sunnuntai 2. lokakuuta 2022

10 parasta sadepäivän leffaa

 

Syksyn tullen tykkään iltaisin kääriytyä viltin alle sohvalle, sytyttää kynttilät ja pistää leffan pyörimään. Niinä hetkinä, kun pitäisi löytää hyvää katsottavaa, ei ikinä tule mieleen mitään kelvollisia vaihtoehtoja. Lopulta ne popparit on jäähtyneet ja ilta pilalla, koska Netflixin skrollailuun menikin pari tuntia eikä mitään siltikään löytynyt...

Käykö näin ikinä kenellekään muulle kuin minulle? 😂

Joten tässä tulisi minun kymmenen lemppari elokuvaa syksyn sateisiin iltoihin. Käy jättämättä kommentteihin laittaisitko näitä omalle listalle, löysitkö ehkä uutta katseltavaa tai jos sulla on joku hyvä leffa vinkki niin senkin saa vinkkata.

Good will hunting (Will hunting)

Tarina ihmelapsesta, joka joutuu monenlaisiin ongelmiin. Erittäin kiinnostavia henkilökuvia ja mukaansa tempaava juoni. Draama-elokuvaksi kerronnallinen tarina.
Draama
kesto 126min
La la land

Romanttinen musikaali-draamakomedia, jossa juoni ei ollutkaan ennalta-arvattava. Musiikki oli miellyttävää eikä sitä ollut liikaa. Tarina myös koskettava ja päähenkilöt sopivat osiinsa erinomaisesti. Tämä on ollut pakko katsoa ihan parikin kertaa. Romanttiseksi leffaksi ei silti ällösiirappia.
Musikaali/draamakomedia
128min
Moulin Rouge!

Tämä romanttinen musikaali ansaitsee erityismaininnan ja tunnustuksen lavastuksista. Elokuvan miljöö oli niin upeasti rakennettu kuin satumaailmaksi. Itse kun rakastan 20-luvun tunnelmaa, niin tähän se oli saatu vangittua. Tarina oli hyvin perinteinen höttö rakkausdraama, mutta jo pelkästään tunnelman ja lavasteiden takia tämä on katsomisen arvoinen.
Elokuvaooppera
123min
Knives out (Veitset esiin)

Moderni murhamysteeri, jossa sukukokouksen aikana yksi perheenjäsen murhataan. Siitä alkaa tapahtumien selvittäminen ja murhaajan etsiminen. Tämä oli kuin aikaansa päivitetty Sherlock Holmes. Ja vaikka kuinka silmä kovana yritin etsiä vinkkejä murhaajasta eli ratkaista mysteerin ennen loppua, niin kylläpä sai taas yllättyä ja oma veikkaus meni ihan mönkään. 
Mysteerielokuva
130minJoker

Surullinen, mutta intensiivinen psykologinen kertomus mielenterveysongelmien kanssa kamppailevasta miehestä, jota elämä on heitellyt. Tarina on intensiivinen ja pitää otteessaan ihan viime minuuteille saakka. Päähenkilön tuska imaisee sisäänsä, joten tätä ei kannata katsoa silloin kun itsellä on rankkaa. Vaikka ei olisikaan Batman fani, tämä on itsenäinen tarina, joka ansaitsee tulla nähdyksi.
Psykologinen jännitys
122min
The Green Mile (Vihreä maili)

Elokuvan juoni on lyhykäiyydessään seurata vankilaan tuotujen kuolemantuomittujen viimeisiä hetkiä. Sitten vankilaan tuodaan vanki, jolla on yliluonnollisia kykyjä. Tarina on koskettava, välillä naurattava ja pistää ajattelemaan ihmisten psykologiaa. Rooleihin on helppo eläytyä mukaan ja tietyistä henkilöistä pitää heti, toisia alkaa lähes vihata. Mielenkiintoinen juoni!
Draama
181min
Django Unchained

Kun Tarantinon elokuvasta on kyse, voi jo olettaa väkivaltaisuus asteikon olevan siellä korkeimmassa päässää. Mutta tästäkin huolimatta elokuva on loistava ja todella kannattaa katsoa. Tässä lännen elokuvassa seurataan päähenkilö Djangon matkaa orjana plantaaseilla. Kohtelu on kurjaa ja elämä rankkaa, mutta lopulta Django katkaisee kahleet.
Lännenelokuva 
165min
Shutter island (Suljettu saari)

Jännärielokuva, jossa sukelletaan syvälle ihmismielen sopukoihin. Päähenkilö lähtee mielisairaala saarelle tutkimaan kadonneet potilaan tapausta. Matkalla selviää erilaisia yksityiskohtia saaren henkilökunnasta ja pakkohoidoista. Jännittäväksi tarinan tekee se, että etsijä itse olisi mielisairas ja saaren tapahtumien kautta se yritetään näyttää hänelle itselleen. Loppu jää kuitenkin avoimeksi, mutta vaikka hänen kohtalonsa ei täysin selviä, on elokuvassa paljon elementtejä jotka antavat myös katsojan tehdä tulkintoja ja johtopäätöksiä. Erinomainen jännitystarina!
Trilleri
138min
Inception

Jännityksen elementtejä tässäkin elokuvassa, jossa juostaan kilpaa pahuutta vastaan. Seikkailu sijoittuu ihmisten mielen unimaailmaan, josta yritetään varastaa ajatuksia. Aluksi elokuva tuntui sekavalta, mutta siihen pääsee kyllä mukaan. Toisen kerran katsoessaan huomaa myös asioita, joita ei ensimmäisellä katsomiskerralla ymmärtänyt.
Tieteiselokuva
148min
Goodfellas (Mafiaveljet)

Elämänkerrallinen rikoselokuva, missä seurataan mafiajoukon arkea. Ryhmään rekrytoidaan mukaan uusi jäsen, mutta tarinan edetessä huomataankin ettei mafiaelämä olekaan niin juhlallista kuin aluksi saattoi ymmärtää. Edessä on vaikeita valintoja ja rakkaiden ihmisten uhraamista.
Rikos
145min


4 kommenttia on "10 parasta sadepäivän leffaa"
 1. Näistä Mafiaveljet, Vihreä maili, Jokeri ja Django on tullut katsottua. Just eilen illalla tuli taas riita kun sovittiin että katsotaan Netflixistä elokuva, mutta sitten minun valitsemat ei kelpaa ( kauhua ) ja minua ei kiinnosta miehen valitsemat typerät toimintaelokuvat :DD kyllä me tykätään joistain samoista mutta se ei tykkää kauhusta tai yliluonnollisista. Mulla on kyllä paljon suosikkileffoja, olen leffafriikki mutta Netflixistä nyt vaikka Christine- Tappaja-auto ja Scarface-Arpinaama.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on paha, jos puolisolla on eri mieltymykset! Meillä suurimmaksi osaksi samat, mutta mulle ei istu mitkään kauhu ja toimintaleffat. Siksi mies katselee niitä kun olen reissuissa tai teen omia juttujani. Yhdessä katsotaan sitten semmosta mikä kummallekin ok. Täytyy tsekata nuo sun vinkit ;)

   Poista
 2. Moni tullut katsottua, inceptionin peräti leffoissa siis yli 10 vuotta sitten :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauhia miten tuommosista kommenteista tajuaa ajan vierähtävän nopeasti :D Onhan siitä jo hetki kulunut, kun leffa on teatterissa pyörinyt :)

   Poista