torstai 18. toukokuuta 2023

Kevään parhaatVoidaanko me edes keväästä enää puhua näin toukokuun puolivälissä vai alkaako tämä olla jo alkukesää?


Ainakin luonto on nyt kauneimmillaan, kun kaikki kukkii, tuoksuu ja upeita värejä on kaikkialla. Tämä kukinta-aika on oma lempparini ja joka kevät on pakko käydä totta kai ottamassa kirsikankukinta kuvia. Niin tänäkin vuonna, koska mihinkäs sitä perinteistä pääsee. Viime viikonloppuna käytiin Helsingin Alppipuistossa kuvailemassa ja olihan siellä pari muutakin. Nuo kirsikankukinnot ei kauaa pysy kauniina, joten vielä ehtii, mutta kannattaa olla nopea ennen kuin kaikki kukat on tuulen tuiverruksessa pudonneet alas.


Mitäs tykkäätte muuten mun uudesta mekosta? Löysin tämän ihanuuden muutama viikko sitten. Olen jo pitkään etsinyt jotain kivaa keltaista kesämekkoa. Keltainen on mun voimaväri 💛
Mitäs muuta ihanaa kevääseeni on kuulunut?

Mainittakoon ainakin uudet ja vanhat kohtaamiset. Olen rohkaistunut ja lähtenyt yksin tapahtumiin, istunut tuntemattoman kanssa samaan pöytään juttelemaan, kehunut toisia ja antanut hymyn näkyä. On ollut ilahduttavaa laittaa viestiä vuosien takaisille ystäville ja jälleennäkemiset ovat olleet niin voimaannuttavia. Juttu on jatkunut siitä, mihin se joskus jäi. On naurettu ja muisteltu menneitä. 

Uusien tuttavuuksien kanssa taas päässyt sukeltamaan ihan uuteen maailmaan. Miten upeita persoonia esimerkiksi nuorkauppakamaritoiminnassa on tullut vastaan. Kun löytää ympärille itsensä tyyppistä seuraa, niin myös itsestään nousee ne parhaat puolet esiin. Olenkin tänä keväänä ollut todella inspiroitunut, onnellinen ja kiitollinen. Helsinkiin muutto on tuntunut niin oikealta!

Samalla kun olen ylittänyt itseäni ja rohkaistunut sosialisoitumaan ihan yksin uusien ihmisten ympäröimänä, olen saanut aivan valtavan boostin itsevarmuutta, itsensä ylittämisen kokemuksia ja kannustusta. Uusista ja jännittävistä tilanteista selviäminen kannustaa, eikä seuraavalla kerralla enää jännitäkään yhtä paljon. Voittajafiilis on taattu ja rakastan sitä tunnetta! Sydän sykkii positiivisuutta ja ehkä sen myös näkee. Toki kevät ja aurinkokin tekee ihmeitä meille jokaiselle 😊


Mulle yksi tärkeä arvo elämässä on itsensä kehittäminen. Jatkuvasti. On mielenkiintoista elää sitä matkaa ja nähdä mihin suuntaan oma polku kehittyy. Pitää vain olla avoin ja utelias, niin yleensä asiat tapahtuu sitten omalla painollaan. Tänä keväänä olen nauttinut sisustussuunnittelija opinnoista AJK-jatkokoulutuksella. Syksyllä sitten jo valmistutaan, ääks. Miten tämäkin matka on ollut niin nopea, mutta kuitenkin vasta alussa. Olisi ihan jossain vaiheessa tehdä jotain työtä sisustamiseen liittyen, mutta katsotaan mihin suuntaan elämä kehittyy.

Toisaalta hain myös kevään yhteishaussa johtamisen maisteriopintoihin. Nyt tuntui oikealta hakea jatkokoulutusta, kun olen päässyt töissä johtamisen pariin ja lisäopit aiheesta pääsisivät todella käytäntöön. Olen motivoitunut ja aihe kiinnostaa, joten kaikenlaisten eri kokeiluiden jälkeen on ehkä löytynyt lopulta se oma juttu. Tulokset tulee heinäkuussa, joten siihen asti saa vielä jännitellä. Tosin ei se maailma siihenkään kaadu jos en kouluun pääse. Sitten keksitään vaan muuta kivaa syksylle. Ja onhan mulla tässä saksan ja espanjan itsenäiset opinnot käynnissä koko ajan myös, joten ei tylsää tule ainakaan.

Ja hei, hommasin itselle mielenkiintoisen työkirjan. Sellaisen kuin "Saa mitä haluat" ja olen aivan sen pauloissa. Kirjassa on harjoituksia ja vähän kalenteri tyylisesti täytetään ja seurataan tavoitteita vuosi, kuukausi, viikko ja päivätasolla. Kun isot tavoitteet pilkkoo vuositasolta päivätason tavoitteiksi, ne ei enää tunnukaan isoilta saavuttamattomilta asioilta vaan vähän huomaamattakin liikut kohti sitä sinun unelma elämääsi. Tykkään täytellä tällaisia ja vaikuttaa tietoisesti siihen, mihin suuntaan elämääni rakennan.
Kevät on ollut myös parasta aikaa saada arkirutiineista muokattua itsensä näköisiksi. Olen lisännyt treenit aktiiviseksi osaksi arkea ja osallistuin Ilona Siekkisen 30 päivän haasteeseen. Mä saan itse niin paljon motivaatiota pienestä kisailusta ja haasteista, joten tämä oli ihan super kiva tapa taas päästä mukaan rutiineihin. Samalla huollettiin pyörät kuntoon ja ollaan käyty fillaroimassa Keskuspuistossa. 

Aikaisin nukkumaan ei ihan vielä toteudu, mutta kohti sitä pienin askelin. Mutta arvatkaan mistä olen tosi tosi onnellinen! Siitä, että olen saanut kirjojen lukemisen ja kuuntelun säännölliseksi rutiiniksi elämään. Olen kuunnellut paljon äänikirjoja Bookbeatista ja lukenut myös ihan fyysisiä kirjoja. Luen sekä ihan romaaneita että myös itsensä kehittämiseen, talouteen, johtamiseen ja psykologiaan liittyviä kirjoja. Koodilla annaroosie saat Bookbeatilta* 45 päivää ilmaista kuunteluaikaa. Suosittelen hyödyntämään. 

Sain juuri hetki sitten finaaliin Carol Dweckin kirjan Mindset, menestymisen psykologia. Siinä oli kiinnostavia ajatuksia, miten menestyminen ja elämässä eteenpäin pääseminen on kiinni paljolti asenteesta. En väitä vastaan. Hyviä asioista tapahtuu sinulle, jos olet positiivinen ja vastaanottavainen. Imet tavallaan puoleesi sitä samaa hyvää mitä annat ulospäin.Tällä hetkellä fiilis on energinen ja uskomattoman hyvä! Odotan kesää. Odotan kesäkuussa koittavia pyöreitä synttäreitäni. Odotan juhannusta ja pieniä kesäreissuja. Odotan valoisia kesäöitä ja retkiä ja seikkailuita. Samalla odotan myös ystävien kanssa yhdessä koettuja hetkiä. Mieheni kanssa hitaita viikonloppuaamuja. Odotan mihin suuntaan ensi syksy elämääni taas johdattakaan ja toisaalta ihan vain sitä jokapäiväistä arkea extempore ideoineen ja uuden oppimisineen. 

Ja ihan kohta saadaan myös juhlia valmistuneita!


2 kommenttia on "Kevään parhaat"
  1. Kaunis mekko ja sopii sinulle hienosti. Hieman havittelen myös jotakin valoisaa ja kukkaista kesämekoksi. OIen vain luonteeltani niin musta pukeutuja että vaatii rohkeutta muuttaa tyyliä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Ymmärrän, että tyylin muuttaminen vaatii rohkeutta. Se on kuitenkin yleensä vain omien korvien välistä kiinni. Kukaan muu tuskin ajattelee mitään huonoa tai pahaa, jos pukeekin vähän väriä ylleen ;)

      Poista