perjantai 7. huhtikuuta 2023

Luonnonläheisiä sisustusideoita olohuoneeseen

 * sisältää mainoslinkkejäAurinkoista pääsiäistä!

Nyt kun omat sisustussuunnittelijan opinnot AJK-jatkokoulutuksella alkaa olla kohta loppusuoralla (syksyllä tarkoitus valmistua), ajattelin aloittaa täällä blogin puolella uuden postaussarja teemalla sisustusideat. Pyrin julkaisemaan sarjassa aina kerran kuukaudessa eri teemaisen sisustuksen havainnekuvien kera. 

Meillä on opinnoissa tehty erilaisia moodboard harjoituksia, joilla myös asiakkaille annetaan havainnekuvaa tulevasta kodin sisustuksesta. Moodboardit on kiva visuaalinen tapa hahmottaa tyyliä, värimaailmaa ja hiukan myös sitä kokonaisuutta mikä suunnittelijalla on kuhunkin huoneeseen rakenteilla. Kuulisin mielelläni myös palautetta, mitä tykkäätte tällaisesta postausideasta.

Meillä on oman kodin laittelut vielä kesken, joten tiedoksi, että kotiesittely on tulossa myös jossain vaiheessa, mutta ei vielä. Ennen kuin läväytin kodistani kuvia koko kansan nähtäville, haluan että paikat on valmiina, joten hetken aikaa joudutte sitä vielä odottelemaan.


Tänään kuitenkin teemana vaalea boho olkkari:


Pyöreät rimasenkit on nyt pinnalla ja lähes jokaisen huonekaluliikkeen valikoimista löytyy valikoimasta kyseinen tuote. Minusta pyöreä senkki on muodoltaan todella kaunis. Pyöreät muodot ovat lähteneet sisustuspiireissä viime vuosina villisti liikkeelle ja on ilo huomata, että nyt pyöreitä muotoja suositaan enemmän kulmikkuuden sijaan. 

Senkki sopii olohuoneeseen joko säilytystilaksi sellaisenaan tai tv-tasoksi. Senkin päälle voi laittaa kivasti seinää vasten nojaamaan ison tilaa avartavan peilin tai vaikka värikkään canvas-taulun. Reunustalle sopii laittaa valonlähteeksi pöytälamppua ja koristeiksi päälle valokuvakehyksiä, kynttilöitä tai maljakko ja kukkia.


Sohva on olohuoneen kruunu ja ainakin itse koen, että sohvan valinnassa mennään ennen kaikkea mukavuus edellä, vaikka toki sen sohvan tulee myös näyttää hyvältä. Meille valikoitui olkkariin kunnon löhösohva (nro 2), vaikka ideointivaiheessa esillä oli monia muitakin vaihtoehtoja. Ei ole kyllä tarvinnut katua, sohva on ollut aivan ihana ja nappi valinta. Zoco home valikoimissa olevaa Tarifa sohvaa (nro 1) olen kuolannut vaikka kuinka pitkään, mutta oma budjetti ei siihen riitä, joten edullisemmalla vaihtoehdolla mennään. Boho olohuoneen sohvan tulee olla vaalea, luonnonläheinen ja mahdollisesti myös muhkea.

1. Tarifa sohva, Zoco home (alekoodilla ANNAROOSIE 10% pois kaikesta)

Hyviä löytöjä käytetyistä huonekaluista tekee muuten tori.fi sekä Mjukhome.com*
Tähän väliin vilautan nopeasti meidän pyöreän mangopuisen sohvapöydän, jota rakastan ihan yli kaiken. Tässä on mielenkiintoinen intialaisesta perinteestä vaikutteita saanut koristelu ja se tekeekin pöydästä aika uniikin. Tämä menee yhteen monenlaisen sisustuksen kanssa, mutta sopii hyvin rentoon bohosisustukseen. 

Ja vielä muutamia ideoita piensisustukseen, joka viimeistelee aina isomman sisustuskokonaisuuden. Aika paljon nimittäin saa aikaan valaistuksella, matoilla, koriste-esineillä ja ihan tauluilla seinillä. Huone jää paljaaksi, jos sinne ei suunnittele jotain pieniä yksityiskohtia. Ymmärrän toki, etteivät kaikki syty pienestä tilpehööristä tasoilla ja sekin on ihan fine. Tasoille ei välttämättä tarvitse laittaa yhtään mitään, mutta yksi iso seinälle ripustettu taulukin tekee jo huoneelle ihmeitä.
 Söpöjä bohotyylisiä maljakoita ja sisustusesineitä löytyy: Vekeltä, Jysk.fi, Ellokselta, Jotexilta* ja Homeroomilta*


Mitä ajatuksia heräsi tästä postauksesta? Olisiko tämän tyylinen sisustus sinun mieleesi?

Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti