maanantai 2. toukokuuta 2022

Valloittava Tarifa ja sen monet kasvotMe tehtiin pari viikkoa sitten aivan ihana viikonloppu retki Tarifaan. Tarifa sijaitsee aivan Etelä-Espanjassa Gibraltarin länsipuolella. Mulla ei ollut mitään ennakko-odotuksia paikasta, mutta tiesin että Tarifa on etenkin surffareiden suosiossa. Tämä ihan siitä syystä, että Tarifassa on aivan älyttömän pitkät valkohiekkaiset rannat, joita Atlantin aallot huuhtovat paikoin aika voimakkaillakin aalloilla. 

Me lähdettiin reissuun ihan extemporena, koska päätettiin matkasta vasta edellisenä iltana ja varattiin yhden yön majoitus Tarifan vanhan kaupungin keskustasta paikasta nimeltä Casa Blanco. Koirat lähti tietysti meillä mukaan, joten tärkein kriteeri majapaikalle oli lemmikkiystävällisyys ja keskeinen sijainti aivan keskustan tuntumassa. Sitä me saatiinkin!

Meidän majapaikka oli aivan keskellä vanhaa kaupunkia ja ikkunasta aukesi näkymät kävelykadulle. Tarifan vanhakaupunki oli varsin sievä ja toi mieleen hyvin paljon Italian pikkukylät. Kaupungin läpi kulki pari isompaa katua ja paljon pieniä sokkeloisia kävelykatuja. Ravintoloita, kahviloita ja pieniä putiikkeja oli kaikkialla. Hintataso vaihteli hyvin edullisesta vähän hintavempaan, joten etsimällä löytää kyllä omalle budjetille ja maulle sopivia ruokapaikkoja. Pienillä sivukujilla oli paljon kauniita salaisia sisäpihoja, joista saattoi löytää rauhallisen istuskelupaikan tai tunnelmallisen viinibaarin. Juuri nämä mystiset sisäpihat minua Tarifassa niin kovin viehättikin.


Tarifa on kiinnostava myös maantieteellisesti. Turkoosi meri on jo itsessään hyvin kaunis ja vesi niin kirkasta, että pohjaan asti näkee vielä ihan syvälläkin. Siksi monet tykkäävät täällä snorklailla ja sukellella. Delfiini- ja valasbongausretkiä järjestetään myös päivittäin, joten jos meren aallokko ei hirvitä, kannattaa ehdottomasti käydä ihmettelemässä näitä merten eläimiä.

Vastarannalla siintää myös Afrikka. Oli jotenkin mykistävää seisoa niin lähellä toista mannerta, että jopa isoimmat rakennukset erotti aivan selvästi vastarannalta. Afrikan jylhät vuoret ja rantakaupungit näkyvät siis aivan selkeästi meren toisella puolella. Yllättävä kyllä afrikkalaisia ei Tarifassa näkynyt lainkaan, vaikka laittomia siirtolaisia meren yli Espanjaan tuleekin tasaisin väliajoin. Tarifasta pääsee myös lautalla yli Marokkoon hyvinkin edulliseen hintaan, jos matka Afrikan matereelle kiinnostaa. Me meinattiin tehdä retki joku toinen kerta, kun jätetään koirat hoitoon. Ehdottomasti kuitenkin lähdetään, sillä kiinnostaahan nuo värikkäät basarit ja erilainen kulttuuri.

Tarifa sijaitsee myös kahden meren kohtaamispaikalla. Kahden rannan välissä kulkee niemeke, jonka toisella puolella aukeaa pauhaava Atlantin valtameri ja toisella puolella taas rauhallisesti keinuttava Välimeri. Atlantin puolella viihtyvät enemmän surffarit ja Välimeren puolella taas rauhallisemmasta uiskentelusta nauttivat turistit ja paikalliset.


Tarifa on myös bohotyyliä rakastavien mekka! Tuolla oli niin paljon ihania sisustusputiikkeja ja rentoja puuvillavaatteita myyviä pikkukauppoja. Päivät meni nopeasti kaupasta toiseen ihmetellessä ja vielä jäi nähtävää myös seuraavalle kerralle. Jos siis haaveilet vähän isommista tuliaisista, niin kannattaa varata autosta tilaa. Itse olisin voinut ostaa tuolta mukaani vaikka mitä, mutta budjetti tuli tällä kertaa vastaan. Paljon kuitenkin löytyy bohoa ja hippityylille ominaisia asusteita, koriste-esineitä ja sisutusta. 


Tarifan auringonlaskut oli jotain aivan mykistävän upeita! Ihmiset kokoontuivat illalla rannalle ja rantabaareihin katsomaan Atlantin taakse katoavaa aurinkoa, joka maalasi taivaan kauniin oranssipunaisiin sävyihin. Illan usva laskeutui vuorille ja pimeyden tullessa saattoi silti kuulla Atlantin jylinän jossain kaukana. Rantabaareissa soi musiikki vielä pitkälle yöhön ja perheet tulivat isoina seurueina illalliselle rantakadun ravintoloihin. Vanhassa kaupungissa on paljon hyviä ravintoloita, mutta suosittelen katsastamaan myös pitkän rannan viivaisesti menevän kadun varrella olevat ruokapaikat. Sieltä löytyi myös mahtavia helmiä! Samoin Calle Batalla de Saladon varrella oli paljon ruokapaikkoja, putiikkeja ja kahviloita. Yksi upeimmista sisustusmyymälöistä Twenty Twenty löytyy myös kadun päästä ja heidän Instagram täältä. Ravintoloista suosittelen ehdottomasti aitoa meksikolaista Mexcalito ravintolaa ja Papaya Tarifa coctail baaria aivan läheltä.

Tarifa oli viehättävä, rento ja samalla mystinen. Sen pieniltä kujilta löytyi ihania makuja, persoonallisia sisustuslöytöjä, vaatteita, värejä, tuoksuja ja iloista elämisen meininkiä. Päivät kuluu rennosti rannalla, retkeilemällä lähimaastoissa (mm. hiekkadyynit kaupungin ulkopuolella!) tai kaupungin kujilla kävellen. Paljon jäi vielä nähtävää ja koettavaa, joten uusi reissu on jo suunnitteilla ja ensi kerralla jatketaan myös ehkäpä Cadiziin asti. 3 kommenttia on "Valloittava Tarifa ja sen monet kasvot"
 1. Kyllä minä täällä räntäsateessa ja tuulessa katson aika kateellisena tuota teidän matkaa. On tosiaan ihan eri maailma kuin tämä masentava suomi. Odotan kyllä kesää ja lomaa vaikka se niin lyhyt aika on :) Ihana kun koirat voi olla teidän mukana ja näyttävät kyllä nauttivan <3 onko Espanjalaiset yleensäkin koirarakasta kanssa vai katsotaanko vähän pitkillä? Kuten suomessa aina keväisin se valitus koirankakoista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Espanjassa on tosi paljon koiria, mutta on yllättänyt se, että joka paikassa on "ei koiria" kylttejä, moniin ravintoloihin ei saa ottaa koiria ja rannallekaan ei kesällä ole asiaa koirien kanssa. Myös asunnon saaminen on ihan super vaikeaa lemmikkien kanssa ja moni vuokranantaja laittaa jo ilmoitukseen ettei edes neuvottele lemmikillisten hakijoiden kanssa. Ymmärrän sen siinä mielessä, että täällä tosi moni koira on hirmu huonosti koulutettu ja haukkuvat paljon. Mutta se, ettei edes haluta katsoa koiran luonnetta ihmetyttää. Meillä oli tosi hankala saada täältä asunto ja se raastoi kyllä hermoja! Mutta me ollaan kyllä paljon liikuttu koirien kanssa ja kun ihmiset näkee, että ne käyttäytyy hyvin niin ollaan sitten päästy ravintoloihinkin sisään.

   Poista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista