maanantai 5. kesäkuuta 2023

Ihana pariisilaiskahvila Helsingissä

 


Jos olet suuntaamassa kesällä Helsinkiin, tai vaikka asuisitkin täällä, niin haluan suositella sinulle aivan ihanaa pariisilaishenkistä kahvilaa Chez Janet. Kahvila sijaitsee Bulevardilla, joka on itse asiassa kaikista Helsingin kaduista ehkäpä juuri se oma suosikkini. Kesällä katua reunustaa vehreät puut ja monet kahvilat ovat asetelleet pöydät ja tuolit kadulle niin, että kahvin siemailun lomassa voi tarkastella ohi kulkevia ihmisiä. Bulevardi on jotenkin ylevä. Kadun vanhat talotkin huokuvat historiaa ja sen varrella jokainen rakennus on uniikki, hieman erilainen. Haaveilen aina, että olisipa ihana asua jonkun näiden talojen kattohuoneistossa. Mieluiten vielä sellaisessa erkkerillisessä tai tornissa, mutta päiväuniksi taitaa sellaiset haaveet jäädä 😂
Chez Janet poikkeaa muusta Helsingin kahvilatarjonnasta, koska se on niin silmin pistävän erilainen. Sisustus on todella kaunis, henkii ranskalaisuutta kultaisine pilareineen ja värikkäine posliinikuppeineen. Vitriinissä komeilevat värikkäät macaronit, joten ei voi erehtyä kahvilan ranskalaisista juurista. Omistaja on todella mukava ranskalainen pariskunta ja palvelu täällä on todella kaikki odotukset ylittävää. Kahvikupponen tarjoillaan pöytään silkkihansikkain. I mean, saako tällaista kohtelua missään muualla kuin ranskalaisessa kahvilassa?!

Kahvilan täyttää lukuisat pienet yksityiskohdat. Silmät viipyilevät hyllyjä koristavissa teeasioissa, katosta roikkuvissa kultaisissa "lintuhäkeissä" ja pysähtyy lopulta ikkunalaudalla komeilevaan Eiffel torniin. Jopa posliiniastiasto on kaunis ja värikäs. Kaikki kahvilassa on kuin harmonisesti mietitty kokonaisuus. Tavallaan kaikkea on paljon, mutta mitään ei kuitenkaan liikaa. Asiakkaana vielä saa niin mieletöntä palvelua ja ystävällisen hymyn perään. Tämähän on ihan luksuskeidas arjen keskellä!


Erikoismaininnan ansaitsee myös kahvilan leivokset. Jokainen pieni kakkunen on kuin taideteos. Leivokset eivät ole vain kauniita, vaan myös maistuvat taivaalliselta. En ole varma leipovatko omistajat tarjottavat itse, mutta vastaaviin leivonnaisiin en ole muissa kahviloissa törmännyt. Makeiden herkkujen lisäksi tarjolla on myös runsas valikoima erilaisia teelajikkeita ja suolaista purtavaa.
Kahvila on pieni, joten jos olet viikonloppuna suuntaamassa tänne herkuttelemaan, niin pöytävaraus kannattaa tehdä etukäteen. Toki spontaanistikin voi yrittää. Kesällä kahvilan edustalla on muutama ulkopöytäkin, joten aurinkoisella säällä voi sitten nauttia Bulevardin maisemista. Perällä on myös pieni myyntipöytä, mistä voi ostaa kynttilöitä, teetä ja koriste-esineitä. Niin ja macaroneja saa myös kauniissa lahjapaketeissa mukaan. Suosittelen maistamaan, on muuten just eikä melkein täydellisiä suuhun sulavia.

Juuri tällaisia pienkahviloita maailma tarvitseekin lisää. Vaikka ketjukahviloissa ei sinänsä niissäkään ole mitään väärää tai pahaa, niin kyllä itse tykkään kierrellä tällaisia erilaisia pikkuputiikkeja ja uniikkeja kahviloita, joissa tunnelmaan on panostettu. Chez Janet sopiikin Bulevardille kuin nenä päähän.

Oletko käynyt jo testaamassa tai tiedätkö paikan?
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti