keskiviikko 28. heinäkuuta 2021

Puhutaan hetki ihokarvoista

 * tuote saatuKesä ja ihokarvat...

Aihe joka puhuttaa ja mietityttää. Vaikka kannustankin kaikkia olemaan sinut itsensä kanssa ja painavan menemään ihokarvoineen kaikkineen mikäli siltä tuntuu, niin itse tykkään silosääristä (ja kainaloista) vaikka kuinka puhuttaisiinkin ihokarvapositiivisuudesta. Joka kesä on edessä se murheen kryyni, että mikä olisi paras tapa pitää nuo viheliäiset loitolle mahdollisimman pitkään ja ajoittaa karvojen juuriltaan repiminen sellaiseen saumaan, että sängen voi antaa rauhassa kasvaa pari päivää ilman sheivailua. Se on kuitenkin probleemista pienin, koska mun on kai myönnettävä, että olen jollain tapaa erityisherkkä. Siis erityisen kipuherkkä. Olen huomannut sen monista pienistä jutuista, mutta erityisesti kun vertaan miten muut itseeni verrattuna sietää kipua, on kai todettava, että mulla on todella tuntevat kipureseptorit, sillä sokerointi ja kaikki ihokarvojen repiminen sattuu niin maan perkuleesti. Taju meinaa ihan lähteä!

Mä siis todella tiedä mitä kipu on ja I feel you, jos painit saman ongelman kanssa. Tänään otammekin tapetille ihokarvat ja niiden poiston. 
Markkinoillahan on jos jonkinmoista välinettä nykyään. Perinteisellä sheiverillä saa ihokarvat pois nopeasti ja helposti, mutta ne myös kasvavat takaisin nopeiten. Sheivaamista saakin olla tekemässä parin päivän välein, mikä lähtökohtaisesti on kyllä vähän ärsyttävää puuhaa etenkin näin kesäaikaan, kun puskeva sänki kutittaa eikä näytäkään hyvältä. Sheivaamisen huono puoli on myös tulehtuneet ihokarvatupet ja sisäänpäin kasvavat ihokarvat. Mulla käy aina niin, että etenkin bikinialueelta sheivatessa tulehdustila yltyy niin pahaksi, ettei pariin päivään voi ajatella muuta kuin raapimista kun ihoa kutittaa. 

Toiseksi on saatavilla myös erilaisia vahoja ja sokerointiaineita. Niissä usein tekniikan opettelu on se haaste ja samalla vaaditaan kärsivällisyyttä, joskus myös korkeaa kipukynnystä. Itse olen tyytynyt sheivauksen ja sokeroinnin komboon. Kainalot on itsellä niin super herkät, että ne sheivaan aina ilman mitään muttia. Bikinirajan olen oppinut sietämään sokeroinnilla, sillä sheivauksella saan aina vain tulehtuneet ihotupet ja kauhean punoittavan kutinan. Ei niin kiva... Sääret taas vahaan aina, koska etenkin kesällä on vaan niin kätevää, että karvat pysyy poissa jopa sen kuukauden. Fun fact muuten, kylmällä säällä sokerointi/vahaus sattuu enemmän, koska karvatupet ovat supussa ja lihakset automaattisesti jännittyneempiä. Lämmössä karvatupet taas aukeavat ja ulos kiskominen ei satu niin paljon. Joten talvella siis kannattaa vahailla lämpöisessä huoneessa tai saunassa 😉


SOKEROINTI/ VAHAUSTässä tulee mun kaksi ylivoimaisesti parasta tärppiä mitä tulee kotisokerointituotteisiin! Wax-cellencen käyttäjä olen ollut jo monen vuoden ajan ja siitä löytyykin blogista useampi postaus (täällä ja täällä). Wax-cellence tulee isossa kotipakkauksessa, josta löytyy vahakupin lisäksi puiset levitystikut, puhdistusemulsio ja hoitoöljy käytettäväksi käsittelyn jälkeen. Ihastuin tähän australialaiseen vahaan, koska se ei satu. Välillä ehkä vain vähän nipistää, mutta ennen vahausta käytettävä puhdistusemulsio takaa sen, ettei vaha tarraa ihoon vaan lähtee repäisemällä pois ilman kipua. Nykyään Lyconilta saa ostettua myös yllä kuvassa näkyviä refill vahoja, jolloin säästää vähän. Itsellä kun jää aina isosta kotisetistä muut tarpeet yli vaikka vaha loppuukin. Tätä suosittelen todella lämpimästi ja muistaakseni käytetty vaha on vieläpä biohajoavaa, joten se on vihreä valinta.

Toinen mahtava tuote on uusi tuttavuus ja huhtikuun kosmetiikkasuosikkeihin päässyt kotimainen Hejbuddyn Sugarbuddy*. Tämä on Wax-cellencestä poikkeavasti valmiiksi jo pehmeää sokerimassaa, joka muuttuu nopeasti kymmenessä sekunnissa mikrossa juoksevaksi. Tämän tekniikan oppi käden käänteessä, mutta kannattaa varoa ettei massa ole liian kuumaa tai iho vastaavasti liian lämmin, koska silloin massa helposti tarraa ihoon. Itsellä kuinkin toimi ja tähän löytyy netistä selkeä video-ohje, jolla tekniikasta pääsee jyvälle minuutissa. Sugarbuddy on tosi riittoisaa ja ihanaa, kun se ei satu kuten yleensä muut sokerit tekevät. Kiva, myös tukea kotimaisia valmistajia, joten ota ihmeessä kokeiluun. Tykästyt varmasti!
SHEIVAUSSheivaus on nopea ja helppo, joten sen eteen ei paljon tarvitse valmistella. Koska itse kannustan kaikkia ekologisuuteen pienin teoin, niin vinkkaanpa että kannattaa unohtaa ne kertakäyttöiset muovihöylät kauppojen hyllylle. Nykyään on nimittäin saatavilla kestäviä (ja periaatteessa ikuisia) höyliä, joista ei tulee turhaa jätettä. Tästä hyvä esimerkki on kotimainen Geisha shaver*, joka on valmistettu messingistä eli se kestää hyvin kulutusta eikä ruostu. Shaveri on tyylikäs ja siihen on todella helppo vaihtaa terä. Vaihtoterät ovat itsessään edullisia ja ne pystyy kierrättämään metallinkeräykseen, joten mitään turhaa jätettä ei tästä tule. Geisha shaver tulee myös jo hyvin nopeasti halvemmaksi kuin muovihöylien ostaminen, sillä nekin ovat yllättävän kalliita ja tylsyvät nopeasti. Sen sijaan Geisha shaverin terä pysyy terävänä pitkään ja sillä saa maksimaalisen sileät sääret. Lisäksi ainakin Ruohonjuuressa on myynnissä shaveriin vaihtoteriä 50 klpl pakkauksessa hintaan 13,50€. Siinä voi kukin laskea, kuinka paljon rahaa menisi vastaavaan määrään muovihöyliä.

Haavoja tällä saa aluksi herkästi, jos ei ole tottunut höyläämään oikeassa kulmassa, mutta tekniikan oppii senkin nopeasti eikä sen jälkeen ole enää mitään ongelmaa. Aikaisemman postauksen Geisha shaverista löydät täältä.

Vinkkinä muuten sujuvaan sheivaukseen. Toimiva tuote on Geisha shaving oil*, joka tekee ihosta liukkaan ja pehmittää ihokarvat. Öljy levitetään iholle noin 10 minuutia ennen sheivausta, jolloin se imeytyy ja pehmittää karvat. Tämä on riittoisaa ja höylä liukuu iholla vaivatta. Tämä myös estää helposti terän raapimisen ja toimii mielestäni paremmin kuin sheivausgeelit, jolloin vaahdon alta ei näe ihoa ja haavojakin syntyy herkemmin. Istu siis alas, ota aikaa ja levitä öljyä ohut kerros sheivattavalle alueelle. Anna vaikuttaa ja sitten höylää varovasti pitäen sheiveriä noin 45-asteen kulmassa.


KARVANPOISTON JÄLKIHOITOJälkihoitoa ei sovi unohtaa. Monesti juuri laiminlyöty jälkihoito voi aiheuttaa ihon tulehtumista ja kutiavia näppyjä. Toki nämäkin asiat ovat hyvin yksilöllisiä ja kiinni siitä, miten herkkä iho on reagoimaan. Yleensä sokeroinnista ei näppyjä pääse syntymään, sillä koko ihokarva juurineen vedetään ulos. Sheivauksessa asia on kuitenkin toinen, sillä karva vain katkaistaa, jolloin ihotuppeen voi päästä epäpuhtauksia mitkä tulehduttavat ja saavat ihon punoittamaan. Lisäksi karvanpoiston jälkeen pitäisi malttaa olla uimatta, mielellään hikoilematta ja vältettävä auringonottoa seuraavat 24 tuntia, jotta herkille joutunut iho ei reagoisi tai tulehtuisi. 

Riittävä kosteututus on myös tärkeää. Siksi suosittelenkin käyttämään joko kevyttä vartalovoidetta (tuhdit voiteet voivat tukkia ihohuokoset) tai esimerkiksi Geishan After shave* voidetta. Geisha after shave on kevyt, joten se imeytyy ja ei tahmaa eli vaatteet voi pukea päälle heti levityksen jälkeen. Tuote tulee kierrätettävässä lasipurkissa ja tuoksuu miedosti aavikkokukalta. Toimii!

Mikäli karvankasvua haluaa hidastaa ja tehdä karvasta ohuempaa, suosittelen ottamaan käyttöön Bernard Cassieren ananaksen tuoksuisen karvanpoiston jälkihoitotuotteen. Tuotteen funktio on nimenomaan hidastaan uuden karvan kasvua ja tehdä siitä pehmeämpää. Tuote sopii hyvin kevyen koostumuksen ansiosta myös kosteusvoiteeksi karvanpoiston jälkeen. Tehokkaan lopputuloksen saavuttamiseksi tätä suositellaan käyttämään päivittäin viikon ajan karvanpoiston jälkeen ja sen jälkeen 2-3 kertaa viikossa seuraavaan karvanpoistokertaan. Olen tästä tykännyt ja kuten kaikissa muissakin Bernard Cassieren tuotteissa, tässäkin on super hyvä tuoksu! Pitkällä käytöllä sitten näkee lakkaako karvat kasvamasta. 

Tiesitkö muuten, että ihokarvojen sokerointi saa myös karvat kasvamaan harvempana ja pehmeämpänä!?
Olisi hauska kuulla teiltä, mitä mieltä olette ihokarvojen poistosta vai oletteko mielummin luomuna? Sekin taitaa olla melko muodikasta nykyään ja monet naiset boikotoivatkin ihokarvojen poistamista jättämällä kaikki aivan luonnotilaan. Tyyli vapaa ja jokainen saa olla sellainen kuin haluaa ❤
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti