sunnuntai 2. huhtikuuta 2023

Menovinkki Helsinkiin: 20-luvun leffateatteri Riviera
Oletko koskaan halunnut hypätä hetkeksi 20-luvun tunnelmiin? Istua samettituolilla siemailemassa shampanjaa kristallilasista ja elää kuin viimeistä päivää.

Mulle 20-luku on ehdoton suosikki kaikista vuosikymmenistä. Rakastan sen aikakauden tyyliä, huolettoman kuritonta elämänasennetta ja luksuksellisuutta. Joskus viitisen vuotta sitten osallistuin Helsingin ylioppilastalolla järjestettyihin Great Gatsby bileisiin ja se oli aivan unelmien täyttymys. Näistä bileistä inspiroituneena päätin myös itse joskus järjestää merkkipäivän kunniaksi Gatsby 20-luvun teemabileet.

Jos kultainen 20-luku kiinnostaa, tai vaikka ihan vain leffaelämys hyvien herkkujen äärellä, niin jatkappa lukemista.
Helsingin Kalliosta löytyy mielettömän ihana pieni boutique leffateatteri, Riviera. Kadulta tätä ei osaisi tunnistaa elokuvateatteriksi, mutta ehkä niin on tarkoituskin. Pienen intiimin paikan maine on silti kiirinyt kauas, sillä näytökset ovat loppuun myytyjä jo monen viikon päähän. Enpä ollut ikinä suunnitellut leffaan menoa näin pitkälle kalenteriin, mutta odottaminen teki elämyksestä jotenkin vielä spesiaalimman.
Rivieralla sali on pieni ja sinne mahtunee noin viitisenkymmentä henkeä. Leffateatterin yhteydessä toimii myös baari, jonka drinkit on todellakin testaamisen väärti! 

Riviera ei ole mikä tahansa leffateatteri, vaan mielenkiintoinen uniikki helmi, jonka menneisyydessä on myös historian havinaa. Samoissa tiloissa on nimittäin toiminut elokuvateatteri 1955 - 1982. Nykyinen Riviera aukaisi ovensa 2016 ja paikka nimettiin sen alkuperäisen leffateatterin mukaan, joka myöskin kantoi nimeä Riviera. Riviera on pakopaikka, arjen luksusta, jonka upeassa miljöössä voi hetkeksi unohtaa maailman murheet ja keskittyä siihen olennaisimpaan eli leffan katsomiseen.


Rivieran erikoisuutena on paikan sisustus. Ylelliset puitteet ja vanhahtava 20-luvun teema on vahvasti läsnä.

Paikkavaraukset tehdään sohvalle tai nojatuoleihin. Onkin aika kiva, kun leffaseuralaisen kanssa saa jakaa oman sohvan, eikä vieressä suoraan istu ketään. Salin alkupäässä on muutamia yksittäisiäkin nojatuoleja, joten leffaan voi tulla siis vaikka yksinkin. Lisäksi jokaisella paikalla on oma pieni pöytä, johon voi ennakkoon varata tapas tarjoilut, leffapopparit ja karkit tai vaikka viinit. Ennakkoon tilatut ruuat tuodaan paikalle ennen näytöksen alkua ja näytöksen aikanakin voi vielä tilata lisää, jos jano iskee. 

Leffakokemuksesta oli tehty mahdollisimman helppo. Liput ja ruuat sai varata ennakkoon ja sitten ei tarvinnut kuin marssia saliin, ja siellä kaikki odottikin paikoillaan.

Me käytiin katsomassa Babylon. Hassua oli, että leffan aikakausi sijoittui juurikin tuohon 20-luvun jälkimaininkeihin, joten leffasalin puitteissa melkein saattoi unohtaa elävänsä ihan toisella vuosisadalla. Itse leffa oli mielenkiintoinen historiallinen katsaus Hollywoodin elokuvatuotannon kulta-aikaan. Ei ollut helppoa siihenkään aikaan lyödä leiville näyttelijän työssä ja poloisia ihmiskohtaloita oli leffa täynnä. Mikään huippu leffa tämä ei kuitenkaan ollut ja vähän liian pitkäkin. 

Rivierasta tykättiin niin paljon, että varmasti tullaan uudestaankin ja käydään myös testaamassa se Punavuoren toimipiste. Siellä on tarjolla myös brunssileffanäytöksiä eli brunssi tarjoillaan ennen leffaa ja sen syömistä voi jatkaa vielä näytöksessäkin. Aika kiva idea ja erilainen elämys viikonloppuun.

Onko Rivieran maine kantautunut sinun korviisi?
4 kommenttia on "Menovinkki Helsinkiin: 20-luvun leffateatteri Riviera"
 1. Kiitos tästä. On ihan uusi tuttavuus vaikka helsinkiläinen olenkin. Pitää ottaa tutustumislistalle ehdottomasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa jos sait tästä vinkin. Käy ihmeessä testaamassa :)

   Poista
 2. Laitoin ylös, mutta on vähän vaikea paikka itselle. Tämä onkin ihan teidän lähellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille tosiaan ihan kulmilla. Oisko se Punavuoren piste helpompi teille?

   Poista