tiistai 4. elokuuta 2020

Paletti haaste: heinäkuu 2020Kun blogini sai alkunsa, mietin kiivaasti minkä nimen blogilleni antaisin. Koska olen aivan hulluna luomiväripaletteihin ja kaikkiin kimaltaviin luomiväreihin ylipäätänsä, syntyi Glitteri addiktin tarina. Mulle on vuosien aikana siunautunut aivan järjetön määrä paletteja ja tajusin, että vain murto-osasta olen täällä blogin puolella puhunut. Helposti myös jämähtää itsekin käyttämään jotain tiettyä suosikkipalettia, vaikka tarjolla olisi vaikka mitä ihanuuksia. Joten päätin nyt aloittaa uuden postaussarjan "paletti haaste" (löydätte jatkossa kaikki sarjan jutut paletti haaste tägin avulla), jossa esittelen kuukausittain muutaman paletin kokoelmastani. Tarkoitukseni on käyttää koko kuukausi enemmissä määrin juuri näitä projektiin valittuja paletteja ja tehdä suurin osa meikeistä näillä paleteilla. Näin saan itsekin kiertoa meikkeihini ja tulee tasaisesti käytettyä vähän kaikkia paletteja. Projekti ei kuitenkaan tarkoita sitä, etten saisi käyttää kuukauden aikana muita paletteja lainkaan. Mikäli tulee fiilis, niin tartun edelleen myös muihin paletteihin, mutta pääpaino on haasteeseen valituilla paleteilla.

Heinäkuussa haasteeseen osui kaksi luomiväripalettia ja yksi kasvopaletti. Kaikki haasteeseen valikoiduista paleteista on muuten tullut Jenkki kauneusbokseista eli Boxycharmista ja Ipsy plussasta. Jenkki boksien ehdoton plussa onkin se, että bokseista tulee lähes kuukausittain uusi luomiväri- tai kasvopaletti, usein myös sellaisilta brändeiltä, joita Suomessa on huonosti saatavilla.

Tarte Park ave Princess kasvopaletti

Tarte on yksi mun suosikki brändeistä ja tämä kyseinen paletti on valehtelematta myös yksi meikkikokoelmani upeimmista paleteista. Paletti on tosi tukevan ja laadukkaan oloinen ja sen kansi kimmeltää ruusukullan ja kullan sävyissä. Myös paletin pannut ovat reippaan kokoiset, joten isommallakin kasvosudilla saa tosi kivasti väriä siveltimeen ilman, että vahingossa sivellin nappaisi väriä viereisestä pannusta. Paletin avattua voi myös tuntea ihanan suklaisen tuoksun, joka on herkullinen lisä tähän palettiin.

Paletista löytyy kaksi pressattua vaaleaa puuteri sävyä, joista toinen on selkeästi lämpimämpi ja punakampi, toinen taas viileä vaalea. Sen lisäksi paletissa on kaksi mattaista varjostussävyä, joista toinen on harmahtava viileä sävy ja toinen lämpimämpi ruskea. Mattaisten sävyjen lisäksi on vielä kaksi shimmeristä bronzeria, jotka pannuissa näyttävät melko tummilta, mutta iholle ne tuovat lähinnä aivan upea auringon hohteen.

Näin kesäiholla olen uskaltanut käyttää paletin tummempiakin sävyjä, mutta talvella käyttäisin ehdottomasti enimmäkseen vain vaaleita puutereita sekä vaaleinta matta ja bronzeri sävyä. Sävyt on helposti häivytettävissä vaikka pigmenttiä näissä on todella hyvin. Olen kuitenkin tykännyt juuri siitä, että sävyt on keskenään helposti blendattavissa ja häivyteltävissä, koska vihaan yli kaiken sitä, jos sävy jämähtää ihon pintaan eikä sitä pysty työstämään. Ainoa mitä tästä paletista jäin kaipaamaan, oli poskipuna. Muuten niin täydellinen kasvopaletti ei nimittäin ole kovin kätevä ainoaksi paletiksi, koska itse ainakin käytän poskipunaa päivittäin ja näin ollen en saa koko kasvojen meikkiä tehtyä tällä yhdellä paletilla.

arvio: 4½

Nomad Berlin Undergrund 

Nomad Cosmetics oli minulle tuntematon brändi, kunnes sain tämän paletin keväällä Ipsyn mukana. Otinkin sen nyt ensi kertaa käyttöön heinäkuussa, vaikka aluksi ajattelin ettei tämä sovi kesäpaletiksi lainkaan. Sävyt ovat aika tummanpuhuvia ja ensi vilkaisulta tätä voisikin olla hyvä syksy tai talvi paletti. Paletista löytyy kuitenkin väripilkkuja ja myös vaaleita sävyjä, joten ajattelin ottaa haasteen vastaan ja katsoa mitä tällä syntyy.
Paletin sävyt on erittäin pigmenttisiä ja kuukauden käytön jälkeen näyttää edelleen siltä kuin palettia ei olisi koskettukaan. Tosi asiassa olen meikannut tällä monen monta kertaa, mutta väriä ei tarvitse ottaa pannusta juuri lainkaan saadakseen luomelle jo kunnon värit. Omaksi suosikkisävyksi muodostui paletin ylärivin vasen sävy, joka näyttää pannussa lähes valkoiselta, mutta onkin aivan upea viileä strobe minttu. Paletin suurin osa sävyistä on metallisia ja mukana on mattaisina sävyinä ainoastaan ruskea, viininpunainen ja tumman vihreä. Tosin tumman vihreässäkin on aavistus metallista hohtoa, joten se ei ole täysin mattainen sekään. Jos ei pidä kimalteesta ja hohteesta, tämä paletti ei ole sinua varten.


Näissä kuvissa näette yhden esimerkki meikin, jonka olen Nomadin paletilla tehnyt. Valitettavasti muita kuvia ei tullut meikeistä otettua. Sävyt tosiaan ovat intensiiviä, mutta hurjan kauniita ja tämän paletin ehdoton vahvuus on siinä, että sen sävyt on helposti keskenään sulautuvia. Meikissä on käytetty paletin harmaata ja oliivinvihreää sävyä ja mielestäni tämä meikki on oikein onnistunut ja kaunis. Harmaa tuo meikkiin kontrastia, mutta meikki olisi toiminut aivan hyvin pelkästään myös tuolla oliivinvihreällä sävyllä. Paletti on yllättävän helppo käyttöinen. Tosin mattasävyjen puuttuminen hiukan itseäni häiritsee, sillä tykkään tehdä häivytykset ja pohjustukset aina mattasävyillä. Paletti jää ehdottomasti kokoelmiini ja pyrin ottamaan sen uudelleen käyttöön syksymmällä.

arvio: 4


Laura Sanchez Moods

Myös tämä paletti on joskus aikoinaan tullut Ipsyn mukana. Paletin värimaailma on räikeä ja äkkiseltään on hankala löytää mitään yhtäläisyyksiä sävyjen välillä. Paletin ylärivi on mattasävyjä ja alarivi shimmerisiä tai metallisia sävyjä. Kaksi isoa pannua paletin alareunassa ovat highlightereita, joka on vähän erikoinen valinta luomiväripalettiin, varsinkin kun paletissa ei ole muita kasvoille tarkoitettuja värejä. Toinen highlightereista on sävyltään kirkas strobe ja toinen kaunis ruusukulta.

Paletin luomivärit ovat todella pigmenttisiä ja tämä paletti sopikin erinomaisesti juuri kesäpaletiksi. Mattasävyt olivat kuitenkin todella kuivia ja tavaraa karisi aina reippaasti iholle. Mattasävyjä (varsinkin keltaista) sai myös kerrostella muutaman kerran, jotta pigmentti erottui kunnolla luomelta. Paletilla on hankala tehdä harmonisia meikkejä, sillä sävyt eivät sopineet keskenään yhteen. Siksi koinkin, että tämä paletti yksinään oli vähän hankala ja kaipaakin vierelle toisen paletin, jossa on enemmän mattasävyjä sekä sävyjä kirkkaiden shimmereiden kanssa sekoiteltavaksi. Osa sävyistä on kuitenkin niin upeita, että jo pelkästään se pelastaa tämän paletin. Itse nimittäin rakastuin tuohon siniseen shimmeriin, keltaiseen mattasävyyn sekä violettiin sävyyn todella paljon. Tästä paletista saa ehdottomasti eniten irti kokenut meikkaaja, joka uskaltaa rohkeasti käyttää värejä ja yhdistellä vähän hassultakin tuntuvia värejä keskenään. Tämä paletti on siis rohkeille kokeilijoille.

arvio: 3-


Mikä näistä kolmesta paletista olisi ollut sinun suosikkisi ja miksi?

10 kommenttia on "Paletti haaste: heinäkuu 2020"
 1. Kuulostaapa hauskalta projektilta! Mä mietin pitäisikö itsekin aloittaa taas jonkinlainen luomivärienkäyttöprojekti syksyllä, kun keväälläkin sellainen mulla oli, mutta saa nähdä. Ne on käteviä, kun silloin tulee tartuttua herkemmin paletteihin, joihin ei ehkä muuten tarttuisi, mutta toisaalta pidän vapaudesta käyttää juuri niitä tuotteita, mitä milloinkin haluan :D

  Toi Tarten paletti on todella upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kyllä vähän sama, että jos on pakko pakko käyttää jotain tiettyä tuotetta niin ei kyllä huvita. Siksi oon tässä haasteessa mukana aika rennolla asenteella ja jos tekee mieli käyttää jotain muuta niin käytän. Mutta pääpaino tosiaan haasteen paleteilla :)

   Poista
 2. Kiva postaus. Mieluusti kuitenkin näkisin enemmän meikkikuvia. Muutenkin semmoinen postaus olisi kiva missä näytettäisiin samasta paletista tehtyjä useita erilaisia meikkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta, seuraaviin postauksiin siis enemmän meikkikuvia ;)

   Poista
 3. Hyvä kun alat noita sitten käyttämään/esittelemään aktiivisemmin. TUo Moods paletti näyttää ihanan pigmenttiseltä ja kirkkaalta, näistä ihanin mun silmään!

  VastaaPoista
 4. Kiva postausidea, luen jatkossakin mieluusti tälläisiä herkkupostauksia ;D Tarten paletti on ulkokuoreltaan ihana mutta nuo Nomadin sävyt <3 houkuttelevia! Kiva kuulla tälläisistä oudommista merkeistäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Munkin mielestä on kiva aina lukea mielipiteistä ja arvosteluja vähän tuntemattomimmista brändeistä. Kiva jos tykkäsit postauksesta :)

   Poista
 5. Kiva haaste :) Ja mitä upeita paletteja! ♥ Mulla on näistä paleteista itselläni tuo Nomadin Berlin Underground ja se on kyllä tosi laadukas ja kaunis :) nuo Moods -paletin sävyt ovat ihanan kirkkaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Nomadin paletti kyllä yllätti ja tämän haasteen loputtua tulee kyllä jatkossakin usein käyttöön :)

   Poista