tiistai 14. joulukuuta 2021

Rohkea askel yrittäjäksi

Instagramissa minua seuraavat ovatkin jo saattaneet nähdä ison uutisen. Hyppäsin nimittäin nyt vihdoin ihan oikeasti yrittäjäksi. Tosin toistaiseksi teen rinnalla vielä myös ihan palkkatöitä, mutta jossain vaiheessa toivottavasti voin hypätä ihan kokonaan yrittäjäksi. 

Yrittäjyys on ollut mulla pitkäaikainen haave. Olen aina halunnut olla itsenäinen ja päättää omat työajat, lomat ja vastuut itse. Siksi olen kipuillut palkkatöissä, koska tunnen että oma vaikutusvaltani on täysin olematon. Yrittäjäksi ryhtyminen oli tässä jotenkin ihan selvä päätös ja olen todella ylpeä, että vuosien jahkailun ja mietiskelyn jälkeen vihdoin päätin tähän ryhtyä.
Pakko sanoa, että matka tähänkin pisteeseen on vaatinut kasvamista ja kehittymistä. Mulla meni ensinnäkin monta vuotta pelkästään sen miettimiseen, mitä alkaisin tehdä. Ideoita oli vaikka millä mitalla, mutta aina se torppasi johonkin. Joko yritysidea oli liian kallis toteuttaa, oma osaaminen ei olisi riittänyt tai markkinat oli epävarmat. Tämä viimeisin idea on kuitenkin sellainen, että se ei vaadi suuria pääomia startatakseen ja on täysin paikka sekä aikariippumaton, mikä olikin mulla yksi yrittäjyyden ehdoista. 
Mitäs mä sitten puuhailen?

Perustamani yrityksen nimi on Some fiilaamo ja keskityn tekemään ulkoistettua somemarkkinointia, kotisivuja, tuotekuvauksia ja sisällöntuotantoa yrityksille. Olen tästä tosi innoissani, koska oman blogin ja sometyön kautta olen oppinut tosi paljon. Luova työ sopii minulle ja nautin, että työ haastaa ja tarjoaa uusia ideoita. Perus työssä kyllästyn nopeasti, jos työ toistaa itseään. Tällaisessa luovassa työssä vain taivas on rajana ja pääsen tuomaan esiin myös visuaalista puoltani. Se onkin tässä hommassa parasta ja siksi olen myös niin paljon oman somen tekemisestä nauttinut.
Tulevaisuus näyttää valoisalta, mutta samalla toki myös pelottaa. Mitä jos en saa asiakkaita? Tai mitä jos tulee muita ongelmia, mitä en osaakaan itse ratkaista? Yrittäjyyden ei kuulukaan olla helppoa ja se tässä ehkä viehättää mutta samalla myös pelottaa. Alku on yleensä aina haastavaa. Toivoisin kuitenkin, että rohkeus kantaa ja omalla hyvällä työllä pystyn vakuuttamaan asiakkaat laadukkaasta työstäni.

Mutta tästä se nyt lähtee! Mun matka yrittäjänä. 

Samalla ihan hirveän jännittävää, toisaalta taas en malta odottaa että pääsisin tekemään tätä ihan kokopäiväisesti.6 kommenttia on "Rohkea askel yrittäjäksi"
 1. Onnea matkaan, on tosi kiva päästä tekemään ihan omaa juttua <3

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa ihan mahtavalta, paljon onnea uuteen! Tällainen työ sopii sulle varmasti ihan loistavasti :) Mähän oon itse tässä jo jonkin aikaa tehnyt "kaikessa hiljaisuudessa" erään yrityksen somea ja tästähän ei siis tiedä kukaan muu kuin mieheni :D Toimin siis ihan kevytyrittäjänä ja edelleen haluan pitää tästä matalaa profiilia, mutta onhan se antoisaa, kun saa tehdä sitä mistä tykkää. Eikä lisätulot päivätyön lisäksi ole ollenkaan huono asia! Oma some on tosin jäänyt viime aikoina tosi vähälle, mutta toisaalla jaksaa onneksi panostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   Oi onpa jännä kuulla! Kiva, että olet myös päässyt tekemään ja toivottavasti myös tykkään työstä. Aika ja paikkasitomaton työ on kyllä tosi upea juttu!

   Poista
 3. Kannattaa ottaa myös Twitter ja etenkin Tweetdeck haltuun - moni yritys käyttää myös niitä :) Toivottavasti ottamasi askel tuottaa hedelmää.. taidealalta valmistuneena suosittelen panostamaan vielä portfolioon ja valokuvauksen hinnoitteluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä :) Aika näyttää mihin suuntaa toiminta lähtee kehittymään.

   Poista