keskiviikko 2. elokuuta 2023

Meidän olohuone - bohoa, antiikkia ja muistoja maailmalta

 * sisältää mainoslinkkejä/ yhteistyössä Posterstore
Mä uskon luonnehoroskooppeihin ja niiden mukaan ravulle koti on maailman tärkein paikka. Jos koti ei ole viihtyisä ja turvallinen, niin rapu voi huonosti. 

Allekirjoitan tämän kyllä sataprosenttisesti, sillä Espanja-vuoden aikana kumpikaan paikallinen vuokrakoti ei tuntunut oikeasti kodilta. Minulle ei riitä kodiksi vain katto pään päälle ja sänky missä nukkua, vaan tarvitsen oikeasti esteettisesti viihtyisän ympäristön. Espanjassa kodit oli sisustettu vuokranantajan toimesta jo valmiiksi, eikä ne todellakaan silmiä hivelleet, joten voitte kuvitella miten ihana oli Suomeen palattua laittaa taas alusta asti ihan oman maun mukaan kotia kuntoon.

Kodin laittaminen lähtikin muuton myötä lähes nollasta liikenteeseen, sillä kaikki isoimmat huonekalut myytiin Suomesta Espanjaan muuttaessa pois. Meillä oli käytännössä vain ruokapöytä, sohvapöytä, sängyn patja (ostettiin laadukas Espanjasta) ja piano, jotka tuotiin mukana takaisin Suomeen, joten koti näytti ensimmäiset viikot aika tyhjältä. Toki oli ihana laittaa koti kerrankin ihan alusta alkaen omalle tyylille uskollisesti ja ajan kanssa etsiä sinne mieluisat huonekalut, mutta näin tiheää muuttotahtia en suosittele kyllä oikeasti kenellekään. Pieni uuvahdus meinasi nimittäin kesken kaiken yllättää, mitä en toki yhtään ihmettele, sillä me muutettiin yhden vuoden aikana peräti neljä kertaa (omg!!!) joista kaksi vieläpä maiden välillä (Suomi-Espanja-Suomi). 

Ennen Espanjaan muuttoa meidän koti oli hyvin tummanpuhuva, paljon tummaa puuta mikä synkisti yleisilmettä. Vaikka tykkäsinkin kaikista meidän aikaisemmista kodeista, niin myönnettäköön että tyyli oli vähän sekava. Opiskeluaikoina tuli tori.fi selattua ahkerasti ja sieltä hommattua mitä edullisesti sai. Toki ihan rehellisesti voin myös sanoa, että oma tyyli on tässä vuosien aikana muuttunut aika lailla. Se missä joskus vuosia sitten oikeasti pidinkin tummasta puusta, niin nykyään en sellaista omaan kotiini halua. Ihailen rentoa bohotyyliä sopivalla ripauksella koristeellista antiikkia ja klassismia. Nykyinen koti kuvastaakin täydellisti tätä uutta tyylisuuntaa ja siksi mun sydän on nyt täällä 💖 Sielu ja silmä lepää...

Tiedättekö, kaikkein vaikeimmaksi hankinnaksi osoittautui kuvan antiikkinen senkki. Metsästin täydellistä senkkiä oikeasti kuusi kuukautta, ennen kuin se täydellinen käveli vastaan! Puuuh, olipahan urakka, mutta kannatti. Senkin metsästys kärjistyi jopa sellaisiin mittasuhteisiin, että kävin huonekalujen entisöintikurssilla, jotta voin itse maalata mieleisen senkin jos mieleinen sellainen tulisi alkuperäiskunnossa vastaan. No lopulta maalaushommiin ei kuitenkaan tarvinnut ryhtyä, sillä torista (tälläkin kertaa) löytyi lopulta se täydellinen klassisen tyylinen valmiiksi entisöity senkki.

Mulle tärkeintä oli, että senkki on maalattu. Kaikki vaaleat värit roosasta minutun vihreään olisi käynyt, mutta alkuperäistä puunväristä en halunnut. Monia maalattuja senkkejä tulikin vastaan, mutta joko niiden koristeet, koko tai hinta ei miellyttänyt. Yllättävän kalliita nämä antiikkihuonekalut nykyään, hurjaa. Moni myi entisöityjä senkkejä 500-900€ hintaan, mikä oli kyllä jo itselle reippaasti yli budjetin. Loppujen lopuksi se täydellinen senkki löytyi vieläpä hyvään hintaan ja maksoin meidän kaunokaisesta vain 300€ mikä oli minusta ihan kohtuullinen ja käypä hinta. Olen niin tyytyväinen tähän. En varmasti hevillä tule tästä luopumaan!

Senkin päälle taulu löytyi ihan Sotkasta ja tykästyin tuohon etniseen kuvaan ja värimaailmaan heti. Halusin luoda kotiin myös vaikutteita monikulttuurisuudesta. Ollaanhan me miehen kanssa vähän tällaisia seikkailijoita ja tuotiin sisustukseen paljon mukana myös muistoja maailmalta.

Toinen meidän kodin silmäterä on sohvan päälle tekemäni posteri-seinä. Halusin luoda taulukollaasin, joka tuo muistoja mieleen paikoista joissa olen käynyt, sekä kuvastaa rakkauttani matkusteluun. Mieheni oli heti samoilla jäljillä kanssani. Posterstoren* valikoimia olen usein selannutkin ja sieltä lopulta kaikki meidän taulut valikoituikin. Kuvia saa tilattua eri kokoisina ja kehykset voi ostaa suoraa Posterstorelta tai hankkia itse. Me ostettiin valkoiset kehyksen ihan Granitista ja posterit sopi mittoihin täydellisesti. 

Pakko muuten hehkuttaa näiden kuvien laatua! Postereiden kuvat on tosi tarkkoja ja värit upeita. Olen saanut kaikilta vierailta älyttömästi kehuja näistä tauluista ja rakastan näitä kyllä itsekin. Hauska sattuma muuten. Tilausta naputellessa en yhtään ajatellut miten taulut sommittelen ja mitä kokoja valitsen. Halusin yhden jättikokoisen ja muuten painelin tilausta ihan summanmutikassa. Lopulta tauluja seinälle sommitellessa tajusin, että kuviosta tulikin symmetrinen. Olin vahingossa valinnut saman verran saman kokoisia kuvia 😁

Suunnittelin, että jossain vaiheessa tilaan Posterstorelta vielä lisää julisteita eri huoneeseen ja teen toisenlaisen kollaasin. Tästä olkkarin seinästä tykkään ihan älyttömästi ja siitä tuli upea. Posterstorella on usein myös alennuksia, joten suosittelen katsastamaan valikoimat mikäli haluat edullisesti taidetta seinälle.

Sohvan kanssa mietittiin pitkään. Meillä oli monenlaista vaihtoehtoa mielessä ihan sellaisesta klassisesta simpukkasohvasta rentoon löhösohvaan. Simpukkasohva olisi ollut aivan ihana ja sopinut kauniisti yhteen meidän antiikkisen senkin kanssa, mutta lopulta päätettiin mennä ulkonäön kustannuksella mukavuus edellä ja hankittiin kunnon rento löhösohva. Ei ole tarvinut katua. Meille valikoitui Kodin1 Armunia sohva helmalakanalla, jotta saatiin sohvalle bohomainen ilme. Sohva on mieletön. Se on niin leveä ja mukava, että siinä voi myös nukkua. Tykkään myös siitä, että tyynyissä ei ole kitsasteltu. Ulkonäkö ja mukavuus on ihan tip top.
Olohuoneen kulmaan käytäväseinustalle valittiin säilytykseen Beliani Berote lipasto, joka on kivasti vähän bohomainen. Monet rottinkilipastot oli niin hirveän hintaisia, että ne karsiutui jo ihan sillä ulos meidän budjetista. Tämä lipasto sopi meidän budjettiin, joten napattiin se ja tykkään kyllä tämänkin ulkonäöstä tosi paljon. Taulu löytyi Turusta yhtenä kesänä katutaiteilijalta, surffilauta Tarifan rantamyymälästä ja kuivakukka-asetelmaa olen luonut pitkään Suomesta ja Espanjasta ostamillani kuivaheinillä. Tykkään sisustamisessa panostaa pieniin yksityiskohtiin, jolloin katse saattaa pysähtyä huoneessa eri paikkoihin eikä kaikkea näe yhdellä vilkaisulla. 


Pianon päälle oleva taulu on maalattu itse Paint by Numbers* taulusta. Koodilla GLITTER saat -10% tilauksen hinnasta.
Kuten sanoin, pienet yksityiskohdat sisustuksessa on minulle tärkeitä. Massiiviset puiset kynttilänjalat löysin Espanjan Tarifasta yhdestä bohomyymälästä ja ne oli tietysti pakko kotiuttaa. Maalattu taulu on myös matkamuisto Espanjasta yhdeltä meidän lukuisista reissuista. Itse asiassa ostettiin taulu Vejer de la Fronterasta, joka sattui ihan vahingossa meidän matkan varrelle ja ihastuttiin tuohon pieneen white villageen. Taulu tuo aina mieleen sen kauniin aurinkoisen päivän, kun nautittiin kahvit Khalifan talon kattoterassilla.

Meidän sisustustakka on myös ostos Espanjasta ja haluttiin se ehdottomasti tuoda Suomeen. Takassa voi pitää vain valoa tai pistää asetuksista lämmityksen päälle. Lämmitysominaisuus oli Espanjassa erittäin tarpeellinen, sillä talvisin asunnot oli kylmiä ja kosteita. Iltaisin pienellä lämmityksellä sai pahimman kosteuden pois ja tunnelmavalo on ihana ilman lämmitystäkin. Takka on meillä käytössä ihan lähes joka ilta. Takan päälle on jossain vaiheessa tarkoitus ostaa seinälle kiinnitettävä telkkari, mutta se on syksyn puuhia se. Nyt on kesällä ollut niin paljon kaikkea muuta tekemistä, ettei ole telkkaria ehtinyt edes ajatella.


Sohvapöytä löytyi myös Espanjasta, mutta yllätys vain, löysin sen myös verkkokauppoja selatessa Suomesta. Hintaeroa tosin pöydällä oli maiden välillä hurjasti yli 400€. Täysin samasta pöydästä kuitenkin kyse...

Vähän kuin huomaamatta asunnon tyylistä tuli kiva rento sekoitus boho tyyliä, ripauksella vanhaa antiikkia ja klassismia sekä myös modernia, kuten tuo takka. Katossa roikkuva hapsulamppu löytyi Espanjasta eräältä torilta, hyvä löytö sekin. Värimaailmakin solahti lopulta kivasti yhteen. Pääasiassa vaaleaa ja valkoista, mutta myös vaaleita luonnonmateriaaleja ja sävyjä mukana rikkomassa valkoisuutta. Muutama yksittäinen väripilkku kuten posterit ja taulut, tuo kivasti kontrastia sisustukseen jättämättä sitä kolkoksi. Pelkkä valkoinen olisi helposti tosi kliininen ja kylmä. Minusta on juuri hyvä nyt näin 👌 Ja ihan mahtavaa, että meillä on ihania muistoja ympäri kotia Espanjassa vietetystä vuodesta ja muutamia muita muistoesineitä maailmalta. 

Mitäs te tykkäätte meidän olohuoneesta?


Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti