maanantai 15. maaliskuuta 2021

Tunnetko sä ihosi ja sen tarpeet?

 * yhteityössä Ruohonjuuri ja Twistbe"Kun iho rasvoittuu, se tarvitsee entistä enemmän pesua. Vesipesu paras pesu." 

"Kun ihoa kiristelee laitan vain reilusti rasvaista kasvovoidetta, kyllä se sitten siitä."

"Epäpuhtaudet iholla johtuu vain epäterveellisestä syömisestä."


Tässä Anskun mietteitä vielä joitakin vuosia sitten. Sittemmin olen onneksi kumonnut nuo kaikki ihonhoidon myytit, jotka perustuivat mutututuntumaan ja olevinaan omiin kokemusperiin. Olenhan teillekin kertonut, etten ole kosmetologi tai muukaan kauneuden ammattilainen. Olen täysin itse opiskellut ja opiskelen edelleen ihonhoidosta ja vaikuttavista aineista. Kun aloitin bloggaamisen vuosia sitten, olin aika untuvikko tässä kosmetiikka viidakossa.

Tein ihonhoidossa itse kaikki mahdolliset virheet. Kun iho oli rasvainen hinkasin sitä todella voimakkailla pesuaineilla (jopa saippualla!!) ja kuorinnoilla päivittäin. Kun ihoa kiristeli lätkin naamaan mahdollisimman tuhtia kasvovoidetta. Sitten vielä omalle ihotyypille vääränlaiset raaka-aineet saivat aikaan pahan yli vuoden kestävän aknen. Ihmettelin mikä tässä on muka mennyt pieleen, ennen kuin löysin itseni Twistben ihonhoito verkkovalmennukseen. Onneksi menin! Vielä nykyäänkin ammennan oppeja tuosta kurssista ja osaan nyt lukea tuotteiden incejä ja tartun kaupassa tuotteisiin, jotka on omalle ihotyypilleni sopivia. Ihoni parani aknesta sitkeän ja oikeaoppisen ihonhoidon ansiosta. Nykyään ihoni voi todella hyvin ja tiedän mitä iholleni laitan.

Twistben Ihonhoito haltuun verkkokurssi on julkaistu tänään ja se on myynnissä Twistben verkkokaupassa* 15-18.3 välisen ajan. Varaa paikkasi ja opi miten ihoa hoidetaan ja minkälaisia tuotteita millekin ihotyypille kannattaa käyttää. Alekoodilla GLITTERIADDIKTI saatte kurssin hintaan 29,90€ (norm. 49,90€). Huippu tarjous ja huippu kurssi, lämmin suositus todellakin!
Sitten jatketaan ihonhoidosta jutustelua tutustumalla tarkemmin yhteen mun suosikkibrändeistä eli yhteen niistä harvoista K-beauty brändeistä, jonka tuotteet on luonnollisia. Kyseessähän on tietysti Whamisa, jonka tuotteissa käytetään fermentointimenetelmää eli maitohappokäymistä. Fermentointi säilyttää raaka-aineiden tehon ja saa raaka-aineet ihon kannalta helpommin imeytyvämpään muotoon. Näin myös tuotteiden tehot on moninkertaiset eikä vaikuttavat aineet jää vain ihon pinnalle vaan ne imeytyvät oikeasti syvälle ihon kerroksiin.

Koska K-beauty on itselle todella lähellä sydäntä ja innovatiiviset sekä tehokkaat tuotteet on valloittaneet maailmalla monien muidenkin naisten sydämet, en voi kuin suositella tutustamaan Whamisaan, jos se ei vielä sulle ole tuttu. Tuotteet saattavat tuntua hintavilta, mutta nämä kestää minusta monia muita tuotteita pidempään, koska näiden kanssa ei tarvi läträtä. Pieni määrä jo riittää ihon tarpeisiin. Twistben verkkokurssilla myös opin, että joskus vähempi on enempi ihonhoidossa. Joten Whamisa sopii hienosti myös tähän mottoon!

Seuraavaksi käydään kolmen tuotteen avulla ihonhoidon kolme tärkeintä askelta. Nappaa vinkit talteen.
1. Puhdistus

Puhdistus on kaiken kulmakivi ja sen laiminlyönti näkyy ihossa ensimmäisenä. Meikki ja epäpuhtaudet iholla saavat aikaan tukkeutumia, vanhentavat ihoa ja tekevät ihosta samean. Joka ilta täydellinen puhdistusrituaali on siis ihan välttämätön ja suosittelen ihonpuhdistuksen aloittamista jo varhain teinivuosina, silloin kun iho alkaa puskea epäpuhtauksia ja rasvoittua. Myös miesten olisi hyvä putsata iho päivittäin, koska ihon omat rasvat, hiki ja ilmansaasteet vanhentavat yhtälailla miesten kuin naistenkin ihoa. 

Ihon putsauksessa kannattaa huomioida oma ihotyyppi. Erittäin rasvoittuvalle iholle voi sopia paremmin pesevämmät geeliputsarit. Kuiva iho taas voi paremmin, kun käytät mietoja ja hellävaraisia putsareita esimerkiksi öljyputsareita. Itse suosin kaksoispuhdistusta eli ensin öljyllä ja sitten hellävaraisella geeli- tai vaahtoputsarilla.

Whamisan foam cleansing cream on moussemainen vaahtoava putsari. Tämä on todella riittoisa, sillä vain herneen kokoinen määrä riittää koko kasvoille! Tuote on vedetön ja siksi myös melko tuhti. Parhaiten saat tehot irti kun hierot pienen nokareen ensin kämmenten väliin ja kastata kämmenet nopeasti juoksevan hanan alla ennen kuin hierot tuotteen kasvoille. Putsari vaahtoaa hyvin ja jättää raikkaan puhtaan tunteen iholle. Tässä on mieto erittäin miellyttävä hiukan hedelmäjogurttimainen tuoksu. 

Vaikka tuotteen ei pitäisi kuivattaa ihoa, minulla iho tuntui hiukan kiristelevältä pesun jälkeen. Se voi johtua joko siitä, että käytin tuotetta aluksi liian ison määrän kerralla tai sitten siitä, että talvella oma ihoni on muutenkin todella todella kuiva ja siksi se reagoi helposti oikeastaan mihin tahansa putsariin. Yleisfiilis on tästä silti hyvä ja otan tämän käyttöön uudelleen vähän myöhemmin keväästä tai kesällä, jolloin ihoni ei kuivu niin herkästi. Rasvoittuvalle iholle voisin kuvitella tämän olevan ihan täydellinen.

Ruohonjuuressa nyt tarjouksessa 26,95€
2. Kosteutus

Tässä on puhdistuksen jälkeen toinen vaihe, mitä en suosittele skippaamaan! Olen pakottanut myös mieheni käyttämään kasvovesi ja seerumeita. Uskokaa tai älkää hän tuli minulle muutaman viikon jälkeen sanomaan, että huomaa eron sekä itse ihossa että ihotuntumassa. Nyökyttelin tyytyväisenä, näinhän mä sanoin...

Kosteutus valmistaa ihon ottamaan paremmin vastaan tehoaineet, kun ihosolut ovat jo valmiiksi joustavat ja kimmoisat. Kosteutettu iho myös tuntuu miellyttävältä. Se liftaa ilmettä ja saa juonteet häviämään, kun soluvälit täyttyvät nesteestä. Kuiva iho etenkin tarvitsee reilusti kosteutusta. Yleinen harhaluulo on, ettei rasvoittuva iho tarvitse kosteutusta. Mutta kyllä se tarvii. Joskun nimittäin rasvoittuminen voi olla seurausta siitä, että iho on kuiva ja siksi iho alkaa tuottaa itse enemmän talia ja rasvaa pitääkseen ihon kosteutettuna. Tämänkin opin Twistben kurssilla. Ja käyhän se järkeen, iho on viisas ja se pyrkii suojelemaan pintaa, jolloin myös talin tuotanto kohoaa sen ollessa kuiva ja altis näin myös vaurioille. 

Whamisan deep rich toner on yksi elämäni parhaista kasvovesi löydöistäni. Yleensä kasvovedet ovat hyvin vesimäisiä ja liuruja. Tässä tonerissa on kuitenkin ryhtiä ja rakennetta. Se pysyy hyvin kämmenellä ja levitänkin sen itse suoraan sormilta iholle ilman vanulappua. Näin ei mene yhtään tippaa hukkaan. Helposti voi myös kerrostella ja on muuten super kosteuttava. Nesteen imeytymisen ihoon voi melkein tuntea. Tämä ei minusta ole pelkkä kasvovesi vaan enemmän seerumin ja kasvoveden yhdistelmä. Ja erittäin riittoisa tämäkin. Tämä tuote pääsi muuten helmikuun kosmetiikkasuosikkeihinkin.

3. Hoitava kasvovoide

Kasvovoide viimeistelee ihonhoidon. Hyvä kasvovoide imeytyy ihoon lukiten kosteuden sisäänsä samalla ihoa hoitaen. Kosteusvoiteen ei kuulu jäädä iholle pyörimään tai jättää elmukelmumkaista tunnetta iholla. Hyvä voide on huomaamaton, mutta silti se hoitaa ja imeytyy syvälle ihoon. Usein voiteissa on myös tehokkaita antioksidantteja ja vitamiineja, jotka suojaavat ihon pintaa tehden siitä vahvemman ja ehkäisten mm. vapaiden radikaalien aiheuttamia vahinkoja. 

Itse käytän yöllä tuhtia ja hyvin voidemaista kasvovoidetta. Aamuisin taas suosin kevyitä ja nopeasti imeytyviä voiteita. Kesällä siirryn luonnollisesti geelimäisiin voiteisiin, talvella taas tuhtia ja rasvaisempaa, kun ihokin janoaa enemmän kosteutta. 

Whamisan ravitseva nourishing cream on hyvin täyteläinen ja kermainen voide, joka sisältää mm. mangon, avokadon, kaakon ja sheapuun voita. Tämä vedetön kasvovoide sisältää myös tehokosteuttavaa aloe vera-uutetta. Voide sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti kuivalle iholle.

Minulla on usein ongelmia erittäin tuhtien voiteiden kanssa, koska pienet ihohuokoseni ja kuiva iho tekevät sen, ettei voide tahdo millään imeytyä vaan jää pyörimään iholle. Olin iloinen, ettei tämän Whamisan voiteen kanssa käynyt niin vaan se imeytyi nopeasti. Ihon pinta jäi tosin hiukan rasvaisen tuntuiseksi, sillä onhan voide aika tuhti. Reilusti kosteutuksesta huolimatta voide jätti myös erikoisen kelmumaisen tunteen kasvoille. En pitänyt siitä, mutta voi olla että tämä toimisikin paremmin vain yökäytössä sen tuhdin koostumuksen takia. Luulen, että kokeilen tätä kikkaa vielä ja päälle vähän pehmittävää kasvoöljyä niin luulen, että ongelma poistuu sillä. Muuten voide on ollut kyllä super kosteuttava.

Onko sun ihonhoidossa nämä kolme vaihetta kunnossa?
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti