perjantai 3. helmikuuta 2023

Garmin vivomove luxe sporttikello osoittautui parhaaksi ostokseksi - nyt kerron miksi

 * sisältää mainoslinkkejäOnko teillä koskaan ollut jotain tavaraa, mitä yksinkertaisesti rakastatte yli kaiken?


Mun arvot ja ajatusmaailma materialismista on muuttunut paljon viimeisen vuoden aikana siitä kun muutettiin Suomesta Espanjaan. Olen alkanut arvostaa enemmän tavaran vähyyttä, sillä se antaa enemmän vapauksia liikkuvuuden suhteen ja toiseksi vapauttaa käyttöön enemmän pääomaa joko sijoittamiseen tai seikkailuihin. Siksi hyvin harvoin enää ostelen mitään kalliimpia hankintoja enkä varsinkaan hamstraa tusinoittain kivoja juttuja varastoon vain, koska tavara on kiva. Ostan siis nykyään vain tarpeeseen ja vain jos ihan oikeasti lupaan ottaa tavaran aktiiviseen käyttöön. Tämä on karsinut turhat heräteostokset ja vaatekaapin täytteet minimiin. Lisäksi olen tehnyt kaappien "puhdistusta" pikkuhiljaa ja myynyt tai heittänyt pois kaikkea turhaa. Vuosi Espanjassa on opettanut, että loppujen lopuksi tosi pienellä määrällä tavaraa pärjää aivan hyvin. Matkalaukkuelämä onkin tavallaan ollut myös aika helpottavaa. Suunta on aina avoinna mihin sitten haluaakaan lähteä.

Ihan niin äärimmilleen en minimalismini kanssa kuitenkaan mene, ettenkö ikinä voisi ostaa mitään. Garminin ruusukultaista älykelloa oli kuolannut jo kaksi vuotta ja nyt lopulta sovittiin miehen kanssa, että hän ostaa sen minulle yhdistettynä vuosipäivä/joululahjana. Ja oli aika mieletön tunne saada vihdoin tämä mun unelmien kello, kun sitä oli niin pitkään haaveillut ja odottanut!Kello on mielettömän kaunis ja just mun tyylinen, siro ja kaunis. Tykkään käyttää älykelloa urheillessa ja muutenkin arjessa, koska dataa omasta päivästä on myös tosi kiinnostava seurata. Tähän asti mulla on ollut käytössä Suunnon sporttikello, mutta se on tosi iso eikä muutenkaan esteettisesti hivele niin paljon silmää, että sitä kehtaisi mekkojen kanssa vaikka ihan arkenakin pitää. 

Nyt tämä uusi Garminin kello on niin hieno, että se sopii ihan arkeen ja juhlaan. Kello on ruusukultainen ja siinä on vaaleat nahkahihnat. Hihnat on itseasiassa vaihdettavissa myös eri värisiin ja saatavilla on jopa ruusukullan väriset metalliset hihnat. Kellotaulu on sen verran ohut, ettei se pistä valtavana mollukkana silmään ja ellei tietäisi tämän olevan niin sanotusti sporttinen älykello, niin se menisi ihan täydestä tavallisena kellona.


Garminin vivomove on tosiaan älykello ja siinä on tavallisen kellotaulun lisäksi mielettömän hyviä sisäänrakennettuja ominaisuuksia. Kellolla pystyy seuraamaan unta ja unen laatua, päivittäisiä askelmääriä, urheilusuorituksia, syke- ja kaloritietoja, veden juontia, stressiä sekä palautumista ja paljon muuta. Itse olen myös innostunut Garmin yhteisöstä, missä voi osallistua haasteisiin muiden käyttäjien kanssa. Haasteet saa pientä potkua arkiaktiivisuuteen, varsinkin jos on kilpailuhenkinen, kuten minä. Puhelimen appin kautta näkee vielä enemmän tietoja, pystyy tekemään päiväkohtaisia muistiinpanoja ja seuraamaan esim kuukautiskiertoa. Kello ladataan usb-johdolla ja akku on kestänyt minulla hyvin lähes viikon.


Jotkut olivat sanoneet, että kellotaulua on hankala nähdä aurinkoisella säällä. Olen erimieltä. Kellotaulun näkee kyllä ihan hyvin ja kirkkautta voi säätää. tosin jos kellotaulun heijastaa suoraan aurinkoon niin varmasti näkyvyys kärsii ihan missä tahansa kellossa. Minulla ei ole ollut mitään ongelmia käyttää tätä ulkona kirkkaallakaan säällä. Kellontaulun kosketusominaisuus on toiminut hyvin ja ruutu aktivoituu käden heilautuksesta. 

Kello on ollut minulla nyt kuukauden käytössä eikä minulla ole mitään moitteen sanaa tästä. Kello on ollut minulla päällä nukkuessa (koska haluan seurata unitietoja) eikä se ole aiheuttanut mitään puristavaa tai hankaavaa tunnetta. Nahkaremmi on hyvä ja joustava, myös kestävän tuntuinen. 

Ostin oman kelloni Laatukorulta, mistä olen usein ostanut koruja. Postitus oli nopea ja kello saapui parissa päivässä hyvin pakattuna lähimpään postitoimipisteeseen. Voin siis lämpimästä suositella myös Laatukorua ostopaikkana. Jos haluat lukea lisää kellosta tai tilata omasi, niin alla olevan kuvakkeen kautta pääsen kellon myyntisivuille,

*affiliatelinkki

Onko sinulla kokemusta kyseisestä kellosta? Olisi kiva kuulla muidenkin käyttäjien ajatuksia, joten heitä kommenttia alle.4 kommenttia on "Garmin vivomove luxe sporttikello osoittautui parhaaksi ostokseksi - nyt kerron miksi"
 1. Garminista ei ole kokemusta mutta on kyllä kaunis kello, ja paljon enemmän tietoa kuin mun Ignite 2:ssa. Olen kyllä siihenkin ihan tyytyväinen kun edellinen oli jo vanha Suunto Fitness 2. Pidän kelloa öisinkin koska haluan seurata unta. Ainoastaan suihkuun otan pois ja kerran päivässä kun pesen ihon ja pyyhin kellon puhtaaksi. Kerran viikossa pesen rannekkeen. En oikein osaa enää peruskelloa käyttää, lojuvat ihan turhana kaapissa! Tykkään seurata aktiivisuutta, askelia ja Polarin kellossa näkee hyvin kellon, se aktivoituu kun nostaa kättä. Muutoin on pimeänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ihan sama, etten osaa peruskelloa enää käyttää. Mietin että pitäisi varmaan myydä ne pois, kun on vallan siirtynyt näihin älykelloihin. Toisaalta vanha kunnon paristokello voisi olla varakello, jos joskus nämä herkät älylaitteet hajoaa tai muuta. Joten ehkä en sittenkään myy sitä kelloa aivan vielä :D Suunnon kellot on muuten tosi hyviä ja laadukkaita! Mulla on Suunnon kello myös mutta sitä käytän vain salilla ja treenatessa, kun en halua hikoilla tämän uuden kello nahkaremmejä

   Poista
 2. Kauniin näköinen kello, toivottavasti ei tule ongelmia toiminnan suhteen. Ajattelin hankkia tälle kesälle tai pian käyttööni Suunnon kellon jotka on todella laadukkaita ja saa kaikki toiminnot joita itse kaipaan kellossa :) En haluaisi liikaa tietää stressitasoja tai muita, siksi en esim hankkisi Ouraa. Ettei sitten semmoisten tietojen näkeminen stressaisi vielä enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän takuu korvaa ainakin pari ensimmäistä vuotta, jos jotain kellolle sattuihi. Kommenttien perusteella kuitenkin ilmeisen hyvä ja kestävä kello :) Suunnon kellot on hyviä ja laadukkaita. Mulla on Suunnon kello myös mitä käytän treenatessa.

   Poista