perjantai 26. maaliskuuta 2021

Mitä mulle kuuluu? Tulevaisuus pohdintaa ja ulkomaille muutto

Kuva: Lauri Keinänen
 

Viime viikkoina talven ja pimeyden aiheuttama väsymys on alkanut väistyä ja tilalle on tullut innostusta ja tarmoa tulevasta. Oikeastaan moneen vuoteen en ole ollut näin innoissani mistään. Nyt herään joka aamu super innoissani, koska tunnen vihdoin tulevaisuuteni olevan käsissäni ja polullani on jokin tarkoitus. 

Kaikki alkoi pari vuotta sitten. Aloin yhä enemmän ja enemmän kyseenalaistamaan perinteisen elämänpolun merkityksen. Haluanko valmistua putken mukana työhön, joka vie mehut ja kuormittaa myös vapaa-ajalla. Haluanko maksaa asuntolainaa seuraavat 25 vuotta. Haluanko olla oravanpyörässä, jonka jokaisena päivänä vain odottaa eläkkeelle jäämistä. Muutaman uupumuksen elämäni aikana kokeneena voin sanoa, että ne kerrat avaavat silmiä ja saavat miettimään mikä on tärkeää, mikä ei.

Minua instassa seuraavat tietävätkin Espanjan muuttoon liittyvistä kuvioista ja suunnitelmista. Avaanpa sitä tänne blogiin myös hiukan enemmän. Viimeisen vuoden ajan olen lukenut erilaisia self help oppaita. Yrittänyt ammentaa niistä positiivista energiaa ja ympäröidä elämäni ihmisillä, joista saan iloa ja voimaa. Olen ymmärtänyt sen, että elämä on valintoja. Kenellä tahansa on mahdollista lähteä havittelemaan unelmiaan ja muokata elämänsä kulkua suuntaan, jossa on onnellinen.


Kuva: Lauri Keinänen


Mun pitkäaikainen haave oli opiskella juristiksi. Olen joutunut etenemään kohti haavetta kivistä tietä vuosia avoimessa yliopistossa suorittamieni opintojen kautta. Viime keväänä minun piti teoriassa päästä sisään ihan valtavilla pistemäärillä, mutta toisin kävi. Korona tuli väliin ja sotki kuviot. Siinä sitten ihan valtavaa vuosien patoutunutta kiukkua purkaessa huomasin, että jotain sisälläni muuttui. Tajusin, että ehkä haluan kuitenkin jotain muuta kuin ainaista puurtamista ja pitkiä työpäiviä. Nautin haasteista, mutta minulla on myös valtavasti vapaa-ajan mielenkiinnon kohteita, joihin ei vuosiin ole ollut aikaa. Opinnot ja töiden yhdistäminen on vieneet kaiken energian. Kun epäonnistuin taas kouluun pääsemisen suhteen, halusin muuttaa jotain elämässäni.

Viime syksynä aloitin avoimessa yliopistossa myös johtamisen opinnot. Tarkoitus oli hakea tänä keväänä maisterihaussa yliopistoon, suorittaa puuttuva maisterin tutkinto parissa vuodessa ja edetä siitä kohti HR/johtotehtäviä. Nyt haku on auki ja tunnen niin huonoa omatuntoa siitä, etten haekaan yhtään mihinkään. Olen pohtinut, onko tällaisen kympintytön osaamisen hukkaan heittämistä, jos en kouluttaudukaan enempää. Olen pohtinut tarvinko papereita työllistyäkseni vai olenko yhteiskunnan hylkiö elämäni loppuun saakka. Sen olen kuitenkin hyväksynyt, että ihminen muuttuu ja unelmat, tavoitteet ja kiinnostukset vaihtuvat eri elämäntilanteissa. Vielä 7 vuotta sitten en olisi edes kyseenalaistanut koulutuksen merkitystä. Nyt se seikka tuntuu itselle päivä päivältä merkityksettömältä.


Kuva: Lauri Keinänen


Kun aloin hyväksymään sen, etten halua astua lähellekään oravanpyörää, aloin pohtia mitä sitten tekisin. Olen aina ollut kesän tyttö. Rakastan lämpöä, aurinkoa, valoa... Mulla on ollut vuosia haave asua ulkomailla. Se unelma on kuitenkin ollut kaukana takaraivossa ja olen uskotellut itselleni, ettei se koskaan ole mahdollinen toteutettavaksi. Enhän mä osaa kieliä ja mun opiskelemat tutkinnot ei ole mahdollisia siirrettäväksi työelämään muualla kuin Suomessa. Mutta sitten tapasin oikean miehen, joka näytti vihreää valoa mun haaveille. Miehen perhe asuu Espanjassa ja siellähän on kaikkea sitä, mitä ulkomailla asumiselta odotan. Espanjassa on myös suuri suomiyhteisö, joten koti-ikävän sattuessa Fazerin suklaata saa kaupasta ja lääkäriinkin pääsee omalla äidinkielellä. Ystäviäkin varmasti tällaisena hölösuuna saan. Ja Espanjassa on paljon suomalaisia yrityksiä, joten töitä voi tehdä suomen kielellä. Mikä parasta, elämä siellä on leppoista, aurinko paistaa ympärui vuoden ja lämpötila ei laske alle 15 asteen edes talvella. Siitä se ajatus sitten lähti.

Nyt homma on siinä pisteessä, että mies viimeistelee hierojan tutkintonsa täällä Suomessa ja itse sain juuri vakituisen työpaikan, joten päästään vähän säästämään rahaa matkakassaan. Droppasin nyt kaikki koulukurssit, yliopistoon haut ja muut velvollisuudet. Suunnitelma muuttaa Espanjaan toteutuu niin nopeasti kuin mahdollista, aikaisintaan vuoden päästä syksyllä. Wow, eihän siihen ole kuin puolitoista vuotta! Sekin tosin tuntuu ihan loputtoman pitkältä ajalta nyt kun ajattelen palmuja, aurinkoa ja meren kuohuja päivittäin. Mutta tiedättekö miten hyvältä tuntuu. Mulla on vihdoin suunnitelma, unelma jota kohti mennä. Espanjan opiskelunkin jo aloitin. Ja rantakuntoprojekti otti ihan eri tavalla tuulta purjeisiin, kun tiedän että pian pääsee käyttämään ihania kesämekkoja ja shortseja ympäri vuoden.


Kuva: Lauri Keinänen


Kaiken ajatusmyllerryksen ja epävarmuuden keskellä olen tällä hetkellä onnellisempi kuin vuosiin. Tunnen energian virtaavan kehossani ja motivaatio on aivan uudella levelillä. Mulla on myös haave ruveta mieheni kanssa yrittäjäksi tulevaisuudessa Espanjassa, joten se on myös yksi suuresti motivoivat tavoite. Yrittäjä on mahdollista itse määrittää kuinka paljon tekee töitä ja missä. Tavoitteena onkin joustavampi elämä, joka mahdollistaa matkustelua, harrastuksia ja rentoutumista sopivassa balanssissa. 

Olen paljon miettinyt myös blogin kohtaloa. Pelkkänä kosmetiikkablogina Glitteri addikti ei tule jatkumaan Espanjassa. Perustaisinko uuden lifestyle/matkailu blogin, jossa jakaisin elämää Espanjasta, aktiviteetteja, matkustelua ja kaikkea muuta ihanaa vai jatkaisinko Glitteri addiktin tarinaa samalla alustalla, mutta eri nimellä ja uudella sisällöllä? Vai lukeeko kukaan edes blogeja enää? Vai keskittyisinkö vain instagrami juttuihin? Sinne on helpompi ja nopeampi päivittää videoita sekä kuvia elämästä Espanjassa. 

Kuva: Lauri Keinänen


Olen kuullut ja huomannut itsekin, että ihminen on onnellisimmillaan silloin, kun elämässä on tarpeeksi aikaa toteuttaa itseään. Nyt mä odotan niin innolla kesää ja toivoisin, että päivät menisivät nopeasti ja pian päästäisiin jo viemään muutto ihan konkretian tasolle. Jännä muuten myös miten paljon energiaa aurinko oikeasti antaa. Talven jättämä yleinen nuutumus on ihan huomaamatta vain hävinnyt tämän valon määrän myötä! Miten ihanaa ❤ Ja ensi viikolla on jo pääsiäinen. Mihin tämä aika oikein katoaa?
8 kommenttia on "Mitä mulle kuuluu? Tulevaisuus pohdintaa ja ulkomaille muutto"
 1. Apua miten kivoja suunnitelmia! Aina kadehdin kun itse on ihminen joka jumittaa kotiseutuni lähellä, perhe pitää olla ajomatkan päässä enkä sillee saavuttele mitään ihmeelistä työelämässä. Mutta huikeeta kun muut uskaltaa unelmoida ja ottaa sen mitä haluavat :) Ihanaa kevättä, olet kyllä tosi kuvauksellinen ja kaunis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Ei elämässä tarvikaan olla mitään ihmeellisiä suunnitelmia, pääasia että nauttii siitä elämästä mitä elää :)
   Mä oon aina ollut vähän seikkailuhullu, joten enpä ihmettele että tällainen ajatus nyt karkasi mieleeni :D

   Poista
 2. Sun suunnitelmat ja unelmat kuulostaa kyllä ihan huikeilta<3 Toivottavasti kaikki menee suunnitelmien mukaan ja pääset noita unelmiasi toteuttamaan ja muuttamaan sinne Espanjaan heti kuin se teille vaan on mahdollista :) Salaa sitä on ehkä itsekin joskus haaveillut ulkomaille muutosta, mutta tiedän ettei se oikeasti olisi mun juttu. Matkustaa haluaisin kyllä useammin, mutta mun koti on täällä Suomessa ja tänne on matkojen jälkeen aina hyvä palata. Tästä sun postauksesta huokui kyllä sellanen positiivisuus ja iloinen fiilis, tuli tosi hyvä mieli tätä lukiessa :) Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon kans, että päästäis lähtemään mahdollisimman pian, mutta monta muuttujaa tässä on vielä edessä ennen kuin saadaan laukkuja pakata. Suunnitelma kuitenkin pitää se on varma. Oon jo tosi innoissani tästä :D
   Ja kiitos Linda <3 Ihanaa viikonloppua sullekin!

   Poista
 3. Hae kouluun ehdottomasti, voit myöhemmin dropata jos tuntuu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä elämää kuuluu elää hetkessä ja opiskella ehtii myöhemminkin, jos siltä tuntuu. Siksi tällä hetkellä tuntuu paremmalta lähteä kokeilemaan tätä polkua :)

   Poista
 4. Wau, mikä suunnitelma! Ihanaa että oot vihdoin hahmottanut sun unelmia ja saanut tavoitteen, jota kohti kulkea :) Mulla pyörii jatkuvasti samanlaiset ajatukset päässä: haluan rakentaa elämäni unelmieni pohjalle, enkä ajautua väkisin perinteiseen työputkeen. Ulkomaille muuttokin olisi ihanaa, tosin omalla kohdallani haaveilen siitä vain väliaikaisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väliaikainenkin ulkomailla asuminen avaa varmasti mahdottoman ihania kokemuksia ja silmiä. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos se on mahdollista ;)

   Poista