lauantai 5. syyskuuta 2020

Palettihaaste: elokuu 2020

 * saatu pr-lahjaAloitin heinäkuussa uuden haasteen, josta olen todella innoissani. Haaste on nimeltään paletti haaste ja tarkoitukseni on valita joka kuukausi käyttöön 3-4 palettia, jotka ovat kyseisen kuukauden ajan tehokäytöllä. Kuukauden vaihduttua vaihdan uudet paletit haasteeseen ja arvioin edelliset täällä blogin puolella. Haasteeseen päädyin ihan siitä syystä, että rakastan luomivärejä ja keräilen myös tiettyjä paletteja. Usein tulee kuitenkin jumitettua samojen palettien käytössä ja toisaalta aika harvoin tulee erillisiä postauksia tehtyä näistä monista kymmenistä paleteista joita omistan. Haasteen avulla saan paletteihin vähän kiertoa ja samalla myös arviot tänne blogin puolelle. 

Ensimmäisen postaus haasteesta julkaistiin siis elokuussa ja jos et ole vielä käynyt lukemassa, niin postaus löytyy täältä. Pidän teiltä yllätyksenä mitä paletteja tulen aina seuraavaksi kuukaudeksi käyttöön ottamaan, joten näette haasteen paletit aina kuukauden vaihtuessa tämän postauksen merkeissä. Elokuun haasteessa mukana oli kaksi luomiväripalettia sekä yksi kasvopaletti. Kaikki paletit olivat olleet hyvin vähällä käytöllä ennen haastetta, joten oli tosi kiva ottaa ne tehokäyttöön ja aika hyvin sain niitä käyteltyäkin. Tällä kertaa postauksessa mukana myös entistä enemmän meikkikuvia, joten nauttikaa ja inspiroitukaa 💗


Paese Deep nude*

Paesen upea 12 sävyinen luomiväripaletti kiinnosti itseäni tästä kolmikosta kaikkein eniten. Sain tämän alkukesästä testiin ja pääsin vihdoin kokeilemaan sitä oikein intensiivisesti. Paesen meikithän ovat ihan ammattitasoisia ja huippu laadukkaita sekä pigmenttisiä. Olen tehnyt tuttavuutta brändiin aikaisemminkin ja kirjoittelin postauksen esimerkki meikkeineen täällä

Paesen paletin vahvuuteni on mielenkiintoisen mattasävyt, joita paletista löytyykin runsaasti. Sävyt ovat hillittyjä ja murrettuja ruskean ja punertavan eri vivahteita. Lisäarvoa paletti saa sen muutamasta varsin huikeapigmenttisestä metallisesta ja shimmerisestä sävystä. Eritoten  basic metal sekä charming ovat todella kauniita ja koostumukseltaan kermaisia. 

Paletin ulkoasu on myös kaunis, aikuismainen ja ammattimainen. Paletti on tukea ja näppärän kokoinen. Sen sisällä on suuri peili ja kansi pysyy kiinni nepparilla. Heh, enpä ole ennen luomiväripaletissa törmännyt nepparikiinnitykseen, mutta se oli itse asiassa oikein hauska ja kätevä lisäominaisuus. 
Paletin mattasävyt ovat hyvin pigmenttisiä, mutta kuitenkin helposti työstettäviä ja yhteen plendaantuvia. Mattasävyt ovat hiukan kuivakoita, mutta olen siihen itse jo meikatessa niin tottunut, ettei asia minua sen suuremmin häiritse. Yllätyin miten monipuolisia meikkejä paletilla saa, vaikka äkkiseltään katsottuna paletti vaikuttaa varsin hillityltä kokonaisuudelta. Paletti onkin kuin kameleontti, se taipuu moneen. Niin arki- kuin näyttävempään juhlameikkiinkin. 


Jäinkö kaipaamaan jotain? No en oikeastaan. Paletissa oli sopivassa suhteessa vaaleita häivyttelysävyjä, muutama väripilkku sekä tummia varjostussävyjä. Lisämausteena tietysti nuo upeat metalliset, joissa saa mattameikistä hetkessä säihkyvän.

Kuvassa muuten hienosti näkee, että sävyjä voi käyttää myös väriteemoittain. Jokaisen rivin kolme ensimmäistä sävyä ovat hyvin yhteensointuvia ja etenevät vaaleimmasta tummempaan. Sävyjähän voi tietysti myös sekoitella keskenään ihan miten monella tahansa tavalla, mutta tuon värien teemoittumisen havaitsin vasta, kun tarkastelin näitä kuvia tarkemmin. Alla sitten näette kaksi eri meikkiä paletilla tehtynä.

arvio: 5

saatavuus: Hobbyhall sekä Stoorla


Tässä sähäkän punertavassa glitteri meikissä on käytetty paletin kaikkia kolmea punaista sävyä sekä glitteristä twinkle sävyä liikkuvalla luomella. Meikki on näyttävä ja sävyt aivan upeita!

Tämä hopeanharmaa meikki yllätti minut todella positiivisesti. Käytän harvoin jos lainkaan silmämeikissä harmaita sävyjä, mutta tämä meikki toimi ja näyttää silmissäni aivan mahtavalta. Mielestäni meikki sopii hyvin arkisempiinkin tilanteisiin, mutta miksei myös pikkumustan kanssa iltajuhliin tai edustustilaisuuksiin. Tässä meikissa olen käyttänyt paletin alarivin sävyjä milk chocolate (harmahtavan ruskea), bittersweet sekä metallista basic metal sävyä. Kolmen sävyn meikiksi tämä on todella helppo ja näyttävä. Värit myös sulautuvat keskenään yhteen todella kivasti, joten tästä taisi juuri tulla mun uusi vakiomeikkini.Tarte Tareist pro glow kasvopaletti

Tarte on yksi mun suosikki brändeistäni ja viime paletti haasteessakin ihmeteltiin teiltä yhtä toista kasvopalettia. Tätä palettia ei tällaisenaan ilmeisesti enää valmisteta, sillä Tarten sivuilta löysin ainoastaan kaksi vähän eri näköistä kasvopalettia, joissa sävyt vaihtelivat hieman tästä omastani. 

Paletti on yllättäen hyvin painava, mutta kestävän oloinen. Kannet avautuvat molempiin suuntiin ja kummassakin kannessa on oma pieni peili. Itse koin tämän kaksi kansisuuden vähän epäkäytännöllisenä seikkana, sillä paletti leviää näin tosi isoksi ja sitä on hankala pitää kädessä. Toki kansia voi pitää auki yksitellenkin, mutta paletissa on niin vahvat magneetit, että yhdellä kädellä kannen avaaminen on todella hankalaa ja jos haluankin käyttää sävyjä myös paletin toiselta puolelta, niin kansi on joka tapauksessa avattava.

Itse sävythän tässä paletissa ovat oikein kauniit. Paletissa on kaksi aurinkopuuteria, joista toinen on matta ja toinen shimmerinen. Lisäksi paletissa on kaksi kaunista vaalean roosaa poskipunaa sekä kaksi highlighteria. Pannut ovat isot, siitä ehdoton plussa. Isollakin siveltimellä on helppo saada väriä sutiin. Aurinkopuuterit eivät ole vaaleallekaan iholle liian tummia, jos väriä käyttää maltillisesta. Highlighterit ovat sen sijaan aivan äärettömän pigmenttisiä ja koin tämän aluksi vähän yllätyksenä. Ei todellakaan tarvitse paljoa pyöritellä sivellintä pannussa, jotta saa jo kunnon hehkun kasvoille. Poskipunat sen sijaan ovat tämän paletin ehdoton vahvuus ja omia suosikkejani. Kauniit roosan sävyt antavat kasvoille nuorekkaan punan. Tykkään tosi paljon.

Paletti on loistava, joskin melko hintava, sillä vastaavat paletit maksavat 46€ (valikoima täällä). Toisaalta suuret pannut kuitenkin kestävät lähes ikuisuuden ja paletti on kuitenkin sen verran laadukas, että tästä mielellään maksaakin. Ainoan miinuksen se saa hassusta pakkauksesta, sillä nuo kahteen suuntaan avautuvat kannet eivät ole kaikista käytännöllisin ratkaisu.

arvio: 4½


Urban Decay Naked 2

Tämä on mun ensimmäinen naku-palettini ja sen myötä pääsin tutustumaan näihin hypetettyihin luomiväreihin. Naked palettejahan on markkinoilla jo tusinoittain ja sain itse lahjaksi mieheltä tämän Naked 2 paletin, jossa on hyvin hillittyjä kultaisen ja harmaan sävyjä. Paletin värimaailma vaikuttaa melko synkältä, mutta sävyt ovat sen verran vaaleita, ettei tällä ihan syvimpiin vesiin kuitenkaan päästä. 

Paletti on pakattu peltiseen rasiaan, joten paletti on tukeva ja kestävä. Pakkaus sisältää myös kaksipäisen siveltimen, joka on oikeasta yllättävän laadukas ja jopa käyttökelpoinen. Yleensä en nimittäin palettien mukana tulevia siveltimiä käytä lainkaan. Sikäli nämä Naked paletit on kivoja, että niistä löytyy niin runsaasti toisiaan lähellä olevia sävyjä, joten meikin rakentaminen myös vähän kokeneemmattomalla meikkaajalla luonnistuu helposti

Paletti itsessään olikin sitten hiukan pettymys. Sen pigmenttisyys on keskinkertainen ja sävyt niin lähellä toisiaan, että kunnon kontrastin saaminen on todella vaikeaa. Itse olen tottunut siihen, ettei luomiväriä tarvitse useinkaan sen kummemmin kerrostella, sillä värit on muutenkin niin pigmenttisiä ja kirkkaita. Naked paletin kanssa sitä kerrostelua sai sitten tehdä ihan senkin edestä. Tämä paletti sopiikin mielestäni parhaiten hillitylle meikkaajalle, joka ei hae eikä halua suurta kontrastia meikkiin. Sävyt nimittäin sulautuvat yhteen niin saumattomasti, että on vaikea sanoa onko meikki tehty yhdellä vai kolmella eri sävyllä. Kaikissa alla olevissa meikeissä olen käyttänyt 3-4 sävyä, mutta kuten kuvista huomaa, on oikeastaan hyvin vaikea sanoa missä se sävyjen raka menee. Omiin mieltymyksiini hieman liian pliisu paletti, mutta perus arkeen ja hillittyihin smokey eye meikkeihin kiva paletti.

arvio: 2½

Saatavuus: Sokos

Tässä meikissä käytetty paletin hieman lilaan taittavia harmahtavia sävyjä verve, YDK, busted sekä bootycall. Sävyt todella sulautuvat yhteen keskenään ja meikki on hillitty, vaikkakin hiukan smokey eye tyyppinen tummempi look. Lisää näyttävyyttä silmiin sai mustalla kissarajauksella ja silmän alapuolelle tehdyllä sinisellä kontrastirajauksella.

Naked 2 paletilla sai tehtyä myös ihan toisen tyyppisen meikin eli hyvin valoisan ja katsetta avaavan. Tässä meikissä on käytetty paletin vaaleimpia sävyjä foxy, hald baked ja chopper. Harmillisesti kamera syö hiukan tuon kuparisen kimaltelevan sävyn väriä tuosta meikistä, sillä luonnossa sävy on aivan upea, joskin sekin uppoaa tuon vaalean kultaisen kanssa hyvin lähekkäin ja kontrastin saaminen on todella vaikeaa. Tämä meikki sopii hyvin arkimeikiksi töihin, jos kaipaat silmiisi hiukan väriä, mutta ujostelet varsinaisesti vahvojen värien ja kontrastin käyttöä meikissä.
Tässäpä tämän kertainen kattaus paletti haasteesta. Uudet paletit on jo syyskuulle valittu ja näistä tulette kuulemaan jälleen kuun vaihtuessa lokakuuksi. Minua kiinnostaisi kuulla teidän mietteitä / kokemuksia / arvioita näistä paleteista, joten jätähän rohkeasti kommenttia. Voit myös kertoa, mikä tämän postauksen meikeistä oli sinun lempparisi.

Ihanaa viikonloppua, puss 💋

10 kommenttia on "Palettihaaste: elokuu 2020"
 1. On älyttömän ihanat tuotteet! Voisin heti ottaa tuon Paesen paletin ja Tarten poskipunat! Ihania sävyjä molemmissa kerrassaan!

  VastaaPoista
 2. Oi, mitkä ihanat sävyt tuossa Paesen paletissa! Sopii tosi hyvin syksyyn :) Mulla on pari Paesen palettia ja niissäkin laatu on tosi hyvä :) Tuo Naked on näistä ainut joka itseltänikin löytyy eikä munkaan mielestä ole kovin kummoinen paletti..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   No sepä, harmillista ettei tuo Naked paletti ole ihan hintansa väärti.

   Poista
 3. Kaikki meikit kivoja mutta tuo eka on niin magee ♥ Paesella on ihania paletteja!

  VastaaPoista
 4. Ihana tuo Paesen paletti <3 mä tykkään Naku 2:sta mutta se on kyllä yksitoikkoinen. Sillä ei kovinkaan moniulotteisia meikkejä saa enkä yleensä jaksakaan meikata sillä monena päivänä putkeen. Laitan aina varjostukset sillä yhdellä ja ainoalla mattasävyllä ja se on jo kuopalla, kohta paistaa pannu. En ole sitten uskaltanut käyttää sitä ettei se lopu ;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit, tosiaan hyvin yksitoikkoinen tuo paletti on. Harmi, sillä jotenkin oon saanut sen kuvan että UD paletit olisi kuitenkin laadukkaita.

   Poista
 5. Pls voisitko Ansku kirjoittaa postausta siitä MITEN sä otat sun meikkikuvat esimerkiksi silmistä?? Saisipa itsekin otettua tämmösiä hyviä kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, täytyy jossain vaiheessa valottaa vähän kuvauksen saloja täällä bloginkin puolella ;)

   Poista