sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Esittelyssä Birchbox helmikuu - kauneusboksi Jenkeistä

Mukavaa ja aurinkoista sunnuntaita! Ainakin täällä Turussa paistaa komeasti.

Tänään haluan esitellä teille minulle uuden kauneusboksin eli Birchboxin. Boksihan ei siis ole muuten uusi, mutta minä laitoin sen tammikuussa tilaukseen ja ajattelin katsoa mitä tästä kuoriutuu. Boksia myydään rapakon toisella puolella eli Jenkeissä ja hinta per kuukausi on 10$. Vuositilauksessa voi hiukan säästää. Itse otin kuuden kuukauden määräaikaisen tilauksen, koska tilaajalahjana tai pienen meikkipussillisen verran näytekosmetiikkaa ilmaiseksi. Näytepussukka tuli jo ja siellä oli ihan kivoja tuotteita, joista muutamia olen ehtinyt jo testailla. Birchbox ei toimita suoraan Suomeen, joten lähetys pitää hoitaa Shipiton kautta. Tammikuun boksi on vielä jossain maailmalla matkalla, mutta yllättäen sain tämän helmikuun boksin aikaisemmin vaikka lähetin sen tammikuun boksia myöhemmin... 


Birchbox toimii kuten muutkin yllätysboksit eli kuukausittain boksissa tulee 4-6 matkakokoista näytettä kosmetiikasta, jotka valitaan boksiin täyttämäsi kauneuskyselyn perusteella. Syy miksi lähdin tilaamaan Birchboxia oli se, että heillä on tämän normaalin yllätysversion lisäksi kaksi muuta vaihtoehtoista tapaa kasata sinulle oma kuukausiboksi. Toinen on se, että muutama päivä ennen kuukauden vaihtumista he palkastavat itse kustomoidun boksivariaation, joka sinun on mahdollista valita. Näet siis tuotteet etukäteen ja jos valitset tämän vaihtoehdon, tulet saamaan videolla nähdyt tuotteet ilman yllätystä. Kolmas vaihtoehto on, että saat valita yhden muutamasta julkaistusta tuotteesta ja yritys kasaa sitten loput yllätyksenä. Ihan hauska idea minusta ja ajattelin kokeilla minkälainen tämä kauneusboksi mahtaa olla. Valitsin sekä tammikuulle että helmikuulle yrityksen valitsemat tuotteet, joten tiesin jo etukäteen mitä tulen saamaan. En uskaltanut ottaa riskiä tämän kanssa, kun en tiennyt minkälainen yritys mahtaa olla kyseessä.


Heti alkuun Birchboxin kanssa tuli runsaasti ongelmia. En vielä parin viikon kuluttuakaan tilauksesta saanut seurantatunnusta tai ilmoitusta, että boksini olisi lähetetty. Laitoin heille viestiä ja vastauksen saaminen kesti tuhottoman kauan. Kun he lopulta vastasivat, sain automaattivastauksen, joka ei lainkaan vastannut lähettämääni kysymykseen. Jouduin mailailemaan heidän kanssa useamman kerran ennen kuin sain asian hoidettua. Ilmaislahjan kanssa oli sama rumba, joten alkoin todella kypsyä koko yritykseen. Kun vertaa muihin ameriikassa toimiviin kauneusbokseja toimittaviin yrityksiin kuten Boxycharm ja Ipsy, en koskaan ole saanut näin huonoa asiakaspalvelua. Niinpä tein radikaalin päätyöksen ja peruin tilauksen helmikuun alussa, syystä etten jaksa tällaista säätöä.

Ensimmäinen boksi on kuitenkin nyt täällä ja pakko sanoa, että laatikko on todella söpö vaikka onkin ihan huippu pieni. Kuvassa ei ehkä hahmota mittasuhteita, mutta laatikko on vielä pienempi kuin Bettebox. Laatikko on myös hyvin heppoista pahvia, joten ihan mitään kovin painavaa ja suurta siihen ei voi säilöä, mutta säilytän laatikon silti jos sille jotain jatkokäyttöä keksisi. Kurkataan nyt kuitenkin sisältöä tarkemmin.


Tuotteita ei oltu pakattu minusta kovin hyvin. Laatikossa ei nimittäin ollut mitään pehmusteita, pohjalla oli ainoastaan todella ohut vaahtomuovin pala, mutta se ei estänyt tuotteita liikkumasta boksissa. Yksi tuotteista olikin vuotanut boksiin ja sotkenut kaikki muut tuotteet. Onneksi ne sai kuitenkin putsattua. Boksista löytyi myös tuotelappunen, missä kaikki tuotteet oli lyhyesti esitelty. Asia mihin kiinnitin heti huomiota oli se, että tuotteet oli tosi pieniä. Siis todella pieniä! Jos vertaa vaikka ipsyssä tuleviin sampleihin niin petyin kyllä vähän, koska ipsy on kuitenkin saman hintainen, mutta koen saavani siitä enemmän rahoille vastinetta.


* Nexxus Therappe ultimate moisture shampoo 89 ml ~ 1,6$
* Nexxus Humectress ultimate moisture conditioner 89 ml ~ 1,6$

Boksista löytyi Nexxus merkiltä sekä kosteuttava shampoo että hoitoaine. Sikäli kiva, sillä en tunne merkkiä ja hiustuotteita on kiva aina testata. Petyin kuitenkin siihen, että nämä ovat todella todella edulliset näytteet. Molemmat ovat arvoltaan noin euron luokkaan eli ei juuri mitään. Näitä myydään ilmeisesti Jenkeissä googlen perusteella litran pulloissa, joten siihen nähden tuo 89ml on vähän naurettava. Tuotteiden pitäisi kuitenkin kosteuttaa ja antaa hiuksille pehmeyttä ja kiiltoa. Myös tuoksu on kiva raikas. Minun nenääni vähän vaniljainen ja ehkä tuulahdus banaania? Käytetään pois, mutta hinnan puolesta olen hiukan näreissäni. Katsotaan paikkaavatko muut tuotteet boksin arvoa.


* Avene Hydrance Creme hydratante ~ 8,5€/15 ml

Boksista löytyi myös pieni 15 ml kokoinen näytetuubi Avenen kosteuttavaa kasvorasvaa, joka on tarkoitettu erityisen pintakuivalle iholle. Voide sisältää iholle välttämättömiä rasvahappoja, jotka kosteuttavat tehokkaasti jättämättä ihoa rasvaiseksi. Kuulostaa kiinnostavalta. Nyt on vielä jonkin verran talvea jäljellä, joten tämä on hyvä ottaa testiin välittömästi, kun iho vielä tarvii erityistä kosteutusta. Tätä on saatavilla Suomessa ainakin apteekeista. Tuoksu on hyvin mieto, mutta miellyttävä. Tämä vaikutti kivalta tuotteelta!


* Benefit The Porefessional pearl primer ~ 4$/3ml

Uusia primereita testaan myös aina kovin mielelläni, mutta tämä Benefitin primeri tuli aivan naurettavan pienessä tuubissa joka sisältää vain 3ml tuotetta. Tästä ei ihan kovin moneksi kerraksi valitettavasti riitä, joten saa nähdä saako tästä edes muodostettua kovin kummoista mielipidettä. Tämän pitäisi kuitenkin pienentää näkyvästi ihohuokosia ja antaa kasvoille kirkkautta sekä pitää meikki paikoillaan koko päivän. Ainakin käyttäjäkokemuksissa tämä on saanut hyvät arviot, mutta katsotaan. Tuote ei sisällä öljyjä ja jättää ihon mattaiseksi. Aine on tuubissa vaaleanpunaista, mutta muuttuu iholle levitettyä värittömäksi.

* Mac cosmetics Lipglass  ~ 13,5$/ 2,4g

Tämän Macin huulikiillon sain todella kaunissa sävyssä Oyster girl, joka on hailakka vaaleanpunainen nätillä helmiäisellä kiillolla. Tämä ei jätä huulia tahmaiseksi kuten monet huulikiillot vaan tuntuu kosteuttavalta ja pysyy huulilla hyvin. Ainoa mitä ihmettelen on se, miksi tämä ei voinut tulla täysikokoisena, sillä täysikokoinen tuote olisi ollut 3,1g eli gramman enemmän kuin tämä näyte. Ipsyssä nimittäin usein huulituotteet tulevat täysikokoisina.


Karkeasti laskettuna boksin arvo euroissa on noin 24€ ja maksoin itse boksista sen 10 dollaria. Kun tähän lisää vielä Shipiton postikulut Suomeen, niin boksin sisällöstä ei jää ainakaan voitolle. Jotenkin yleisilme ja fiilis boksista jäi todella vaisuksi. Tuotteista kiinnostavimmalta vaikuttavat Avenen kasvorasva sekä Benefitin primeri, mutta sekin on niin pieni, että moneksi käyttökerraksi siitä ei riitä. Lisäksi kun huomioi boksin hinnan ja vertaa sitä markkinoilla oleviin muihin kaunesbokseihin, tämä ei vakuuttanu minua. Toki tuotteet olivat arvossa laskettuna puolet enemmän kuin mitä boksista itse maksoin, mutta koska markkinoilla on paljon valinnanvaraa ja esim Boxyllä tuotteiden arvo on aina vähintään nelinkertainen boksin hintaan nähden, tästä tuli lähinnä huijauksen maku. En tiedä millä logiikalla yritykset tuotteita bokseihin saavat ja maksavatko niistä itse jotain vai eivät, mutta minua ei tämän boksin ja asiakaspalvelukokemuksien jälkeen harmita lainkaan että peruin tilaukseni. Nyt odotan vielä tammikuun boksin saapuvaksi ja se on sitten siinä tämän boksin osalta.

Pitäisiköhän miettiä joku muu boksi tämän tilalle? Onko sinulla hyviä suosituksia ulkomaalaisista kauneusbokseista?
3 kommenttia on "Esittelyssä Birchbox helmikuu - kauneusboksi Jenkeistä"
 1. No Allure nyt ainakin on paljon parempi, joskin hintakin on eri.

  VastaaPoista
 2. Jaa niin, Starlooks! Mun blogissani on jotakin juttua niistäkin boxeista.

  Tilaamaan pääsee täältä: https://starlooks.com/products/full-size-starbox-subscription

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allure mulla onkin jo tilauksessa ja tammikuun boksi odottelen saapuvaksi. Se ainakin vaikuttaa kiinnostavalta boksilta kokeilla!

   Tuosta Starlooksista en ole kuullutkaan, täytyypä käydä vilkaisemassa millaista heillä on tarjolla :)

   Poista