torstai 9. maaliskuuta 2023

Afternoon tea hotelli KämpissäHeipä hei,

hetkinen on ehtinyt viime kerrasta vierähtää ja paljon tässäkin ajassa taas tapahtua. 
Muutto Suomeen on pitänyt erittäin kiireisenä. Uusi työ on ehtinyt alkaa, oma koti on löytynyt ja muuttokuorma Espanjasta saapua. Sen lisäksi illat on purettu muuttolaatikoita ja viikonloppuisia juostu huonekaluliikkeissä etsimässä uuteen kotiin täydellistä sisustusta. Joka minuutti on kyllä käytetty sataprosenttisesti hommien hoitoon, joten viime viikon afternoon tea hetki tuntui monessakin mielessä aivan ihanalta luksus hetkeltä kaiken tämän kiireen keskelle!

Varasin pitkän harkinnan jälkeen itselleni ja ystävälleni teehetken Kämp hotellin ravintolaan. Ystäväni oli hetki sitten täyttänyt 30-vuotta ja halusin tarjota hänelle elämyksen, joka jäisi mieleen. Hotelli Kämp tarjosi elämykselle kyllä ikimuistoiset puitteet. Onhan tuo arvorakennus Helsingin ytimessä jo itsessään aivan super ihana vierailukohde! Joskus pitää käydä tuolla myös dinnerillä, sillä ruokasali hienoine maalauksineen ja pylväineen oli kuin keskeltä Keski-Eurooppalaista palatsia.

Aftrenoon tea konseptiin kuuluu listalta valitut teet sekä kauniilla tarjoiluvadilla tarjottavia pikkusuolaisia ja makeita herkkuja. Aikaa teehetkeen on varattu kaksi tuntia ja se oli minusta ihan sopiva aika tällaiseen teen maisteluun ja rentoon jutusteluun. 

Palvelu Kämpissä on ensiluokkaista. Jo heti sisään astuessa pöytään ohjaus ja tarjoilija otti meiltä takit naulakkoihin. Itse ei tarvinnut tehdä muuta kuin istua alas, ottaa hyvä asento ja valita listalta mieleinen teevaihtoehto. 

Haudutetut teet tuotiin pöytään kultaisissa kannuissa. Ymmärtääkseni hintaan olisi saanut valita useammankin teelajin, jos kannu tyhjeni, mutta harmikseni yksikään tarjoilija ei missään välissä tullut meiltä kysymään olisiko teetä maistunut ehkä lisää. En sitten itse kehdannut alkaa huutelemaan teekannun perään, joten yhdellä teelajikkeella sitten mentiin. 

Tarjoilu oli kuin kuningattaren palatsissa. Hetken aikaa sai nauttia siitä hienosta tunnelmasta upeassa miljöössä, kun ruoka kannetaan eteen kullatuissa vadeissa. Tunsin itseni aivan kultturelliksi kosmopoliitiksi, jos ymmärrätte mitä haen takaa 😁 Tarjoilija kävi jokaisen herkkuannoksen läpi, mutta onneksi pöydästä löytyi myös lunttilappu menusta, joten herkkuja maistellessa saattoi vielä tarkastaa mitä milloinkin suuhunsa pisti. 

Tarjottavat olivat pääsääntöisesti oikein hyviä. Muutama vähän kuivempi leivos oli eksynyt vadille, mutta yleisesti tarjottavat olivat herkullisia ja yllättävän täyttäviä. Parituntisen jälkeen ei todellakaan ollut nälkä, vaikka vadilla ruuan määrä näytti varsin maltilliselta. Tarjolla oli muutama erilainen sandwich, suolaista muffinsia, skonssia, macaronsia, tuulihattu, sulkaaleivos ja muuta ihanaa.

Kolmelta tuo afternoon tea siivotaan pois ala carte menun tieltä. Meidän pöytää alettiin jo varttia vaille siivota vaikka vielä ystäväni kanssa istuimme siinä teetä juoden. Siitä tuli vähän sellainen hätäinen fiilis ja se kyllä valitettavasti vähän latisti tunnelmaa. Minusta olisi pitänyt vaikka ensin ystävällisesti käydä sanomassa, että teehetki päättyy vartin kuluttua ja alkaa siivota pöytää vasta kun olisimme poistuneet. Ei näin kesken kaiken jutustelun. 
Kokonaisuutena voin kyllä suositella kokemusta. Menu on mahdollista saada myös vegaanisena ja menun kylkeen voi ostaa vaikka lasilliset kuohuvaa. Hinta per vieras oli ilman kuoharia 48€, mikä oli kyllä aika siinä ja siinä kipurajalla teetarjoilusta, mutta kerrankos sitä käy Kämpissä tällaista nauttimassa. Briteissähän iltapäivätee-kulttuuri on todella suosittua ja sieltä löytyy paljonkin tällaisia konseptia tarjoilevia paikkoja. Ihana idea ja kiva rento tapa viettää viikonloppuna iltapäivä ystävän kanssa jutustellen.


Nyt onkin kiva taas viritellä blogi eloon ja alkaa jakamaan vinkkejä Helsingistä. Tämä olkoon fresh start Suomessa elon uudelle alulle 😍
4 kommenttia on "Afternoon tea hotelli Kämpissä"
 1. Menisin ennemmin vähän matkan päähän Fazerilaan brunssille, sekin on oikein hyvä :) Vähän tyyris, toki luksusta joskus.. Ehkä harmi että haluttiin antaa vinkki poistumiselle tulla siivoamaan kun siinä vielä nautiskeltiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fazerissa olen ollut kerran brunssilla ja siitä jäi tosi huono maku. Pöytä oli räävitty, loppuneiden tilalle ei tuottu uutta ja pikkulapset rääkyi ympärillä :D Toki tästä on jo useampi vuosi, asiat on voineet muuttua siitä. Toki tässä tietysti maksaa siitä elämyksestä ja Kämpin miljööstä myös :)

   Poista
 2. Oih, tuo kuulostaa ja näyttää tosi hyvälle vaikkakin on aika kallis. Mutta toisaalta kerrankos sitä ja puitteet on upeat. Olisi tosiaan voitu vähän vihjata poistumisesta ensin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei näin kalliille teelle kyllä normaalisti tulisikaan lähdettyä, mutta nyt kun juhlistettiin ystävän 30-v synttäreitä niin ajattelin lahjaksi tarjota jotain uniikkia. Tuo poistumisgate oli kyllä minusta vähän etikettimoka tässä tapauksessa kyllä...

   Poista