keskiviikko 12. toukokuuta 2021

Kesäksi säihkyvä hymy - hampaiden valkaisu osa 2

 *kaupallinen yhteistyö SmileSpaMuistanette varmaan, kun pari viikkoa sitten kirjoitin mun suuresta unelmasta saada valkoisena säihkyvä hymy. Yhteistyössä SmileSpan kanssa lähdettiin toteuttamaan mun pitkäaikaista unelmaa. Ensimmäisen osan postaussarjasta voit käydä lukemassa täältä, niin tiedät miten ja mistä kaikki lähti liikkeelle.

Ennen varsinaista valkaisukertaa olin käynyt SmileSpassa Tampereen Ratinassa perusteellisessa hampaiden putsauksessa. Siitäkin löytyy lisää tietoa tuosta aikaisemmasta postauksesta. Itse valkaisuaamuna heräsin jännittyneissä tunnelmissa. Mitä jos valkaisu ei onnistukaan? Lopputulos on nimittäin aina yksilöllinen ja riippuu hampaiden pinnasta, kiilteen vahvuudesta ja monesta muustakin tekijästä, joten on mahdotonta sanoa kuinka monta astetta hammas lopulta vaalenee. Niinpä mulla ei oikeastaan ollut juuri ennakko-odotuksia lopputuloksen suhteen. Ajattelin olevani iloinen, jos edes yhden asteen verran hampaan väri muuttuu kirkkaammaksi.
Mähän olin vielä pari päivää ennen valkaisua käynyt poistattamassa etuhampaiden päältä suojamuovit, jotka siihen laitettiin, kun oli ala-asteella. Etuhampaissani on synnynnäinen pigmenttihäiriö, joka näkyy todella valkoisina laikkuina hampaiden pinnassa ja juuri pahiten noissa kahdessa etumaisessa hampaassa. Koska hampaan pinnalla oleva muovi ei olisi prosessissa vaalentunut ollenkaan, päätin poistaa ne kokonaan ja valkaista kaikki hampaat. Sen lisäksi varasin omakustanteisesti ajan SmileSpan white spot hoitoon seuraavalle viikolle valkaisusta, jolloin nuo valkoiset pigmenttilaikut yritettäisiin korjata erillisellä hoidolla. Myös siinä hoitotulos on aina yksilöllinen, joten mitään takeita mulla ei ollut hoidon onnistumisesta etukäteen. Halusin kuitenkin kokeilla, koska asia oli vaivannut koko elämän.


Hampaat ennen valkaisua
Valkaisu lähti käyntiin hampaiden oman värin kartoituksella. Erillisellä mitta-asteikolla määriteltiin oman hampaan lähtöväri, jotta lopputulosta olisi sitten helppo verrata. Mitta-asteikolta nostettiin merkiksi kaksi hammasta, joiden sävy oli lähinnä omaa hampaan väriä. Kaksi siksi, että etuhampaiden ja kulmahampaiden sävyssä on aina vähän eroa.

Hoidon aikana sain kuulla vähän lisätietoa valkaisusta. Hammasta ei hoidossa vahingoiteta mitenkään. Valkaisu tapahtuu kemiallisesti ja toimenpide toistettiin tehovalkaisussa kolme kertaa. Näin maksimoidaan valkaisun teho. Kun valkaisu on kerran tehty, sitä voi jatkossa ylläpitohoitaa kerran vuodessa kevyemmillä valkaisuilla. Jos valkaisusta on jo vuosia, niin silloin on parasta varata aika tehovalkaisuun.

Suuhygienisti myös kertoi, että valkaisuja ei kannata käydä kokeilemassa kosmetologeilla vaan aina terveydenhuollon ammattilaisella. Kosmetologeilla ei ole valtuuksia käyttää oikeita valkaisuaineita, jotka muuttavat hampaan väriä vaan heidän valkaisumetodinsa koskevat hampaan pinnan värjäymän poistamista. Se toki hetkellisesti voi hymyä hiukan kirkastaa, mutta koska menetelmä ei muuta hampaan väriä, jää tulos melkolailla huomaamattomaksi eikä ole pitkäkestoinen. Siksi aina oikea valkaisu tehdään vain hammashoitajien luona. 

Kotonakin monet valkaisevat hampaitaan, mutta siitä on sanottava sen verran, että lainsäädäntö asettaa rajoitteita aineiden ostettavuudelle ja vahvuudelle, joten tuloksia voi mahdollisesti saada, mutta hoidot muuttavat vain hampaan pintasävyä. Siksi helpoin ja laadukkain tulos valkaisussa saavutetaan, kun hoito tehdään ammattilaisen luona.
Itse valkaisu kesti noin tunnin. Suuhun laitettiin muovinen suun aukipitäjä, joka esti huulien valahtamisen hampaiden päälle. Ikeniin tehtiin muoviset suojat ennen hoidon aloittamista, sillä valkaisuainetta ei saa joutua muualle kuin hoidettavan hampaan päälle. Valkaisussahan hoidetaan aina vain "hymy hampaat" eli hampaat, jotka näkyvät hymyillessä. Takahampaisiin valkaisua ei tehdä, koska ne ei sieltä luonnollisesti mihinkään näy ja hoidon tekeminen suun takaosaan on myös todella haastavaa.

Kuva näyttää hurjalta, mutta näette miltä hoito näyttää. Oranssi aine hampaan pinnalla on valkaisuainetta ja sininen aine ikenissä on suojamuovia, joka estää valkaisuaineen joutumisen väärään paikkaan. 


Hampaat valkaisun jälkeen
Pientä kutinaa oli mahanpohjassa, kun kampesin hoitotuolista ylös ja marssin peilin eteen ihmettelemään lopputulosta. Rehellisesti sanottuna yhtään liioittelematta olin aivan mykistynyt. Hymyssä huomasin aivan selkeän eron ihan välittömästi. Mun hampaat näytti valkoisilta! Tarkastettiin mitta-asteikolla uudestaan mikä oli hampaiden väri hoidon jälkeen ja wow, väri vaaleni neljä astetta. Tulos oli aivan upea ja varsinkin, kun en odottanut mitään tällaista. SmileSpan väki teki aivan super upeaa työtä ja lopputulos puhukoot puolestaan❤
Olin kyllä aivan super onnellinen ja pelkkää hymyä loppu päivän. Esittelin hampaita miehellekin ja hänkin sanoi, että ero on silminnähden aivan valtava. Valkaisun jälkeen parin viikon ajan tulee välttää värjäävien aineiden syömistä ja juomista. Listalle kuuluu ketsuppi, mustikat ja kahvi, mutta pieni vaiva on olla niistä hetki erossa, kun kesällä voi hymyillä leveästi upeasti sädehtivän hammasrivistön takaa. 

Lopuksi vielä kuvat teille white spot hoidon jälkeen. Kuten huomaatte, myös nuo valkoiset pigmenttiläikät on poissa. En voi oikeasti sanoin kuvata miten iso juttu tämä on mulle. Koko elämän ajan hampaitani hävenneenä (nuo pigmenttiläiskät ja keltaisuus) voin nyt nauraa leveästi ilman mitään häpeän tunnetta. Tiedättekö, että hymy voi oikeasti olla tosi arka juttu ja ottaa itsetunnolle, jos hampaisiin ei ole tyytyväinen. 

Itse meinasin käydä valkaisun ylläpitohoidossa vuosittain, koska olen lopputulokseen niin tyytyväinen ja haluan ehdottomasti pitää hymyn näin valkoisena jatkossakin! En voi kuin suositella, joten jos asut Tampereella ja tulokset vakuutti niin varaa ihmeessä aika SmileSpalle!


Hampaat white spot hoidon jälkeen


Oletko sä koskaan haaveillut hampaiden valkaisusta? Mitä mieltä olet lopputuloksesta?
2 kommenttia on "Kesäksi säihkyvä hymy - hampaiden valkaisu osa 2"
 1. Aww ihan huippu lopputulos! Mullakin on noi valkoiset läikät etuhampaissa ja haluisin niistä eroon :| Paljon tuli hintaa valkaisulle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, lopputulos on kyllä ihan mahtava <3
   Smilespan valkaisun hinnat löytyy heidän sivuiltaan. Hinta riippuu siitä minkä kolmesta eri valkaisuvaihtoehdosta ottaa. Tehovalkaisu missä itse olin, maksaa 299€.
   Tuo whitespot hoito kyllä yllätti! Jos yhtään olet miettinyt, että haluaisit omasi hoidattaa niin suosittelen kyllä. Tulos kestää loppu elämän ja itsellä ne hävisi kokonaan :D

   Poista