maanantai 17. heinäkuuta 2023

Kesäkuun kosmetiikkaroskat

 * tuote saatu/sisältää mainoslinkkejä




Aktiivisen alkukesän matkapostailun välissä kurkistetaanpa kesäkuussa loppuneisiin kosmetiikkatuotteisiin ja niistä lyhyet arvostelut. Olen edelleen käynyt kaappeja läpi ja käyttänyt omista jemmoista löytyviä tuotteita. Ostan nykyään kosmetiikkaa vain tarpeeseen eli jos kaapeista ei löydy jotain ja todella tarvitsen kyseisen tuotteen. Omissa kulutustottumuksissa on tapahtunut todella radikaali muutos, sillä ennen saatoi ostaa uuden luomiväripaletin vain, koska se oli kiva ja halusin testata jotain uutta. Totta kai asiaan vaikuttaa myös se, etten enää bloggaa täysipäiväisesti kosmetiikasta vaan vähän kaikesta muustakin.

Oma kosmetiikan käyttö on alkanut painottumaan enemmän myös luonnolliseen suuntaan. Suosin kotimaisia ja luonnollisia tuotteita. Sen sijaan, että tunkisin naamalle kerralla useita eri tuotteita, panostankin mieluummin yhteen kahteen laadukkaaseen ja se riittää. Iho onkin voinut viimeisen vuoden todella hyvin. Joki yhteys tässä siis voi hyvin olla.





Foamien luonnollisesta alumiinittomasta deodorantista tuli heittämällä yksi suosikkini. On tosi haastavaa löytää toimivaa ja laadukasta alumiinitonta dödöä, joka pitäisi hienhajut poissa, mutta tämä tuote yllätti. Pahvinen pakkaus on täysin kierrätettävä, joten tämä on myös zero waste tuote. Pehmeä koostumus levittyy hyvin ja hento kukkaistuoksu on miellyttävä. Suosittelen tätä 👍




Glamglow Flashmud brightening treatment

Ihastuin brändiin jokunen vuosi sitten Jenkkien kauneusboksien kautta ja tämäkin tuote taitaa olla alunperin sitä kautta minulle päätynyt. Tykkäsin! Tämä oli piskuisia hiekalta tuntuvia rakeita sisältävä kuorintanaamio, jonka annettiin hetken aikaa vaikuttaa iholle ja pestiin sitten pyörivin liikkein pois. Iho tuntui muuten aivan extra pehmoiselta käytön jälkeen. Kurkkasin, ettei tätä oikein ole Suomessa järkevästi saatavilla, mutta esimerkiksi Sephoran valikoimista ulkomailta voi löytyä. 




Batiste dry shampoo

Olen ennenkin sanonut, että Batiste ei ole kuivashampoista se mieluisin ihan siitä syystä, että Batisten tuotteissa on valtavan voimakkaat tuoksut. Mulla nykyään voimakkaat tuoksut laukaisee huonovointisuuden ja päänsäryn, joten pyrin välttämään sellaisia tuotteita. Tämä tuli ostettua, koska lähikaupassa ei ollut omaa luottomerkkiä, mutta oli taas hyvä muistutus että ei Batistea tähän talouteen. Tästä jää myös aika valkoiset rannut hiuksiin, mistä en tykkää.




Hugens hyaluronic acid concentrate

Tykkäsin tästä hyaluronihappo seerumista ihan tosi paljon. Seerumi imeytyi nopeasti eikä rullaantunut meikin alla, kuten moni muu hyaluronihappotuote tapaa tehdä. Tämä tuntui myös yksistään seerumiksi todella kosteuttavalta ja myös riittoisa tuote. Suomesta ei taida saada muuta kuin Notinolta tilattua.






Fenty Beauty tuli Suomen markkinoille ja tokihan piti testata brändiltä heti jotain, joten ostin testiin tämän ripsivärin. Tämä ei aivan yltänyt kyllä omaksi suosikiksi vaikka olikin ihan ok. Harja oli kuitenkin varsin kömpelö ja sen muotoilu aiheutti aina yläluomen töhräilyn. Samoin jotenkin aina omalla kohdalla tuli paakkuja ripsiin enkä saanut tällä sellaista siistiä tasaista jälkeä. Tuote on kyllä saanut hyviä arvioita, mutta minun ripsissä ei toiminut.




PRAI 24K gold wrinkle repair cream*

Tämä ryppyjä tasoitteleva kasvovoide oli todella meh. Pidän itse helposti levittyvistä pehmeärakenteisista kasvovoiteista ja tämä oli kaikkea muuta kuin sitä. Koostumus oli tosi outoa, hieman palasina lohkeileva ja jätti minusta ikävän rasvaisen tunteen iholle. En myöskään tykännyt tämän parfyymisestä tuoksusta yhtään, joten jätin lopulta testikertojen jälkeen käyttämättä.




Rimita Facial toner*

Rimita on brändinä mielenkiintoinen, sillä se on kotimainen luonnollista kosmetiikkaa valmistava yritys. Olen testannut muutamaa eri tuotetta heidän valikoimistaan ja pitänyt niistä kaikista. Tämä kasvovesi näyttää poistuneen heidän valikoimistaan, mutta suosittelen heiltä suosion saanutta loistavaa deodoranttia ja muita kasvotuotteita. Valikoimaa esim Ruohonjuuressa*




Gosh ligneur waterproof eyeliner*

Varsin hyvä postaus tosiaan, kun monia tuotteita ei enää markkinoilta edes löydy 😂 Kertonee myös ehkä siitä, miten kertakäyttökulttuuriksi esimerkiksi kauneusala (ja moni muukin ala oikeastaan) on tehty. Uusia tuotteita lanseerataan jatkuvalla syötöllä ja vanhat poistuu markkinoilta samaa rataa. Näin saadaan ihmiset jatkuvasti ostamaan uutta.
Noh joka tapauksessa, tämä oli eyelineriksi tarkoitettu ja vedenpitäväkin piti muka olla, mutta ei toiminut. Käytin sitten lopulta kulmakynänä pois, sillä sävy oli täydellinen harmaanruskea. Kulmakynäksi aivan loistava tuote, mutta koska ei ollut vedenpitävä niin ei toiminut eyelineriksi. Oli siihen hommaan myös aivan liian pehmeä ja sottainen.




Maybeauty Pore strip*

Maybeautyn tuotteita voin kyllä aidosti suositella. Olen testannut heidän valikoimistaan lähes kaiken mahdollisen ja blogistani löytyy myös hurjasti vanhoja arvosteluja hakusanalla. Nämä liuskat poistaa nenän iholta mustapäitä ja toimii siihen hommaan aivan loistavasti. Käytän liuskoja edelleen ja ne on yksi vakiotuotteista, jotka kulkeneet matkassani jo usean vuoden ajan. Ei petä!





Jos kaipaat laadukasta ja ekologista deodoranttia niin tässä on toinen sellainen. Tähän tuotteeseen rakastuin oitis niin, että testiputkilon jälkeen tein heti uuden tilauksen Cocopandalle* ja nappasin sieltä testiin eri tuoksuisia puikkoja. Dödö on luonnollinen ja alumiiniton. Täyttöpakkaus on pahvisessa kotelossa, jonka voi käytön jälkeen heittää pois. Pakkaus itsessään on alumiinia ja siihen voi aina ostaa uuden ja eri tuoksuisen täyttöpakkauksen. Jos haluat lukea lisää itse tuotteesta, niin kurkkaa aikaisempi postaus täältä



Tällaisia tuotteita tällä kertaa. Näistä on aina kiva kirjoitella ja käydä läpi mitä on tullut testailtua. Tahti kosmetiikan kuluttamisessa on hidastunut, mistä tykkään. Kiireisimpinä vaikuttajavuosina testasin niin paljon, ettei iho ehtinyt tottua ja oireili välillä aika pahastikin. Nyt on löytynyt hyvä tasapaino ja ilahdun aina kovasti, kun saan tyhjän purkin kaapista roskakoriin.
2 kommenttia on "Kesäkuun kosmetiikkaroskat"
  1. Glamglown naamio kuulostaa hyvältä! Toki noi naamiot on omaan makuun vähän turhan hintavia, mutta varmasti myös kestää käytössä kohtuullisen ajan :) Batisten kuivashampoissa on lähes kaikissa munkin nenään ihan liian voimakkaat tuoksut. Miten sitä nuorempana oikein rakastikin niitä kaikkia kuivashampoiden eri tuoksuja ja nykyään ne tuoksut tekee oikeesti jopa pahaa? :D Prain voide odottelee mulla käyttöönpääsyä, tosin nyt en sitä turhan innokkaasti enää odota, kun luin sun arvion tosta. Ei kuulosta kovin hyvältä, mutta testaan toki silti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Glamglow on kallis, mutta yleensä heillä tuotteet on kyllä kovin riittoisia joten maksaa kyllä hinnassa sillä tavalla takaisin. Ne on aina myös omalla iholla toimineet tosi hyvin, joten siksi tykkään myös.
      Tuo tuoksuasia on tosi jännä :D Tykkäsin itsekin nuorempana tuoksuista. Nykyään taas arvostan maltillisuutta niissäkin ja tosi voimakkaat tuoksut on ehdoton ei. Keho ja kaikki taitaa muuttua.

      Poista