sunnuntai 9. helmikuuta 2020

Kynsiä kasvattava lakka, onko se totta?Minulla on aina ollut todella hauraat ja helposti katkeilevat kynnet. Kynnen pinta liuskoittuu, mikä taas hapertaa kynttä. Tästä syystä kynsi ei kasva kovinkaan pitkäksi ilman, että se lohkeaa jostain reunasta ja kynsi on saksittava lyhyeksi. Olen tapellut vaivan kanssa koko elämäni, enkä koskaan ole saanut sellaisia upeita pitkiä kynsiä, kuten monilla muilla tapaamillani naisilla. Olen jopa hävennyt sormiani, sillä sormet ilman kynsiä näyttävät suoraan sanottuna kamalilta. Kerran kokeilin myös rakennekynsiä, mutta en oppinut elämään niiden kanssa ja lopulta olen tyytynyt kohtalooni olla kynnetön aina ja ikuisesti.

Sitten tapahtui jotain mullistavaa. Kävin lääkärissä ihan muusta syystä ja samalla kysäisin, onko tosiaan normaalia ettei kynteni kasva lainkaan ja katkeilee heti, jos pituutta on puolta senttiä enempää. Lääkäri totesi, että kynnen rakenne on kaikilla yksilöllinen ja hauraat kynnet ovat alttiimpia ottamaan osumaa. Hän kuitenkin suositteli minua testaamaan biotiinikapseleita ja apteekissa minulle suositeltiin myös kynsiä vahvistavaa kynsilakkaa. Niinpä ostin testiin Apteq vita Nail extra lakan, joka vahvistaa, suojaa ja ravitsee kynsiä. Lakka sisältää itsessään biotiiniä, jonka tiedetään auttavan hiusten ja kynsien kasvussa.
Söin biotiinikuurin ja käytin samalla Apteq vahvistavaa kynsilakkaa. Ensimmäisen kerran elämässäni kynnet alkoivat kasvaa. Ne ihan oikeasti saavuttivat sellaisen pituuden, että sormet näytivät kauniilta ja sain kerrankin lakattua kynteni oikein näteiksi. Tilanne oli niin riemullinen ja samaan aikaan huvittava, sillä olin kärsinyt vaivasta koko elämäni tietämättä, että asiaan on tarjolla apua varsin helposti. Nyt olen jatkanut kynsilakan käyttöä ja huomaan heti eron, jos en lakkaa käytä. Kun olen unohtanut lakata kynnet Apteq lakalla, kynteni lohkeilevat ja liuskoittuvat samantien. Heti taas kun muistan käyttää lakkaa säännöllisesti, kynnet kasvavat upeiksi. Lakassa parasta on se, että se jättää kynsien pinnalle kauniin kiiltävän pinnan, joten kynnet näyttävät lakatuilta jo valmiiksi. Halutessaan tämän vahvistavan lakan päälle voi kuitenkin levittää myös normaalia lakkaa, mutta se ei ole välttämätöntä. Vahvistavaa lakkaa tulisi sivellä kynnen pinnalle päivittäin niin kauan kunnes kynnet ovat vahvistuneet. Sen jälkeen käyttöä suositellaan jatkettavaksi tarpeen mukaan.

Kynnenvahvistaja lakassa on hydrolysoitua kasviproteiinia sekä piitä, jotka suojaavat ja vahvistavat kynttä. Lakan aminohappojohdos toimii antioksidanttina ja estää hapettumisvaurioilta. Lakka myös parantaa kynnen joustavuutta ja auttaa sitä taipumaan ilman lohkeilua. Lakan UV-suoja estää kynsien kellastumista ja mikä parasta, lakan kasviperäiset ainesosat eivät vaurioita tai rasita kynttä. Lakka tekee kynnen pinnalle tosiaan kauniin kiiltävän pinnan, jonka saa kynsilakanpoistoaineella pyyhittyä pois. Itse olen lakan antanut olla kynnen pinnalla pari päivää ilman uutta lisäystä, sitten pyyhkinyt vanhan lakan pois ja lisännyt uuden kerroksen. Tämä on riittänyt mainiosti pitämään kynteni hyvänä ja ne ovat saaneet kasvaa ja vahvistua rauhassa. Enpä voisi oikeastaan enää kuvitella eläväni ilman tätä ihme lakkaa, joka on tehnyt kynsilleni uskomattomia taikoja.


Miten sinä hoidat kynsiäsi?

10 kommenttia on "Kynsiä kasvattava lakka, onko se totta?"
 1. Vau, tää lakkahan kuulostaa ihan mahtavalta! Mullakin on aina ollut sama ongelma, että kun kynnet kasvaa vähänkään, ne alkavat jatkeilla heti jostain kohasta. Tosi raivostuttavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osaan täysin samaistua ongelmaasi saman asian kanssa koko elämän tapelleena. Enpä ole juuri kynsilakkoja koskaan tästä syystä päässyt testailemaan :D
   Mutta nyt aukeni kertaheitolla ihan uusi maailma

   Poista
 2. Ihan loistavaa! Mulla on geelikynnet ja aina kun muistan, niin öljyän kynsinauhat ja rasvaan käsiä mutta en oikeastaan muuten niitä hoida.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Geelikynnet kyllä pelastaa! Pitäisin niitä itsekin jos voisin, mutta pianon soittaminen pitkillä kynsillä ei oikein onnistu ja toisaalta en jaksa olla niitä koko ajan huoltamassa. Jos nyt omat kynnet suinkin pysyisi ihannemitoissa niin olen erittäin tyytyväinen :)

   Poista
 3. Ooooh kyllä tekisi mieli kokeilla! Pitääpä olla apteekissa silmät auki jos tuota myytäisiin täällä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löytyisi. Netistä saa myös verkkoapteekin kautta tilattua, mikäli kivijalka myymälässä ei ole

   Poista
 4. Kuulostaapa mielenkiintoiselta :o Mulla on aina kausittain välillä vahvat kynnet ja välillä taas katkeilevat jatkuvasti :D

  Kun tätä pitää alussa sivellä päivittäin, niin pitääkö se edellisen päivän kerros pyyhkiä aina pois uuden tilalta vai voiko uuden kerroksen vetää vanhan päälle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa viimeisessä kappaleessa kirjoitinkin miten itse olen tätä käyttänyt. Eli lisään pari päivää lakkaa vanhan kerroksen päälle. SItten pyyhin lakat pois ja laitan uuden kerroksen. Olen huomannut, että jos kerroksia lisää koko ajan vanhan päälle niin lakka ei enää pysy vaan lohkeilee pois. Lopputulos on myös siistimpi, jos vanhat lakat putsaa parin päivän välein poi :)

   Poista
 5. Tarvitsisin jotain ennen ja jälkeen kuvia että uskoisin, kun omat kynnet myös kasvaa niin hitaasti :D Syön silloin tällöin biotiinikuurin, sitähän ei saisi syödä kokonaista vuotta putkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy ottaa joskus ennen jälkeen kuvat. Nyt en niitä saanut kun olen lakkaa säännöllisesti käyttänyt enkä halua enää lopettaa kun kynnet alkaa heti karista lattialle jos lopetan sen käytön :D

   Poista