sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

Persoonallinen kalenteri


Oletko ikinä kaupan kalenteri hyllyjä kierrellessä miettinyt, että olisipa kiva kustomoida ihan omien mieltymysten mukainen kalenteri? Mulla oli useiden vuosien ajan tämä ongelma, koska rakastan paperikalenteria ja tykkään tehdä siitä oman näköisenä, mutta tarpeitani vastaavaa kalenteria oli vaikea löytää. Milloin kannen kuva ei miellyttänyt, milloin kirjoitustilaa oli liian vähän, milloin sarakkeet liian pienet ja lista oli loputon. Aina oli jotain pielessä ja stressasin aina vuoden vaihtuessa kalenteri ostostani etukäteen monia viikkoja. Lopulta päädyin sitten vain ostamaan jonkun, mihin en loppujen lopuksi ollut yhtään tyytyväinen ja se ärsytti minua koko seuraavan vuoden. Neljä vuotta sitten tehokkaan googlailun lopputuloksena satuin kuitenkin löytämään sivuston, jossa sinä saatoit itse luoda sellaisen kalenteri kuin itse halusit. Rakastuin konseptiin ja nyt olen jo neljänä perättäisenä vuonna luonut itselle mieleni mukaisen kalenterin, eikä ole tarvinnyt harmitella kokonaista vuotta huonoa ostopäätöstä. Nykyään oikeastaan jo odotan vuoden vaihtumista, jolloin pääsen taas suunnittelemaan seuraavan vuoden kalenterini. Halusin jakaa tämän vinkin myös teille, sillä olen kokenut tämän omassa elämässäni todelliseksi pelastukseksi!
Sivusto, jota käytän kalenterin luontiin, on Personal Planner. Sivusto on englannin kielinen ja toimii Ruotsista käsin, mutta tilaaminen on yksinkertaista ja hyvin helppoa, joten kielitaidon ei kannata antaa olla tilaamisen esteenä. Kalenterin suunnittelu lähtee ensinnäkin kalenterin koon valitsemisesta. Kalentereita on viittä eri kokoa ja hinnat vaihtelevat 23,90€ - 43,90€ välillä. Hinta ei todellakaan ole paha, sillä saman hinnan joutuu maksamaan myös kaupan persoonattomista tusinakalentereista. Personal Plannerista voit saada juuri sellaisen kalenterin, joka vastaa sinun tarpeitasi! Vihkokalentereiden lisäksi myytävänä on myös seinäkalentereita, vihkoja ja oheistuotteita.Kun kalenterin koko on valittu, pääset valitsemaan minkälaisen kuvan haluat kalenterin kanteen. Voit halutessasi valita etu- ja takakanteen erilaiset kuvat. Kuvana voit käyttää joko itse ottamaasi kuvaa (kuten minulla 2016 vuoden kalenterissa) tai vaihtoehtoisesti sivustolla käytössä olevia kuvia. Personal plannerilla on vuosittain nimetty taiteilija, joka luo muutamia erilaisia kuvia sen vuoden teemaan liittyen. Kaikki vanhatkin teemat kuvineen on myös edelleen käytettävissä. Lisäksi näiden taiteilijaluomusten lisäksi on tarjolla suuri joukko erilaisia muita kuvia, joten löydät kansikuvaksi varmasti sinua miellyttävän kuvan. Kansien päälle tulee erilliset muoviset läpinäkyvät "kannet", joten varsinainen pahvikansi ei rypisty ja kärsi vuoden aikana. Tämä onkin ollut tosi hyvä ominaisuus, koska kalenteri on vielä vuodenkin jälkeen kuin uusi.
Kannen jälkeen pääset valitsemaan etusivulle saate tekstin. Itse olen tykännyt kirjoittaa siihen jonkin motivoivat lauseen tai mietteen, jonka katsominen vuoden aikana muistuttaa minua jostain. Etusivulle voi toki jättää myös vaikka yhteystiedot tai mitä ikinä keksii. Kun etusivusta on päästy, valitset kalenteriisi layoutin eli ulkoasun. Jokaisen kuukauden alussa on kokoava sivu, jossa näkyy koko tuleva kuukausi. Siitä eteenpäin aina aukeama kerrallaan on viikkonäkymä, josta voi tehdä sarakemallisen, kun minulla tai vaikka laatikot ilman kellon aikoja tai mitä ikinä haluaa. Yläpalkin teeman ja värin pystyy myös valitsemaan mieleisekseen. Alapalkkiin taas on mahdollista valita erilaisia seurantataulukoita, mikäli sellaisista on kiinnostunut. Näitä taulukoita on useita erilaisia, mutta itse olen valinnut To do-listan, tyhjän listan sekä viikon tentit listan. Jokaisen päivän alareunassa on myös päivän treenit sarake, jota olen täytellyt mielelläni. Siitä on kiva seurata, kuinka paljon viikon aikana on tullut treenattua.Kalenterin loppuun on myös mahdollista valita extra sivuja. Nämä extra sivut voivat olla tyhjiä, viivoitettua, ruudukoituja tai sitten voit valita sinne sudukoja, nimipäivät, maailmankartan ja paljon paljon kaikkea muuta. Jos haluat yksinkertaisemman kalenterin, niin sinun ei tarvitse valita kaikkea ylimääräistä tilpehööriä, mutta minusta nämä ovat hauskoja ja tekevät tästä kalenterista juuri persoonallisen ja minun näköiseni.
Mainitsin myös aluksi, että sivulla on myynnissä oheistuotteita. Nämä oheistuotteet liittyvät totta kai mihinkäs muuhun kuin kalenteriin ja sen duunailuun. Myynnissä on nimittäin erilaisia kyniä, yliviivaus tusseja ja tarrjoa, joilla voit koristella ja tehdä kalenterista sinun näköisesi kokonaisuuden. Itse rakastan näitä kivoja tarroja, joilla saa hetkessä viikon näyttämään mielenkiintoiselta. Olen myös ostanut sivustolta kuulakyniä, joiden toisessa päässä on pyyhekumi, jolla musteen saa pyyhittyä paperista pois. Ne onkin käytössä osoittautuneet tosi käteviksi, koska aina tulee peruutuksia ja muutoksia, jolloin muuten joutuisi rumasti sottaamaan merkinnät yli. Nyt ne voi vain kumittaa pois ja tehdä uudet merkinnät päälle. Tosi kätevää!
Mä olen ainakin ollut valtavan tyytyväinen tähän persoonallisen kalenterin ideaan ja tuotteet tulee Suomeen ilman postimaksua ja vieläpä ihan muutamassa päivässä. Palvelu on muutenkin hyvää, koska muutamasta toimimattomasta kynästä reklamoidessani sain parin päivän päästä postissa uudet samanlaiset toimivat kynät. Joka vuosi yritys myös keksii jotain uutta ja nyt on tullut esimerkiksi myyntiin uusia tarrasettejä, jotka mun oli aivan pakko hommata itselle. Verkkokaupassa näytti parhaillaan olevan alennuksessa koulujen aloitusta silmällä pitäen erilaisia oheistarvikesettejä. Välillä myös kalenterit ovat pienessä alennuksessa, joten kannattaa seurata heidän somea, jossa alekoodeja välillä jaetaan.


Käytätkö sä edelleen paperikalenteria ja miltä tällainen konsepti kuulostaa?
2 kommenttia on "Persoonallinen kalenteri"
  1. Mulla on tuo sama, tykkään :) Nuo tarrat on kiva lisä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, musta noilla tarroilla saa kivasti väriä ja vaihtelevuutta kalenteriin :) Kiva että sinäkin olet tykännyt ja löytänyt nämä kalenterit <3

      Poista