maanantai 10. toukokuuta 2021

Näyttävä Thaimaalainen herkku - paistettu ananasriisi

 


Jaan teille tänään yhden mun lemppari resepteistä, joka on myös super näyttävä herkku teemajuhliin tai vähän spesiaalimpaan häppeningiin. Itsehän tein ensi kerran tuttavuutta tähän ruokaan vuosia sitten Thaimaan reissulla ja rakastuin oitis paitsi ruuan makuun niin verrattoman kauniiseen esillepanoon. Ruoka nimittäin tarjoillaan tyhjäksi koverrettuun ananaksen kuoreen. Tämä onkin Thaimaassa varsin tyypillinen tapa tarjoilla tämä klassinen paistettu ananasriisi. Ja voin muuten sanoa, että tämä vie kielen mennessää 100% varmuudella!


Resepti

- keitä jasmin riisi jo edellisenä päivänä valmiiksi, hyvä määrä on noin 5-6 dl (ruoka ei toimi, jos riisi on tuoretta!)

Seuraavana päivänä:

- halkaise kokonainen ananas keskeltä kahtia isolla keittiöveitsellä
(Varmista kaupassa, että ananas on kypsä. Helpoiten se onnistuu repäisemällä ananksen päästä yksi lehti pois. Jos lehti irtoaa helposti, ananas on kypsä. Mikäli lehti ei irtoa helposti, se on vielä raaka.)

- koverra ananas sisältä tyhjäksi, säilytä ananaksen palat

- ruskista pannulla edellisen päivän riisi 
(ruskistamisen voi tehdä oman maun mukaan joko reilusti tai miedosti)

- lisää riisin joukkoon kovertamasi ananaksen palat, cashew pähkinöitä oman maun mukaan, tuoretta paprikaa silputtuna, muutama kevät sipuli, ripaus korianteria, vesikastanjaa ja kastikkeet

- kastikkeena käytän itse teriakiakastiketta yksi pullollinen (pullon koko muistaakseni 200ml) ja pari ruokalusikallista soijakastiketta. Halutessasi voit lisätä myös sesamöljyä

- lisää viimeiseksi jättikarkaravut (tai kana/tofu)
Käytän itse pakastettuja jättikatkaravun pyrstöjä. Esipaistan ne pannulla valmiiksi, jos ravut on kuorineen ja kuorin ne ennen ruokaan lisäämistä. Huomaa, ettei rapuja saa paistaa pitkään, sillä ne muuttuvat muuten sitkeiksi. Lisää ne siksi aivan viimeisenä ja ainoastaan lämmäytä nopeasti.

- Kun koko sörsseli oli sekaisin pannulla ja riisi omaan makuusi tarpeeksi rapsakkaa, kauho mössö ananaksen sisään ja tarkoile. Päälle voit vielä silputa tuoretta kevätsipulia ja lisätä seesamsiemeniä maun mukaan.


Vóila, makumatka Aasiaan on valmis ❤Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti