sunnuntai 16. lokakuuta 2022

Kokemukseni Ruokaboksista

 * sisältää mainoslinkkejäOletko jo ehkä kuullut ruokaboksista?

Juttelin tuossa yksi päivä työkaverini kanssa lapsiperhearjen kiireisyydestä ja miten sitä voisi arjessa mahdollisimman paljon helpottaa. Tuli samalla puheeksi miten paljon aikaa menee kaupassa käyntiin, ruokien suunnitteluun ja kokkailuun ylipäätään. Vinkkasin siinä sitten että hei, oletko kuullut ruokaboksista. Me tilattiin miehen kanssa boksia ennen Espanjaan muuttoa useampi kuukausi ja tykättiin tosi paljon! Oltaisiin varmasti jäätyä pitkäaikaisiksi asiakkaiksi, jos ei oltaisi muutettu.

Ruokaboksi ei ole vain arjen helpottaja vaan auttaa myös inspiroitumaan, plus sen avulla tuli lisättyä ihan merkittävästi lisää kasviksia ja vihreitä osaksi ruokavaliota. Miehen kanssa juteltiinkin, että ei olisi itse tullut mieleen laittaa vaikkapa kesäkurpitsaa lohipastan joukkoon tai yhdistää lämmintä riisiä kurkun ja tomaatin kanssa lihan lisukkeena. Inspiraatiota toki saa reseptien suunnitteluun myös vaikkei boksia tilaisikaan, koska ruokaboksin reseptit on kaikkien saatavilla heidän nettisivuillaan*.

Miten ruokaboksi sitten toimii?

Ruokaboksin voi tilata netin kautta aina edeltävällä viikolla. Näen tilauksen yhteydessä mitä reseptejä seuraavan viikon boksi sisältää. Tilauksen voi aina pistää myös tauolle, jos reseptit ei miellytä tai boksin toimitus ei itselle jostain muusta syystä sovi. Ruokabokseja on saatavilla kolmea erilaista: perus ruokaboksi, perheboksi ja vegeboksi. Lisäksi on mahdollista tilata esimerkiksi hedelmäboksi kylkeen eli toimituksessa tulee lisänä boksi täynnä tuoreita hedelmiä koko viikon tarpeisiin. Boksi toimitetaan kotiovelle aina maanantaisin, joten palvelu on mahdollisimman helppo ja käyttäjäystävällinen. 

Boksin voi valita joko kolmella reseptillä tai neljällä reseptillä. Me tilattiin kahden hengen talouteen neljän reseptin kokonaisuus ja ruokaa riitti hyvin koko viikoksi. Tosin yleensä lihaa oli hitusen liian vähän jotta yhdestä reseptistä olisi riittänyt neljään annokseen, joten käytiin itse lähikaupasta hakemassa pari ylimääräistä kanapakettia viikon tarpeisiin. Muuten lisukkeet, salaatit ja pasta/riisit riitti vähintään neljään annokseen ja niitä saattoi toisinaan jäädä myös vähän yli.

Paketit toimitettiin kylmäjakeluna aina maanantaina kotiovelle eli voiko tästä ruokaostosten tekeminen enää helpommaksi muuttua. Boksin avaaminen joka maanantai oli myös tosi jännää, koska samalla selailin läpi reseptivihkoa ja tsekkailin mitä viikolla syödään. Reseptit on varsin helppoja, mutta super maukkaita. Ei mitään valittamista sen suhteen!

Mielipide Ruokaboksista

Ruokaboksi oli meidän arkeen ihana lisämauste inspiraatiomielessä ja helpotti kovasti kiireistä arkea. Koin myös, että Ruokaboksin ansiosta rahaa säästyi, kun kaupassa ei tullut käytyä viikossa niin usein ja samalla vältyttiin niiltä turhilta heräteostoksilta mitä yleensä aina tarttui kauppareissuilla mukaan. Menu muuttui monipuolisemmaksi ja tulipahan testattua ihan uusia hedelmiä ja kasviksia (tämä oli minulle yllättävintä!). Monta reseptiä jäi meillä ihan vakkarikäyttöön ja niitä on tehty monta kertaa uudestaan. Opin myös käyttämään chiliä, sipulia, sitruunaa ja muita luonnollisia mausteita ruuan makujen monipuolistamiseen. Aikaisemmin olen käyttänyt lähinnä suolaa, pippuria ja joitakin yrttejä. Kokonaisuudessaan meillä ei ole muuta moitteen sanaa Ruokaboksista kuin se, että jos on kova treenaaja niin proteiinin määrä ei ihan riitä. Se ei kuitenkaan ollut ongelma, koska ne pari ylimääräistä kanapakettia sain aina kaupasta lisäksi. 

Jos me ei oltaisi muutettu Espanjaan, oltaisiin ihan varmasti jatkettu Ruokaboksin tilaamista vastaisuudessakin. Muutto oli meillä siis ainoa syy jättää tilaaminen.

Olisi kiinnostava kuulla teidän mielipiteitä Ruokaboksista, jos olette boksia tilanneet?

Ja jos haluat lähteä kokeilemaan boksin tilaamista, niin pääset tekemään tilauksen täältä* ja Ruokaboksin sivuilta uudet tilaajat saavat yleensä alekoodin mikä kannattaa ehdottomasti hyödyntää testiboksiin.Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti