keskiviikko 11. joulukuuta 2019

Kuivan ja akne ihon hoito, mikä oikeasti on auttanut? + arvonta

* tuotteet saatu HyvänolonmaailmaTänään puhutaan vähän ihonhoidosta. Monia teitä lukijoitakin ihonhoito mietityttää ja kosmetiikan yltäkylläisyydessä voi oikeasti olla todella vaikea tehdä hyviä löytöjä, jotka oikeasti auttavat ja sopivat omalle iholle. Varsinkin talvella monella iho kuivuu kuivasta ja kylmästä ilmasta ja sitten ihmetellään, kun meikki kasvoilla ei näytä hyvältä ja myös kuivan ihon kiristely tuntuu epämukavalta.

Olen ennenkin hehkuttanut Bio2you tuotteita, sillä testasin joskus alkuvuodesta merkin hiusnaamiota, joka oli aivan ihastuttava ja teki ihmeitä kuiville hiuksilleni. Nyt testasin kahta erilaista Bio2you kasvotuotetta ja kyllä, voin todellakin jatkaa tämän merkin puolesta liputtamista. Sarjan ihonhoitotuotteet pohjautuvat tyrnin voimaan, sillä tyrnissä on yli 190 bioaktiivista ainetta mikä tekee siitä aivan loistavan luonnon oman superfoodin iholle. Nämä 190 bioaktiivista hoitavaa ainetta löytyy kaikista Bio2you tuotteista, minkä lisäksi tuotteisiin ei ole lisätty eteerisiä öljyjä vaan näissä ihonhoitotuotteissa on mieto hypoallerginen tuoksu, joka vähentää allergisia reaktioita.
Tänä syksynä olen monta kertaa tarttunut tähän Bio2you herkän ihon ravitsevaan ja rauhoittavaan kasvonaamioon. Kasvonaamiossa vaikuttavana raaka-aineena on hartsi, joka tunnetaan myös "Lohikäärmepuun verenä". Hurjalta kuulostava nimi, mutta sitä ei kannata pelästyä, koska hartsi on varsin antioksidanttipitoinen sisältäen monia biologisesti aktiivisia aineita, jotka hoitavat ihoasi. Tutkimuksissa on mm. todettu, että hartsi nopeuttaa haavojen paranemista ja sopii erityisesti herkälle ongelmaiholle. Se nimittäin tasoittaa punoitusta ja kosteuttaa todella tehokkaasti.

Voiteen sisältäm panthenoli (B5-vitamiini) tehostaa kosteudensitomiskykyä ja rauhoittaa ärtynyttä ihoa. Koska myös panthenoli tehostaa haavojen paranemista ja ehkäisee ihotulehduksia, voide on super tuote juuri akneiholle ja muutoin herkästi reagoivalle iholle. Tuote on tuhtia ja paksuhko voide "sulaa" ihon lämmöstä hiukan öljymäiseksi, joten tämä tuote on todella sopiva käyttöön talvella. Kesällä voide on liian tuhti omaan makuuni, mutta etenkin nyt kylmillä säillä olen saanut tästä todella paljon helpotusta kuivan ihon ongelmiin. Naamio levitetään iholle ja annetaan vaikuttaa. Vaikutusajan jälkeen ylimääräinen iholle jäänyt naamio voidaan pyyhkiä paperilla pois tai hieroa kasvoille. Naamio suositellaan jätettäväksi iholle yön ajaksi, jotta tehoaineet pääsevät kunnolla vaikuttamaan.

Olen kertonut teille aknestani, joka varsinkin kesällä ja alkusyksystä oli välillä todella pahana. Nyt on kuitenkin tapahtunut loistava käänne ja poskilla on enää vain muutamia näkyviä röpylöitä ja suurin osa aknearvistakin on jo parantunut. Luulen, että syitä aknen paranemiseen on monia, koska olen tehnyt kaikkeni tämän iho-ongelman selättämiseksi. Päällimmäisenä uskon, että paranemista on nopeuttanut kasvohoidot, joissa ihon epäpuhtauksia on poistettu mekaanisesti ja kemiallisesti. Sen lisäksi käytän päivittäin salisyylihappoa, en pese kasvoja liian pesevillä tuotteilla, kuorin maltillisesti ja käytän sekä etananlimaa että näitä Bio2you tuotteita, jotka nopeuttavat arpien ja haavojen parantumista. Hoito alkaa vihdoin näkyä ja olen tästä todella onnellinen. Toivon, että tällä menolla keväällä ihoni on ehkä vihdoin palautunut entiselleen.
Toinen testaamani tuote oli Bio2you ravitseva 24h tyrnivoide, joka sisältää paljon antioksidantteja. Voide suojaa, hoitaa ja rauhoittaa. Tykkään todella paljon tämän voiteen täyteläisestä koostumuksesta joka imeytyy heti välittömästi ja pehmentää sekä kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Voide on sen verran tuhtia, että käytän tätä pääasiallisesti vain yövoiteena, mutta mikää ei estä käyttämästä tätä myös päivävoiteena. Voiteen tyrniöljy parantaa ihon mikroverenkiertoa ja kosteuttaa. Lisäksi voiteessa on korjaavia ja rauhoittavia yrttejä. Ja koska voiteessa ei ole käytetty mitään eläinperäisiä ainesosia, se sopii myös vegaaneille.

Voiteen aktiivisina ainesosina toimii mm. auringonkukkaöljy, joka sisältää lukuisia vitamiineja. Aloe vera taas nopeuttaa solujen uusiutumista ja paranemista. Aloe vera tunnetaa erityisen kosteuttavana ainesosana ja se sopii herkälle iholle. Epäpuhtaalla iholla aloe vera ehkäisee uusien epäpuhtauksien syntymistä. Ja tottakai myös tästä voiteesta löytyy tyrniä ja pantenolia, joista jo edellä hiukan kerroinkin. Tykkään molempien tuotteiden miedosta mutta herkullisesta tuoksusta. Ja erittäin mieluinen tämä voide on siksi, että se oikeasti saa ihon hetkessä pehmeäksi ilman lähmäistä tai rasvaista kelmua iholla. Voide suorastaan hulahtaa ihoon, mikä on aivan ihanaa.

Tyylikäs pumppopullo on myös hygieninen käyttää, sillä voide pysyy bakteereilta suojassa. Ja mikä hauskinta, pullossa pohja nousee käytön mukaan ylemmäs, joten koko ajan näkee miten paljon tuotetta on vielä jäljellä. Minusta on aina kiinnostava seurata käytön etenemistä, jo ihan siitäkin syystä että tietää ennakoida ja ostaa uuden tuotteen, kun vanha alkaa olla loppumaisillaan. Minusta ihan jokaisessa pullossa saisi olla tällainen mekanismi.
Ai että mä tykkään näistä Bio2you tuotteista. Näissä on tyylikäs yksinkertainen ulkoasu ja itse tuotteet ovat täyttä kultaa. Ne ovat tehneet lyhyessä ajassa ihmeitä iholleni, eikä minun ole tarvinut lainkaan kärsiä kuivasta kiristelevästä ihosta koko pitkän syksyn aikana. Myös aknearvet ovat parantuneet odotettua nopeammin ja hoitavat raaka-aineet ovat saaneet ihon hehkumaan ja voimaan hyvin. Bio2you hiustuotteiden lisäksi voin siis nyt myös suositella ihonhoitotuotteita. Brändin tuotteita on saatavilla Life myymälöistä kautta maan sekä Life verkkokaupasta. Erityisesti herkälle iholle tässä on todella loistava ihonhoitosarja! Ja kuten alla olevasta kuvasta näkyy, niin voiton puolella ollaan jo.
ARVONTA

Joulun kunniaksi pistetään vielä käyntiin arvonta, jotta yksi teistä voi voittaa testattavaksi näitä ihania Bio2you tuotteita. Bio2you sarjaan kuuluu ihania tuotteita, kasvoille, vartalolle ja hiuksille. Palkintona voittaja saa valita kaksi mieleistään tuotetta Bio2you valikoimasta. Pääset katsomaan koko tuotevalikoiman brändin sivuilta täältä.

✦ Käy valitsemassa kaksi tuotetta, jotka haluaisit itsellesi voittaa. Kommentoi alle valitsemasi tuotteet ja jätä kommentin yhteyteen toimiva sähköposti. Otan voittajaan yhteyttä sähköpostilla arvonnan päätyttyä. Mikäli voittajaa ei tavoiteta vuorokauden kuluessa, arvon uuden voittajan.

✦ Arvonta auki vain sunnuntaihin 15.12 saakka, jotta palkinto ehtii voittajalle vielä jouluksi.

✦ Lisäarvan saat kun seuraat minua instagramissa (@glitteri_addikti), blogit.fi tai bloggerlukijana. Yhteensä mahdollista saada siis 4 arpaa, ilmoita kuinka monella arvalla osallistut.


Onnea arvontaan!


maanantai 9. joulukuuta 2019

Nyt Suomessa Vagheggi Phytocosmetici kasvipohjaiset kosmetiikkatuotteet

* yhteistyössä Vallaton.fiJoko olette kuulleet italialaisesta luonnonmukaisesta kosmetiikkabrändistä Vagheggi Phytocosmeticistä, joka on ensimmäisenä yrityksenä lanseerannut kasvipohjaiset tuotteet markkinoille 45 vuotta sitten?

Vagheggi panostaa tutkimukseen, mikä näkyy korkealaatuisissa tuotteissa. Näissä tuotteissa nimittäin käytetään vain laadukkaimpia raaka-aineita ja pyritään välttämään raskaita kemiallisia prosesseja, jotta ainesosat eivät kärsi tuotannon aikana. Vagheggi toimii johtavana yrityksenä ja edelläkävijänä kasviuutteiden kehittäjänä ja hyödyntäjänä kosmetiikkateollisuudessa. Tuotteita on myynnissä yli 60 massa ja nyt niitä on saatavilla myös Suomessa. Brändin tuotteissa yhdistyy perinteisen luonnonkosmetiikan ja viimeisintä tieteellistä ymmärrystä ihon toiminnasta.

Sain testiin White Moon linjan tuotteita, jotka on tarkoitettu ihan kaiken ikäisille. White moon tuotteet tasoittavat ja kirkastavat ihoa. Tuotelinjan vaikuttavina aineita toimii kannuskasvit, ohdake ja lakritsijuuri. Näillä aineilla on antioksidanttisia vaikutuksia ja ne rauhoittavat sekä kirkastavat ihoa. Esittelen seuraavaksi tuotteet tarkemmin.
KIRKASTAVAT KASVOJENHOITOAMPULLIT 10 KPL

Ampullit ovat loistava tapa helliä ihoa tehokuurimaisesti. Koska ampullit on yksittäispakattuja, niistä on karsittu säilöntäaineet minimiin ja näinollen ampullissa oleva seerumi sisältää vain iholle tärkeitä ja hoitavia ainesosia. Nämä kirkastavat ja heleyttävät ampullit sopivat erityisesti iholle, jossa on havaittavissa värin epätasaisuuksia. Seerumi kosteuttaa ja tasoittaa tehokkaasti hioa. Ampullikuuri kestää 10 päivää ja kuurin jälkeen iho näyttää kirkkaalta ja tasaiselta. Yhdessä ampullissa on seerumia 2,5 ml minkä saa hyvin imeytettyä ihoon ennen muita ihonhoitotuotteita. Käytä itse ampulleita iltaisin ennen nukkumaanmenoa, jotta seerumi saa rauhassa vaikuttaa iholla. Täydellinen tehokaunistaja!
KIRKASTAVA PUHDISTUSGEELI

Nestemäisissä puhdistustuotteissa on usein vaarana se, että ne ovat liian peseviä ja kuivattavat ihoa. Varsinkin talvisin koen ongelmaksi jo valmiiksi pintakuivan ihon pesemisen geeliputsareilla, koska pesun jälkeen iho kiristelee joka suunnasta. Tämä kirkastava puhdistusgeeli ei kuitenkaan kuivata yhtään. Se on juuri täydellinen puhdistustuote kasvojen pesuun ja kaksoispuhdistukseen. Tosin tällä lähtee kyllä meikki ja lika kasvoilta ihan yksinäänkin, mutta itse pesen kasvot aina ensin öljyputsarilla ja sitten geeliputsarilla. Puhdistusaineessa on kirkastavia pigmenttejä, jotka saavat ihon hehkumaan pesun jälkeen. Putsari myös pehmentää ja ksoteuttaa ihoa tehden siitä valmiin seuraaviin ihonhoidon vaiheisiin. Tykkään myös koostumuksesta, joka vaahtoaa hyvin ja geeli on kirkasta jossa näkyy pieniä kimaltavia hippuja (ei kuitenkaan mitään irtoglitteriä!). Tuoksu on kevyt, mutta raikas. Pidän tästä kovasti.
RAUHOITTAVA KASVOSEERUMI

Hellästi ihoa kuoriva ja rauhoittava seerumi sopii tarpeisiini enemmän kuin loistavasti. Marraskuussa ihoni oli erittäin ärtynyt ja punoitteli kauttaaltaan. Karsin monia tuotteita pois ihonhoitorutiinista, jotta liika kemikaalikuorma ei ärsyttäisi ihoa lisää. Käytin kuitenkin tätä rauhoittavaa kasvoseerumia ja huomasin, että se auttoi ja tasoitti hiukan punoitusta kasvoilta. Iho ei ainakaan ärtynyt lisää. Seerumi on todella nopeasti imeytyvä mistä tykkään, sillä voiteet ja muut tuotteet voi levittää heti seerumin perään mitä arvostan etenkin aamuisin. Seerumi tasoittaa ja stimuloi ihon uudistumista. Inciä tutkiessa huomasin, että listalla kolmantena on propyleeniglykoli, joka voi monelle aiheuttaa allergisia reaktioita. Suosittelen välttämään tuotetta, jos tiedät että ole herkistynyt kyseiselle aineelle. Rikkonaiselle iholle seerumia ei saa laittaa. Muuten incin alkuosa näyttää hyvältä ja seerumissa on hoitavia, kosteuttavia ja kuorivia ainesosia.

Tein muuten kiinnostavan havainnon. Kasvoseerumin ja edellä esittelemäni ampullien inci on aivan täsmälleen sama! Kyseessä on siis mitä luultavimmin sama tuote, joka myydään erillisenä tuotteena erilaisissa pakkauksissa. Hinta on pakkauksilla erikseen myytäessä lähes sama (parin euron erotuksella) mutta seerumipullossa tavaraa on 50ml ja ampulleissa 25ml. Tämä on minusta hiukan kuluttajan harhaanjohtamista, jos kyseessä on aivan täysin sama tuote.

Voide lupaa kirkastaa, suojata ihoa ja tehdä siitä silkkisen pehmeän. Kevyt elmusiomainen koostumus imeytyy välittömästi ja sopiikin erinomaisesti meikin alle levitettäväksi. Voiteen sisältämä lakritsijuuri ja C-vitamiini kosteuttaa, ravitsee ja suojaa ihoa. Tuotekuvauksessa lukee, että voide myös tasoittaa ihon punoitusta, vaalentaa pigmenttiläiskiä sekä suojaa ja rauhoittaa atooppista ihoa. Voide myös nopeuttaa ihon toipumista auringon aiheuttamalta rasitukselta. 

Inciä tutkiessa hieman yllätyin, koska luulin että tämä tuote sisältää luvatunlaisesti laadukkaita ainesosia. Ensimmäinen raaka-aine on kuitenkin vesi(kuten kaikissa muissakin testaamissani tuotteissa). Seuraavat 5 raaka-ainetta eivät ole millään tavalla ihoa hoitavia vaan lähinnä uv-säteilyltä suojaavia aineita. Vasta incin kuudes ainesosa on ihoa hoitava ja kosteuttava. Tämän hintaluokan voiteen kohdalla olisin odottanut hiukan laadukkaampaa inciä. Itse tuote on kuitenkin käytössä toiminut tosi hyvin ja olen tykännyt sen nopeasta imeytyvyydestä sekä miedosta raikkaasta tuoksusta. Käyttäisin tätä tuotetta nimenomaan meikin alle päivisin, sillä aurinkosuojatuotteissakin käytettyjä heijastavia pigmenttejä löytyy tästä voiteesta mikä tekee siitä loistavan ihoa suojaavan voiteen. Käyttäisin voiteen rinnalla kuitenkin joko hoitavaa seerumia tai toista voidetta ihon tarpeista riippuen.
Yleisarvio Vagheggi tuotteista on hieman ristiriitainen. Olen tykännyt tuotteiden ihotuntumasta ja ne ovat toimineet käytössä oikein hyvin. Nyt kun kuitenkin tutkin tuotteiden incejä niin pieni pettymys valtasi mielen, sillä muutaman tuotteen incin alkuosa ei ole niin lupaava kuin merkin mainospuheet antavat ymmärtää. Toisaalta minua hiukan myös hämmentää tuo seerumin ja ampullien samankaltaisuus ja hinnoittelu, jos kyseessä on sama tuote. Eniten olen kuitenkin pitänyt kasvoputsarista sekä emulsiovoiteesta, joten niiden käyttöä jatkan edelleen. Voisin myös hyvin testata merkin muita tuotteita, jos ensin tutkisin hiukan tuotelinjojen vaikuttavuutta ja tuotteiden incejä. Tässä on taas minusta hyvä esimerkki siitä, miten vastuu tuotteiden ominaisuuksien tutkimisesta on jätetty kuluttajille. Sokeasti myyntipuheita uskova kuluttaja voi nimittäin ostaa itselle turhan tuotteen, mutta valistunut kuluttaja pystyy incejä tutkimalla löytämään omiin tarpeisiin sopivan ja laadukkaan tuotteen. Kannustankin teitä aina tutkimaan tuotteiden incin ennen ostopäätöstä!


Instagramin puolella (@glitteri_addikti) on menossa arvonta, jossa yksi voi voittaa itselleen esittelemäni Vagheggi White Moon sarjan 4 tuotetta. Kannattaa käydä osallistumassa, palkinnon arvo on huimat 111€!

Lisäksi minulla on teille alekoodi Vallaton.fi verkkokauppaan. Vallattomalla on verkkokaupassa asiantunteva chat, jossa voi kysyä apua oikeiden tuotteiden löytämiseen juuri sinun iholle tai hiuksille. Loistava tapa saada hyvää ja asiantuntevaa palvelua verkossa, sillä kysymyksiin vastaa erikoistunut kosmetologi sekä parturi-kampaaja. Vallattoman valikoimassa on runsaasti kiinnostavia merkkejä ja esimerkiksi Vagheggi tuotteet on nyt -30% alessa. Koodilla GLITTERIJOULU19 saat -15% pois tilauksen loppusummasta kun tilaus ylittää 30€. Koodi on voimassa loppuvuoden.


Tutkitko sinä tuotteiden incin ennen ostopäätöstä?

lauantai 7. joulukuuta 2019

Matka Mexicon halki osa 4 ~ ValladolidMexicon matkapostauksen viimeinen osa on antanut odotuttaa harmillisen kauan. Pahoittelut siitä! Tänään kuitenkin päästään vihdoin finaaliin Mexicon matkan suhteen ja kerron kiertomatkamme viimeisestä kaupungista Valladolidista hiukan tarkemmin. Jos et ole käynyt lukemassa matkakertomuksen muita osia, niin suosittelen käymään ensin lukemassa osan 1, osan 2 ja osan 3.

Mexico on aivan upea maa ja iski sydämeeni ehkä kovemmin kuin olisi osannut odottaa. Vaikka paljon olen maailmaa nähnytkin, niin mikään muu kaukokohde ei ole saanut minua kaipaamaan jälkeensä näin paljon kuin Mexico on saanut. Nyt jälleen matkakuvia selatessa iskee epätodellinen fiilis ensinäkin siitä, että olen päässyt tuolla kaukana käymään ja toisaalta taas kamala kaipuu takaisin tuohon huolettomaan kulttuuriin ja upeisiin maisemiin. Joskus on ehdottomasti tehtävä vielä uusi kiertomatka Mexicoon, sillä niin paljon jäi vielä näkemättä.
Kun karistimme Tulumin valkoiset hiekkarannat taaksemme, oli aika alkaa orjentoitumaan kaupunkielämään. Minulle ehdoton kriteeri Mexicon matkan suunnittelussa oli se, että poikkeamme myös sisämaassa jotta saamme kosketuksen aitoa oikeaa mexicolaista kulttuuria ja näemme miten paikalliset elävät. Vaikka rannikon turistikaupungeissakin näkee paikallista menoa, se on silti jollain tasolla irvokasta sen kaiken turistikrääsän ja discopopin keskellä. Aivan se oikea pala Mexicoa nimittäin puuttuu. Tutkin paljon netistä suosituksia, minne kannattaisi Tulumin rannoilta suunnata ja Valladolid nousi ykköseksi. Se on Mexicon mittapuulla pieni, mutta minusta kuitenkin ihan kohtuullisen iso kaupunki, jonne monikaan turisti ei eksy ymmärrettävistä syistä, kun matkaa on hiukan ja rannat puuttuvat. Olikin aivan äärettömän ihana talsia kaduilla suhteellisen rauhassa ilman, että katukauppiaat jatkuvasti huutelivat perään tyrkyttäen snorkkeileita ja ilmapatjoja. Valladolid oli todellakin vierailun arvoinen!


Kaupunki oli ihastuttava värikkäine taloineen. Muissa Mexicon kaupungeissa ei tämän tyylistä arkkitehtuuria näkynyt ja se johtui siitä, että Valladolidin historiaan kuului espanjalaisten konkistadorien valloitus ja kaupungin kulttuuriin on sulautunut perinteistä mexicolaista mutta myös espanjalaista kulttuuria. Katukuva on uskomattoman kaunis ja ihastelimme sateenkaaren väreissä komeilevia taloja usean päivän ajan. Valladolid oli kuitenkin sen verran pieni kaupunki, että kaikki kohteet oli kävelymatkan päässä ja kävellen pystyikin hyppelehtimään kaduilta toiselle ja pistäytymään välillä ihanissa käsityömyymälöissä. Turistien puutteen takia Valladolid ei ole mikään shoppailumekka. Koko kaupungista ei tainnut löytyä yhtäkään perinteistä krääsämyymälää, mutta käsityöliikkeitä löytyi muutamia ja niistä tekinkin koko matkan parhaimmat tuliaisostokset.


Paahtavan auringon alla kivinen kaupunki on todella kuuma. Onneksi virailupäivinä Valladolidissa oli hiukan pilvinen ja sateinen sää. Kylmä ei silti ollut, sillä Mexicon ilmasto on lämmin vaikka aurinko ei paistaisikaan. Kuuman kesäpäivän osuessa vierailulle, kaupungin keskustassa on kuitenkin muutama cenote, jossa paikalliset käyvät uimassa. Ei siis hätää vaikka hiekkarannat puuttuvat, sillä cenotet pelastavat hädästä. Emme itse vierailleet näissä cenoteissa, mutta kuulimme että ne ovat myös varsin upeita paikkoja. Valladolid oli kuitenkin kaunis kaupunki päästä rauhoittumaan ja nauttimaan hiukan edullisemmasta hintatasosta rannikon rantakaupunkeihin verrattuna.


käsityöliikkeissä oli myös upeita taideteoksia


Suurin ero mitä Valladolidin ja muiden vierailemiemme kaupunkien välillä huomasin oli tietysti turistien puuttuminen, erilainen arkkitehtuuri, halvempi hintataso, mutta ehkä päällimmäisenä jäi mieleen kuitenkin englannin kielen osaamisen puute. Meillä oli hiukan haastetta saada asioita hoidettua, sillä todella harva kaupunkilainen puhui englantia. Espanjalla olisi pärjännyt, mutta se ei ikävä kyllä kuulunut kielivalikoimaamme. Kun ei ole turisteja, ei tarvitse osata englantiakaan. Valladolidista paistoi selkeämmin myös silmään köyhyys. Vaikka monet talot oli paikallisella mittapuulla suhteellisen "siistejä", niin elämän karumpikin puoli iski vasten kasvoja. Osa taloista oli todella ränsistyneita, lapset juoksivat kaduilla paljain jaloin ja sairaalloisen laihat katukoirat penkoivat roskiksesta burritojen tähteitä. Ihmisistä huokui silti ilo ja ystävällisyys. Siinä olisi monella meistä suomalaisellekin paljon opittavaa.
Valladolid on tunnettu kaupungin keskellä olevasta vanhasta luostarista. Luostarissa on toimintaa vielä edelleenkin ja iltaisin luostarin muurin seiniin heijastetaan video, joka kertoo kaupungin historian vaiheista. Videon taustalla oli upeat äänitehosteet ja espanjan sekä englannin kielinen puhe, joka selvensi hyvin visuaalisen kokonaisuuden ja antoi hyvän kuvan kaupungin historiasta. Kävimme kahtena iltana katsomassa saman shown, sillä se oli niin vaikuttava. Puisto näytti olevan suosittu myös paikallisten keskuudessa, sillä joka ilta esityksen aikaan paikalle kokoontui perheitä ja satunnaisia ulkoilijoita katsomaan tapahtumaa. Yleensä paikalla oli isoja porukoita, sillä mexicolainen kulttuuri on hyvin perhekeskeinen. Illalla pimeän tultua katuja talsiessa saattoi myös nähdä usean kodin oven olevan sepposen selällään ja sisällä talonväki hääri kuka missäkin askareissa. Ovien auki pitäminen on siellä täysin normaalia eikä sitä häpeillä. Hiukan uteliaisuus voitti ja vaivihkaisesti kurkistin muutamasta ovesta sisään ohi kävellessäni.


Upeahan tuo kaupunki oli ja todella vierailun arvoinen! Mikäli visiitti Valladolidiin olisi jäänyt tekemättä, niin reissusta olisi puuttunut iso pala sitä oikeaa Mexicoa. Olen äärettömän onnellinen, että pääsimme sen kokemaan ❤ 
Yksi syy vierailulle Valladolidissa oli myös se, että halusimme vierailla yhdessä Unescon maailmanperintökohteessa eli Chichen Itzassa. Vierailu mayojen suurimpaan keskukseen oli ehdottomasti mukavempi tehdä Valladolisista käsin, kun matkaa perille ei ollut kuin noin tunnin verran. 
Chichen Itza on suurin ja mahtavin maya keskus ja tilanteen todellisen laidan tajuaa vasta paikalle menemällä, sillä kaupunki on aivan valtava! Rakennusten raunoita on hyvin kunnostettu ja esimerkiksi päätemppeli (se kuuluisin) on restautoitu näyttämään täsmälleen siltä alkuperäiseltä. Mahtipontinen rakennelma kokoaa keskellä ruohokenttää korkealle muiden rakennusten yläpuolelle. Vaikka raunioiden katselukin voi olla ihan viihdyttävää, niin vierailu ei ole mitään ilman kunnon opastusta ja tarinoita kaupungin taustalla. Portilla lipunoston yhteydessä voi ostaa ryhmäopastuksia tai henkilökohtaisia opastuksia. Ostimme itsellemme tunniksi oman oppaan, joka puhui todella hyvää englantia ja joka kertoi niin mielenkiintoisia tarinoita, että historiaa vihaavakin oikeasti nauttisi olostaan. Olihan tuo todella mielenkiintoista kuulla, miten mayat ovat kaupungissa eläneet, millainen valtahierarkia heillä on ollut ja miten jumalalliset uhrausrituaalit on kuulunut suorittaa. Lopuksi opas vei meidän tuon suuren jylhän temppelin alapuolelle ja kertoin aivan uskomattoman tarinan.

Mayat ovat kuuluisia siitä, että he kehittivät kalenterin. He myös harjoittivat tähtitiedettä ja onkin käsittämätöntä miten tuon ajan ihmisillä on ollut niin valtavasti osaamista ja tietoa. Pyramidi toimi heidän kalenterinaan. Pyramidin neljä sivua kuvaavat vuodenaikoja (kesä, syksy, talvi, kevät). Jokaisella sivulla on 91 rappusta. Yhteensä niistä tulee 364 rappua ja päällä oleva pieni rakennus kuvaa vielä yhtä "rappua" joten yhteensä saadaan 365 rappua. Siis yhtä paljon rappuja kuin päiviä on vuodessa. Rappujen mukaan laskettiin kylvöt ja sadonkorjuut. Kevät- ja syyspäiväntasaus päivänä aurinko paistaa temppeliin tietyssä kulmassa ja luo temppelin sivustan rapuille käärmeen muotoisen varjokuvion joka yhtyy temppelin juurelle rakennettuun käärmeen päätä muistuttavaan patsaasen. Käärme oli mayojen jumala. Tämän kaiken kerrottua katselin opasta ällistyneenä ja mietin miten kummassa tämä kaikki on ollut tuhansia vuosia sitten mahdollista. Ällitykseni saa kuitenkin loppuhuipennuksen kun opas taputtaa käsiä yhteen temppelin rappusten juurella. Ylhäältä temppelin päältä vastasi kaiku, joka kuulosti linnun raakunnalta. Ääni kuulostaa tietyltä Mexicon viidakoissa elävältä linnulta, jota mayat myös palvoivat. Saimme kokeilla taputtamista itsekin, niin myös pari ympärillä olevaa uteliasta turistia. Ja aina kaiku vastasi samalla tavalla raakuen. Uskottava se siis on. Mayat eivät siis olleet mikään tyhmä kansa todellakaan.


Vaikka mayojen fiksuus tekikin minuun suureen vaikutuksen, sain samalla kokea myös elämäni järkyttävimmät tarinat. Chichen Itzan laitamilla on suuri cenote maakuoppa, joka on täynnä vettä. Opas kertoo, että sinne on elävältä heitetty ihmisuhreja jumalille. Myös pieni lapsia ja vauvoja. Jos vauva syntyi väärään aikaan vuodesta tai tiettynä uhripäivänä, hänet heitettiin suoraan kuoppaan veden uumeniin. Helteestä huolimatta kylmät väreet puistattivat minua. Mayojen brutaalit ihmisuhrirituaalit olivat tavallisia ja uhriksi halusivat vapaaehdoisesti kaupungin asukkaat, sillä oli kunnia tulla uhratuksi jumalalle. Uhraukset olivat kuitenkin raakoja. Elävältä ihmiseltä leikattiin sydän ulos rinnasta ja asetettiin vadille temppelin päälle. Onneksi näitä etovia juttuja ei tarvinnut kuunnella kauaa, sillä iloisten kukkopillien sulosoinnut saavat ajattelemaan kaikkea muuta kuin surullisia ihmiskohtaloita.
varaanin taidonnäyte

Chichen Itza oli Mexicon vierailun yksi mieleenpainuvimpia kokemuksia ja suosittelen todella lämpimästi täällä vierailua, jos matkaa Mexicoon suunnitelee. Hiukan on nimittäin hyvä tietää ja ymmärtää paikallisten historiaa ja tapoja. Ja onhan nuo tarina nyt niin huikeita kuulla! Paluumatkalla takaisin Valladolidiin pysähdyimme vielä kentien Mexicon upeimmalle cenotelle. Ymmärrätte kohta miksi...


Mexicon kuuluisin cenote on Ik kil cenote, enkä ihmettele. Tämä kallion sisään vajonnut makeanveden kuoppa on aivan uskomaton näky. Liaanit ja vehreä kasvillisuus reunustaa cenotea ja jostain kasvien välistä veteen valuu myös pieni vesiputous. Paikkahan on kuin suoraan paratiisista. Cenotessa olisi voinut myös uida, mutta jätimme tällä kertaa välistä ja tyydyimme vain ihastelemaan uskomatonta luonnonihmettä. Ik kil taitaa olla myös Mexicon suosituin instagram kuvauskohde. Sitäkään en ihmettele 😂

Valladolin vierailu oli nopeasti ohi ja oli aika hypätä bussiin nokka kohti Cancunia. Cancunissa olimme vielä kaksi täyttä päivää hotelli zonen mahtavassa rantahotellissa vain leväten ja nauttien viimeisistä aurinkoisista päivistä ennen kuolettavan pitkää paluulentoa. Lepo ja voimien kerääminen olikin ihan järkevää, sillä reissu oli ollut niin täynnä ohjelmaa, ettei minua ainakaan kiinnostanut lähteä sukkuloimaan Cancunin kokoiseen kaupunkiin pakokaasujen ja valtavien ihmismassojen keskelle. Varsinkin kun kontrasti Cancunin ja Valladolidin välillä oli niin suuri.


Huikea reissu ja ikävä jäi tuota turkoosia merta, herkullisia ruokia, aurinkoa ja mutkatonta elämäniloista mexicolaista elämänasennetta. Ehkäpä vielä joskus uudestaan. Siihen saakka matkakuumetta lievittäköön ihanat matkalta napsitut kuvat.


Kiinnostaako mexicolainen kulttuuri sinua ja haluaisitko matkustaa Mexicoon?
perjantai 6. joulukuuta 2019

Suihkupääsuodatin, mikä se on?

* tuote saatu


Ihan ensimmäiseksi hyvää itsenäisyyspäivää!

Tänään ajattelin kertoa teille päivän teemaan liittyen suomalaisesta työstä ja innovaatiosta. Meillä Suomessa on valtavasti teknistä osaamista ja tietotaitoa, jota viedään paljon myös ulkomaille. Saamme todellakin olla ylpeitä monesta asiasta ja nauttia suomalaisuudesta täysin rinnoin. 
Tänään esittelen teille mielenkiintoisen suomalaisen keksinnön; suihkupääsuodattimen. Sain helsinkiläiseltä Aqva Finalndilta testattavaksi suihkupääsuodattimen, joka asennetaan suihkuun vanhan suihkupään tilalle. Aqva Finland Oy suunnittelee ja myy erilaisia vedenpuhdistukseen tarkoitettuja laitteita niin yksityisille kuin yrityksillekin. Yritykseltä voi tilata myös vesianalyysipaketin, jolla analysoidaan esimerkiksi kaivoveden laatu. Kaikki tuotteet testataan tarkoin yrityksen omassa laboratoriossa tarkan laadun saavuttamiseksi.

Vaikka Suomessa hanavesi onkin erittäin puhdasta, ei meilläkään vesi kuitenkaan ole täysin puhdasta. Vanhat vedenpuhdistamot eivät kykene suodattamaan hanavedestä kaikkia mikromuoveja ja putkistoista irtoaa vielä metalleja, ennen kuin vesi päätyy meidän lasiin ja sitä kautta kehoomme. Myös veden kovuudessa on alueittaisia eroja ja esimerkiksi mökillä usein pestään suoraan järvivedellä tai kaivoalueella kaivovedellä, jolloin vesi on automaattisesti enemmän mineraali/metallipitoisempaa kuin suodatettu hanavesi. Vanhojen talojen putkistoista irtoaa luonnollisesti enemmän metalleja ja bakteereja kuin uusista putkistoista, joten putkien ikä ja huono kuntokin on riski sinänsä.
Aqva suihkupääsuodattimella saa puhdistetumpaa vettä suihkutteluun. Suihkupään sisällä nimittäin on suodatin, joka poistaa vedestä klooria, raskasmetalleja, epäpuhtauksia ja mikromuoveja. Suihkupääsuodatin on myös vettä säästävä, sillä ovaalinmallisen suihkulevyn sisään kätkeytyy 200 suutinkoloa, jotka hajoittavat suihkun tasaisen pehmeäksi sateeksi ja näin vedenkulutus vähenee. Suodatin kestää yhden hengen taloudessa noin vuoden ja kahden hengen taloudessa 6 kuukautta. Sen jälkeen sisällä olevan suodattimen voi vaihtaa uuteen.


© Aqva Finland Oy

Mitä hyötyjä suihkupään käytöstä sitten on?

Vesijohtovedessäkin on jonkin verran klooria. Kloori on pitkällä aikatähtäimellä jatkuvasti alistettuna ärsyttävä aine. Se nimittäin vaikuttaa haitallisesti hengityselimiin ja voi laukaista joillekin yskää sekä ärsyttää silmiä tai ihoa. Suihkupääsuodattimesta voi olla apua myös atooppiselle iholle. Kloori nimittäin kuivattaa ihoa, mikä vaikuttaa haitallisesti juuri atoopikoille. Ihon luonnollinen mikrobikanta voi vahingoittua liiallisesta kloorin käytöstä ja aiheuttaa ihon kuivumista ja kutinaa.

Lisäksi suihkupääsuodattimella on aivan erityinen vaikutus hiuksiin. Vedessä oleva metallit vaikuttavat eniten värjättyihin hiuksiin ja sen voi huomata, kun vaalennetut hiukset värjäytyvä vihertäviksit. Värjäytyminen johtuu osaksi juuri näiden metalliseosten reagoimisesta hiuksen kanssa. Värjäys saa nimittäin hiuksen pinnan huokoset avautumaan ja hanavedessä oleva kloori ja rauta pääsevät tunkeutumaan hiuksen sisään aiheuttaen värjäytymistä. Kun suihkupääsuodatin suodattaa vedestä metallit, pysyy myös hiusväri puhtaampana ja kirkkaampana pidempään. Suodatin poistaa myös veden kovuutta aiheuttavia mineraaleja ja metalleja, jotka aiheuttavat hiuksen takuuntumista ja tekee hiuksista karheat.
Suihkupääsuodatin on ollut meillä käytössä nyt kuukauden. Sen mitä selkeästi huomaan on se, että hiukset ovat muuttuneet pehmeämmiksi ja suihkukokemus on miellyttävä kun vettä tulee tasaisena suihkuna laajemmalta alalta kuin normaalissa suihkussa. Toisaalta en ole myöskään havainnu, että iho olisi mitenkään erityisesti kuivunut mitä normaalisti talvisin aina tapahtuu. Tähän en osaa täysin 100% varmaa mielipidettä kuitenkaan antaa, sillä nyt ilmatkaan eivät ole vielä ehtineet kylmetä tarpeeksi, jotta kuivumisen selkeästi huomaisi. Ehkä myöhemmin talvella kovien pakkasten aikaan tähänkin asiaan saa selvemmän vastauksen. Suihkupääsuodattimen käyttö on ollut helppoa, sillä suutin oli helppo asentaa itse paikalle suihkuletkun jatkoksi. Ainoa miinus tulee siitä, että suihkun seinällä olevaan telineeseen tämä pää ei mahdu, sillä kanta on liian leveä. Se pysyy paikallaan jos paine on riittävän kova, mutta muuten se tippuu telineestä alas. En tiedä onko tämän malliselle suihkupäälle olemassa erillistä kiinnitystä tai onko kiinnityspidikkeissa kokoeroja, mutta tämä ominaisuus hiukan häiritsee käyttömukavuutta.
ARVONTA


Sain teille arvottavaksi Aqva Finland suihkupääsuodattimen. Palkinnon arvo on 69€. Voit osallistua arvontaan kommentoimalla olisiko sinulla käyttöä itselle tällaisella suihkusuodattimelle vai antaisitko suihkupään kenties lahjaksi. Lisää kommentin yhteyteen toimiva sähköpostiosoite, johon otan yhteyttä voiton sattuessa kohdallesi. Palkinto postitetaan vain Suomeen. Arvonta on käynnissä perjantaihin 13.12 saakka.

Onnea arvontaan!

torstai 5. joulukuuta 2019

Boxycharm marraskuu 2019Voi vihdoin sain rakkaan lapseni kotiin! Postilakon takia kaikki marraskuun kauneusboksit (ja muutkint paketit) jumittivat postissa ja ehdin jo pelätä saanko boksia lainkaan. Yksi Jenkeistä tilaamani paketti lähetettiin postin toilailuiden takia takaisin Jenkkeihin, sillä paketti oli saapunut Suomeen juuri lakon alkaessa, mutta en saanut postin kautta noutoilmoitusta lainkaan. Lappu kolahti luukusta vasta lakon päätyttyä, mutta paketti oli ehditty jo lähettää takaisin noutamattomana. Pistää kyllä niin vihaksi ja kamala ylimääräinen säätöruljanssi tämän kaiken takia, vain koska Posti ei osaa ajatella aivoilla! No mutta kuitenkin, onneksi Boxycharm boksi on nyt täällä ja en malttanut nukkua huomiseen vaan halusin päästä kertomaan tästä teille heti.

Marraskuun boksin sisältö oli kertakaikkiaan häikäisevän hyvä. Pitkään pitkään aikaan oli Boxyn kohdalla, että wau! Kaikki tuotteet jäävät tällä kertaa omaan käyttöön ja boksin sisältö miellytti kovasti. Teemana oli marraskuussa "Boxy stellar" joka tarkoittaa jotain galaktista eli jotain avaruusaiheista, mikä onkin aika jännä teema kauneusboksiin.
Kun luulet olevasi jo kauneusmaailmassa niin konkari, että mikään ei enää yllätä niin saatkin eteesi tuotteen joka vetää sanattomaksi. Boksiin oli pakattu kaksi Popband Starry eyes popmaskia eli silmänympärysnaamiota. Nämä eivät kuitenkaan ole mitä tahansa naamioita vaan itsestään lämpiäviä naamioita. Juu, luit oikein! Minun piti hieraista pari kertaa silmiä, kun tutkin pakkauksia, mutta kyllä siinä oikeasti lukee että naamio alkaa lämmetä heti pakkauksesta ottamisen jälkeen. Naamio kosteuttaa ja pehmentää silmänympärysaluetta tehokkaasti. Varsin kiinnostava tuote.
Boxycharm oli kehittänyt boksiin mukaan oman tuotemerkin siveltimet. Siveltimet on ovaalisen muotoiset ja todella tiheään pakattua karvaa. Karva on kuitenkin huippu pehmeää ja nämä ovatkin aivan ihanteellisia nestemäisten meikkivoiteiden levittämiseen. Levitän muutenkin nykyään aina meikkivoiteen tämän tyyppisellä siveltimellä, joten kiva saada muutama vaihtoehto sivellinpurkkiin, jos joku sivellin sattuu olemaan likaisena. Miellyttävä muotoilukin näissä ja varressa on hyvä tarttuma kuoppa sormille. Tykkään!
Dose of colorin tuotteita on boxycharmin kautta tullut aina välillä ja merkin tuotteet on kyllä huippu laadukkaita. Boksista tuli tällä kertaa nestemäinen mattapuna kauniissa nuden sävyssä. Sainkin joskus syksyllä merkiltä mattapunan, mutta sävy ei sopinut minulle, joten tämä kaunis nude puna ilahdutti kyllä kovasti. Tykkään nimittäin juuri tämän sävyisistä punista erittäin paljon. Puna kuivuu huulille mataksi, mutta ei kuivata tai tee huulista halkeilevan näköisiä. Tämä menee heti testiin.

Boksin ehdoton helmi oli tällä kertaa kuitenkin tämä upea Dominique Cosmeticsin Celestial Thunder luomiväripaletti. Boxycharm lähettääkin lähes jokaisessa boksissa luomiväripaletin tai kasvopaletin. Se ei kuitenkaan minua haittaa, koska olen aivan heikkona paletteihin ja tähän upeaan yksilöön ihastuin välittömästi. Paletissa on 5 mattasävyä, jotka on oikein käyttökelposia ja sulautuvat hyvin yhteen keskenään (paitsi tuo sininen). Ylärivissä on kolme shimmeristä sävyä, joista kiinnitin heti huomion tuohon mustaan shimmeriin, joka heijastelee violetin sävyjä. Tosi kaunis sävy ja näen jo mielessä vaikka mitä upeita meikkejä, joita pääsen tämän kanssa toteuttamaan. En malta odottaa.
Boksin arvokkain tuote oli tämä Kypris Antioxidant dew quench & glow seerumi ja pullon hinnaksi on ilmoitettu 90$. Pakkaus ja pullo on erittäin kaunis ja hyvän kokoinenkin seerumiksi (47ml). Seerumi on antioksidantti painotteinen ja sisältää myös hyviä aminohappoja. Lisäksi seerumissa on C ja E vitamiinia sekä monia kasviöljyjä. Erittäin kiinnostava tuote tämäkin.
Boksiin oli pakattu myös meikkivoide näyte, jonka perusteella ilmeisesti täytyy ilmoittaa Boxycharmille sopivin sävy vastaisuuden varalle. Sneek peak annettiinkin jo aikaisemmin syksyllä, että tulevaisuudessa Boxycharm lähettää myös meikkivoiteita ja peitevoiteita, joita tähän mennessä ei ole koskaan lähetetty.
Boksi oli oikein onnistunut ja tuotteiden arvo oli marraskuussa 188$ joka on jo aika huikea! Boxycharm nosti hiljattain boksin hintaa hiukan, mutta perusteli hinnan noston sillä että jatkossa myös boksien tuotteiden arvo tulee olemaan korkeampi. Muutaman dollarin korotusta vastaan minulla ei ole mitään vastaan, jos boksien sisältö jatkossakin pysyy näin loistavana. Nyt jännittelen, ehdinkö saamaan joulukuun Boxyluxen ennen kuin lähden toiselle puolelle Suomea joulun viettoon.

Jos Boxycharmin tilaaminen kiinnostaa, niin oman boksin pääset tilaamaan täältä. Boksia ei saa suoraan Suomeen, mutta välitysfirman kautta lähetys onnistuu. Kirjoittelin taannoin kauneusboksivertailun, jossa myös Boxycharm on mukana. Kannattaa käydä lukemassa, postaus löytyy täältä.

Mikä oli tämän boksin kiinnostavin tuote?