lauantai 22. huhtikuuta 2023

Puhelimeni kuusi käytetyintä appia

 


Kevään yhteishaun ennakkotehtävät ovat pitäneet minut kiireisinä viime viikot, mutta tänään halusin sukeltaa taas blogin maailmaan. Tämän kirjoittelu on ihanan terapeuttista ja samalla pikku tauon nauttiminen tehtävien välissä tekee kyllä myös varmasti tosi terää. Tsempit vaan kaikille tänä kevään  pääsykokeisiin lukevilla! Onneksi ei itse tarvitse sitä tehdä enää 😃


Mutta hei, tämän päivän agendana olisi käydä läpi puhelimeni kuusi käytetyintä appia. Omassa puhelimessani on oletusasetuksena, että aina maanantai aamuna saan näytölle ilmoituksen kuinka paljon ruutuaikaa edellisellä viikolla oli yhteensä, mikä on muutos sitä edeltävään viikkoon ja mitkä on käytetyimmät sovellukset. Sanotaanko näin, että ruutuajan suuruus on kyllä yllättänyt vaikka en puhelin kourassa usein pitkiä aikoja istukaan. Pienistä puroista kasvaa iso joki, ja näiden tilastojen myötä olen kyllä tietoisesti myös pyrkinyt vähentämään puhelimen käyttöä. Eihän siitä paljon hyötyä ole kenellekään jos selailee somea tuntikaupalla, mutta puhelimessa voi olla oikein hyviä ja hyödyllisiäkin appeja. 

Tässä tulee siis minun käytetyimmät sovellukset:



Yllättääkö ketään, että Instagram on tässä listassa ykkösenä? Olen tosin iloinen siitä, että IGn käyttö on minulla paljon laskenut ihan siitä syystä, etten tee niin paljon enää töitä markkinoinnin parissa alustalla kuin mitä tein aikaisemmin. Nykyään tykkään selailla siellä lähinnä muutamia omia suosikkitilejäni ja etsiä inspistä omaan sisällöntuotantoon, matkailuvinkkejä ja jakaa omaa sisältöä seuraajille. 

Olen huomannut myös positiivisen muutoksen omassa somekäytöksessä. Siinä missä vielä vuosi sitten stressasin ihan hirveästi miten paljon tykkäyksiä kuvani saavat tai miten monta seuraajaa tilini kuukauden aikana kasvaa, nämä asiat eivät nykyään enää kiinnosta minua yhtään. Koska teen somea enemmän omilla ehdoillani nykyään ja kaupallisia yhteistöitäkin enää vain harvakseltaan, en jaksa välittää luvuista vaan siitä että tiliäni seuraa aidosti sellaiset joita juttuni kiinnostavat.

Whatsapp on heti hyvänä kakkosena. Kaikki viestintä tapahtuu tämän sovelluksen kautta. Whappi taitaakin olla länsimaissa se käytetyin sosiaalinen viestialusta, enkä ihmettele. Onhan tuo niin helppoa kun voi olla myös ryhmächatteja ja ottaa videopuheluita vaikka maailman toiselle puolelle, ja ihan vielä ilmaiseksi. Telegram yritti haastaa Whatsapin markkinaa, mutta ei se yltänyt lähellekään. Uutena ominaisuutena Whapissa pystyy lähettämään viestin myös itselleen. Käytän tätä jos haluan tallentaa jotain linkkejä myöhemmäksi tai kuvia nopeasti siirrettäväksi puhelimesta läppärille. Whatsapin kun saa asennettua myös koneelle.

Hävettää ihan myöntää, mutta mulla on huono tapa säilöä miljoona välilehteä selaimeen. Puhelimessa taitaa olla tällä hetkellä lähes 90 välilehteä auki, koneella vain vajaa parikymmentä. Mulla on selaimessa sivuja joita käytän ihan päivittäin, kuten uutissivustot, toinen sähköposti, vaikuttajakanavat, reseptipankki, LinkedIn ja kaikkea muuta sälää mihin haluan joskus vielä palata.
Kerääkö kukaan siellä ruudun takana välilehtiä auki näin hurjia määriä kuin minä?




Spotify soi mulla päivittäin. Ellen kuuntele äänikirjoja, niin kuuntelen musiikkia eli työmatkat, treenit, lenkit ja joskus jopa töissä, kun haluan keskittyä ihan omaan rauhaan. Mulla on Spotify premium, koska en voi sietää mainoksia kesken kaiken mitä siinä ilmaisversiossa tulee.


Ah Duolingo on kyllä sovelluksista ehdottomasti se hyödyllisin. Opiskelin tällä sovelluksella espanjaa ennen kuin muutettiin Espanjaa. Nyt opiskelen saksaa ja tykkään sovelluksen opetustyylistä missä on paljon toistoa ja eri tyyppisiä harjoituksia. Sanat jää huomaamatta mieleen ilman, että pitäisi takoa pitkiä sanalistoja päähän hampaat irvessä. Kirjoittelin Duolingosta muuten aivan oman postauksen aikaisemmin, löydät sen täältä. Itselläni on käytössä Duolingon maksullinen versio, mutta sovellusta voi käyttää myös ilmaiseksi.


Garmin connect on minulla päivittäin käytössä. Sain joululahjaksi mieheltäni kauan toivomani Garminin ruusukultaisen älykellon, joka on minulla kädessä ihan koko ajan. Kello mittaa sykettä jopa uneni aikana, joten saan päivittäin reaaliaikaista tietoa levon tarpeesta, stressistä, liikunnasta, askelmääristä ja poltetuista kaloreita. Joillekin tällainen numeerinen jatkuva mittaaminen ei sovi, mutta mä rakastan seurata omaa tekemistä ja kehitystä esimerkiksi kunnossa. Jos kiinnostaa lukea kellosta lisää, niin siitä löytyy oma postaus täältä. Garmin sovellus on kätevä, kun sinne voi tehdä myös manuaalisesti muistiinpanoja ja seurata kuukautiskiertoakin. 


Kerro kommenteissa mitkä on sun puhelimen käytetyimmät sovellukset 👇

3 kommenttia on "Puhelimeni kuusi käytetyintä appia"
  1. Mulla on myös aina auki 100 välilehteä ja asetuksien mukaisesti niitä joita ei ole käytetty viikkoon suljetaan automaattisesti. Avaan siis aina uuden välilehden kun alan tekemään jotain, niin puhelimessa onaina joku +30 auki aina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohan on super kätevää, että ne käyttämättömät sivut sulkeutuu sieltä automaattisesti jos niin haluaa. Itse tosin hilloan sinne pitkäksikin aikaa jotain tärkeitä sivuja, joten toisaalta mulla se ei ehkä toimisikaan :D

      Poista
  2. Tää oli kiva postaus! Mulla väheni koko puhelimen käyttö ihan huomattavasti, kun päätin yli 7 vuoden jokapäiväisen pelaamisen jälkeen poistaa yhden pelisovelluksen. Toki en sitä joka päivä pelannut välttämättä paria minuuttia kauemmin, mutta sitten oli taas niitä päiviä, kun saattoi mennä helposti parikin tuntia sen parissa.. Ja siis ihan turhaahan se pelaaminen oli, mutta jotenkin niin koukuttavaa ajanvietettä. Nyt on kierre katkaistu :) Tällä hetkellä mun käytetyimmät sovellukset on Instagram, BookBeat ja Facebook. Duolingon toivoisin olevan tolla listalla itsellänikin, mutta oon ollut niin superlaiska jo pitemmän aikaa, ettei sitä kovin usein tule nykyään käytettyä :D

    VastaaPoista