torstai 26. tammikuuta 2023

Aurinkorannikon parhaat ravintolat




Puhutaanko hetki ruokaelämyksistä?

Mun lempi aihe nimittäin. Matkoilla tykkään syödä ulkona ja nimenomaan hifistellä ruuan kanssa. Paras kokonaisuus syntyy, kun miljöö on kiva, ruoka hienosti esillä ja maku tiptop makunystyröitä hivelevä. Espanjassa oloaikana on tullut syötyä aika paljon ulkona, sillä täällä ravintolat on reilusti halvempia kuin Suomessa. Ainakin jos alkoholista nauttii niin sen näkee kyllä loppulaskussa, sillä lasillisen viiniä saa täällä ravintoloissa helposti parilla eurolla. 

Ajattelin koota tähän postaukseen vinkit omista suosikki ruokapaikoista Aurinkorannikolla eli lähinnä Malaga- Fuengirola- Marbella akselilta missä on tullut eniten pyörittyä. Jos olet reissaamassa tänne suunnille, niin tallenna postaus ja käy testaamassa. Jos sulla on vielä listan jatkoksi hyvä suositus, niin laita kommenttiboksiin muidenkin iloksi.





La Bohemia, Fuengirola

Yksi suurimmista suosikeistani Fuengirolassa. Menusta löytyy mahtava kattaus brunssivaihtoehtoja, lounasherkkuja kuten bageleita, burgereita ja salaatteja sekä erityisen ihastuttava jälkkärilista. Paikan erikoisuutena on kaunis esillepano. Jokainen annos on taideteos. Hintatasoltaan ravintola on erittäin huokea ja pääruuat lähtevät 10€ hintaan. Illalla tänne on kiva pistäytyä drinkeille. Ravintolan sijainti on muuten kivasti rantapaseolla, joten ikkunoista näkyy palmut ja meri. Parasta 💗


San Chocolate coffee gallery, Fuengirola

Fuengirolan keskustasta löytyy kahvila, joka on todellinen hidden gem keskellä kaupunkia. Kahvilan sisäpiha on kätketty rakennusten väliin ja se on koristeltu kivasti kasveilla ja sisustettu persoonallisesti vähän eteläisellä hippivivahteella. Täällä on mielettömän hyvät smoothiet, salaatit ja banoffee. Paikka on niin söpö, että täällä viettää iltaa kuin omassa olohuoneessaan. Iltaisin kahvila on usein todella täynnä.




Banana kitchen, Mijas

Toinen piilossa oleva helmi sijaitsee Mijakseen vievän tien varrella. Tässä lounaspaikassa on söpö patio ja mielettömän hyvät salaatit sekä pitsat. Ystävällinen palvelu ja rauhallinen miljöö on täällä ehdoton plussa. Naapurissa muuten ihana bohosisustuskauppa Zoco home jossa kannattaa samalla reissulla piipahtaa. 

Solunasushi, Fuengirola

Sushin ystäville vinkkaan edullisesta, mutta aivan super hyvästä sushipaikasta Paseolla. Solunasushi on sushipaikaksi tosi edullinen, mutta ruoka on aivan taivaallista! Täällä saa rahalle myös todellakin vastinetta, koska sushirullat on ihan valtavan kokoisia. Paikan erikoisuus on puisessa purjelaivassa tuotava sushiasetelma.





Max Beach, Riviera del Sol

Max beach on oikeastaan beach club, jonka yhteydessä toimii myös kuntosali mielettömällä merimaisemalla. Ravintola on äärettömän hienolla paikalla meren rannalla ja ulkoterassilla auringossa syödessä voi tuntea merituulen kasvoillaan. Illalla täällä on tunnelmaa ja auringonlaskua tulevat monet tänne ihailemaan. Kesällä Maxilla voi tulla vaikka koko päiväksi hengailemaan, sillä ulkoterassilla on myös iso uima-allasalue. Ruoka on täällä mielettömän hyvää, mutta beach club hinnoissa eli kallista. 


Miel y nata mountain, Calahonda

Parhaat pitsat saat täältä Calahondan kukkulalta. Paikka on aina täynnä, koska tänne tullaan kauempaakin. Pepperonipitsa on parasta ja maksaa 9€. Vieressä on iso koirapuisto ja koirapuiston vasemmalla puolella olevalle vuorelle voi kiivetä vaikka sen takeaway pitsan kanssa. Vuoren päällä on penkki, jossa voi nauttia pitsansa ihan mielettömän upeita maisemia ihastellessa.




Occo Marbella, Puerto Banus

Jos kaipaat fine dining tasoista ravintolaa, niin suuntaa Occoon. Tämä paikka tarjoilee libanonilaisia makuelämyksiä astetta fiinimmässä ympäristössä. Kannattaa varata pöytä "simpukankuoresta". Ravintolassa on muutamia tunnelmallisia soppia, jossa pöytäryhmät on luotu simpukanmuotoisiin seinämiin. Tämä ei ole halvimmasta päästä, mutta ruoka on aivan tajuttoman maukasta ja tunnelmat täällä ihan 5/5.

Limoncello ristorante pizzeria, Fuengirola

Mielettömän hyvä italialainen Fuengirolan sydämessä. Palvelu on täällä ensiluokkaista, ruoka aina hyvää ja jälkkärit vielä parempia 😂 Täältä kuulemma kaupungin parhaat mustekalat, todistetusti parhaat pastat ja hullun hyvät pitsat. Jälkkärilistalta suosittelen pavlovaa, joka kannattaa ottaa kaverin kanssa jaettuna, sillä annos on kaiken jo syödyn ruuan päälle aika iso.

Tutto bene trattoria, Fuengirola

Toinen äärettömän hyvä italialainen Fuengirolan keskustassa. Jos tilaat täällä pasta-annoksen, se valmistetaan edessäsi niin että pasta pyöritellään oikeassa valtavassa koverretussa juustokimpaleessa. Elämys todellakin! Ruoka on hyvää ja alkuruuaksi suosittelen leipää, joka on koverrettu tyhjäksi ja täytetty sulalla juustolla. Nam, parasta mitä tiedän!




Smallworld cafe Marbella, Marbella

Smallworld on Marbellan reunalla oleva tosi kiva ravintola-kahvila, missä listan kaikki ruuat näyttävät ja kuulostavat yliherkullisilta. Voit nauttia herkkusi kivasti sisustetuissa sisätiloissa tai illan hämärtyessä lyhdyillä valaistulla terassilla. Täältä saa mielettömän hyvää brownieta! Hintatasoltaan Marbellan hinnoissa, eli hintavampi paikka.


Mia's Sugar, Benalmadena

Saisko olla pinkimpää kahvilaa? Tämä Benskussa sijaitseva kahvila on todellakin vierailemisen arvoinen ja instagrammaajien mekka. Annokset on koristeellisia ja tietysti tyylilleen 
uskollisesti täällä enempi on vaan enempi (ja parempi). Sisältä löytyy "kuvausseinä" missä saa matkamuistoksi keinukuvat vaaleanpunaisten kirsikankukkapuiden alla.





Rosas Cafe, Puerto Banus

Last but not least, saanko esitellä Rosas Cafen, toisen vaaleanpunaisen paratiisin. Täällä paitsi ruoka on taivaallista, myös erittäin kauniisti esillepantu. Rosas cafe on suosittu brunssipaikka ja usein täynnä, joten pöytä kannattaa varata tai mennä tänne jo ajoissa varsinkin viikonloppuisin. Täältä saa mielettömän ihanat smoothie bowlit, lohileivät, ja kahvit koristeltuna vaikka lempibrändisi logolla. Suosittelen täällä vierailua aurinkoina lämpimänä päivänä ja brunssin jälkeen kävelyä Banuksen satama-alueella. Tämä on hintava vaihtoehto aamupalalle, joten varaudu hintavempaan laskuun.




Tässä mun lempparit Aurinkorannikolta. 
Puutuuko listasta joku hyvä ravintola, joka ansaitsisi paikan suosituksissa?
5 kommenttia on "Aurinkorannikon parhaat ravintolat"
  1. Kiitos sun suositusten, käytiin testaamassa La Bohemia :) Ei tarvinnut pettyä! Itse suosittelisin myös Happy Flavors Indian Restaurantia Fuengirolasta. Taivaallisen hyvät ruoat, ihan kohtuullista hintatasoakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos saitte vinkkiä suosituksista :) La Bohemia oli oma kantapaikkani!

      Poista
  2. Haluaisin löytää myös juuri tuollaisen yhdistelmän ravintolakäyntiini, että maisema, maku ja kauneus olisivat kaikki esillä yhtä aikaa. Kiitos, kun kokosit näitä ravintolasuosituksia, olemme siellä suunnalla piipahtamassa piakkoin. Täytyy kyllä testata näitä suosittelemiasi paikkoja. Onko sinulla tietoa, onko siellä missään georgialaista ruokaa saatavilla?

    VastaaPoista
  3. Kyllä matkoilla varsinkin on ihana hifistellä ruuan kanssa. Haluan aina etsiä matkoilla ollessamme ravintolan, jossa on vähän jotain erikoista ja uutta, jos vain mahdollista. Kiitos näistä Fuengirolan lähistön ravintolavinkeistä, ensi kerralla kyllä käydään jossakin näistä.

    VastaaPoista
  4. Hei, löysin postauksen ihan googlettamalla, mutta mahtavia vinkkejä. Ollaan just Fugessa ja osa näistä olikin jo listalla! Kiitos, oli tosi hyvin kerrottu oleellisimmat asiat ja i h a n i a kuvia 😍 Aion tutustua muihinkin sun postauksiin!

    VastaaPoista