tiistai 12. syyskuuta 2023

Tällä vinkillä säästät ruokakauppa laskussasi

 * sisältää mainoslinkkejäOn ollut ilahduttava seurata miten pikku hiljaa yhteiskunnan arvot ja mielipiteet hävikkiruuasta ja "punalappu" tuotteista vain köyhien vaihtoehtona on murentunut. Tilalle on tullut aito kiinnostus ja halu säästää maailmaa turhan jätteen syntymiseltä ja toisaalta taas estää täysin käyttökelpoisen ruuan tai tavaran päätymistä kaatopaikalle. Siinä missä ehkä aikaisemmin siis alennuslapuilla varustellut tuotteet piilotettiin ostoskorin alimmaiseksi piiloon muiden katseilta, nykyään moni jakaa jopa vinkkejä mistä saa parhaat alennukset. Osaltaan kulttuuri on varmasti muuttunut avoimemmaksi myös kovan hintojen kallistumisen myötä, sillä yhä useampi etsii arjen säästöjä ruuan kauppalaskusta ja alennusmyyntien sekä kirppareiden kautta myös vaatteita, kodin elektroniikkaa ja oikeastaan melkein mitä vaan voi saada isolla säästöllä uuteen verrattuna.


Itse pidän tästä kulttuurin muutoksesta. Shoppailen itsekin paljon kirppareilta vaatteita ja huonekaluja. Samalla käyn lähimarketissa illalla katsomassa aletuotteita ja pistän pakkaseen sellaiset, joita en heti syö. Katsoin S-mobiilistani puolen vuoden käytön jälkeen, että olin säästänyt pelkillä tarjouksilla ja punalappu-tuotteilla yli 500€ kuuden kuukauden aikana. Se alkaa konkreettisesti olla jo huikean iso summa. Samalla tavalla kiinnostaisi tietää, miten paljon olen säästänyt vaateostoksissani kirppiksiltä, mutta näitä en ole laskenut auki. Juuri viikko sitten ostin syksyksi gaalamekon Zadaa appin kautta 40 eurolla, kun sama mekko Bubbleroomilla olisi maksanut uutena 120 euroa. Hyvä säästö siis!
Nyt haluankin vinkata teille yhdestä omasta suosikki hävikkiä estävästä verkkokaupasta, Matsmartista*, jota olen käyttänyt ahkerasti jo monen vuoden ajan. 

Matsmartin idea on siis myydä tuotteita, joissa parasta ennen päiväys on lähestymässä, pakkaus on virheellinen mutta tuote kunnossa tai kausi- ja sesonkituotteita, joita kaupat eivät enää halua myydä. Matsmart pelastaa ruokaa, kosmetiikkaa ja kodin käyttötavaraa. Hinnat on huokeampia kuin kaupasta ostettuna ja isompia eriä ostamalla saa vielä paljous alennusta. Myytävät tuotteet on kuivatuotteita ja ne postitetaan kotiovelle tai lähimpään postiin. 


Matsmartin idea pähkinänkuoressaan on nerokas. Voit shoppailla kuivatarvike varastot täyteen edullisesti tuotteista, joita ruuanlaitossa käyttäisit muutenkin. Kun tilauksen summa ylittää 50 euroa, niin postituksenkin saa maksutta. Mieletön diili siis! Aika usein olen täältä tehnyt itse myös hyviä kosmetiikkalöytöjä, toisinaan siivousvälineitä ja muutaman kerran jopa hyviä vaatteita, kuten Merinovillapaidan joka olisi uutena maksanut aika paljon enemmän kuin mitä siitä itse Matsmartille maksoin. Paidassa ei ollut mitään vikaa. Luultavasti tuotteen myynti vain oli lopetettu ja loppuerä haluttiin myydä pois nopeasti ja halvalla.
Matsmart on lanseerannut myös mielenkiintoisen alakonseptin, Saved by Motatoes, joka on heidän oma alabrändi. Matsmart ei siis vain myy muiden hävikkituotteita, vaan valmistaa hävikkiin joutuvista raaka-aineista itse uusia tuotteita, joita he myyvät verkkokaupassaan. Aika ihana ajatus, että tuote onkin hävikin hävikkiä. Ei heitetä mitään pois, vaan käytetään raaka-aineet hyödyksi. Autetaan maailmaa siis pala palalta.


Olen itse tilannut Matsmartilta useita kertoja ja paketti on aina saapunut nopeasti. Tuotteet on vieläpä mielettömän hyvin pakattu, eikä mitään ole koskaan ollut rikki. Lasipurkit on päällystetty pehmustein ja shampoopullojen korkit suljettu teippisinetein, jotta mitään ei vuoda laatikkoon. Todella kivasti ajateltu! Kun paketti lopulta saapuu kotiin, niin sehän on kuin joulu saapuisi taloon. Yhdessä istutaan lattialle availemaan kääreitä ja purkamaan herkkuja kaappeihin. On myös arkea helpottavaa, kun kuiva-ainekaapit on täynnä hätävara ruokaa. Niistä voi kiireisessä arjessa aina kehitellä jotain inspiroivaa. Usein ostan myös kuivia välipaloja kuten pähkinöitä, kuivahedelmiä ja proteiinipatukoita, joita Matsmartilta saa hyvinkin huokeaan hintaan.

Uudet tilaajat saavat vielä Matsmartilta -15% tutustumis alennuksen, joten kannattaa kyllä testata ja katsoa mitä kivaa heidän valikoimista löytyy. Itsehän lähden juuri raapustelemaan taas omaa tilaustani, kun vanhat varastot on nyt käytetty loppuun. Käy säkin tutustumassa ja tilaa oma hävikkiboksisi täältä*.


Onko Matsmart sulle tuttu konsepti?1 kommentti on "Tällä vinkillä säästät ruokakauppa laskussasi"
  1. Matsmart ja muut hävikkiruokasivustot on kyllä loistava keksintö! Itsekin olen tilannut useasti jo :) mausteet ja pähkinät ovat joskus todella paljon edullisempia kuin kaupasta ostettuna ja nehän ei mene miksikään vaikka niitä haalisi kaapin täydeltä. Tulee myös testattua uusia tuotteita, esimerkiksi on hauska löytää jotain limited edition / sesonkituotteita joihin ei ollut ehtinyt törmätä ruokaostoksilla.

    VastaaPoista