maanantai 21. elokuuta 2023

Syksyn suunnitelmia

 


Kai tässä saa jo pikkuhiljaa alkaa puhumaan syksystä. Elokuun miellän itse kyllä vielä kesäkuukaudeksi, mutta iltojen pimetessä ja sateiden saapuessa tulee auttamattakin syksyinen fiilis. Ei sillä, tykkään kyllä syksystäkin. Kirpakka aurinkoinen syys sää ja ruska on syksyssä parasta. Eniten näin Espanjassa vietetyn vuoden jälkeen ehkäpä jännittää se marras-joulukuun pimeys, loska ja kylmyys.


Minun syksyni näyttää jo nyt niin kiireiseltä, että voi hyvin olla etten ehdikään jäädä murehtimaan marraskuun pimeyttä. Juuri pistelin kalenterin nimittäin kuosiin ja vapaita hetkiä näytti olevan niin vähän ylipäänsä, että ne hetket menee todennäköisesti joko rästihommien tekemiseen tai ihan vain oikeasti lepäämiseen. Toisaalta kiva, että on paljon tekemistä ja ohjelmaa, mutta samalla taas mietin että tulikohan nyt ahnehdittua tuttuun tapaan taas vähän liikaa 😂 Kerron kohta mitä kaikkea mun syksy pitää sisällään. Ennen sitä kuitenkin pakko vielä perustella vähän syitä ahnehtimiselle.


Suomessa ehdottomasti yksi parhaimmista puolista on ilmainen koulutus. Oikeasti miettikää nyt! Melkein missä tahansa muualla maailmassa joutuu opiskelusta pulittamaan maltaita. Opiskelu aikuisiällä voi myös olla käytännössä tästä syystä mahdotonta. Suomessa sen sijaan jatkokouluttautuminen on mahdollista ihan kaikille ja vieläpä suurimmaksi osaksi ihan ilmaiseksi. Joten pitihän tämä mahdollisuus hyödyntää. Hain kevään yhteishaussa ylempään ammattikorkeakouluun lukemaan johtamista, ja pääsin sisään. Niinpä tällä viikolla töiden ohessa alkoi orientoivat opinnot ja tein kurssivalinnat syksylle. Ylemmästä amk:ista saa maisterin paperit ja kelpoisuuden hakea ylempää korkeakoulututkintoa edellyttäviin työtehtäviin. Olen opiskelusta tosi innoissani ja ilokseni Haaga-Heliassa on myös vapaa sivuaineoikeus, joten valitsinkin kurssitarjonnasta kaikkea muutakin itseä kiinnostavaa kuten markkinointia ja sisällöntuotantoa. 


Amk opintojen lisäksi pääsin myös opiskelemaan digimarkkinoinnin ammattitutkintoa. Tästä olen myös tosi innoissani, koska vihdoin saan lisää tietoa aiheesta, jota olen tähän mennessä vain itse opiskellut. Tavoitteeni on seuraavien vuosien aikana ahmia lisää tietoa ja käynnistellä pikku hiljaa kaiken muun ohella yritystoimintaa. Tämä kaikki mahdollistaa toivottavasti paikkariippumattoman työn ja muuton Itävaltaan tulevaisuudessa, kuten olemme mieheni kanssa suunnitelleet. Näiden kahden tutkinnon ohella tämän syksyn vielä viimeistelen sisustussuunnitteluopinnot ja opiskelen vähän lisää digistailauksesta ja digisuunnittelusta. Kuulette tästä varmasti vielä myöhemmin lisää, mutta olen jo miettinyt hiukan oman palveluni tuotteistamista ja ainakin omasta mielestä ideana toteuttamiskelpoinen ja hyvä. Katsotaan mitä aika näyttää.
Opintojeni lisäksi toki jatkan ihan täysipäiväisesti työssäni omaa tiimiä johtaen. Työ on myös osaltaan välillä kuormittavaa, mutta antaa varmasti myös opinnoille paljon, sillä saan näiden peilauspintaa opitulle teorialle ihan käytännössä. Ja ei kyllä itseä todellakaan houkuta tässä vaiheessa enää hypätä opiskelijabudjetilla elämiseen, joten näillä korteilla mennään nyt 😅

Jatkan edelleen myös nuorkauppakamaritoiminnassa ja sen lukuisissa projekteissa. Onneksi, vaikka nämä onkin vapaaehtoistyöllä järjestettyjä, tekeminen on kivaa ja samalla pääsee sosialisoitumaan eli homma ei loppupeleissä kuitenkaan kuormita liikaa. Syksylle onkin kivoja juhlia, tapahtumia ja asiapitoisia iltamia tiedossa. Ehdottomasti yksi elämäni parhaimmista harrastuksista, joihin hyppäsin viime keväänä mukaan. Yksi kiinnostava projekti, missä olen myös itse osaltani mukana, on päivä johtaja. Saatamme yhteen nuoret ja yritysten johtajat tet-harjoittelun tyyliseen päivään. Toimin projektissa somen parissa ja kiva myös päästä harjoittelemaan käytännössä markkinoinnin oppeja tätäkin kautta.

Jotta tämä postaus ei olisi vain työtä ja opiskelua, niin kyllä mun syksyyn mahtuu myös muita kivoja juttuja. Käydään miehen kanssa Vallisaaressa Biennaali taidenäyttelyssä, jossa onkin pitänyt käydä koko kesä, mutta jostain syystä ei olla vain saatu sitä vielä aikaiseksi. Nyt on lauttaliput kuitenkin varattu, joten reissu toteutuu ihan pian! Toiseksi on tulossa brittiläisen koomikon Simon Brodkin standup show, johon on liput myös varattu. Joulukuussa lähdetään ystävien kanssa juhlimaan Gastby partyihin Ylioppilastalolle 20-luvun tyyliin! Näitä karkeloita odotankin koko syksyltä ehkä eniten. 20-luku on kaikista vuosikymmenistä ehdottomasti lempparein ja näissä teemajuhlissa on myös koko illan show sirkustaiteilijoineen ja saksofonin soittajineen. Myös kamaritoiminnan kautta on tulossa parit pitkät kamariviikonloput, joissa on tunnetusti koulutuksia, tapahtumia ja gaalajuhla. Ai että, tämä syksy onkin yhtä juhlaa! Meillä on myös joulukuussa toinen hääpäivä, joten siihen varmasti kehitellään jotain spesiaalia sitten 💗
Helsingissä tulee ihan varmasti myös kierreltyä syksyn tullen uusissa kahviloissa ja kirppiksillä. Olenkin kirppistelyn kanssa kunnostautunut oikein urakalla nyt kesän aikana ja tehnyt tosi mahtavia löytöjä edullisesti. Kirppiksistä tulen varmaan jossain hetkessä tekemään ihan oman postauksenkin. Kirppis bucket listalla on ainakin käydä Oliverin kirppiksellä Keravalla sekä Bohemiassa Porvoossa. Samalla kun oikeilla fyysisillä kirppiksillä on tosi inspiroiva vierailla, niin olen innostunut myös Zadaa appista, jossa olenkin myynyt hyvin vaatteita ja kosmetiikkaa ihan onlinessa. 

Loppu syksystä tulee taas myös I love me -messut, jotka oli koronavuosina tauolla. Ihana päästä taas messuilemaan ihan fyysisesti paikan päälle ja nyt itse asiassa vielä ihan huippu kivaa, kun asun Helsingissä ja mahdollista päästä fiilistelemään sinne paikan päälle oikein ajan kanssa. Haaveilen myös hitusen, että saisin loppuvuoden aikana järkättyä omat 30v synttärit ystäville, mutta katsotaan. Suurin osa kavereista asuu niin hajallaan ja monilla on pikkulapsiarki, joten voi olla hankala järjestää yhtään mitään.Lopuksi oikeastaan tämän kaiken härdellin ja pyörityksen ohelle toivon jaksamista suorittaa niitä opintoja, joita on nyt kasaantunut jo kalenterintäydeltä. Samalla haluan edelleen säilyttää liikunnan osana arkea eli salitreenit ja mahdollisesti tanssiharrastuksen. Olen shufflen aloittamisesta haaveillut nyt jo pidempään ja marraskuussa menenkin kamarilaisten kanssa kokeilutunnille. Katsotaan jos innostun ja tykkään lajista, niin saatan aloittaa tammikuussa sitten tanssitunnit. Mietin myös hiit treenien ottamista osaksi arkea edes kerran viikossa. Helsingissä on Tribe3 sali, jossa mielettömiä hikoiluttavia hiit treenejä. Voi olla kova pala aloittaa, mutta kehityksen kyllä huomaa nopeasti. Halusin nyt syksyllä jo aloittaa TFW treenit, mutta siinä oli varsin suolainen kuukausihinta ja jäin vielä miettimään. Jos jollakulla teistä lukijoista on kokemusta TFW harjoittelusta, niin kuulisin mielelläni lisää.


Vaikka syksy onkin täynnä mielenkiintoista ja ennen kaikkea mielekästä tekemistä, niin veikkaan että joululoma tulee just eikä melkein oikeaan saumaan. Meillä on töissä tulossa myös toimiston muutto nyt syksyn aikana, joka tulee varmasti osaltaan pistämään kuvioita uusiksi, mutta ainakin kiva että työmatka lyhenee ja officella on oma kuntosali. Kiireisimpinä päivinä voi treenin vetäistä suoraan töiden jälkeen ennen muihin menoihin jatkamista. Plus päivässä säästää 45 minuutia työmatkoissa joka on aika paljon kallisarvoista aikaa kuitenkin.

Miltäs teidän syksy näyttää?

2 kommenttia on "Syksyn suunnitelmia"
  1. Jaksan aina ihailla sun kaltaisia ihmisiä, joilla on monta rautaa tulessa ja kaikki hommat tulee kuitenkin suoritettua ja yleensä vieläpä kunnialla ja ilman mitään hermoromahduksia, jotka mulle varmasti iskisivät :D Ehkä itsellä on jo se, kun en ole se kaikkein ekstrovertein ihminen niin kuormittuisin ihan liikaa jo kaikesta siitä sosiaalisesta kanssakäymisestä, mitä työn, opiskelun, harrastusten, vapaaehtoistoiminnan ym. kanssa väkisinkin tulisi. Mutta uskon, että tolla tavalla myös saa niitä kokemuksia ja ylipäätään hurjan mielekästä sisältöä elämään ihan eri tavalla kuin mitä mä omaani voin koskaan tällä omalla tyylilläni saada! Että sen puoleen välillä kyllä kadehdin teitä, joilla riittää energia ja into kaikkeen tällaiseen<3 :D Kuulostaa siis hurjan mielenkiintoiselta sun loppuvuosi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Linda kommentista ja ajatuskista :) Tämä on itse asiassa mielenkiintoinen aihe, koska saan paljon ihmettelyä ja ihailua osakseni siitä miten ehdin niin paljon joka paikkaan ja hoidettua työt siinä ohella. Onhan se välillä kieltämättä mysteeri itsellekin pakko myöntää :D Mutta toisaalta en myöskään halua, että kukaan kadehtii tai pitää minua superihmisenä. Mun mottoni on aina ollut, että sen ehtii mitä haluaakin ehtiä. Joudun aika paljon priorisoimaan. Ei mulla esimerkiksi ole aikaa istuskella sohvalla Netflixiä katsellen ja usein myös sellainen hengailuaika jää oikeasti minimiin. Toki tykkään aktiivisesta elämäntyylistä ja tylsistyn helposti, joten minulle ei ehkä sellainen verkkainen oleminen sopisikaan. Mutta kenenkään ei myöskään pitäisi tuntea huonoa omatuntoa siitä, ettei ole niin aktiivinen tai suorita hirveästi. Me ollaan kaikki niin erilaisia. Joku toinen voi saada tosi paljon sisältöä elämään rauhallisemmalla tahdilla ja ihan vain omissa oloissa olemalla <3 Tärkeää sekin!

      Poista