tiistai 27. syyskuuta 2022

Aikuisten joulukalenterit 2022

 * sisältää mainoslinkkejäSyyskuun loppu tietää vain yhtä asiaa. Nimittäin joulukalenteri sesongin alkamista!
Tänä vuonna viivyttelin tarkoituksella lokakuun vaihteeseen, koska tuntuu jotenkin hassulta alkaa puhua joulusta heti kesän vaihtuessa syksyksi. Tokihan monet kalenterit myydään vuosi vuoden jälkeen loppuun nopeammin, joten liian pitkäksi aikaa ei kannata jäädä miettimään. Jos on joku suosikki, minkä haluaa itselle joulun countdowniin ostaa, kannattaa siis toimia jo ennen marraskuuta.

Suosittelen itse vähän vertailemaan kalenterien sisältöjä ennen ostopäätöstä. Toki yllätysmomentti siinä voi kärsiä, mutta lupaan, että joulukuun alkuun mennessä olet jo kalenterin sisällön unohtanut vaikka sitä etukäteen kävisitkin kurkkimassa. Aikuisten joulukalenterit on ihana tapa hemmotella itseään ja toisaalta se on mahtava tapa virittäytyä joulun tunnelmaan. Monet kalenterit on kuitenkin melko hintavia ja siksi suosittelen lämpimästi kurkkailemaan aikaisempien vuosien kalenteriarvioitani blogista tai lukaisemaan lyhyet kuvaukset tästä postauksesta. 

Olen kirjoittanut omat suosikit ylös lempparikalentereiden kohdalle. Suosikki statuksen saamiseen on vaikuttanut hinta-laatusuhde, kalenterin tuotteet ja ulkoasu.
Tässä tulee siis vuoden 2022 aikuisten joulukalentereiden parhaimmisto!

psst. Päivitän postausta pitkin syksyä, joten tallenna tämän kirjanmerkkeihin ja palaa tarvittaessa. Aivan kaikkia kalentereita ei ole julkaistu vielä.SINFUL (suositus!)

Sinfulin aikuisten tuhmat joulukalenterit on olleet viimevuosien myyntihitti. Enkä ihmettele! Kalenteri on mahtava yhteinen juttu pariskunnille, mutta sopii myös yksin nautittavaksi. Kalenterin arvo on huikea ja se sisältää erilaisia leluja ja tarvikkeita makuuhuoneen puolelle. Minulla oli Sinfunlin kalenteri viime vuonna ja unboxauksen voit käydä kurkistamassa täältä. Parasta kalenterissa on harkitty kokonaisuus ja sisältä löytyi monia tosi kivoja tuotteita, joita ei varmasti itse olisi osannut edes ostaa. Sanoisin, että kalenteri on hyvä ostos vaikka kalenterin olisi jo aikaisempina vuosina ostanut, sillä sisältö näyttää muuttuneen ja tänä vuonna tarjolla on myös useita eri Sinfulin kalenterivaihtoehtoja.

Hinta: 99€ -239€
Ostoksille täältä*
DIY OLUTJOULUKALENTERI

Tämä kalenteri oli myös yksi viime vuoden hitti. Voit koota kalenterin itse lempi juomilla (olut, siideri, mini prosecco jne) ja jättää luukkuun pullon kanssa vaikka pienen viestin. Kalenteri on helppo koota ja toimii kivana yllätyksenä etenkin miehille, joille voi olla vaikea keksiä muita joulukalenteri-ideoita. Toki kalenterin sisällön hankintaan täytyy itse käyttää vähän aikaa ja rahaa.

hinta: 16,95€
Ostoksille täältä*
LOOKFANTASTIC

LF kosmetiikkakalenteri oli usean vuoden ajan yksi mun suosikeistani. Koronan iskettyä jotain kuitenkin tapahtui ja viime vuotinen kalenteri oli minusta jo pieni pettymys. Tämän vuotinen kalenteri ei herättänyt minussa suuri tunteita, vaan lähinnä hämmennystä. Kalenteri on totuttuun tapaan hyvin ihonhoitopainotteinen ja tuotemerkit kyllä laadukkaita, mutta joku sävähdys tästä puuttuu. Useita kauneusbokseja tilanneen ja LF kalenterin neljänä peräkkäisenä vuotena omistaneena, sisältö tuntuu minusta toistavan itseään. Tämän vuotisessa pakkauksessa onkin lukuisia samoja tuotteita, mitä on vuoden aikana tullut LF omista kauneusbokseista. Kalenterista puuttuu yllätyksellisyys. Mutta sanottakoon kuitenkin, että tasaisuudesta huolimatta kalenterin tuotteet on laadukkaita ja oikeasti arvokkaita brändejä, joten ihan siitä syystä voisin kyllä kalenterin hankkia ihan periaatteestakin.
Kalenterin arvo yli 550€.

hinta: 115€
Ostoksille täältä*
GLOSSYBOX (suositus!)

Sanokaa mitä sanotte, mutta tämän joulun yksi upeimmista kalentereista on Glossyboxilla. Jäänhuurteinen kalenteri on talvinen (ehkei kuitenkaan jouluinen) ja tykkään tosi paljon joka vuosi Glossyn kalentereiden ulkoasusta. Kalenteri on iso ja tukeva, mutta kauniin ulkonäön ansiosta sitä on ilo pitää myös esillä koko joulun ajan. Näin muutaman sneek peakin ja tykkäsin kaikista tuotteista. Kalenteri on minusta ollut joka vuosi erittäin monipuolinen, etenkin siksi että siinä on myös meikkejä, ei vain ihonhoitotuotteita. Yksi kalenterin paljastetuista tuotteista on Sol de Janeiro Bum bum cream, joka on yksi ikisuosikkini. Tämä kalenteri olisi omalla ostoslistalla ykkösenä! Kalenterin arvo yli 480€.

hinta: ei tilaaja 129€, Glossyboxin tilaajat 99€
Ostoksille tästä*


YANKEE CANDLE

Joulun aika on kynttilöiden aikaa eiks vaan. Jos ei halua, että joulusta jää nurkkiin pyörimään yhtään mitään ylimääräistä, niin tämä kalenteri on todennäköisesti sinun valinta. Joka päivä luukusta löytyy yksi tuoksukynttilä, joten sen ehtii todennäköisesti polttaa jo ennen seuraavan päivän luukun avaamista.

hinta: 58,95€
Ostoksille tästä*

GOODIEBOX CALENDAR

Olen muutamana vuotena tilannut itselle Goodieboxin kalenterin ja se on jakanut hiukan mielipiteitä. Osa tuotteista on ollut kivoja ja sisältö erittäinkin vaihtelevaa. Joka vuosi mukana on kuitenkin ollut jotain totaalisia huteja kuten glitterisukkia, tyhjä suihkepullo sekä erilaisia kauneustyökaluja, joille ei välttämättä löydy jokapäiväisessä käytössä muuta sijaa kuin kaapintäyte. Kalenterin sisältöä ei koskaan paljasteta etukäteen, minkä koen itse häiritseväksi, koska maksaessani jostain yli 100€, en haluaisi ostaa sikaa säkissä. Sanoisin kuitenkin kalenterin noin yleisesti olevan ihan hyvä sijoitus, jos sen saa alehinnalla (kuten nyt). Täyttä pyyntihintaa en tästä maksaisi.

hinta: alessa 120€ (norm. 160€)
Ostoksille tästä*
HOLLAND&BARRETT

Yksi edullisimmista kosmetiikkajoulukalentereista markkinoilla. Sisältää vegaani/luonnonkosmetiikkaa ja pelkästään ihonhoitoa. Tilasin tämän yhtenä vuonna ja tykkäsin kalenterista. Pääsin tutustumaan moniin uusiin merkkeihin, joita ei muuten tulisi ostaneeksi tai joita ei Suomessa edes ole myynnissä.

hinta: 55£
Ostoksille täältäENGLISH TEA SHOP

Teejoulukalenteri on itsellä jo jotenkin perinteeksi muodostunut joka vuosi suklaakalenterin ohella. Aamu alkaa aina sillä, että uuden luukun takaa aukeaa joku ihanan makuinen tee millä aloittaa päivä. Helppoa ja makoisaa. Budjettishoppailijan vaihtoehto.

hinta: 19,90€
Ostoksille tästä*
SKINCITY (suositus!)

Skincityn joulukalenteri ei petä koskaan! Erittäin laadukkaat tuotteet ja upea kalenterikokonaisuus. Tässä kalenterissa on korkealaatuisia tuotteita, niin ihonhoitoa kuin muutamia meikkituotteitakin. Pääpaino on kuitenkin ihonhoidossa, mutta tuotteet on suurimmaksi osaksi arvostetuilta brändeiltä ja monipuolisesti erilaisia. Kalenteri on joka vuosi myyty loppuun.

hinta: 149€
Ostoksille täältä*
CULT BEAUTY (suositus!)

Jos vain yhden kosmetiikkakalenterin saisin ostaa, se olisi ehdottomasti Cult Beautyn häikäisevä 37 tuotteen kokonaisuus!! Kalenteri on mieletön. Se arvo on yli 1000£, toki myyntihintakin on 235£. Mutta kun katselin tuotteita, niin tässä on kyllä jokainen tuote ihan taatusti wörttiä. Ei mitään turhia täytteitä (paitsi ehkä tuo unimaski) ja oikeasti aivan super laadukasta tavaraa kyllä rahan edestä. Tässä oli myös paljon itselle täysin uusia tuotteita, joten tällaisena kosmetiikan suurkuluttajanakin ehdottomasti kiinnostava hankinta.

hinta: 235£
Ostoksille tästä
WHITTARDIN KAAKO- TAI TEEJOULUKALENTERI (suositus!)

Tässä on todella yleellinen tee/kaakao kalenteri herkuttelijoille. Englantilainen brändi Whittard valmistaa ihan oikeasti super ihania tee ja kaakaomakuja. Olen Lontoossa vieraillut heidän kahvilamyymälässä ja se oli ihana! Muistan myös ostaneeni tuliaiseksi makuja kotiinviemiseksi. Voin siis todella lämmöllä suositella näitä kahta kalenteria. Pakkaus on myös upea!!

hinta: 79-89€
Ostoksille tee täältä* ja kaakao täältä*DIY KALENTERI

Tykkäätkö ideoida ja tehdä itse? Haluat ehkä antaa kalenterin jollekin lahjaksi ja pakata mukaan rakkautta ja ajatusta. Ostin tämän kirjoitettavan luukkukalenterin viime jouluna miehelleni ja kirjoitin jokaiselle päivälle pienen treffi-idean/yhdessä tekemisen. Mieheni tykkäsi kalenterista ja joulun alla varmistettiin näin myös se, että päästiin tekemään joka päivä jotain pientä ja jouluista yhdessä. Kalenterissa oli mm. vierailu joulutorilla, piparkakkujen leipomista yhdessä ja joululeffan katsominen. DIY kalenterista on saatavilla myös versio, jossa luukkuihin voi laittaa jonkin pienen esineen.

hinta: 12€
Ostoksille kirjoitettava tästä* ja täytettävä tästä*
YVES ROCHER (suositus!)

Yvesin kalenteri on kestosuosikkini ja olen ostanut kalenteri joka vuosi. Pidän tästä kalenterista, koska se on edullinen, mutta silti monipuolinen ja hyvä. Kalenterissa on yleensä brändin ikisuosikkeja, muutamia kausituotteita ja muutamia meikkejä. Osa tuotteista on näyttänyt olleen vuodesta toiseen samoja ja pakkauskoot melko pieniä. Näistä ehkä se pieni miinus. Mutta kuitenkin vaikka koot on pieniä, niistä riittää silti hyvin testattavaa. Kalenteri on tänäkin vuonna kauniin värikäs, muistuttaa revontulia.

hinta: 55€
Ostoksille tästä*LYKO MAN CALENDAR (suositus!)

Tänäkin vuonna Lykolta löytyy miehille oma "kauneuskalenteri". Miesten kalenterit on nopeasti myyty loppuun joka vuosi, joten kannattaa olla hereillä. Miesten kalenterissa on kaikenlaista kivaa ja hyödyllistä miesten kauneusrutiineihin kuten partaöljyä, tuoksuja, kasvovoidetta ja hiusvahaa. Kalenterissa on 24 tuotetta, joten auottavaa riittää ihan aattoon asti. Kalenterin arvo 489€.

hinta: 99€
Ostoksille tästä* LOPPUUNMYYTYBY LYKO CALENDAR

Lykolla on tänäkin vuonna myynnissä kolme eri hintaluokan kalenteria. Viime vuotiset oli iso pettymys, mutta onneksi tänä vuonna kalenterin ulkoasua on korjattu, eikä tuotteet ole enää rumissa pussukoissa vaan oikeassa kalenteripakkauksessa. Lykon kalentereissa on edustettuna erilaisia Lykon valikoimissa myytäviä brändejä ja kalenteri on hyvä sekoitus sekä ihonhoitoa että meikkejä. Kalleimman kalenterin sisältö näytti totta kai parhaimmalta ja siellä mukana arvokkaita brändejä kuten Shiseido, Sensai ja Anastasia.

hinta: 79€-249€
Ostoksille tästä*, tästä* ja tästä* LOPPUUNMYYTYTHE BODY SHOP

The body shopin kalenterit on monen jouluperinne. Tänä vuonna heidän valikoimissaan on kolmen sijaan kaksi kalenteria. Jos brändi on itselle mieluinen niin kalenteri on hyvä läpileikkaus heidän tuotteitaan. Tykkään myös kalenterin jouluisesta ulkoasusta. Itse kuitenkin suosin joulukalenterissa vaihtelevuutta merkkien osalta (jos kosmetiikasta siis puhumme), joten oma valita tämä ei ole, mutta tiedän että The Body shopin kalentereille löytyy oma fanikuntansa.

hinta: alessa nyt alk. 89€
Ostoksille tästä* ja tästä*LUMENE

Minusta Lumenen kalenterit ovat vuosi vuoden perään samanlaisia ja siksi henkilökohtaisesti en jaksa tästä innostua. Kosmetiikan saralta löytyy myös paljon laadukkaampia merkkejä kuin Lumene, joten oma valintani tämä kalenteri ei olisi. Kalenteri on jotenkin todella väritön, mauton ja hauton jos näin voisi sanoa. Muutama meikkituote löytyy, mutta enimmäkseen ihonhoitoa.

hinta: 95€
Ostoksille tästä*
KICKS IHONHOITOKALENTERI

Kicksillä on myynnissä omina kalentereina sekä ihonhoito- että meikkikalenteri. Kurkkasin molempien sisällöt ja ehdottomasti suosikkini oli tämä ihonhoitopainotteinen. Meikkipuolen kalenteri sopinee ehkä sellaiselle, jolla ei niin paljon meikkejä vielä löydy, koska monet tuotteet oli aika perustuotteita. Sen sijaan ihonhoitokalenteriin oli minusta onnistuttu hyvin pakkaamaan kiinnostavia ja hyödyllisiä tuotteita eri brändeiltä. Toki kaikki kalenterissa edustettavat brändit ovat myynnissä myös Kicksin valikoimissa.

hinta: 150€
Ostoksille tästä*TWISTBE LUONNONKOSMETIIKKAKALENTERI

Twistben itse tekemä ja käsin pakattu luonnonkosmetiikkakalenteri on löytänyt paikkansa suomalaisten sydämestä. Joka vuosi ennätysnopeasti kalenteri on myyty loppuun vaikka se on varsin hintavakin. Tänä vuonna kalenteri on pakattu söpöihin pussukoihin. Peräti 14 tuotetta on täysikokoisia ja tuotteet on huolella valittu luonnonkosmetiikan parhaimmistosta. Tästä kalenterista on moni tykännyt ihan vuosi vuoden perään.

hinta: 345€
Ostoksille tästä* LOPPUUNMYYTYLUONKOS JOULUKALENTERI

Tänä vuonna kotimainen Luonkos on tuonut markkinoille oman kalenterinsa. Käsin tehty kalenteri kilpailee nyt samassa sarjassa Twistben kalenterin kanssa, mutta tässä kalenterissa toki on vaihtoehtoina vain Luonkosin oman sarjan tuotantoa. Suurimmaksi osaksi kalenterin sisältö ei siis Luonkos faneille ole yllätys, mutta jos tuotteista pitää tai jos tuotteita ei ole koskaan edes testannut, niin kalenterin muodossa pääsee melko hyvin tutustumaan Luonkosin tuoteperheeseen.

hinta: 139€
Ostoksille täältäESSENCE

Essence on yksi edullisimpia kosmetiikkajoulukalentereita ja kalenteri sisältää tuttuun tapaan meikkejä, meikkivälineitä ja joitakin ihonhoitotuotteita. Kalenterin hintaan nähden tuotteita löytyy laidasta laitaan ihan mukavasti, mutta joka vuosi mukana on myös jokunen niin sanottu turha täytetuote kuten pakettikortteja, tarroja tai muuta rompetta. Sanoisinkin tämän kalenteri olevan paras sijoitus teini-ikäiselle meikkaajalle.

hinta: 31,50€
Saatavilla täältä*SUKLAAKALENTERI OMALLA KUVALLA IFOLOR

Mikä ihana lahjaidea teettää adventtisuklaakalenteri omalla, lapsensa tai lemmikkinsä kuvalla. Tällainen muistaminen ilahduttaa saajaansa ihan varmasti!

hinta: 19,95€
Saatavilla täältä


FOODIN RAAKASUKLAAKALENTERI

Kun haluat jouluna herkutella vähän terveellisemmillä suklaavaihtoehdoilla, Foodinin raakasuklaa kalenteri on taattu valinta. Kalenterissa on 24 uniikkia suklaamakua ja kaikki tietenkin raakasuklaata. Tämä on todellisille suklaasta nautiskelijoille.

Hinta: 25€
Saatavilla täältäNORDICFEEL

Nordicfeelin oma joulukalenteri minulla on ollut useampana vuonna ja pakko sanoa, että se ei ole kyllä ikinä pettänyt. Laadukkaita tuotteita, mielenkiintoisia tunnettuja ja tuntemattomia brändejä ja erittäin arvokas kokonaisuus. Niin on tänäkin vuonna, sillä kalenterin arvo on peräti yli 500€. Hyviä brändejä kuten Sensai, Anastasia ja Babor.

hinta: 165€
Saatavilla täältä*Toki markkinoilta löytyy sitten ihan perinteisiä herkkukalentereita (suklaa, laku, mysli, kahvi), valokuvakalentereita ja vaikkapa älypelikalenteri. Miehille on myös sukkakalenteria, Harry Potter faneille HP kalenteri ja lista on loputon. Ulkomailta voi nykyään myös melko helposti tilata jos minkälaista kalenteria. 
Joka tapauksessa, onhan se joulun odotus nostalgista kun saa aikuisenakin innoissaan hypätä sängystä aamulla suoraan luukkujen kimppuun. Kuka myöntää, että ihan pikkaisen kuitenkin kalentereista innostuu??😁


Meinaatko sä hommata joulukalenteria vai pidätkö kalenterimaniaa turhana rahanhukkana?
2 kommenttia on "Aikuisten joulukalenterit 2022"
  1. Yves Rocherin kalenterin olen jo hankkinut, ja joku toinen kosmetiikkakalenteri on vielä harkinnassa. Lisäksi haluan jonkun herkkukalenterin.

    Tosi kiva, kun olet palannut blokkaamisen pariin, sinua on kaivattu <3

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti jaksat kirjoitella lisää blogiin pitkästä aikaa, täällä myös YR:n kalenteri hankittuna.

    VastaaPoista