lauantai 25. maaliskuuta 2023

Miltä elo Suomessa taas tuntuu?
Se olis puolitoista kuukautta eloa Suomessa nyt takana paluumuuton jälkeen.

Miltäkö tuntuu?

No hitsin hyvältä ja hymykin sen kertoo! Toistaiseksi ei ole kaduttanut ja miksipä elämässä muutenkaan katua. Jos Suomen ympyrät alkaa jossain vaiheessa taas tympiä, niin aina voi pakata laukut uudestaan ja lähteä. Nyt toistaiseksi Helsinki tuntuu kyllä kodilta ja tärkeintähän on olla siellä missä viihtyy.


Ehkä eniten tykkään meidän asunnosta. Se on niin hyvällä paikalla Kalliossa aivan kaikkien julkisten vieressä niin, että parhaimmillaan keskustaan pääsee viidessä minuutissa. Lisäksi kun meillä on kattohuoneisto niin naapureita ei ole kuin yksi ja ikkunat avautuvat lähes joka ilmansuuntaan. Todellinen löytö oli siis kyllä ja en voisi olla tyytyväisempi. Kontrasti on ihan valtava niiden Espanjan murjuasuntojen jälkeen, joten tämä koti tuntuu ihan suorastaan lottovoitolta.
Helsinki on myös ihana kaupunki asua. Täällä on paljon kulttuuria ja tapahtumia. On ihania katuja ja pikku putiikkeja. Kesällä on varmasti kiva istuskella meren rannalla tai kahviloiden terasseilla. Helsingissä on monta puolta, myös sitä kurjuutta ja rumia kerrostaloja. Mutta on niin itsestä kiinni missä liikkuu ja nauttiiko vai eikö.

Olen jo myös kunnostautunut erilaisten harrastusten parissa ja sekin kotouttaa, kun saa uusia ystäviä ja tekemistä töiden rinnalle. Pääsin mukaan nuorkauppakamaritoimintaan, mistä aion ottaa kaiken ilon irti. Tosi kiva kun sitä kautta pääsee kehittämään itseään, tutustumaan samanhenkisiin ihmisiin ja osallistumaan erilaisiin projekteihin mitä kautta saa hyvän kiertämään. Olen jo mukana muutamassa projektissa, mistä tulen myöhemmin varmasti kertoilemaan lisää. Tiesitkö muuten, että joulupuukeräys on nuorkauppakamareiden alulleen panema ja organisoima jokavuotinen projekti.
Kevään tulo myös piristää tällä hetkellä aivan älyttömästi. On ihana kun päivä on viikko viikolta hiukan pidempi ja töiden jälkeen onkin vielä valoisaa lähteä lenkkeilemään. Muutto takaisin Suomeen syksyllä tai keskitalvella olisi varmasti ollut isompi shokki kuin nyt keväällä, joten hyvään aikaan lopulta muutettiin.

Hain myös kouluun!  Yhteishaku on käynnissä ja päätin, että nyt olisi hyvä hetki viimeistellä maisterin opinnot. Pistinpä siis hakupaperit vetämään muutamiin yamk eli ylemmän ammattikorkeakoulun johtamislinjalle. Nyt kun teen johtamista työkseni, niin saan opinnoista varmasti myös ihan eri tavalla irti. Muutenkin olen sitä mieltä, että kandin tai alemman korkeakoulututkinnon jälkeen olisi hyvä olla hetki työelämässä ja vasta sitten viimeistellä opinnot, koska työelämä opettaa ja antaa perspektiiviä. Työn kautta kerrytetty kokemusta auttaa omaksumaan oppia ihan eri tavalla ja summailemaan yhteen sellaisiakin asioita mistä ei olisi muuten mitään käytännön käsitystä. Toivottavasti tärppää ja pääsen syksyllä opiskelemaan.

Viikonloppuisin ollaan miehen kanssa käyty kävelyillä eri kaupunginosissa. Töölö, Eira ja Katajanokka sekä tietysti keskusta on ihania alueita. Tykkään vanhasta arkkitehtuurista ja ihanista erkkeritaloista. Saispa sellaisesta oman asunnon joskus. Ympäristöllä on kyllä niin iso merkitys viihtymiseen, etten halua enää ikinä väheksyä asuinalueen ja kodin merkitystä joka päiväiselle jaksamiselle. Helsinki on myös täynnä ihania kahviloita, joista on tarkoitus tehdä myös vinkkipostausta teillekin luettavaksi.

Olen myös innoissaan muista uusista tuulista. Syksyksi olen nimittäin jo suunnitellut shufflauksen aloittamista sekä saksan kielikurssille osallistumista. Sisustussuunnittelun opinnot pitäisi viimeistellä tässä kesän ja alkusyksyn aikana. Sen jälkeen toivottavasti pääsen tekemään pieniä projekteja ihan asiakkaillekin. 

Oman kodin sisustaminen on nyt pitänyt kiireisenä ja olen nauttinut tästä projektista aivan suunnattomasti. Ihana kun saa kerrankin uusia kaikki isot kalusteet kerralla. Tulen pitämään kotiesittelyn joku toinen kerta, sitten kun on saatu vielä viimeisetkin laatikot siivottua ja hyvät kuvat otettua. Olen myös innostunut vähän vintage sisustuksesta. En halua koko kotia vintage tyylillä, mutta muutamia yksityiskohtia kyllä. Vintage kalusteiden metsästyksessä saa kuitenkin olla kärsivällinen, koska huippu löytöjä ei ihan joka päivä kävele vastaan.

Tässä muutamia fiiliskuvia Helsingistä. Olen kyllä super onnellinen tällä hetkellä ja tuntuu kotoisalta, vaikken oikeasti vuosia sitten uskonut ikinä Helsinkiin päätyväni. Mutta täälläpä sitä ollaan ja aivan ihanaa, kun nyt tapahtuu kaikkea uutta ja jännää. Ah ja sanoinko jo, että Helsinki on ihana 💗
2 kommenttia on "Miltä elo Suomessa taas tuntuu?"
 1. Asustin joskus Jätkäsaaressa aikanani, lähes 9 vuotta sitten. Se on alueena tosi kiva ja uusi, ja tosiaan vaan kolme ratikkapysäkkiä kamppiin siitä. Itse en lähtisi katikselle kun se on semmonen rapusumppu aina laiva-aikoina, mutta muuten alueet on kivat. Kannattaa myös käydä Suomenlinnassa kun sinne pääsee vain sillä AB lipulla. Ollaan joskus oltu juhannuspiknikillä siellä ja menty sitten Kalleen keskustassa ja oli kyllä ihana ilta. Kun asuin itse jätkiksessä en nauttinut tarpeeksi Helsingistä tai käynyt näyttelyissä tai tapahtumissa. Nyt varmasti tulisi lähdettyä useamminkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katajanokassa ei autolla kyllä kannata liikkua just tuon laivaongelman takia. Mutta ratikka onneksi pääsee pujottelemaan ruuhkienkin läpi, joten siksi en kavahtaisi siellä asumista. Toki se varmasti alkaisi aika nopeasti ärsyttää, ettei siellä ole mitään palveluita.

   Suomenlinnaan varmasti lähdetään kun säät lämpenee. Se onkin ihana piknik paikka kesällä <3

   Poista