lauantai 15. tammikuuta 2022

Palettihaaste tammikuu 2022

 * tuote saatuHeipparallaa!

Tänään päästään taas pienen tauon jälkeen katselemaan vähän paletti arvosteluja. Viime postauksessa kerroinkin teille, että tänä vuonna blogi tulee päivittymään aina silloin kun hyvältä tuntuu. En ota tästä stressiä enkä yritä väkisin ahtaa kirjoittamista päiviin, jos ne ei sinne mahdu tai itsestä hyvältä tunnu. 
Pakko sanoa, että jo tämä parin viikon tauko "blogityöstä" on tehnyt hyvää ja tänään tartuin läppäriin ja kameraan intoa puhkuen. 

Olen tehnyt myös mielenkiintoisen havainnoin omaista meikkailutottumuksista. Viime kesästä asti meikkailu on jäänyt huomattavasti vähemmälle. Aikaisemmin meikkasin full makeupin ihan joka päivä eli luomivärit ja kaikki. Nyt saattaa mennä muutama päiväkin, kun en edes koske meikkeihin tai teen vain pohjameikin. Välillä tulee into tarttua siveltimiin ja kokeilla myös silmämeikkejä, mutta kuvailussa olen ollut tosi laiska. Ehkäpä korona ja se, että lähinnä istun kotona, on vaikuttanut eniten tähän asiaan. Miksi laittautua, kun kukaan ei näe luomuksiani? Toiseksi olen lisännyt liikuntaa arkeeni niin merkittävästi, että tuntuu turhalta meikata ja pestä heti pois, koska salille en halua mennä hikoilemaan meikit naamalla. Kiinnostaisiko teitä kuitenkin edelleen nähdä meikkilookejakin vai onko enempi oma juttu lukea näitä arvosteluita tuotteista?

Jeffree Star Thirsty paletti

Aloitetaan ensimmäiseksi legendaarisella Jeffree Starilla. Korjatkaa vai olenko väärässä, että tämä paletti on JS ihan ensimmäisimpiä kokoelmia? Joka tapauksessa, tämä paletti on ikoninen ja tuntuukin löytyvän melkein jokaisen tosimeikkaajan kaapista. Niinpä hankin tämän itsekin vuosi sitten ja uskoin, että tämä olisi yhtä hyvä kuin kaikki muutkin JS paletit. 

Näin ei kuitenkaan ollut ja vitsi mikä pettymys se olikaan. Paletti on toki jo ulkonäkönsä puolesta todella laimea verrattuna muihin erikoisiin paletteihin, joihin on saanut JS kokoelmissa tottua. Säilytyksen kannalta toki hyllytila kiittää, kun kaappiin ei tarvi sulloa matka-arkun kokoista luomiväripalettia. Jotenkin silti tämän ulkoasu ei minussa herätä oikein innostusta. Sävymaailma sen sijaan on kiva arkikäyttöön. Vai mitä? Paljon ruskean eri sävyjä ja kauniita kimaltavia kullan vivahteita parilla väripilkulla.

Vaan tulipa todettua heti ensikättelyssä, että nuo kimaltavat/metallisävyt ovatkin melkoisia varisemaan. Tuossa kultaisessa ne kimallehiput on ihan sellaisia kovia hippuja ja niitä päivän aikana aina varisee ripsien lomasta silmiin, niin että ne kutittavat verkkokalvolla ihan saakelisti ja saavat lopulta silmät vuotamaan. Tosi ärsyttävää!

Mattasävyissä osa oli oikein hyviä ja pigmenttisiä, mutta etenkin nuo kirkkaat värit ovat niin vaisuja eivätkä oikein tahdo luomelta edes näkyä vaikka kuinka kerrostelisi. Eniten petyin tuohon keltaiseen, josta ei tuntunut lähtevät väriä oikein millään. Myös osan näiden häivyttely oli vähän työläämpi prosessi. Totesin siis, etten viitsi pitää kaapissa palettia, josta käytän maksimissaan paria sävyä. Tämän paletin kohdalla siis rehellisesti petyin. Ainoa positiivinen juttu on se, että noista kimaltavista kyllä pigmenttiä löytyy eli ne näkyy luomella kyllä hyvin!

arvio: 2-/5
Gosh be happy paletti*

Gosh on kiva suht edullinen merkki ja etenkin heidän ripsiväreistä olen kovasti tykännyt. Nyt lähdin ensimmäistä kertaa testaamaan heidän luomiväripalettia. Näin nopeasti vilkaistuna sävymaailma näyttää arkimeikkeihin oikein toimivalta. Löytyy mattaisia ruskeita häivytyssävyjä ja sitten muutama kimaltavakin nappi. Huomionarvoinen seikka on se, että paletti on todella pieni ja näin ollen myös väripannut on tosi pienet. Koinkin vähän haastavaksi sen, että pannut ovat aivan vierivierissä ja siksi viereisestä pannusta siveltimen kautta pöllyävä luomiväri sotkee hiukan myös viereisen napin pintaa.

Paletti osoittautui kuitenkin minusta pieneksi pettymykseksi myös sävyjen puolesta. Iholla värit nimittäin toistuivat suoraan sanottuna likaisina. Siis ei ollenkaan sellaisina kirkkaina vaan vähän harmahtavina. Ei siis yhtään sellaisia sävyjä, jotka sointuisivat kivasti oman ihonsävyn tai silmienvärin kanssa. Aina tällä meikatessa silmät näyttivät jotenkin sotkuisilta. Alla näette swatchit paletin kimaltavista sävyistä ja onhan nuo minusta vähän likaisen värisiä. Vai onko, kuvittelenko vain?

Myös näiden sävyjen kanssa koin häivyttelyn hiukan haastavaksi, koska väri jämähti helposti luomelle. Lisäksi kun pohjavärit oli kaikissa vähän sellaisia likaisia, niin värit sotkeutuivat helposti yhteen eikä kontrastia oikein tahtonut saada. En tiedä, en tykännyt tästä kyllä itse ollenkaan.

arvio: 1/5

Pupa Never without face palette*

Tämä monitoimikasvopaletti sisältää kaiken mitä kasvomeikkiin tarvitset. Eli tässä on samassa paketissa aurinkopuuteri, poskipuna, vaalea kivipuuteri, voidemainen peitevoide ja vaalea shampanjan sävyinen highlighter. Ajattelin, että tämähän on todellinen aamujen helpotus, kun kaikki löytyy samoista kansista. Kätevä myös matkoilla!

Laatu ei kuitenkaan valitettavasti kohdannut tässäkään. Höh, tulipa nyt kyllä valittua huonot paletit tähän testijaksoon. Aurinkopuuteri ja poskipuna oli molemmat tosi laimeita. Pigmenttiä ei tahtonut irrota vaikka jynssäsin sivellintä pintaan raivolla. Siis sellaiselle varovaiselle meikkaajalle toki hyvä, kun voi rauhassa kerrostella ja sävyt ei hyppää heti silmille. Mutta itse tykkään helposta ja nopeasta meikkailusta, enkä jaksa sitä kerrostelu rumbaa muiden kuin ripsivärien kanssa. Peitevoide taas oli omalle ihonsävylle aivan liian vaalea, lähes valkoinen. Joten sehän tietysti erottui silmien alta niin kovin, etten voinut sitä käyttää. Koostumus myös oli niin jankkia, että se kerääntyi suoraan juonteisiin. Highlighter sen sijaan oli tämän paletin helmi, mutta ihan pelkästään sen takia en halua palettia kaapissa pitää.

arvio: 1/5
The beauty crop Espresso yourself paletti

Tämä paletti tuli loppu vuodesta Goodieboxista. Muistan olleeni innoissaan, että joskuskin jostain kauneusboksista tulee ihan kokonainen paletti jes! Mutta eipä sitä iloa kauan kestänyt, kun totesin että miten ovatkin onnistuneet löytämään näin huonolaatuisen paletin. Huoh...

Tässäkin paletissa nuo pannut on niin minit ettei tosikaan. Tykkään usein levittää shimmerit luomelle suoraa sormella ja eihän minun nakkisormi meinannut edes tuohon pannuun mahtua 😂 Se siitä sitten. Toiseksi tämän paletin laatu osoittautui ihan suorastaan huonoksi. Ainakin niiden muutaman sävyn kohdalla mitä testasin, tuntui ettei väriä irtoa kirveelläkään. Miten tämä on nyt mahdollista, että ihan jokainen tammikuun paletti on näin huono!? Tosiaan paria nappia tästä paletista kokeilin ja siveltimellä väriä ei tuntunut lähtevän ollenkaan. Sormella jonkin verran, mutta heikosti silläkin. Luovutin. En jaksa pelleillä tällaisten kanssa, kun parempiakin löytyy.

arvio: 1-/5

Iconic London Day to slay paletti

Iconic Londonin luomiväripaletit on melko hintavia. Hinnat pyörivät siinä 50 punnan kieppeillä, joten odottaisi sillä hinnalla jo saavan ihan laatutavaraa. Tässä paletissa ainakin pigmenttiä löytyi. Hyvä! Myös pannut sopivat muillekin kuin lilliputti ihmisille. Jes!

Paletin ongelma oli kuitenkin mattasävyjen vähyys. Niitä löytyy tästä ainoastaan 8, joista pelkästään kolme on niin vaaleita ettei ne sovellu muuhun kuin luomen pohjustamiseen. Niinpä jäljelle jää ainoastaan 5  käyttökelpoista mattasävyä. Shimmereitä sen sijaan on senkin edestä, mikä on tietysti hyvä, mutta olisin kaivannut niitä mattasävyjä vähän enemmän. Nuo shimmerit on myös hyvin lähellä toisiaan, sillä paljon löytyy kultaa ja melko tummia sävyjä. Paletti vaikuttaakin äkkiä aika tylsältä. Kovin mielikuvituksellisiin leikkeihin ei tämän kanssa voi ryhtyä, mutta perus arkimeikkaajalle tämä on ihan hyvä valinta. 

Ulkoasultaan paletti on toki tylsä. Siitä löytyy kyllä peili, mutta muuten se on vain kauttaaltaan kultainen pahvikotelo, jossa luomivärit on sisällä. Tämän hintaiselta paletilta odottaisi vähän myös ulkonäöllistä panostusta.

arvio: 2½/5


Huh huh, tuntuu että tylytin nyt aivan tosissaan. Olinkohan liian ankara vai sattuiko tosiaan näin surkea setti paletteja tälle testijaksolle? Vaikka onhan se toki niinkin, että kun paljon tuotteita testaa ja tottuu siihen hyvään laatuun, niin näiden vähän heikompien laatuerot oikein kärjistyy ja tuntuu todella huonoilta. 
2 kommenttia on "Palettihaaste tammikuu 2022"
 1. Thirsty taisi olla neljäs Jeffreen paletti, olisko näin? Siitä tuli ensimmäinen versio jossa nuo shimmerit oli hurjan glitterisiä. Mulla oli se versio mutta en tykännyt, ne glitterit oli hirveitä ja nuo mattasävyt huonoja erottumaan toisistaan luomilla. Möin koko paletin sitten pois.
  Beauty Cropin paletista olin itsekin alussa tosi innoissani, mutta kokeilin paria nappia ja oli niin laimea kokemus, ettei mun kannata sellaisia säilyttää. Muut ei ole tuttuja kuin ulkoasultaan.
  Minä luen täältä kaikkea ja nämä paletti arvostelut on erityisen kivoja ja mielenkiintoisia <3

  VastaaPoista
 2. Mä muistan kuinka olin muiden puolesta niin innoissani, kun Goodieboxista tuli luomiväripaletti ja vielä noin kaunis sellainen! Harmi jos ton laatu on kuitenkin noin huono, eihän tollasta palettia pysty käyttämään jos väriä ei irtoa siveltimeen kunnolla :/

  Mä taas toivoisin, että kaikki Jeffreen paletit olis muodoltaan tollasia perinteisiä kuten vaikka just Thristy :D Inhoan niitä eriskummallisen muotoisia pakkauksia, vaikka tokihan ne on just iso osa JSC:n tyyliä ja onhan nää tavalliset pakkaukset niiden rinnalla tylsähköjä. Mä en vaan tykkää yhtään, kun noiden säilyttäminen vaatii niin paljon tilaa!

  VastaaPoista