perjantai 6. joulukuuta 2019

Suihkupääsuodatin, mikä se on?

* tuote saatu


Ihan ensimmäiseksi hyvää itsenäisyyspäivää!

Tänään ajattelin kertoa teille päivän teemaan liittyen suomalaisesta työstä ja innovaatiosta. Meillä Suomessa on valtavasti teknistä osaamista ja tietotaitoa, jota viedään paljon myös ulkomaille. Saamme todellakin olla ylpeitä monesta asiasta ja nauttia suomalaisuudesta täysin rinnoin. 
Tänään esittelen teille mielenkiintoisen suomalaisen keksinnön; suihkupääsuodattimen. Sain helsinkiläiseltä Aqva Finalndilta testattavaksi suihkupääsuodattimen, joka asennetaan suihkuun vanhan suihkupään tilalle. Aqva Finland Oy suunnittelee ja myy erilaisia vedenpuhdistukseen tarkoitettuja laitteita niin yksityisille kuin yrityksillekin. Yritykseltä voi tilata myös vesianalyysipaketin, jolla analysoidaan esimerkiksi kaivoveden laatu. Kaikki tuotteet testataan tarkoin yrityksen omassa laboratoriossa tarkan laadun saavuttamiseksi.

Vaikka Suomessa hanavesi onkin erittäin puhdasta, ei meilläkään vesi kuitenkaan ole täysin puhdasta. Vanhat vedenpuhdistamot eivät kykene suodattamaan hanavedestä kaikkia mikromuoveja ja putkistoista irtoaa vielä metalleja, ennen kuin vesi päätyy meidän lasiin ja sitä kautta kehoomme. Myös veden kovuudessa on alueittaisia eroja ja esimerkiksi mökillä usein pestään suoraan järvivedellä tai kaivoalueella kaivovedellä, jolloin vesi on automaattisesti enemmän mineraali/metallipitoisempaa kuin suodatettu hanavesi. Vanhojen talojen putkistoista irtoaa luonnollisesti enemmän metalleja ja bakteereja kuin uusista putkistoista, joten putkien ikä ja huono kuntokin on riski sinänsä.
Aqva suihkupääsuodattimella saa puhdistetumpaa vettä suihkutteluun. Suihkupään sisällä nimittäin on suodatin, joka poistaa vedestä klooria, raskasmetalleja, epäpuhtauksia ja mikromuoveja. Suihkupääsuodatin on myös vettä säästävä, sillä ovaalinmallisen suihkulevyn sisään kätkeytyy 200 suutinkoloa, jotka hajoittavat suihkun tasaisen pehmeäksi sateeksi ja näin vedenkulutus vähenee. Suodatin kestää yhden hengen taloudessa noin vuoden ja kahden hengen taloudessa 6 kuukautta. Sen jälkeen sisällä olevan suodattimen voi vaihtaa uuteen.


© Aqva Finland Oy

Mitä hyötyjä suihkupään käytöstä sitten on?

Vesijohtovedessäkin on jonkin verran klooria. Kloori on pitkällä aikatähtäimellä jatkuvasti alistettuna ärsyttävä aine. Se nimittäin vaikuttaa haitallisesti hengityselimiin ja voi laukaista joillekin yskää sekä ärsyttää silmiä tai ihoa. Suihkupääsuodattimesta voi olla apua myös atooppiselle iholle. Kloori nimittäin kuivattaa ihoa, mikä vaikuttaa haitallisesti juuri atoopikoille. Ihon luonnollinen mikrobikanta voi vahingoittua liiallisesta kloorin käytöstä ja aiheuttaa ihon kuivumista ja kutinaa.

Lisäksi suihkupääsuodattimella on aivan erityinen vaikutus hiuksiin. Vedessä oleva metallit vaikuttavat eniten värjättyihin hiuksiin ja sen voi huomata, kun vaalennetut hiukset värjäytyvä vihertäviksit. Värjäytyminen johtuu osaksi juuri näiden metalliseosten reagoimisesta hiuksen kanssa. Värjäys saa nimittäin hiuksen pinnan huokoset avautumaan ja hanavedessä oleva kloori ja rauta pääsevät tunkeutumaan hiuksen sisään aiheuttaen värjäytymistä. Kun suihkupääsuodatin suodattaa vedestä metallit, pysyy myös hiusväri puhtaampana ja kirkkaampana pidempään. Suodatin poistaa myös veden kovuutta aiheuttavia mineraaleja ja metalleja, jotka aiheuttavat hiuksen takuuntumista ja tekee hiuksista karheat.
Suihkupääsuodatin on ollut meillä käytössä nyt kuukauden. Sen mitä selkeästi huomaan on se, että hiukset ovat muuttuneet pehmeämmiksi ja suihkukokemus on miellyttävä kun vettä tulee tasaisena suihkuna laajemmalta alalta kuin normaalissa suihkussa. Toisaalta en ole myöskään havainnu, että iho olisi mitenkään erityisesti kuivunut mitä normaalisti talvisin aina tapahtuu. Tähän en osaa täysin 100% varmaa mielipidettä kuitenkaan antaa, sillä nyt ilmatkaan eivät ole vielä ehtineet kylmetä tarpeeksi, jotta kuivumisen selkeästi huomaisi. Ehkä myöhemmin talvella kovien pakkasten aikaan tähänkin asiaan saa selvemmän vastauksen. Suihkupääsuodattimen käyttö on ollut helppoa, sillä suutin oli helppo asentaa itse paikalle suihkuletkun jatkoksi. Ainoa miinus tulee siitä, että suihkun seinällä olevaan telineeseen tämä pää ei mahdu, sillä kanta on liian leveä. Se pysyy paikallaan jos paine on riittävän kova, mutta muuten se tippuu telineestä alas. En tiedä onko tämän malliselle suihkupäälle olemassa erillistä kiinnitystä tai onko kiinnityspidikkeissa kokoeroja, mutta tämä ominaisuus hiukan häiritsee käyttömukavuutta.
ARVONTA


Sain teille arvottavaksi Aqva Finland suihkupääsuodattimen. Palkinnon arvo on 69€. Voit osallistua arvontaan kommentoimalla olisiko sinulla käyttöä itselle tällaisella suihkusuodattimelle vai antaisitko suihkupään kenties lahjaksi. Lisää kommentin yhteyteen toimiva sähköpostiosoite, johon otan yhteyttä voiton sattuessa kohdallesi. Palkinto postitetaan vain Suomeen. Arvonta on käynnissä perjantaihin 13.12 saakka.

Onnea arvontaan!

12 kommenttia on "Suihkupääsuodatin, mikä se on?"
 1. Olisi käyttöä ja kovasti. Juuri katselin, että täytyy taas laittaa pyihkuverjo pyykkiin, kun ruosteensekainen suihkuvesi on värjännyt verhon helman punertavaksi.

  VastaaPoista
 2. Olisi kyllä käyttöä, kiinnostaa jo ihan tuon vedensäästö-asian takia!:)

  VastaaPoista
 3. Voisin kyllä ottaa kokeiluun tämän, onkohan tässä suodatin sitten jotakin kangasharsoa vai onko siihen käytetty alumiinia jota itse vältän loppuun asti, olisi myös hienoa kun tietäisi sen :)

  kosmetiikkakatri at gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuotteen sivuilla lukee, että suodatin on valmistettu aktiivihiilestä. En usko, että se sisältää alumiinia koska suihkupään tarkoitus on juuri suodattaa kaikki metalli. Toki voit kysäistä vielä valmistajalta, sillä suoraa tietoa en löytänyt heidän sivuiltaan :)

   Poista
 4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olkoon, voitto osui kohdallesi :) Laitan sinulle viestiä!

   Poista
 5. Kiinnostava tuote, en olekaan ajatellut, että hanavettä tarvitsisi Suomessa suodattaa. Mitenkähän tuo vertautuu teollisuuden putkistoihin ja niiden suodatukseen? Ihan uteliaisuuttani pohdin siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän kysymykseen en valitettavasti osaa vastata. Kannattaa olla yhteydessä suoraan Aqvaan, he osaa varmasti kertoa tarkemmin
   vesi@aqva.fi

   Poista
 6. Varmasti kätevä! Meille myös tulossa vedensuodatin mutta hieman erilaisessa mittakaavassa. Vesianalyysi myös. On ihmeellistä miten se voikin olla aivan erilaista laadultaan kun vaikkapa tutulla joka asuu vain tunnin päässä. Puhdas vesi on kyllä tärkeää, hienoa että tämmöisiäkin tuotteita tehdään. Varmasti hyviä tällaiset suodattimet juurikin atoopikoille ja muille.

  VastaaPoista
 7. Kiinnostava kirjoitus. Meillä on vedensuodatin hankinnassa, joka ilmeisesti myös vaikuttaisi sitten tuohon suihkuveteen. Mies näitä on selvitellyt, eli tilaukseen varmasti pian lähtee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos kirjoituksesta oli apua :) Eri paikkakunnilla Suomessa veden laadussa voi olla isojakin eroja ja suihkusuodattimella pystyy neutralisoimaan mineraaleja ja metalleja vedestä. Vaikuttaa heti hiusten ja ihon hyvinvointiin myös.

   Poista