tiistai 9. toukokuuta 2023

Me kaikki ollaan arjen supersankareita - tarinoita itsevarmuudesta

 * kaupallinen yhteistyö Cocopanda.fi / sisältää affiliatelinkkejäMitä on itsevarmuus? Oletko sä itsevarma?

Ihan varmasti jokainen meistä kokee joskus elämänsä aikana epävarmuutta. Usko omaan tekemiseen ja vahvuuksiin voi olla hukassa. Some on varsinkin raadollinen siinä mielessä, että niin helposti lähtee vertailemaan itseään muihin. Nopeasti unohtuu se, että totta kai jokainen jakaa sinne vain elämänsä huippuhetket, mutta muille se näyttäytyy vain jatkuvina onnistumisina ja siltä, kuin elämä kannattelisi kultatarjottimella.

Ei se kuitenkaan ole niin ja se on hyvä muistaa.

Itsevarmuushan määritellään omanarvon tuntemiseksi. Se on sitä, että suoriutuu hyvin niistä tehtävistä joihin ryhtyy. Itseluottamus taas syntyy siitä, kun onnistuu ja tuntee sekä ne omat vahvuudet että heikkoudet. Heikkouksia kehittämällä voi tulla vain vahvemmaksi. Omia vahvuuksia hyödyntämällä taas se itsevarmuus kasvaa. Se on vähän niin kuin itseään ruokkiva kehä. Kun heikkouksiin panostaa, mahdollistaa useammin onnistumisen ja aina kun onnistuu, myös itsevarmuus ampaisee nousukiitoon. 

Nuorempana olin epävarmempi, niin varmasti moni muukin allekirjoittaa. Vertasin jatkuvasti itseäni muihin ja oma tyylikin oli vähän hukassa. Vanhetessa asiat laittaa uuteen perspektiiviin eikä muiden mielipiteet enää niin vaikuta. Ainakin niistä osaa jo päästää irti ja olla välittämättä. Mutta kyllähän se itsevarmuus vähän imartelee kuitenkin. On kiva näyttää muiden silmissä osaavalta, menestyvältä, kivalta ja fiksulta, eikö niin?
Mulle itsevarmuus on oman polun rakentamista. Se, että uskalla olla ja näyttää olevani oma itseni, uniikki persoona. Mitään erityisen räväkkää en omasta mielestäni tämän eteen ole tehnyt, mutta toki joku saattaa ajatella että esimerkiksi ulkomaille muuttaminen on räväkkää jo itsessään. Mutta tällä tarkoitan nimenomaan sitä, että kun uskaltaa tehdä asioita omannäköisesti, niin siitä se itsevarmuus vasta kasvaakin. 

Ainakin itselläni tämä on toiminut. Siinä vaiheessa, kun uskalsin päästää irti ajattelusta mitä muut minusta miettivät, ja kulkea omaa polkuani, vapauduin mieltä rajoittavista kahleista. Minusta on tullut entistä avoimempi, rohkeampi ja olenkin löytänyt ympärille samalla tavalla ajattelevia ihania ihmisiä. 

Loppujen lopuksi kukaan ei muista mitä olet sanonut vuosi sitten, minkälaisia vaatteita käytit viisi vuotta sitten taikka kiitä siitä, että teit jotain vain miellyttääksesi muita. Sinut muistetaan siitä miten kohtelit muita ihmisiä ja miten kannoit itseäsi. Itsevarmuudesta kumpuaa valovoimaisuus, se positiivinen energia ja lupaan, se tarttuu 💗
Mulle itsevarmuus syntyy siis rohkeasti oman polun kulkemisesta, mutta myös omasta tyylistä. Tyyliin lasken mukaan pukeutumisen ja muun ehostamisen. Tuoksuilla on vahva merkitys tässä myös. Tiesitkö, että aivot rekisteröivät herkästi tuoksujäljen ja yhdistävät sen tiettyihin muistoihin ja ihmisiin. Tuttu tuoksu laukaisee mielessä muistot ja siitä syntyy joko positiivisia tai negatiivisia muistijälkiä. 

Oman tuoksun valinnassa on tietysti hyvä lähteä siitä, että tuoksu miellyttää itseään. Minua on aina vedonneet makeat ja kepeät tuoksut, mutta samalla myös aromaattiset vahvat hedelmät ja mausteet ovat alkaneet kiehtoa. Pakko kyllä myös myöntää, että hajuvesipullon ulkonäöllä on minulle esteetikkona pienesti väliä.

Sain Cocopandan yhteistyössä valita mieluisan tuotteen heidän valikoimastaan. Mietin heti että kesäksi joku uusi kiva tuoksu voisi olla ihana. Silmiini sattui tämä Billie Eilishin oma nimikkotuoksu*. Pullohan on suorastaan veistoksellisen kaunis! Se korostaa Billien sanojen mukaan naisen vartalon kauneutta, siroja linjoja ja lämmintä halausta. Se kuvastaa myös tätä tuoksua täydellisesti, sillä lämpimän vaniljan tuoksu syleilee aisteja. 

Luin tästä paljon arvosteluja ennen kuin uskalsin "sokkona" ostaa. Yleensä käyn ihan myymälässä haistelemassa ennen tuoksun ostamista, koska pelkkä kuvaus harvoin antaa sitä aistikasta tuntemusta miltä tuoksu tuntuu. Tämä kohdalla uskalsin tehdä niin sanotun riskioston ja tilata tuotteen ilman ennakkotuoksuttelua, sillä tuoksu oli saanut vain huippu arvioita. Ja voin sano rehellisesti, että onhan tämä aivan ihana! Täyteläisen lämmin vanilja makealla vivahteella. Täydellinen kesätuoksu!
Tiivistäisin tämän postauksen sanoman kannustamalla kaikkia olemaan rohkeasti omia itsejään. Itsevarmuus ja rohkeuskin kasvaa vain harjoittelemalla. Toisaalta ensin on tehtävä sukellus omaan minuuteen ja opittava tuntemaan henkilökohtaiset vahvuudet ja rajat. Ulkoisilla seikoilla voi omaa itsevarmuutta vain boostata, mutta lopulta itseluottamus on kuin vaate ja se näkyy kantajastaan. Me jokainen ollaan upeita ja oman elämämme supersankareita.

Ja hei, yhdet supersankarit juhlivat nyt lauantaina eli äitienpäivä siintää jo mielessä. Jos mietit äidille jotain ihanaa lahjaa, niin olisiko vaikka tämä kaunis ja lämmin tuoksu ihana idea? Cocopandalla vielä tänään 9.5 saakka "meikkipussin supersankarit alessa jopa -40%"*. Cocopandalla on muuten tosi nopea toimitus, joten tänään tilatut tuotteet voivat vielä juuri ja juuri ehtiä perjantaiksi. Billien tuoksukin on pienessä alessa, joten nappaa tästä testiin ja kerro mitä tykkäät.

Niin ja hei, ollaanko lauantaina kannustamassa myös Suomi euroviisu voittoon 😉
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti