tiistai 20. kesäkuuta 2023

Lomailun SM kisat ja voittajan julkistus

 


Viime viikonloppuna Holiday Club Saimaan Rauhassa kisattiin tiettävästi ensimmäiset Suomen lomailun SM kisat. Kirjoittelinkin viime postauksessa vähän itse tapahtumasta ja miten me ystävän kanssa haettiin kisaan mukaan. Kisaan pääseminen jo itsessään tuntui voitolta. Saatiinhan me kolmen päivän ajan ilmaiseksi lomailla, syödä ja testata erilaisia aktiviteettejä Saimaan upean vesistön äärellä.


Matka kisoihin starttasi jo perjantaina päivästä. Kymmeneltä aamulla jokainen kisaaja kiinnitti Firstbeat anturit ja mittaus alkoi. Viikonlopun ajan mittalaitetta pidettiin koko ajan (paitsi uidessa) ja voittaja valittaisiin mittaustulosten perusteella siten, että kisan aikana rentoutunein ja palautunein kisapari voittaa. Mittausdataa oli kyllä muutenkin kiinnostava seurata viikonlopun aikana ja ainakin minulla stressikäyrät huusivat punaisella perjantaina aamupäivästä vielä töitä tehdessä. Usko palautumiseen oli kuitenkin kova, joten kisaviikonloppu starttasi hymyssä suin mutta myös pientä kisajännitystä vatsassa.
Saimaalla meitä odoteltiin jo ja alkuillasta järjestettiin yhteinen tervetulotilaisuus. Siellä kilisteltiin muiden kisaajien kanssa, saatiin kisapaidat ja kerrattiin säännöt. Jokainen pari saisi suunnitella omannäköiset kisaviikonlopun. Voitto ei ratkeaisi välttämättä vain nukkumalla ja syömällä, joten aktiviteettejä sai valita ihan vapaasti padelin, tenniksen, vesilajien, kylpylän, läskipyöräilyn, golfin ja ulkoilun väliltä. Rauhan ympäristö oli tosi nättiä, ja ihan hotellin edessä avautui kaunis Saimaan vesistö ja metsät oli täynnä polkuja patikointiin. 


Meidän kisatiimit majoittuivat Castle-huoneissa, jotka olivat nimensä mukaisesti kuin linnan upeita makuukamareita. Huone oli tilava ja upea prinsessasänky kyllä kruunasi sen. Pakko muuten kehua hotellin ravintoloita. Ruuat oli aivan tajuttoman hyviä ja koko viikonlopun täysihoidolla ei kyllä nälkä tullut! Palvelukin oli älyttömän hyvää, ja alakerran ravintola Le Biff oli kyllä niin mieletön kokemus, että suosittelen sitä ihan jokaiselle! 
Vaikka jokainen kisatiimi järjesti itse omat ohjelmansa, niin hengailtiin päivittäin myös koko porukan kesken. Dinnerit esimerkiksi syötiin yhdessä hyvässä hengessä tutustuen ja aktiviteettivinkkejä jaellen. Meillä olikin niin mielettömiä tyyppejä kisassa mukana ja nopeasti meistä hioutui kisakuplaan kuin oma pieni perhe. Kukaan ei kisannut hampaat irvessä vaan aina tsempattiin ja kannustettiin muita pareja eteenpäin. Tunnelma oli mieletön ja positiivisuus teki kisaviikonlopusta kyllä vieläkin onnistuneemman!


Perjantai iltana käytiin porukalla sähkölaskipyörillä vähän metsäajelulla ja ihailemassa auringonlaskua. Vaikka itikoita suomalaiseen kesäiltaan tuttuun tapaan pörräsikin ja nakerteli nilkkoja, niin olihan nuo maisemat aivan mielettömät. Me käytiin Eijan kanssa vielä ajelemassa ihan Imatran keskustassa katsomassa pauhaavaa koskea. Kesäilta oli lämmin ja säät suosi koko reissun ajan. Itse asiassa tuolla sähköpyörällä oli myös varsin mukava ajella, kun ylämäet sai vähän lisäpotkua pyörästä ja hikoilemaan ei tarvinnut ryhtyä, ellei itse halunnut. Oletteko koskaan maistaneet Nutellapitsaa? Oli positiivinen yllätys, mutta tosi täyttävä herkku.Aktiviteetteinä me kokeiltiin kajakeita. Tosin itsellä meni sitten pupu pöksyyn pienessä aallokossa, joten ei uskallettukaan lähteä pitkälle vaan pyörittiin ympyrää ihan rannan tuntumassa. Testattiin myös kylpylään ja sen lukuisia saunoja. Kylpylä oli tunnelmallisesti jätetty hämärksi ja valaistu tunnelmavaloilla. Tykkäsin tästä enemmän kuin perinteisesti loisteputkivaloista, mitä yleensä kylpylöissä näkee. 

Sunnuntaina aamupäivästä mittaus lopetettiin ja jokaisen joukkueen sykedataa alettiin käydä läpi. Myöhemmin päivällä voittajat sitten julkistettiin ja palkintona oli 1000€ lahjakortti Holiday Clubille. Aika muhkea palkinto siis hienon tittelin lisäksi! Tällä kertaa meistä ei leivottu voittajia, mutta se ei haittaa. Kokemus oli mieletön, kisaporukka aivan huikea tuli tutustuttua aivan ihanaan lomakeitaaseen, josta en ollut aikaisemmin edes kuullut. Tavaroita pakkaillessa mietin, että tänne voisi aivan hyvin tulla seuraavalla kerralla vaikka viikoksi. Niin paljon jäi vielä kokematta, kuten padel pelit aurinkoisella kattoterassilla tai sup-lautailut kaunista rantaviivaa pitkin.
2 kommenttia on "Lomailun SM kisat ja voittajan julkistus"
  1. Kaikesta kisataan :) Olipa hauskan ja aktiivisen oloinen viikko. Hyvin kun treenaatte niin ehkä seuraavalla kerralla tulee se voitto kotiin. Kokemus on usein se isoin juttu, vaikka tuommoisen palkinnon mielellään ottaakin vastaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lomailun SM kisat taisi olla ensimmäinen laatuaan Suomessa, mutta hauska idea ja aihe kisata kyllä :) Näinhän se on. Täydelliseen palautumiseen tarvitaan riittävästi liikuntaa, unta ja hyvää ravintoa. Kun nämä kolme osa-aluetta on kunnossa, niin menestystäkin tulee ihan elämässä muutenkin

      Poista