maanantai 20. maaliskuuta 2023

Helsingin söpöin kirppisIhanaa alkanutta viikkoa!

Enpä olisi uskonut vielä muutama vuosi sitten, että minä syttyisin joka päivä vintagesta. Jotain harvinaislaatuista on nyt kuitenkin tapahtunut, koska olen kovasti innostunut uusvanhasta sisustamisesta eli sekoituksesta jotain vanhaa ja modernia. Täysin vintage kotia en missään nimessä halua, mutta muutamia harvinaisia uniikkeja yksityiskohtia kyllä. Mielestäni myös nykyiseen kotiin ympäristönkin puolesta sopii hyvin vähän vanhempikin tyylin, koska ikkunoista näkyy Helsingin vanhat arvokiinteistöt, jotka toki samalla henkivät myös sen ajan tunnelmaa. Mihinkään moderniin lasiasuntoon en kyllä ehkä vintage itse ainakaan veisi.

Joka tapauksessa, joku vintage kärpänen on minuun puraissut ja myös vaate puolella olen aina tykännyt vähän sellaisesta röyhelöisestä ja uniikista tyylistä. En kutsuisi sitä kuitenkaan vintageksi, ehkä klassiseksi ennemmin. Nykyään olen myös tosi tarkka minkälaisia vaatteita ostelen ja laitan tosi herkästi kiertoon kaikki sellaiset jotka ei kaapista tule aktiivisesti omaan käyttöön.

Viikonloppuna käytiin miehen kanssa käppäilemässä keskustassa ja eksyttiin pyörimään Krunikkaan. Sieltä löytyi aivan ihana kirppis, Urbaani legenda, missä paljon kivoja vaatteita ja kohtuullisen mukavasti myös piensisustusta ja koruja. Muutama isompikin huonehalu löytyi valikoimasta ja yhtä entisöityä lipastoa kuolasin, mutta se oli valitettavasti jo myyty. Uusia huonekalujakin tulee kuitenkin esille aina toisinaan, joten tänne pitää kyllä tulla pyörimään useamminkin.


Sisälle astuessa tunnelma on kuin astuisi toiselle aikakaudelle. Kajareista soi ranskalainen lounge musiikki, lattian peittää itämaiset matot ja hyllyillä on kauniita pieniä yksityiskohtia, joihin kaikkiin silmä haluaa hetkeksi pysähtyä ihailemaan. Valikoima on kuin hallittu kokonaisuus "kaikkea kivaa", ei yhtään sellainen kaoottinen ja sekava kuin monilla kirppareilla tahtoo olla. Myytävä tavara on hyväkuntoista ja rekeistä löytyvät vaatteet edustavat sekä vintagea että modernimpia brändejä. Värimaailma, yksityiskohdat ja sisustukselliset helmet takaavat mielenkiintoisen visiitin, sen voi luvata. Palvelu oli myös ylivertaista ja erittäin ystävällistä. Jopa meidän koirat oli tervetulleita sisälle, joten miehen ei tarvinut minun haltioituneen visiitin ajan värjötellä ulkona.


Tästä kirppiksestä taisi kertaheitolla tulla yksi vakiokohteistani Helsingin keskustassa. Viikoittain vaihtuva valikoima kannattaa mennä katsastamaan ihan aktiivisesti paikan päälle. Uskon, että täältä tekee tosi mageita ja uniikkeja löytöjä. 

Itsellä tarttui visiitilta mukaan vanha kultainen kynttilänjalka sekä pari vaatetta. Tuo kuvassa näkyvä vaaleanpunainen lipasto olisi myös lähtenyt mukaan, mikäli olisi vielä ollut kaupan. Juuri tuollaista unelmaa olen meidän olkkariin katsellut. Kuka tietää, ehkä innostun itsekin vielä entisöimään vanhoja antiikkihuonekaluja. Sen verran jo vähän googlailin ja tutkailin, että kivan värisiä maaleja ainakin löytyy puisten huonekalujen entisöintiin.

Olipa kyllä kerrassaan kiva visiitti ja tulen varmasti jossain vaiheessa itsekin varaamaan tänne pöydän ja vien myyntiin kaappiin turhaan pyörimään jääneet vaatteet. Mutta ai että mikä aarreaitta! Menkäähän katsastamaan. Väitän, että tämä on Helsingin söpöin kirppis 😍

Vinkkaappa kommentteihin muita Helsingissä vierailemisen arvoisia kirppiksiä.
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti