maanantai 21. syyskuuta 2020

Pumpulin pehmeät kiharat Sumilayi tuotteilla - ennen ja jälkeen kuvat

* tuotteet saatu
Voihan kiharat... Kiharat hiukset on vihatut ja rakastetut. Luonnonkiharat hiukset ovat paljon haastavemmat hoitaa kuin normaalit suorat hiukset, sillä kihara hius on luonnostaan kuiva ja helposti takkuuntuva. Se myös sähköistyy ja pörröttyy juuri silloin kun sen ei pitäisi. Ja mikä hauskinta, pienikin määrä kosteutta ilmassa saa juuri suoristetut hiukset kähertymään kippuralle. Niin tuttua, eikö!?

Mä olen omasta viharakkaus suhteesta kihariin hiuksiini kirjoitellutkin usein. Oikeastaan vihasin hiuksiani koko nuoruus iän. En osannut tehdä niille mitään ja ne oli niin hankala käsitellä, että vähemmästäkin mielenkiinto lopahti. Nyt kun olen enemmän perehtynyt kiharan hiuksen hoitoon ja löytänyt oikeasti toimivia tuotteita, on myös mielipide luonnonkiharoista muuttunut. Kiharani ovat upeat! Niitä ei juurikaan tarvi laittaa, koska ne on jo valmiiksi kauniisti kiharalla. Oikeanlainen hoito on kuitenkin kaiken A ja O. Joten tänään rakkaat lukijat, paljastan teille mun upeiden kiharoiden salaisuuden. Oletko valmis?
Kiharoiden kaunis esiintulo vaatii riittävästi kosteutusta. Kosteutus onkin kiharoiden hoidon kulmakivi ja jos sen laiminlyö, hius on todella kuiva ja altis katkeilulle, pörröttymiselle ja takkuuntumiselle. Siksi käytän itse todella kosteuttavia hiustenpesutuotteita ja lisäksi pari kertaa viikossa hiusnaamion, jonka tehtävänä on antaa vielä extra kosteutusta ja hoitaa hiuksen rakennetta. Hiustenpesun jälkeen lisään aina hiuksiini hiusöljyn ja/tai hoitosuihkeen, joka sitoo kosteutta hiukseen ja antaa joustavuutta ja pehmeyttä hiuksille. Kiharan hiuksen käsittelyssä on myös ehdottoman tärkeää käyttää hiusystävällistä harjaa. Normaalit harjat repivät hiusta, joten suosittelen Tangle teezeriä. Siihen on itse tukeutunut jo monta vuotta ja hiukseni eivät enää katkeile, kuten aikaisemmin huonojen hiusharjojen kanssa kävi.
Haluan suositella teille seuraavaksi suomalaisen Sumilayin kiharoille hiuksille tarkoitettuja tuotteita, joita itse käytän ja jotka ovat aivan uskomattoman ihania tuoden kiharoiden parhaat puolet esiin. Kuiva kihara hius voi olla myös hyvin karkea. Näin ainakin itsellä, sillä pehmeytensä hius saa vain ja ainoastaan riittävällä kosteutuksella (sama pätee kyllä myös ihonhoitoon). Sumilayi on suomalainen brändi, joka on kiharoihin hiuksiin erikoistunut brändi. Raaka-aineina he käyttävät vain laadukkaita ainesosia ja kehittävät jatkuvasti uusia toimivia tuotteita. Kaikki tuotteet on myös vegaanisia ja eläinkokeettomia. Shampoissa ja öljyissä käytetään kaikkein kosteuttavimpia raaka-aineita kuten avokadoöljyä, shea voita, viinirypälesiemenöljyä sekä aloe vera mehua. Sain Sumilayilta testiin heidän All inclusive curls treatment setin, joka sisältää kosteuttavan shampoon ja hoitoaineen, hiusöljyn sekä leave-in hoitoaineen. Setti on nyt muuten tarjouksessa 57,90€ (norm. 65,65€) täällä.
Ooh so soft curls shampoo

Ihanan raikas sitruunainen tuoksu valtaa kylpyhuoneen. Super kosteuttava shampoo sisältää aloe veraa, hydrolysoitua vehnäproteiinia, sitrushedelmäöljyä sekä runsaasti C-vitamiinia. Shampoo vaahtoaa hyvin ja pesuteho on loistava. Kosteuden hiuksissa tuntee samoin tein ja mikä mykistävintä, pesun jälkeen hiukset tuntuvat täydellisen pehmoisilta. Tiedättekö vastasyntyneen vauvan hiukset, ne on niin pehmoiset ja untuvaiset. Samalta tuntuivat hiukseni tämän pesun jälkeen, mikä on ihan uskomatonta. Vastaavanlaista kokemusta en ole saanut millään muulla shampoolla. Miehenikin (jolla myös hyvin kuivat, karheat ja luonnonkiharat hiukset) taivasteli miten pehmoiset hiukset hänellä on nyt pesun jälkeen ollut. Toimii siis 😉


Ooh so soft curls hoitoaine

Hoitiaineen kosteuttavien ominaisuuksien lisäksi se estää hiusten katkeilua ja kaksihaaraisten syntymistä. Hoitoaineessa on myös aloe veraa, viinirypälesiemenöljyä, sitrushedelmäöljyjä sekä runsaasti antioksidantteja sisältävää C-vitamiinia. Hoitoaine antaa hiuksiin kiiltoa ja vahvistaa hiusta tehden siitä samalla kuitenkin hyvin hyvin pehmoisen. Näillä tuotteilla saa silkkisen tekstuurin ilman silikoneja ja mineraaliöljyjä.
Sumilayi leave-in hoitoaine

Hiuksiin jätettävä hoitoaine sisältää sheavoita, joka on mainio A- ja E-vitamiinin lähde. Leave-in hoitoaine suojaa ja kosteuttaa kuivaa ja vahingoittunutta hiusta ja sitä on helppo lisätä hiuksiin hiusten pesujen välissä tai vaikka heti pesun jälkeen lisä kosteutukseksi. Hoitoaineessa on myös ravitsevaa avokadoöljyä ja päänahkaa rauhoittavaa laventelia. Mainio kosteuden lähde esimerkiksi kuiviin hiusten latvoihin.
Ooh so soft curls hiusöljy

Jos jotain olen hiustenhoidosta oppinut uutta, niin se on hiusöljyn käyttö joka on jäänyt mun hiustenhoito rutiineihin ihan pysyvästi. Lisään öljyä aina hiusten pesun jälkeen hieman hiusten latvoihin ja tarvittaessa toistan käsittelyn kuiviin hiuksiin seuraavana aamuna. Hiusöljy tekee hiusten latvoista pehmeät ja joustavat, eivätkä ne enää takkuunnu. Myös kaksihaaraisten määrä on vähentynyt aivan huimasti hiusöljyn käytön aloittamisen jälkeen. Öljyä kannattaa kuitenkin käyttää maltilla, pieni määrä riittää, jolloin hiukset pysyvät freeseinä eivätkä näytä lähmäisiltä. 

Tämä luonnollinen hiusöljy on valmistettu auringonkukka-, jojoba- ja rypäleöljystä. Ne kosteuttavat ja estävät kaksihaaraisten syntymistä. Mustikka, sokeriruoko- ja sokerivaahtera-uutteet puolestaan pehmentävät hiusta ja estävät sen pörröttymisen. Sitruuna- ja appelsiinikuorilla on antioksidanttinen ja antimikrobinen vaikutus päänahkaan. Öljyä voi siis jonkin verran ennen suihkua hieroa myös suoraan päänahkaan, jolloin se vahvistaa hiusten juurta ja tasapainoittaa kuivaa päänahkaa. 


    


Yllä muuten hyvin havainnollistava kuva hiusten kunnosta, nyt kun osaan hoitaa niitä oikein. Oikeanpuoleinen kuva on otettu kaksi vuotta sitten ja hiukset ovat hyvin kuivan näköiset ja hapsottavat hallitsemattomasti joka suuntaan. Vasemman puoleinen kuva taas otettu muutama kuukausi sitten ja kuten huomaatte, hiukset kiiltävät, näyttävät kosteutuilta ja voivat hyvin. Niitä on ilo pitää auki, kun ne näyttävät kauniilta ja terveiltä sen vanhan kuivan reuhkan sijaan. Vai mitä mieltä olette muutoksesta?
2 kommenttia on "Pumpulin pehmeät kiharat Sumilayi tuotteilla - ennen ja jälkeen kuvat"
  1. Kiva kirjoitus, vaikka kiharoita en itse haluakaan. Tukka on ihanan suora kun panostaa sulfaattiin ja silikoniin eikä tarvitse edes suoristaa tai föönata suoraksi. En tiedä lähtisikö mulla CC:llä hiukset kihartumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riippuu tiestysti varmaan onko luonnonkiharuutta hiuksissa vai ei. Käsittääkseni ihan piikkisuoraa hiusta ei saa kihartumaan CC metodillakaan, mutta jos kiharuutta hiuksissa löytyy, niin silloin metodi tepsii :)

      Poista