torstai 27. heinäkuuta 2023

Mitä sisustussuunnittelu opinnoista on jäänyt käteen

 * yhteistyössä AJK-jatkokoulutus
Moni on nyt kesälomien loppuessa miettimässä varmasti uusia kuvioita alkavalle syksylle. Jotenkin syksy on itselle aina sellainen uuden alku, vähän kuin tammikuukin vuoden vaihtuessa. Syksyisin iskee sellainen inspiraation tulva opiskella jotain uutta, aloittaa uusia harrastuksia tai muulla tavoin kehittää itseään. Viime syksynä päätin itse toteuttaa yhden oman pitkäaikaisen haaveeni ja aloitin sisustussuunnitteluopinnot AJK-jatkokoulutuksella. 

Opinnot ovat nyt kestäneet jotakuinkin vuoden ja syksyllä on sitten tarkoitus valmistua sisustussuunnittelijaksi. Aika on kyllä mennyt yhdessä hujauksessa ja koska opinnot on toteutettu monimuoto-opintoina, ne vaativat myös paljon itsenäistä panostamista opiskeluun. AJK-jatkokoulutuksen valitsin opinahjokseni, sillä sisustusopinnot pystyi halutessaan suorittamaan myös täysin etänä. Me asuttiin viime talvi vielä Espanjassa, joten läsnäoloa vaativa koulu ei tullut kysymykseenkään. Onnekseni koulun tarjosi mahtavasti tukea etäopiskeluun ja luentoja pystyi seuraamaan hyvin verkon välityksellä. 

Vaikka valmistuminen häämöttää jo ihan parin kuukauden päässä, niin paljon on vielä tehtävää. Jokaisen opiskelijan tulee kasata omasta harjoituskohteesta portfolio ja liittää sinne mittasuhdepiirrokset, luonnostelmat sekä huonekortit, joihin kirjataan ylös valitut sävyt, materiaalit ja tuotteet asiakasta sekä rakennuttajaa varten. Itselläni kävi harjoituskohteen kanssa hyvä tuuri, sillä sain kohteeksi ystävieni rivitalon, johon he myös remonttia suunnittelivat eli pääsin suunnittelemaan kohdetta ihan alusta alkaen. Matka on ollut mielenkiintoinen ja omaa kehitystä on ollut mieletön seurata. Aluksi varsinkin oli todella epävarma kaikesta mitä tein, mutta osaamisen karttuessa myös itsevarmuus on kasvanut.


Ihan ensimmäinen Sketchup työnäyte

Viimeiseksi valmistunut 3D visualisointi.


Sisustusopinnoissa voi luonnoksia piirtää käsin tai 3D visualisointiohjelmalla. Itse koin heti omaksi jutukseni tuon 3D ohjelman opettelun ja niinpä hankin lisää tietoa koulun lisäksi erillisellä Sketchup kurssilla. Koulu tarjosi ohjelman käyttöön todella basic perusteet, mutta koin ettei niiden avulla vielä saada sellaista jälkeä mitä itse haluan tuottaa, joten nyt olen kesän ajan opiskellut Luovision verkkokurssin kautta syvemmin mallintamista. Mitäs sanotte, nuo kaksi yllä olevaa kuvaa on hyvä kehityksen mittari. Ylin luonnos on ihan ensimmäinen Sketchup luonnokseni ja tämä toinen kuva taas ihan pari päivää sitten asiakkaalle tehty luonnos makuuhuoneesta. Minusta tuo ero on ihan huima! Jälkimmäinen kuva näyttää kevyeltä ja aidolta, eikä sitä ole edes rendattu eli ajettu erillisellä ohjelmalla näyttämään aidolta. 

Olen nauttinut matkasta tähän pisteeseen aivan älyttömästi. Opiskelu on aina kivaa ja näin vanhetessa olen myös oppinut ymmärtämään, että minussa on luova puoli joka vaatii päästä esille. Tykkään kun saan näperrellä kauniiden yksityiskohtien parissa ja toteuttaa itseäni. Sisustussuunnittelu on ja tulee varmasti olemaan yksi keino luovuuden kanavoimiseen, samalla kun pääsen luomaan asiakkaille aivan upeita koteja. 

Nyt kun tietoa alalta on karttunut, niin huomaan myös kiinnittäväni ihan eri tavalla huomiota materiaaleihin, mielenkiintoisiin tilaratkaisuihin, väreihin ja muihin sisustuksen yksityiskohtiin. Oli myös aivan ihana laittaa meidän Helsinki kotia koko kevään ajan, kun pääsin sisustamaan sen Espanjasta muuton myötä ihan nollasta. Kodista tuli aivan ihana ja se kerää kehuja aina vierailta. Jossain vaiheessa pääsen näyttämään siitä paloja myös teille. Muutamia kuvia meidän kodista tässä postauksessa jo näettekin 😉

Valmistumisen jälkeen toivon tietysti, että saisin alkaa suunnitella koteja ja olenkin jo miettinyt konseptia. Täytyy jossain hetkessä vielä rustailla nettisivut valmiiksi, mutta sitä ennenkin minua saa lähestyä. Laita viestiä, jos kaipaisit kotisi ehostusta tai sijoituskohteen stailausta.


Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti