torstai 10. elokuuta 2023

Synttäriherkuttelua Helsingissä - testissä BasBas ja Kakkugalleria
Viime viikolla mieheni täytti vuosia, ja meillä on ollut perinteenä mennä synttäridinnerille aina johonkin vähän hienompaan tai eksoottiseen ravintolaan. Helsingissähän ravintoloita riittää, joten ehdin jo tuskastua tarjontaa selaillessani. Sitten muistin töistä kollegani vinkanneen minulle Punavuoressa sijaitsevasta Basbas ravintolasta ja kurkkasin heidän menun. Ilahduin huomatessani, että heillä on tarjolla maistelumenu, joka tarkoittaa monia pieniä annoksia ja näin ollen myös mahdollisuutta maistella useita eri makuja. Tykkään itse tällaisesta maistelusta ja tulikin ihan Espanja ajat mieleen, kun pöytään tuotiin tapaslautasia lukuisine erilaisine makuineen. Olispa tällainen maistelukulttuuri Suomessa yleisempää.

Basbas on paikkana niin suosittu, että pöytävaraus on välttämätön. Me kävimme syömässä ihan arki-iltana ja paikka oli aivan täynnä! Sain kuitenkin samana päivänä aamusta viimehetken varauksen, mutta vapaita pöytiä oli jäljellä vain kaksi. 

Tunnelmaltaan Basbas on hieman industrialistinen, hämyisä ja tuone mieleen Keski-Eurooppalaiset viiniravintolat. Palvelu on mielettömän ystävällistä ja tarjoilijoista huokui ammattitaito. Saatiin nimittäin ruuan kylkeen todella hyvä viinisuosituskin ja tarjoilijat olivat aina sopivasti läsnä. Ei liian tyrkkynä, mutta paikalla aina kun tarvittiin.
Maistelumenun hinta oli 52€/henkilö ja se sisälsi henkeä kohden 2 alkupalaa, kaksi pääruokaa ja yhden lisukkeen sekä jälkiruuan. Toki listalta sai tilata yksikköhintaan annoksia myös, mutta menu oli hyvä valinta ja ruokia oli aivan sopivasti. Ähkyssä ei tarvinnut ravintolasta lähteä, mutta nälkäkään ei jäänyt. Lisäksi oli kiva, kun annokset oli pienehköjä ja me maisteltiin miehen kanssa ristiin myös toisemme annoksia, joten lähes koko menu tuli illan aikana käytyä läpi. Ymmärtääkseni menu vaihtuu aina kausittain, joten täytyy kyllä ehdottomasti mennä maistelemaan uutta menuta jatkossakin.

Alkupalaksi me valittiin listalta lohta, jokirapuja vesimelonilla, artisokkaa fetalla ja bulledpork hampurilaisen. Alkupalat oli ihan mielettömän hyviä kaikki! Artisokka yllätti meidän molemmat ja oli lohen kaverina meidän molempien suosikki.
Pääruokavaihtoehdot oli minusta vähän tylsähköjä, siis ei mitään sellaisia tosi eksoottisia makuyhdistelmiä niin kuin alkupaloissa. Itse valitsin mustekalaa sekä kivipiiraa ja mieheni otti kalaa sekä pihviä. Itse otin menusta ne eksoottisimman kuuloisimmat annokset ja maistoin elämässäni toista kertaa mustekalaa. Alkuun se oli ihan hyvää, mutta loppukohden rakenne alkoi ällöttää. Toki se ei ole ravintolan vika, vaan puhtaasti oman kokeilunhalun syytä vaikka arvelin etten välttämättä tykkäisi tästä. Kivipiira oli taas jotain mistä en tiennyt edes mitä se on. No mieheni valaisi minua, kun sain annoksen eteen, ja tämän jälkeen koko ruoka kuvotti. Olisi pitänyt tiedon itsellään, niin olisin syönyt ruokani varmasti mukisematta ja ihan tyytyväisenä 😂 Mieheni kyllä kehui omaa kala- ja pihviannostaan, joten olisi kai pitänyt itsekin olla vähän tylsähkö ja tyytyä niihin tuttuihin ja turvallisiin vaihtoehtoihin. Rostatut perunat oli muuten aivan super hyvät!
Jälkkäri oli ehdottomasti alkupalojen jälkeen toinen suosikkini. Otin itse vadelmajäähdykettä ja mieheni otti vohvelin. Molemmat oli hyviä, mutta omani kyllä ehdottomasti parempi 😏 Rakastan vadelmia ja koostumus oli täyteläisen pehmeä. 

Kyllä kokonaisuus oli minusta täällä aivan mahtava! Alkupalat herätteli ruokahalun, maut oli kiinnostavia ja visuaalisesti tarjoilu houkutteleva. Pidin myös ravintolan tunnelmasta. Erinomainen setti! Koko visiitistä jäi fiilis, että tänne on pakko tulla uudestaankin. Toki kalliin puoleinenhan tämä ravintola on, joten jätän täällä vierailun spesiaaleihin hetkiin, mutta suosittelen lämpimästi kokeilemaan BasBas ravintolaa.Synttärikakut me käytiin nauttimassa Kakkugalleriassa Fredrikinkadulla, missä on tarjolla kakkubuffet. Kakkubuffassa saa syödä kakkua niin paljon kuin jaksaa. Kakkupalat on pieniä ja tarjolla on lukuisia erilaisia kakkuvaihtoehtoja, joten maisteltavaahan riittää. 14€ hintaan saa kakkubuffetin kaveriksi kahvin tai teen ja 16,5€ hintaan erikoiskahvin tai erikoisjuoman. Pidän konseptista, sillä kerrankin saa maistella kakkuja sydämensä kyllyydestä eikä tarvi arpoa valinnanvaikeuden tuskissa minkä kakun tällä kertaa haluaisi maistaa. Suosittelen Helsingissä käydessä ihan ehdottomasti piipahtamaan, jos makean hammasta kolottaa.


Mieheni mielestä synttäriherkuttelut oli aivan mahtavat ja minä tietysti hymyilin tyytyväisenä, että tämänkin vuoden lahjakriisistä vältyttiin ja päivä sujui hienosti viime hetken suunnitelmista huolimatta 😌

Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti