perjantai 13. elokuuta 2021

Syksyn treeni-intoa ja koukuttava treenisovellus

 * yhteistyössä FitsterSyksyn tulon voi aistia jo pimenevissä illoissa ja selkeästi kylmenevissä öissä. Koulutkin jo alkaneet ja monet palaneet kesälomiltakin sorvin ääreen. Syksy on tavallaan raikasta aikaa. Minulle se on aina tarkoittanut puhtaalta pöydältä aloittamista ja uusien harrastusten etsimistä. Tai ei välttämättä tarvitse aloittaa edes mitään uutta vaan jatkaa vanhoja kesätauon jälkeen. Tiedän, että moni samaistuu tähän samaan sykliin ja syyskuu onkin tammikuun ohella vuoden vilkkainta aikaa uusien tuulien ja elämäntapamuutosten suhteen.

Mulla oli kesän aikana pieni tauko treenaamisesta, vaikka olenkin treenaillut melkolailla koko kesän. Enemmän on tullut tehtyä kyllä ulko juttuja kuten pitkiä pyörälenkkejä, rappujuoksuja ja koirien kanssa kävelyitä pitkin Tamperetta. Virkistävää vaihtelua, koska ehtii sitä taas talvella asettua sinne sisä saleille. Nyt on kuitenkin alkanut taas vähän hiipiä se joka syksyinen treeni-innostus oikein takavasemmalta ja siitäpä syystä haluankin esitellä teille tänään treenisovelluksen, jota olen tässä testaillut. Tuolta postauksen lopusta voit napata myös alekoodin, jolla saa lähes loppuvuodeksi ilmaiset treenit, joten käy nappaamassa se talteen ja aloita jo tänään!
Olen päässyt testaamaan uutta suomalaista treeniaplikaatiota eli Fitsteriä, joka toimii kaikissa älypuhelimissa. Sovelluksesta on tarkoituksella rakennettu koukuttava sen pelillisillä ominaisuuksilla, jolloin alkuinnostus ei pääse lopahtamaan vaan sovellusta tulee käytettyä aktiivisesti. Sehän se tarkoituskin on, eikö! Eli mitä enemmän sovellusta käytät (toisin sanoen treenaat ja merkkaat syödyt ateriat) siirryt tasoilta seuraavilla ja lunastat mm. pieniä palkintoja kuten ilmaisia treenejä. Ulkoasu on tässä selkeä ja parasta ehdottomasti se, että treenit, reseptit ja ruokapäivä kulkee mukanasi aina kaikkialle. 
Tiedän, että moni elämäntapamuutosta toteuttava haluaa pysyä tiukasti ruodussa myös ruokavalion osalta. Fitsterissä pystyy hyvin merkkaamaan kaikki päivän syödyt ateriat ja sinne lisäämään myös yksittäiset ruoka-aineet. Omia makroja (eli kaloreita ja grammamääriä) voi muokata järjestelmän vakioasetuksista. Päivän aikana jokaisen aterian jälkeen näet miten paljon olet jo syönyt ja miten paljon on vielä "varaa" syödä. Tämä on tosi hyvä ominaisuus ja tuolla sovelluksessa on ihan valtavasti niitä ruoka-aineita valmiina, joten varmasti löytyy lähes kaikki mahdollinen. Minulla on bugittanut omassa puhelimessa tuo ruokien määrien manuaalinen lisääminen, mutta olen tästä antanut palautetta ja asiaa ilmeisesti korjataan. Muuten sovellus on kyllä toiminut moitteetta.
Sovelluksesta löytyy paljon erilaisia treeniohjelmia eri tavoitteisiin ja erilaisiin treenitaustoihin. On rankempia bikinivalmennuksia ja aloittelijoille sopivia kotitreenejä. Lisäksi kaikissa treeneissä on selkeät videot jokaisesta liikkeestä, joten pääset aina katsomaan miten liikkeet tehdään oikein. Näin taustasta riippumatta jokaisella on mahdollisuus lähteä mukaan hyvin matalalla kynnyksellä. Sovelluksessa on myös runsaasti reseptejä ja treenejä tukevia ruokavalioita, joten tässä on kyllä mietitty kaikki mahdollinen mitä innokkaaseen treenisyksyysi tarvitset. Lisäksi kun ostat jäsenyyden, saat käyttöösi tietyn määrän avauksia, joilla voit siis avata käyttöösi sekä treeniohjelmia että ruokavalioita. Ne on sinulla käytössä aina, kun jäsenyytesi on aktiivinen. Ostetut ohjelmat eivät siis katoa mihinkään, mikä on mahtava juttu sekin!
Reseptipankissa on monipuolisia ja hyviä ruokia, joita kannattaa ehdottomasti lähteä testaamaan. Onneksi nykyään ollaan siirrytty dieteissäkin tällaiseen normaalia elämää tukevaan diettiin, eli järkevästi saa syödä lähes mitä vain. Ei ole kiellettyjä listoja vaan kevyempiä ja tarveellisempiä vaihtoehtoja. Vai miltä kuulostaisi tortillapitsat tai intialainen kanakastike?
Sen lisäksi, että sovelluksessa pääset merkitsemään ylös kaikki syömäsi ruuat, on aktiivisuudelle myös omat seurannat. Voit merkitä treenit tehdyksi, mutta sen lisäksi myös manuaalisesti lisätä arkiliikuntaa ja muita aktiviteetteja. Tässä se juju sitten piileekin, kun aktiivisesti kaiken merkkaa ylös. Ensinnäkin siitä palkitsee sovellus, mutta toiseksi pysyt koko ajan kärryillä onko ylipäänsä aktiivisuutesi ollut hyvällä tasolla vai pitäisikö sitä ehkä parantaa hiukan. Kalenteriin pystyy myös etukäteen ajastamaan treenit, jolloin ne tulee varmasti tehtyä tiettyinä päivinä. Vähän niin kuin oma taskukokoinen personal trainer😉
Innokkaille on sovelluksessa lisälukemista blogitekstien muodossa, joten sieltä saa eri aihepiireihin syvennettyä tietoa vielä enemmän. Täysin aloittelijallekin oikein hyödyllinen osio, sillä jos ei ole mitään hajua mitä ruokavaliot, uni ja lepo sekä treenin kuorma käytännössä tarkoittavat, niin tuolta saat kyllä tietoa ihan kaikesta. Oma kokemukseni on positiivinen vaikkakin vielä jotain bugeja sovelluksessa on. En antaisi tämän kuitenkaan häiritä, koska sovellus on vasta lanseerattu ja se kehittyy asiakaspalautteen perusteella koko ajan.

Sitten se alekoodi. Nyt jos koskaan ei ole mitään tekosyitä jättää isoa muutosta elämässä tekemättä! Tarjoa teille nimittäin koodilla ANNAROOSIE3KK kolmen kuukauden ilmaiset treenit Fitster sovelluksessa. Saat koodilla siis lähes koko loppu vuodeksi ilmaisen käyttöoikeuden sekä valmennuksiin että ruokavalioihin. Ehdottomasti kannattaa hyödyntää ja napata jo tänään, koska koodi on voimassa vain 2.9 saakka. Koeaika ei sido mihinkään, joten lataa sovellus puhelimesi sovelluskaupasta ja aktivoi koodi.


Tuleeko sulla syksyn tulle treeni-intoa tai lähdetkö kokeilemaan uusia harrastuksia?
2 kommenttia on "Syksyn treeni-intoa ja koukuttava treenisovellus"
 1. Olisin testannut tätä sun koodia, mutta en löytänyt sovelluksesta kohtaa johon sen laittaa?? 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka,
   hei alekoodi aktivoituu automaattisesti tämän linkin kautta :)
   https://www.fitster.fi/kokeile-veloituksetta/?koodi=ANNAROOSIE3KK

   Poista