lauantai 10. kesäkuuta 2023

Helsingin sambakarnevaalit - Samba Carnaval 2023

 


Helsingissä kesä on tapahtumia täynnä ihan laidasta laitaan. Kaupunki tuntuu kuplivan elämäniloa. Terassit on aurinkoisella säällä täynnä, samoin puistojen viheriöt. Muutaman kuukauden ajan vuodesta näyttää siltä, että kaikki elävät täysillä elämästä nauttien, kunnes syksy taas saapuu ja on aika käpertyä sisään kukin omiin pesäkoloihinsa. Minusta on ihana nähdä, että suomalaisista on myös tähän aktiiviseen elämäntyyliin. Naura raikaa kaduilla, se on ihanaa!

Olen itse innokkaasti selannut Helsingin kesätapahtumakalenteria niin netistä kuin Facebookin eventseistäkin. Toisinaan sitä törmää ihan spontaanilla kaupunkikävelylläkin johonkin kiinnostavaa. Tänään lauantaina kadut täyttyivät kuitenkin ihan poikkeuksellisen värikkäästä ja riehakkaasta tunnelmasta. Jos ei elettäisi melkein keskikesän juhlaa niin olisi helposti voinut luulla kyseessä olevan vappu. Vaan ei ollut, vaan joka vuosi Helsingissä järjestettävä sambakarnevaalit. Tänään sai pientä maistiaista siitä millainen meininki oikeissa brasilialaisissa karnevaaleissa saattaa olla.
Karnevaalikulkue liikkui pitkin Helsingin keskustan katuja ja ihmisiä oli seuraamassa menoa sankoin joukoin. Esiintyjiä oli tullut ympäri Suomea ja karnevaalikulkue toimi samalla myös sambakilpailuna eli samalla kun kulkue eteni ja tanssi, arvoivat tuomarit eri ryhmien esityksiä.


Kaupunki oli täynnä toinen toistaan upeampia ja värikkäämpiä pukuja, latinorytmejä ja sähäkkää energiaa. Tanssijoita oli ihan pikku lapsista eläkeikäisiin. Mieletöntä että tanssi yhdistää näin eri ikäisiä ja kaikki näyttivät nauttivat. Muutamia miestanssijoitakin joukossa oli, hienoa!


Upeinta minusta on nähdä tällaisissa tapahtumissa miten värit ja iloinen rytmikäs musiikki saa ihmiset hymyilemään. Jopa yleisön puolella nähtiin tanssiaskelia. Kaupungille oli kokoontuneet perheet, ystäväporukat ja jopa yksinäiset kulkijat seuraamaan karnevaalitunnelmaa. Ja sehän tarttui. Huomasin itsekin jammailevani tanssien tahtiin. Olispa tällaista iloista ja energistä elämänasennetta täällä enemmänkin. Kyllä tuo tämänpäiväinen ilottelu piristi ihan kummasta. Uskon ihmisten nauttineen ja onneksi myös sää suosi. Tässä postauksessa näettekin parhaita paljon karnevaaleista, olkaa hyvä. Kuvien kautta ei ehkä pääse ihan samaan tunnelmaan, joten suosittelen ehdottomasti tulemaan ensi kesänä sambaamaan ihan paikan päälle. Mikäli tanssiaskeleet ei ole itsellä hallussa, niin sivusta voi seurata kulkuetta vain tunnelmasta nauttien.Oletko kuullut tai osallistunut sambakarkeloihin aikaisempina vuosina?

2 kommenttia on "Helsingin sambakarnevaalit - Samba Carnaval 2023"
  1. Kävin juuri tuona päivänä keskustassa ystävän kanssa, katsottiin kolmen eri tanssikoulun esityksiä ennenkuin käytiin sellaisella 2h veneristeilyllä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kesäiset veneristeilyt on ihania! Pitääpä itsekin lähteä tänä kesänä Helsingin saaristoreisteilylle. Turussa olen sellaisella käynyt, mutta en täällä.

      Poista