tiistai 24. joulukuuta 2019

Kauneusbloggaajien joulukalenteri luukku 24: Parasta kotikaupungissani jouluna


On tullut aika avata upean kauneusbloggaajien joulukalenterin 2019 viimeinen luukku. Luukku aukeaa tänään kaikissa kalenteriin osallistuvissa blogeissa ja aiheena on "parasta kotikaupungissani jouluna". Tänään päästään siis kurkistamaan ympäri Suomen erilaisten kaupunkien parhaimpiin jouluperinteisiin ja antimiin. Pieni kulttuurimatka on siis tiedossa ❤ Käy kurkkaamassa täältä, ketä kaikkia olikaan tänä vuonna kalenterissa mukana ja käy ihmeessä lukemassa myös aikaisemmat luukut, mikäli et ole sitä jo tehnyt. Tarjolla on uskomattoman kiinnostavaa sisältöä!

Mutta nyt itse aiheeseen eli mikä on parasta kotikaupungissani jouluna. Turku on varsin monipuolinen ja kulttuurin puolesta värikäs kaupunki ihan ympäri vuoden. Erityisesti kuitenkin joulunaika tuo siihen aivan uudenlaisen mausteen, sillä kaupungin joulutori, lämminhenkiset jokivarsi kahvilat ja tuomiokirkon upea joulukuusi houkuttelevat pimeydestä huolimatta ihmiset nauttimaan joulunalus ajasta. Harmillisesti ilmastonmuutos näkyy ertiyisen voimakkaasti täällä Etelä-Suomessa, sillä lunta ei ole joulukuussa näkynyt vielä senttiäkään. Vettä on kyllä satanut oikein senkin edestä ja pakkasta ollut ihan muutamana yksittäisenä päivänä, joten harmillista kyllä, kuvatkin ovat tällä kertaa synkkiä ja maa musta.Turussa joulutori on pystytetty vanhalle suurtorille, jonka suomalaiset parhaiten tuntevat varmasti joulurauhan julistuksesta. Viikonloppuisia torilla parveilee ihmisiä ihastelemassa upeita käsitöitä ja nauttimassa jouluherkuista sekä glögistä. Joulutori onkin itsellä kuulunut jo vuosia jouluperinteisiin ja suuntasinkin torille jo heti joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna. Se olikin yksi ainoista päivistä kun Turussa paistoi joulukuussa aurinko ja maassa oli ohut lumihuntu joka tosin suli pois seuraavana päivänä). Harmillista kyllä, tänä vuonna joulutorilla oli entistä vähemmän käsitöiden myyjiä. Olisin itse kovin mielelläni ihastellut upeita käsitöitä ja hankkinut ehkä jokusen joululahjankin. Tarjolla olikin enemmän syötäviä herkkuja ja joulutunnelmaa laulujen merkeissä. Myös joulupukki tuli nähtyä 😉
Turun tuomiokirkon eteen pystytetään myös joka vuosi upea joulukuusi. Kuusen valojen sytyttämistä tulee paikanpäälle seuraamaan suuri joukko ihmisiä ja tänä vuonna suuntasin itsekin ihmettelemään tapahtumaa ensimmäistä kertaa. Paikalla oli iloinen ja odottava tunnelma. Ennen valojen sytytystä laulettiin muutama joululauluja ja kuusenvalojen sytytystä vauhdistettiin yhdessä ääneenä laskemalla kymmenestä nollaan. Kuusi olikin varsin upea täydessä valo loistossaan ja oli hienoa päästä itsekin todistamaan tapahtumaan yhdessä suuren yleisön kanssa.

Joululaulut kuuluu itselle tärkeänä osana jouluperinnettä. Kävinkin kuuntelemassa kauneimmat joululaulut Turun tuomiokirkossa. Yllätyinkin miten suosittu tapahtuma oli, sillä jo puoli tuntia ennen tapahtuman alkua, oli kirkko aivan tupaten täynnä. Ja tuomiokirkkohan ei mikään pieni kirkko ole. Onneksi saimme istumapaikat ja pääsimme sisään. Moni meidän jälkeen taisi jäädä ovien ulkopuolelle, sillä sisään ei yksinkertaisesti mahtunut. Itse tilaisuus oli rauhoittava ja nostatti kyllä joulumieltä. Joululaulujen kuuntelusta ja laulamisesta tulee ihan viimeistään se oikea joulu fiilis ja niin tälläkin kertaa.

Turussa järjestettiin pitkin joulukuuta aivan ihania joululahja työpajoja ja muitakin tapahtumia. Itsellä tuppaa aina työ- ja opiskelukiireet kasaantua joulukuulle niin pahasti, ettei työmäärältä tahdo paljon vapaa-aikaa jäädä. Järjestin kuitenkin yhden vapaa illan ystävän kanssa, kun kävimme koristelemassa piparkakkutalot Cafe Fiiliksessä Turussa. Tämä olikin elämäni ensimmäinen piparkakkutalo, jonka kokosin ja koristelu oli varsin hauskaa ja terapeuttista. Yllättävän vaikeaa se kuitenkin oli ja talon kokoaminen vasta haastavaa olikin. Loppujen lopuksi taloni katto sortui ennen kuin sain talon kotiin, mutta onneksi ehdin napata muutaman kuvan ennen sen lopullista sortumista. Noh, ensi kerralla paremmalla taidolla sitten.


Jouluikkunat on kuuluneet omiin jouluperinteisiin ihan lapsuudesta saakka. Kävimme aina lapsena perheen kanssa katsomassa keskustassa Stockmannin jouluikkunan ja siitä en tee poikkeusta näin aikuisiälläkään. Jouluikkunat on niin ihania ja hauska tapa fiilistellä joulua. Ikkunat on vuosi vuoden perään todella upeita ja täynnä monenlaista teknistäkin toteutusta. Tänä vuonna ikkunasta päästiin seuraamaan tonttuperheen pirtin arkea.
Tällaisia ovat kotikaupunkini parhaat joulupalat ja tänään tietysti on tv:n välityksellä saanut seurata joulurauhan julistusta Brinkkalan talon parvekkeelta. Itse en vietä joulua Turussa, mutta aion kyllä kuunnella joulurauhanjulistuksen perinteitä kunnioittaen.

HYVÄÄ JA RAUHALLISTA JOULUN AIKAA!


Mikä on parasta teidän kotikaupungissa jouluna?
6 kommenttia on "Kauneusbloggaajien joulukalenteri luukku 24: Parasta kotikaupungissani jouluna"
 1. Onpas teillä tosiaan monenlaista joulupuuhaa sielläpäin :) Upeat nuo kuusen jouluvalot, varmasti oli hieno tilaisuus kun niitä sytytettiin!

  Oikein ihanaa joulua Ansku! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turussa on kyllä valtavasti tekemistä joulun alla. Jos aikaa olisi enemmän niin olisin käynyt enemmänkin tapahtumissa. Kuusi oli kyllä tosi upea🎄😍

   Kiitos samoin ihanaa joulua! ❤️

   Poista
 2. Kaunista turussa, varmasti upea joulukaupunki! Hyvää Joulua! :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan tunnelmallisia kuvia. Hyvää joulua. <3

  VastaaPoista