tiistai 2. toukokuuta 2023

Antiikkihuonekalulle uusi elämä
Vappuaattona kun monet juhlivat täyttä päätä, minä pakkasin aamusta jo kamat kassiin ja suuntasin inspiroivalle opintopäivälle Lahteen. Sisustussuunnitteluopintojen myötä olen entistä enemmän innostunut estetiikasta, uusiokäytöstä ja diy meiningistä. Jo jokin aikaa sitten syttyi myös kipinä vanhojen antiikkihuonekalujen uudelleen maalaamiselle ja sitä kautta antaa kulahtaneelle huonekalulle uusi elämä. 

Omaan kotiini en vanhaa tummapuista lipastoa haluaisi missään nimessä, mutta jos se olisi uudelleen koristeltu vaaleanpunaisella tai kermanvärisellä maalilla, niin jopas alkaisi tilaa löytymään. Kun bongasin Instagramista, että nyt olisi mahdollista päästä oppimaan itse mestarilta Jenni Johannekselta, niin enpä epäröinyt vaan lähdin innolla oppimaan uutta. Ja antoisa päivä meillä olikin pienryhmän kanssa Lahden antiikkitukulla.
Ensinnäkin tuolla antiikkitukulla oli niin monta ihanaa huonekalua, jotka olisin voinut heti ottaa mukaan ja aloittaa oman diy projektin kalkkimaalien parissa. Täytyy ehkä joku kerta vuokrata paku ja ajella ihan retkellä tekemään löytöjä. Tarjolla oli käsittelemättömiä huonekaluja sekä jo maalattuja huonekaluja, joten mukaan saa ostettua jo käsitellynkin antiikkikalusteen, jos tee se itse ei ole sun juttu.

Päivän aikana saimme tutustua erilaisiin tekniikoihin, maaleihin ja välineisiin sekä siirtokuvien käyttöön koristelussa. Ajatella, että yhdessä päivässä aukesi aivan uusi maailma ja niin paljon erilaisia tekniikoita, mitä voi maalatessa käyttää. Ja kyllähän noista upeaa jälkeä tulikin. Oli mieletöntä nähdä se koko muutosprosessi alusta loppuun. Miten vuosikymmenten vanha maalikerros hiotaan pois ja päälle tulee kaunis uusi väri, mahdollisesti myös koristeet. Ilman mitään koristeitakin uudelleen väritetty kaappi tai lipasto näyttää ihan erilaiselta. Ja kova kysyntä näille uudelleen käsitellyille antiikkihuonekaluille näyttää nykyään olevan. 

Oma suosikki opintopäivältä oli tämä vaalea kermanvärinen lipasto, johon teimme koristeisiin kulutuksen jälkiä ja tehostimme sitä vielä efektinä maaleilla ja vahalla. Ajan patina saa näkyä ja sitä saa hienosti esiin tekniikoilla ja jopa siis ihan maaleilla. Ilman tehosteita lipasto olisi omaan makuuni ainakin näyttänyt liian kliiniseltä. Nyt pienillä rusehtavilla yksityiskohdilla saatiin kaappiin ihanaa vanhaa ilmettä. 

Hauska muuten kuvitella, missä ja millaisissa olosuhteissa huonekalut ovat ennen olleet. Ja mihin ne tästä vielä päätyvät. Hassua myös ajatella, että joku olisi heittämässä vanhaa tummaa huonekalurumilusta roskikseen ja itse antaisin ilomielin kodin tällaisille ihanuuksille pienen käsittelyn jälkeen. Kaatopaikan ja elämän jatkumisen välissä on vain ohut maalikerros...Nyt kun sain roppakaupalla inspiraatiota opintopäivästä ja pääsin käytännössä itse tätä kokeilemaan, innostuin niin kovasti, että Facebook kirppis ja Tori.fi on tässä jo tänään laulanut. Nyt onkin täydellisen lipaston etsintä käynnissä, koska haaveilen omasta vaaleanpunaisesta tai mintunvihreästä ihanuudesta olkkarissa. Toisaalta haluaisin myös jonkun pienen vaalean värisen lipaston, koska tuohon yllä olevaan rakastuin. Ja hei, tilauksia saa laittaa jo tulemaan 😉

Kotiuttaisitko sinä tällaisen tuunatun antiikkihuonekalun?

Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti