keskiviikko 10. kesäkuuta 2020

Clarins aurinkosuojatuotteet sekä sinun että luonnon ystäviä

* tuotteet saatu pr-näytteenä, sisältää mainoslinkkejäVoi miten muistankin ne lapsuus ja teinivuosien kesät, kun ulkona viiletettiin koko päivä ilman mitään aurinkosuojia. Harvemmin sitä Suomessa iho pääsi palamaan. Juttu oli ihan toinen sitten aina kun perheen kanssa etelään suunnattiin. Tyhmäpäänä halusin ruskettua heti ensimmäisenä päivänä, joten eipä niitä aurinkosuojia silloinkaan laitettu ennen kuin iho oli jo kärtsännyt ja kuoriutui pahasti pois. Näin jälkikäteen mietittynä tämä kaikki oli todella typerää ja enää en todellakaan halua polttaa ihoani auringossa. Nykyään myös Suomessa on sen verran kovat uv-säteilykertoimet, joten rasvaan kiltisti itseni aina kun lähden ulos oleilemaan kymmentä minuuttia pidemmäksi aikaa.
Sain loppu keväästä testiin Clarsinsin uusia aurinkosuojatuotteita ja nyt ne ovat päässeet todella tehokäyttöön. Alkukesä on ollut aivan ihmeellisen lämmin ja kaunis, joten väriä on mukavasti saatu jo pintaan. Aurinkosuojatuotteilta itse toivon nopeaa imeytyvyyttä, tehokasta suojaa sekä sitä, ettei iholle jää inhottavaa valkoista (tai väritöntä) kelmumaista tunnetta. Tiedättehän ne perinteiset voidemaiset aurinkorasvat, jotka pyörivät iholla ja levityksestä huolimatta iho loistaa valkoisena kuin lumihanki.
Clarins aurinkosuojatuotteissa on kaikissa Sun filter-yhdiste, joka suojaa sekä UVA- että UVB säteilyltä. Sen lisäksi tuotteet ovat pullollaan ihoa kosteuttavia ja hoitavia ainesosia kuten aloe veraa. Clarins aurinkotuotelinja on saanut tänä keväänä viisi uutta kiinnostavaa tuotetta, jotka esittelen teille tänään. Clarins on brändinä tunnettu erityisesti vastuullisesta tuotekehityksestä, joka näkyy mm. siinä, että nämä aurinkotuotteet ovat koralliystävällisiä. Useat aurinkosuojatuotteet nimittäin vesistöihin päätyessä häiritsevät merten ekosysteemiä ja erityisesti tappavat koralleja. Nämä Clarins tuotteet eivät sitä tee, joten nämä todella löytyvät mun matkalaukusta seuraavan kerran kun etelän lämpöön suunnistan.

Clarins invisible sun care stick SPF 50

Ensimmäistä kertaa elämässäni törmään näin kätevään tuotteeseen. Puikkomuodossa oleva aurinkosuoja on tarkoitettu erityisesti kasvoille, sillä puikolla on helppo levittää tuotetta kasvojen pieniin kohtiin kuten nenänpieliin sekä silmänalusille. Puikko on tosi kätevä, koska tuotetta pystyy lisäämään ilman, että käsiä tahmaa tai sotkee rasvoihin. Niinpä tätä on ilman tekosyitä helppo pitää käsilaukussa ja lisätä aina pitkin päivää. Läpinäkyvä koostumus ei jätä iholle rasvarantuja ja tätä on helppo myös lisätä vaikka meikin alle. Puikko liukuu iholla helposti ja ei jätä rasvaista kalvoa. Ihan huippu tuote!

Saatavilla mm. Sokos ja Skincity*.
Clarins Sun care water mist SPF 50+

Korkealla +50 suojakertoimella varustettu aurinkosuojasuihke suojaa takuulla ihosi palamiselta. Ihanan tuoksuinen ja hennon öljyinen koostumus imeytyy helposti ja nopeasti jättämättä ihoa tahmeaksi. Hieman kuultoinen ja öljymäinen pinta toki iholle jää, mutta huomattavasti vähemmän öljyinen kuin monissa muissa öljyisuihkeissa. Tämä myös pysyy iholla yllättävän pitkään ja hikoilusta huolimatta öljyä on edelleen vielä monenkin tunnin auringonpalvonnan jälkeen iholla. Kaunis hento kuulto, jonka tämä iholleen jättää, näyttää ruskettuneella iholla oikeastaan todella hyvältä. Lisäksi pullossa oleva sumu on todella hienojakoinen, joten tätä voi huoletta suihkia reippaan kerroksen. Mikä parasta, tätä voi käyttää myös hiuksiin! Joten nyt ei tarvitse kärtsätä päänahkaa ja pigmenttiä hiuksista, kun myös hiukset voi suihkia läpikotaisin tällä sumutteella. Yksi ehoton lempparini tästä setistä.

Saatavilla mm. Sokokselta.
Clarins Sun care gel to oil SPF 50

Tässä on tuote erityisesti kaikille lapsiperheille. Tämä voidemainen tai oikeastaan kevyen geelimäinen aurinkosuoja sulaa iholle miellyttäväksi öljymäiseksi koostumukseksi, joka on varsin vaivaton levittää. Ihanan kesäinen hento tropiikin tuoksu on todella miellyttävä. Paras ominaisuus tässä on kuitenkin vettä hylkivä koostumus, jonka ansiosta aurinkosuoja voidaan levittää myös märälle iholle heti uimisen jälkeen. Voide ei jätä ihoa valkoiseksi tai tahmeaksi vaan imeytyy myös kostealle iholle helposti ja nopeasti. Tätä onkin siis uintipulahdusten lomassa todella helppo lisätä päivän mittaan.

Saatavilla mm. Sokokselta.
Clarins SOS sunburn soother mask

Mikäli suojavoiteista huolimatta käy niin hullusti, että iho pääsee palamaan, on Clarinsin valikoimissa myös after sun tuotteita. SOS naamio on ohutta geelimäistä voidetta, jota levitetään paikallisesti auringon polttamalle iholle. Naamiota ei poisteta vaan annetaan vaikuttaa. Se viilentää, kosteuttaa ja rauhoittaa kuumottavaa ihoa. Geelissä on ihana tuoksu ja se todella viilentää, vaikka onkin koostumukseltaan varsin ohutta. After sun tuotteita kannattaa muistaa levittää välittömästi auringonoton jälkeen, mikäli ihoa punoittaa, sillä näin paranemisprosessi on nopeampaa ja iho ei pääse kuoriutumaan niin pahasti.

Saatavilla mm. Sokos, Stockmann, Skincity*, Eleven* ja Bangerhead*.
Clarins After sun shower gel

Auringonoton jälkeen on tärkeää pestä huolellisesti kaikki aurinkosuojatuotteet pois iholta. Tähän tarkoitukseen on tehokas, mutta silti iholle hellävarainen after sun 3-in-1 shower gel, joka poistaa iholta kaikki aurinkosuojan jämät, kloorin, suolan ja hiekan. Suihkugeeli sopii sekä vartalon että hiusten pesuun ja se viilentää ihoa mukavasti. Suihkugeeli sisältää ihoa hoitavia kasviuutteita kuten kosteuttavaa ja hoitavaa aloe veraa. Aloe vera onkin palaneen ihon hoidossa erittäin tärkeä ainesosa.

Tuotetta saatavilla mm. Stockmann ja Skincity*.
Tehokkaista 50 suojakertoimista huolimatta ruskeusta on tarttunut hyvin, mutta tänä kesänä en ole vielä onnistunut ihoani polttamaan. Se on vain hyvä asia se ja kesä on vielä pitkä, joten ei kannatakaan antaa ihon palaa. Erityisen vaikuttava tämä Clarins aurinkotuotesarja on sen ympäristöystävällisyyden ja vastuullisuuden sekä innovatiivisten tuotteiden osalta. Varsinkin tuo kasvostick on ihan huippu ja suosittelenkin kaikille, jotka jättävän muutoin kasvonsa rasvaamatta.


Käytätkö sä säännöllisesti aurinkosuojia?
1 kommentti on "Clarins aurinkosuojatuotteet sekä sinun että luonnon ystäviä"