perjantai 25. marraskuuta 2022

Tätä et tiennyt minusta - blogihaaste




Blogihaasteet on minulle todella lähellä sydäntä. Tykkään lukea muiden vastauksia ja omienkin haasteiden kirjoittaminen on tosi hauskaa. Haastepostauksia lukiessa muuten oppii aina myös itse kirjoittajasta blogin takanakin lisää, joten ehkä tätä kautta teillekin aukenee pari uutta faktaa minusta.


Olen syntynyt... Tampereella 29 vuotta sitten. Tuntuupa muuten jännältä, että ensi vuonna juhlitaan pyöreitä kolmekymppisiä. Aika on mennyt ihan vauhdilla! Tampere on rakas kotikaupunki, mutta jotenkin aikuisiällä en kokenut enää kuuluvani sinne. Suomesta Turku iski sydämeeni eniten ja jos vielä palaan Suomeen joskus, muuttaisin todennäköisesti takaisin Turkuun.


Pienenä olin varma, että minusta tulee... delfiininkouluttaja. Tämän olen kirjoittanut moneen ystäväkirjaa. Lienekö Tampereen Särkänniemen delfinaario jättänyt iskemättömän vaikutuksen pikkutyttöön ja siitä innostuneena päätin, että delfiinit on mun juttu. No ihan sinne puolelle en suuntautunut, mutta delfiiniretkestä Välimerellä haaveilen kyllä yhä!


Kolme parasta piirrettäni ovat... ahkeruus, positiivisuus ja luova ajattelu.


Minne haluaisin matkustaa... Mexico on edelleen yksi suosikki kohteista ja sinne haluan ehdottomasti uudelleen. Maan kulttuuri, luonto ja ruoka teki niin ison vaikutuksen, että haaveilen toisesta omatoimimatkasta ympäri Mexicoa. Toinen kohde mihin kipeästi haluaisin matkustaa on, Tansania. Afrikan safareille haluan ehdottomasti vielä joskus päästä.






Suosikkijuomani ovat... jääkylmä vesi on ihan parasta. Hyvä sangria menee myös kuumana päivänä ja Espanjassa olen tykästynyt juomaan sitruuna Fantaa.


Lempiruokani on... kaikki mexicolainen ruoka eli tacot, burritot ja mitä niitä nyt on. Ja siis ihan oikeina mexicolaisina, en tarkoita siis niitä suomalaisittain valmistettuja salaattitortilloita. Italialainen ruoka uppoaa myös aina, joten oli kyse sitten pitsasta, lasagnesta tai hyvästä pasta carbonarasta, niin en koskaan sano ei. Niin ja sushi, sitä ei sovi unohtaa!


Viikonloppuisin herkuttelen... käydään aika usein viikonloppuna ulkona syömässä. Espanjassa ravintolat on vielä suhteellisen edullisia, joten milloin missäkin. Kotiin saatan ostaa paketin Ben&Jerry fudge brownieta. Sen parempaa jäätelöä ei maailmasta löydy.


Lempiblogini, joita seuraan säännöllisesti... pakko myöntää, että ajanpuute vaivaa minua nykyisin tällä saralla ja harvoin enää ehdin seurata aktiivisesti muita blogeja. Johonkin tiukkaan väliin yritän mahduttaa omankin blogin päivittämisen. Täällä Espanjassa elämän prioriteetit on muuttuneet, ja mielellään viettää aikaa ulkona, treeneissä tai ystävien kanssa. Suomessa tuli istuttua enemmän koneella, kun pitkä ja kylmä talvi ajoi istuskelemaan sisällä. Enemmän seurailen lemppareita sitten Instan puolella.


Kirjat, joita olen lukemassa juuri nyt... pokkarina mulla on menossa Dan Brownin Meteoriitti. Brownin muut teokset on niin huippu hyviä, että jotenkin olen vähän pettynyt tähän tarinaan. Se on minusta käynnistynyt vähän hitaanpuoleisesti. Toinen kirja mitä luen opiskelu mielessä on Frida Ramstedin Tyylikäs koti.


Lempilajini kirjallisuudessa on... fantasia ja jännitys.


Suosikkisovellukseni kännykässä on... Duolingo ja Instagram. Duolingoa tulee hakattua ihan joka päivä. Tällä hetkellä on menossa tiukka saksan opiskelu. On muuten jännä, miten ihan 15minuutin päiväopiskelullakin huomaa edistystä kielen opiskelussa. Ei siihen tarvi tuntien pänttäämistä, vaan pienikin määrä on koko ajan eteenpäin.






Kahvini juon... joko töissä valkoisena tai kahvilassa karamellimakusiirapilla ja kermavaahdolla. Olen kahvihifistelijä ja en suostu juomaan suodatinkahvia. Kotiinkin hankittiin kahvipavuista kahvin jauhava kahvikone. Sillä tulee hyvää kahvia. Tykkään kyllä myös teestä.


Viikkorutiineihini kuuluu... salitreeni vähintään neljä kertaa, päivittäiset koiralenkit, ruuan laitto ja joka ilta pieni reflektio, missä pohdin miten päivä on mennyt ja mitä hyvää se on tuonut. Nämä pienet kiitollisuushetket auttavat näkemään arjessa pieniä kauniita asioita.


Viimeisin elokuva, jonka olen nähnyt elokuvateatterissa... apua en muista milloin viimeksi kävin ihan oikeassa leffateatterissa. Korona kun tuli, niin ei paljon leffaan enää päässyt. Täällä Malagassa on sellainen ulkoilmaleffateatteri, Autocine, missä leffaa katsotaan isolta screeniltä omasta autosta. Siellä on pari kertaa käyty ja viimeisin leffa taisi olla La la land musikaali.


Rentoutuakseni... kuuntelen musiikkia tai makaan selälläni sängyllä. Saatan lueskella kirjaa, mietiskellä, soittaa pianoa tai joskus jopa luonnossa kävely rentouttaa.





Lemmikkieläimeni... rakkaat kaksi koiraa, pitkäkarvaisia collieita. Minulla on ollut koiria ympärilläni ihan vauvasta asti, joten en osaisi elää ilman lemmikkiä. Haaveilen itse asiassa nytkin pienestä koiranpennusta. Haluaisin seuraavaksi sheltin.


Lempivuodenaikani on... kesä ehdottomasti. Siitä ei taida jäädä edes epäilyksiä. Rakkauteni kesään ajoi minut myös tänne Espanjaan.


Ruokabravuurini on... mieheni mielestä aivan kaikki. Olen hyvä kokki vaikka itse sanonkin. Tulee aika paljon kokeiltua kaikenlaista uuttakin, mutta sanoisin, että lasagne on ihan oikeasti bravuurini.


Sarjat joista pidän eniten... The Crown, The bodyguard, Game of thrones. Mitähän niitä muita on, vaikka mitä, mutta en ikinä muista nimiä haha.





Ihanaa perjantaita! Se olis viikonloppu taas 😊

6 kommenttia on "Tätä et tiennyt minusta - blogihaaste"
  1. Nyt tiedän sinusta monta uutta asiaa ;) uskaltaisinkohan täyttää tätä itse, en muista että tämä haaste olisi kiertänyt ainakaan vastikään...terkkuja sinne lämpimään täältä pimeästä ja kylmästä suomesta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pistähän toteutukseen niin pääsen lukemaan sinun vastauksia myös ;) Kiitos, paljon aurinkoenergiaa sinne Suomeen<3

      Poista
  2. Täällä just Valtaistuinpeli -Martinin kirja lukemisen alla :) Mutta sitten kun ei mitään hyviä uusia TV sarjoja löytynyt, niin aloitettiin uusiksi myös sarjan katsominen. Mutta kirja kyllä nyt vihdoin kiva lukea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihanaa, mä tykkää Martinin kirjoista ja kuumeisesti odotan että uusin kirja ilmestyisi vielä joku kaunis päivä! Mekin katsottiin alkusyksystä koko GOT sarja uudestaan. Loppu harmittaa siinä aina yhtä paljon :D

      Poista
  3. Olipa kiinnostava ystäväkirja postaus. Pitäisi varmaan joku päivä innostua itsekin kirjoittamaan.

    VastaaPoista