torstai 13. heinäkuuta 2023

Roadtrip Virossa osa 4 - tekemistä Tallinnassa
Meidän Viron roadtrip tarinat on pian tulossa päätökseen ja postaussarjan viimeinen osa on nyt käsissäsi. Viimeisessä osassa perehdymme kiinnostaviin aktiviteetteihin Tallinnassa. Osa näistä voi olla sinulle tuttuja, ehkäpä jokunen uusi erikoisempikin mahtunee joukkoon. Jos et ole vielä käynyt lukemassa aikaisempia postauksia, niin klikkaa tästä osa 1, osa 2 ja osa 3. Lisää Tallinna vinkkejä löydät myös täältä vanhemmasta postauksesta.


Tallinna on varmasti suomalaisille se tunnetuin ja suosituin matkakohde. Vanhassa kaupungissa on varmasti jokainen käynyt pyörimässä. Suomalaisten suosima Viru hotellikin maamerkkinä varmasti kaikille tuttu. Mutta tiesitkö, että Tallinnasta löytyy parhaat huonepakopelit? Tai että kaupungin alla risteilee kilometritolkulla maanalaista tunneliverkostoa, johon pääsee myös vierailemaan. Tai  oletko tietoinen, että aivan sataman lähellä on trendikäs hipsterialue, jossa ihania kahviloita, ravintoloita ja pikku putiikkeja? Jos et tiennyt, niin jatka lukemista.Shoppailukeitaat


Tallinnan keskustassa on useampi kauppakeskus, jos shoppailu kiinnostaa. Virosta löytyy ne ihan perinteiset Henkkamaukat ja Zarat mitkä Suomestakin, mutta paljon myös pieniä putiikkeja sekä ketjuja Euroopasta, mitä Suomessa ei ole. Yksi esimerkki on super edullinen kenkäketju Deichmann, joka löytyy Tallinnasta Foorumista. Muista ostareita on Viru keskus, Kristine keskus ja Ûlemiste keskus.


Mageimmat putiikit löytyy ehdottomasti Telliskivi creative citystä, jossa on pieniä käsityöliikkeitä, vintagemyymälöitä ja trendikkäitä ravintoloita. Balti jaama turg on sekä tori, että kirppisalue, josta löytyy paljon vintage myymälöitä ja muutamia kiinnostavia second hand kauppoja. Suosittelen pyörähtämään kirppareilla Tallinnassa. Hinnat on huomattavasti edullisempia ja myynnissä on paljon myös merkkivaatteita. Balti Jaamassa on esimerkiksi Basaar niminen kirppari, joka on erittäin monipuolinen ja hyvä. Muita kirppiksiä on esim. Humana ja Uuskasutuskeskus.


Vanhassa kaupungissa on lähinnä turistikrääsää ja ylihintaisia tuotteita. Suosittelenkin tekemään shoppailut pienemmissä putiikeissa vanhan kaupungin laitamilla tai ostareilla.


Koiran kanssa reissussa


Aikaisemmassa postauksessa vinkkasinkin, että Tallinna on erittäin koiraystävällinen kaupunki. Tosi moniin kahviloihin sai ottaa koiran mukaan ja jo ovella oli kylttejä, että lemmikit ovat sisäänkin tervetulleita. Jos et näe kylttiä, kysythän aina ensin. Myös lemmikkiystävällisiä hotelleja ja airbnb majoituksia on paljon, mikä yllätti. Lemmikin saa yöpymään pientä lisämaksua vastaan. Laivalla yli tullakseen tarvitsee vain lemmikkipassin ja ajantasaisest rokotukset. Suomeen päin tullessa koiralle pitää antaa eläinlääkärissä ekinokokkoosi tabletti, mutta se ei ole kallis. Meillä kahden koiran lääkärissäkäynti tabletteineen maksoi yhteensä 28€.


Koiran kanssa vierailtavaksi Tallinnassa löytyy myös kiinnostavia ulkopaikkoja. Yksi niistä on Kadriord puisto, jossa on mm. japanilainen puutarha, vanhoja huviloita ja muutama museo. Museoihin toki koiria ei saa viedä sisään, mutta puistoalue on oivallinen piknik paikka ja kiva paikka kävellä aurinkoisena päivänä.


Toinen ulkopuisto on Eesti vabaöhumuuseum eli ulkoilmamuseo. Museoalueelle saa käsittääkseni ottaa koiran mukaan ja pääset alueella tutustumaan millaista entisaikojen Virossa on ollut asua. Työpajoissa pääsee myös kokeilemaan jotain entisaikojen askareita. 


Ravintola helmiä

Manna la Roosa

Käytiin tällä reissulla taas syömässä tässä vakkari ravintolassa. Paikka on koristeltu niin sisältä kuin ulkoakin satumaisen kauniiksi pienin yksityiskohdin ja inspiraatiota on haettu esimerkiksi Aliisa ihmemaassa sadusta. Ruoka on hyvää ja drinkit vielä parempia. 

Rukis kohvik

Yksi parhaimpia aamiais- ja brunssipaikkoja Tallinnassa. Munakokkeli tuodaa pöytää valurautapaistinpannussa, kahvi on herkullista ja vitriinin leivosvalikoima ei valinnanvaikeutta ainakaan helpota. 

Pierre Chocolaterie

Sykähdyttävän suloinen ranskalainen kahvila, jonka sisäpihalla köynnösten alla piilossa oleva kesäterassi lennättää mielikuvituksen suoraan Pariisin kaduille. Kahvilan sisätilat on vähintäänkin mielenkiintoiset boheemin kotoisat. Maista täällä suklaakonvehteja ja spesiaalia kaakaota. 

Olde Hansa

Olde Hansaa mainostan aina ensimmäisenä kaikille, sillä jos Tallinnan vanhassa Hansa-kaupungissa vierailee syömättä täällä, niin puolet matkasta jää kokematta. Tässä ravintolassa pääset kokemaan entisaikojen tunnelmaa niin menun, sisustuksen kuin tarjoilijoiden pukujenkin kautta. Suosittelen ottamaan useamman ruokalajin menun, se sisältää myös näyteltyjä kohtauksia ja on oikea elämys.

Lido Solaris

Jos kaipaat nopeaa ja edullista ruokaa, niin käyppä katsastamassa paikallisten suosima Lido. Lidossa on buffet tapaan tarjolla vaikka ja mitä. Voit itse koota annoksen todella laajasta valikoimasta ja hinnat per ruokalaji on selkeästi esillä. Suosittelen maistamaan Virossa suosittua Seljanka keittoa.

Sessel speakeasy

Piilossa katseilta ja hieman vaikeasti löydettävissä, sillä tähän ravintola-baariin kuljetaan alakerran kaupan kautta. Yläkerrassa aukeaa tunnelmallinen paikka, josta saa mielettömän hyviä drinkkejä.Vieraile näissä

Bastionin tunnelit

Fotografiska Tallinn

Exit room tai geaway zone huonepakopelit

Tallinnan eläintarha

Piritan uimaranta

Art studio Ichthus

Rottermann alue


Tuliko tässä postauksessa sinulle uusia vinkkejä Tallinnaan?


Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti