lauantai 25. toukokuuta 2019

Näin hoidan kasvojeni ihoa + arvonnan voittaja



Tänään ajattelin kertoa teille miten hoidan ja huolehdin kasvojeni ihosta. Samaan postaukseen olisin tietysti voinut kertoa myös muusta ihonhoidosta, mutta jätetään se toiseen kertaan, jottei kirjoitus veny liian pitkäksi. Kasvojen ihosta huolehtiminen on tullut mulle viime vuosina tärkeäksi ihan siitä syystä, että olen tiedostanut vanhenevani ja haluan parhaani mukaan ennaltaehkäistä vanhenemisen näkyvät merkit. Toki ikä saa näkyä ja eihän ryppyjen tuloa täysin voi estää, mutta hyvällä ihon hoidolla merkkejä voi viivästyttää ja joissakin tapauksissa myös peitellä. En ole erityisen merkki uskollinen vaan testaan mielelläni aina uutta, joten tänään esittelen tällä hetkellä suosikki tuotteeni ihonhoidon saralla. Postauksen lopussa selviää myös arvonnan voittaja 😊


Aloitetaan esittely kasvoputsarista, sillä kasvojen huolellinen putsaus on minusta ihonhoidon perus pilareita. Kukapa nyt haluaisi käydä nukkumaan meikit naamassa tai kärsiä epäpuhtaan ihon tuomista ikävistä sivuvaikutuksista. Itse ainakin huomaan, että mikäli ihonpuhdistus ei ole kunnossa niin iho puskee helposti finnejä ja iho myös rasvoittuu helpommin.

Tästä Paris Hiltonin Dual-action cleansing gel kasvoputsarista tuli heti yksi suosikeistani. Kirjoitin tästä aikaisemmin huhtikuun Ipsy glambag plussan yhteydessä, mutta nyt olen käyttänyt tätä jo jonkin aikaa ja olen myyty. Putsari on paksuhkoa geelimäistä läpinäkyvää ainetta, joka valossa kimaltelee kultahippujen lailla. Mitään kovia rakeita tai muutakaan ei kuitenkaan iholla tunnu, joten mekaanisesti kuorivia ainesosia tässä ei ole. Kultahipuista tulee kuitenkin ripaus luksusta tähän putsariin. Putsausteholtaan tämä on loistava ja tykkään siitä ettei tämä vaahtoa kasvoilla. Putsauksen jälkeen iho tuntuu pehmeältä eikä kuivalta tai kiristelevältä, joten jälkituntuma on jo valmiiksi hyvin hoidetun oloinen. Minusta iho myös tuntuu putsauksen jälkeen hengittävältä ja raikkaalta. Voin siis todellakin lämpimästi suositella tätä kokeilemaan vaikkakin brändin nimi voi monella herättää ikäviä konnotaatioita. Tuoksu tosin tässä tuotteessa ei ole mikään erityinen, ehkä jopa hiukan teollinen mistä pieni miinus. Jos kiinnostaa lukea ihmisten käyttökokemuksia tästä tuotteesta, niin voit käydä kurkkimassa täältä. Aika ylistävään sävyyn tästä on kirjoitettu ja voin hyvin itsekin liittyä tähän porukkaan mukaan.



Kasvovesi kuuluu päivittäiseen ihonhoito rutiiniin. Käytän kasvovettä aina iltaisin ennen hoitotuotteita, mutta joskus satunnaisesti myös aamuisin mikäli muistan. Tämä Madaran comfortin toner on ihan mun lemppari kasvovesi, sillä tämä rauhoittaa ihoa ja valmistelee ihon ottamaan vastaan seerumit ja muut hoitotuotteet. Tykkään siitä, ettei tässä ole vahvaa alkoholin tuoksua toisin kuin monissa muissa kasvovesissä voi olla. Tämä ei myöskään yhtään kirvele iholla, vaikka kasvoilla olisi haavoja tai finnejä. Tämä kasvovesi on saanut ecocert merkinnän, josta erityis maininta.


Holika Holika on nykyään mun luotto merkki, jos kasvonaamioista puhutaan. Ostin itselle myös testiin merkin 99% aloe geelin, joka osoittautui aivan super hyväksi löydöksi. Ensinnäkin purkin innovatiivinen muoto saa minut hykertelemään ihastuksesta, sillä tämähän muistuttaa ihan aloe veran lehden muotoa. Purkki on riittoisa, sillä se sisältää ehtaa tavaraa 250ml. Pelkoa loppumisesta ei ihan heti siis ole. Tuote sisältää 99% fermentoitua aloe veraa ja tuote sopii kasvoille, vartalolle ja hiuksille. Tuote sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti aloen parantavat ja kosteuttavat vaikutukset sopivat kuivalle ja ärtyneelle iholle. Geeli auttaa myös lieviin palovammoihin ja hyönteisten puremiin, joihin en siis itse tätä ole vielä päässyt testaamaan. Mutta punoittavaa ja ärtynyttä iho tämä rauhoittaa kyllä välittömästi. Tykkään myös siitä, ettei tämä jätä ihoa tahmeaksi vaan imeytyy hetkessä, jonka jälkeen iho tuntuu raikkaalta ja hengittävältä. Tällä on myös hiukan viilentävä vaikutus, joka tuntuu iholla ihanalta. Monipuolinen super tuote siis kyseessä!



Kasvonaamioiden käyttö on osa viikonlopun ihonhoitorutiineja, kun on aikaa pysähtyä ja antaa aineiden vaikuttaa. Tämä Sukin Hydrating facial masque on loistava kasvonaamio ja jättää ihon super pehmeäksi. Tämän jälkeen on myös todella helppo levittää kasvoille seerumit ja kosteusvoiteet, koska iho suorastaan imee kaiken hetkessä itseensä. Koostumus on kermaisen pehmeä ja tuoksu aika jännä mutta hyvä ja mieto. Tuote sisältää mangon siemenöljyä, avokadoa, oliivia ja jojoba öljyä, jotka kaikki hydessä tehokkaasti kosteuttavat ihoa. Käsittelyn jälkeen kasvojen iho tuntuu elastiselta ja virkeältä. Yksinään tämä ei riitä vaan käsittelyn jälkeen laitan aina kasvorasvan, jotta kosteus imeytyy ja pysyy iholla.





Viime aikoina olen enemmän innostunut myös silmänalusnaamioista. Ostin testiin Pixi by Petran FortifEYE 30 paria sisältävän silmänalusnaamio purkin. Hydrogeelilaput pysyy iholla hyvin, josin pystyasennossa hiukan valahtavat aina alemmas kuin mihin ne olen asetellut, mutta hyvin ne silti paikoillaan pysyy. Nämä kosteuttaa herkkää silmänalusihoa tehokkaasti ja käsittelyn jälkeen iho tuntuu pehmeältä ja kosteutetulta. Tuotteella pitäisi olla myös anti-age vaikutuksia ja jounteita häivyttävä vaikutus, mutta mitään tällaista en kyllä omalla kohdallani ole huomannut. Nämä on kuitenkin kiva lisä ihonhoidossa, koska mulla kasvojen kuivin kohta taitaa olla juuri silmänympärysiho, joka tarvitsee aina extra kosteutusta. Näitä on helppo käyttää ja nämä kasvoilla on samalla myös helppo touhuta muuta, toisin kuin kokonaisen kasvonaamion kanssa.




Seerumeita käytän ihan päivittäin ja tämä The Ordinaryn Hyaluronic acid 2% + B5 on mun iholle tosi hyvä tuote ja edullisen hinnan puolesta myös todellinen löytö. Hyaluronihappohan tunnetaan super kosteuttavista ominaisuuksista ja tämä hiukan geelimäinen hyaluronihapposeerumi imeytyy iholle nopeasti jättäen sen välitömästi kosteutetuksi ja täyteläiseksi. Perus varma ja hyvä tuote, jota ostan varmasti jatkossakin lisää.




Kuten jo edellä kävi ilmi, silmänympärys tuotteet on mulla tärkeässä roolissa. Olen testaillut monenlaisisa sy-alueelle tarkoitettuja voiteita, mutta ylitse kaikkien on tämä Estee Lauderin Advanced night repair eye voide, jonka koostumus on aika vaseliinimainen mutta tuote silti imeytyy nopeasti ja sopii sen takia myös hyvin meikin alle levitettäväksi. Monet tuotteet lupaavat tummien silmänaluesten katoamista, jounteiden häivyttämistä ja vaikka sun mitä, mutta tämä on ensimmäinen tuote jonka kanssa olen oikeasti saanut näkyviä tuloksia aikaan. Tämä tosiaan laskee turvotusta sy-alueella ja vähentään tummuutta. Koostumus on myös niin ihana että tätä on aina ilo levittää iholle. Vaikka hinta onkin aika suolainen niin tämä oikeasti toimii!




Viimeiseksi vielä esittelen kaksi suosikki kasvovoidetta. Naobay Renewal antioxidant cream on täyteläinen ja hiukan tuhdin oloinen kasvovoide, joka sisältää runsaasti antioksidantteja ja toimii näin ihoa uudistavana ja anti age vaikutteisena voiteena. Tätä voi aivan hyvin käyttää niin päivä kuin yökäytössä, sillä voide imeytyy niin nopeasti eikä jätä kasvoille ällöttävää rasvan tunnetta. Iho tuntuu levitykseen jälkeen samettisen pehmeältä ja kosteuden tunne säilyy iholla tämän kanssa koko päivän. Purkin nappasin itse asiassa mukaan ensinäkemällä sen kivan ulkokuoren takia, sillä tämä puinen purkki on jotenkin tosi kiva! Mutta myös sisältö osoittautui kaiken rahan arvoiseksi onneksi. Tuote on ecocert sertifioitu, mistä tulee myös plussaa.





Toinen todella hyvä kasvovoide on It Cosmeticsin Confidence in a cream. Voide on kermaista ja tuntuu niin ihanan samettiselle, että siinä tekisin mieli ihan kylpeä. Voide myös imeytyy todella nopeasti, joten kiireiset aamutkin on helppo selvitä tämän voiteen kanssa, kun meikki tarvisi iskeä naamaan melkein välittömästi voiteen levityksen jälkeen. Voide pehmentää ihoa mukavasti ja tasoittaa myös ihon sävyjä. Tässä on myös hyvä, hiukan sitruksinen tuoksu minusta. Tuotteessa on myös anti age ominaisuuksia, mutta niihin en oman käytön perusteella osaa sanoa mitään. Joka tapauksessa todella käyttäjäystävällinen voide ja It cosmeticsin suosio minun meikkilaatikossa sen kuin jatkuu vain 😂


Tässäpä esiteltynä omat tämän hetken kasvojen ihonhoitorutiineissa käyttämäni tuotteet. Kasvojen kuorinta on myös olennaisessa roolissa, mutta en tällä kertaa ottanut mitään kuorinta tuotteita esittelyyn. Kirjoitan niistäkin ehkä joskus myöhemmin. Joka tapauksessa kaikki lähtee aina putsauksesta, jonka jälkeen jaksamisesta riippuen annan iholle joko pitkän kaavan mukaan kasvonaamiohoidon ja sen jälkeen seerumit ja voiteet tai vaihtoehtoisesti jätän naamiot välistä ja hyppään suoraan seuraavaan vaiheeseen. Omalla suht neutraalilla iholla pyrin käyttämään sellaisia tuotteita, jotka eivät ole liian vahvoja, sillä olen huomannut että liiallinen hoitaminen saa ihoni ärtymään. Oliko tässä setissä sinulle tuttuja tuotteita tai onko sinulle jokin ehdoton suosikki kasvojen ihonhoidon saralla? Mielelläni kuulisin teiltä mielipiteitä.


Ja lopuksi vielä arvonnan voittaja! Voittaja on lukija nimimerkillä Hilda Hissu. Laitan sinulle sähköpostia voitosta. Mikäli voittajaa ei tavoiteta kolmen päivän kuluessa, arvon uuden voittajan.
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti