torstai 24. joulukuuta 2020

Kauneusbloggaajien joulukalenteri 2020 luukku 24: Jouluhaaste

 
Kuva: Hannamariav


Hyvää joulua! ❤

Joulukalenteri on nyt edennyt siihen pisteeseen, että tänään availlaan viimeinen luukku. Päätin toteuttaa luukun jouluhaasteena, jossa vastailen 24 jouluaiheiseen kysymykseen. Ehkä opitte samalla jotain uutta minusta. Bongasin haasteen Sinne minne lenkkarit vie -blogista. Saa halutessaan vastailla myös kysymyksiin itse ja kopioida haasteen.




1. Lempijoululaulu?

Vaikea valinta, koska tykkään monista joululauluista. Olen tänäkin vuonna luukuttanut joululauluja jo lokakuusta asti. Tykkään ihan perinteisistä suomalaisista, mutta viime vuosina olen syttynyt myös englanninkielisille joululauluille. Yksi suosikeistani on ehdottomasti White Christmas ja Tulkoon joulu.


2. Jouluelokuvasuosikkisi?

Olen katsonut yllättävän vähän jouluelokuvia, mutta lapsuudesta asti suosikkejani ovat olleet Yksin kotona leffat, jotka on samalla hauskoja ja muodostuneet jokavuotiseksi perinteeksi. Ihan paras joululeffa on myös Holiday. Tykkään myös jouluisesta minisarjasta Dash & Lily, joka löytyy Netflixistä. 




3. Paras jouluherkku?

Hmm, vaikea valinta. Olen ruuan ystävä, joten tällaisia ei saisi kysyä minulta. Suolaisista ehdottomasti paras on perunalaatikko. Makeista taas taatelikakku ja joulusuklaat.


4. Missä vietät joulun tänä vuonna?

Ihan kotona avopuolisoni kanssa. Meillä on täällä joulukuusi, jouluruuat ja lahjat. Tarkoitus on ulkoilla, pelailla lautapelejä, syödä ja hyvin, käydä joulusaunassa ja katsoa joululeffaa.




5. Oikea vai muovinen joulukuusi?

Ehdottomasti oikea! Kuusesta lähtevä tuoksu on jotain aivan ihanaa. Käytännön syistä me hankittiin kuitenkin kotiin muovinen kuusi, mutta se näyttää ihan aidolta, joten ei haittaa. Säästyypähän roskilta, kastelulta ja siivoamiselta.


6. Mitä traditiota odotat eniten?

Aamulla tietysti ensimmäisenä viimeiset joulukalenteriluukkujen availut, sitten riisipuurot naamariin ja seuraavaksi saakin odottaa jouluillallista ja lahjojen availua. 




7. Milloin avaatte lahjat?

Lahjat avataan illalla jouluaterian jälkeen. Sinne asti odottelu on näin aikuisiälläkin vähän malttamatonta puuhaa...


8. Kumpi on parempi, lahjojen antaminen vai saaminen? 

Valehtelisin jos väittäisin, että molemmat ei olisi kivoja. Mulle lahjojen antaminen on kuitenkin ihan tähtihetki ja en malttaisi millään pitää hankkimiani yllätyksiä edes salassa jouluun saakka. Odotan aina innolla saajien reaktioita ja ajatuksia lahjoista. Minusta on aivan ihana miettiä saajalleen sopiva lahja.


9. Millainen paketoija olet?

Mulle visuaalinen ilme ja koristeet on kaikki kaikessa. Näenkin paljon vaivaa pakettien koristeluun ja paperien valintaan. Paketit saavat päälleensä aina kauniit rusetit, havuja, käpyjä, karkkeja ja milloin mitäkin keksin niihin näperrellä.


10. Miltä perinteinen joulupaitasi näyttää?

Mulla ei itse asiassa ole mitään joulupaitaperinnettä. Olen lapsuudesta asti aina viettänyt joulut mekoissa, joten tämäkään vuosi ei tee siitä poikkeusta. Tänä vuonna puen päälle ehkä joulunpunaisen villamekon.




11. Ihanin joulumuisto lapsuudesta?

Voi näitä on paljonkin. Jouluihmisenä lapsuudessa tuli fiilisteltyä joulunaikaa aina täysin rinnoin. Paras muisto liittynee siihen, kun perheenä kokoonnuttiin yhdessä viettämään joulua ja usein meillä oli myös läheisiä perhetuttuja lapsineen kyläilemässä. Myös ulko-oven taakse ilmestynyt lahjasäkki oli aina illan kohokohta.


12. Oudoimmat lahjat, joita olet saanut?

Hmmm, nyt pitää ihan kaivella mielen sopukoita. En yleensä ole saanut mitään kovin outoja lahjoja. Tietysti usein on saanut pehmeiden pakettien kohdalla pettyä, jos vaatteet eivät ole miellyttäneet tai ovat olleet väärää kokoa. Ainaiset villasukkalähetykset tulivat jossain vaiheessa myös korvista ulos.


13. Mitä perinteitä haluat siirtää lapsillesi?

Ehdottomasti sen, että jouluna käydään hautasmaalla viemässä kynttilä jo pois nukkuneille. Myös joulusauna, yhdessä ulkoilu ja joululaulujen laulaminen ennen lahjojen availua. 


14. Oletko koskaan tehnyt piparkakkutaloa?

Heh, viime jouluna tein elämäni ensimmäisen talon. Siinä vaiheessa, kun kasasin taloa seinät ja katto sortuivat raunioiksi. Tämä johtui siitä, että olin kuorruttanut koko katon sokerikuorrutuksella ja katto painoi kuin synti. Seinät eivät jaksaneet kannatella sitä. Tänä vuonna opin virheistä ja rakensin uuden talon. Vuorasin seinät kettukarkeilla ja katolle laitoin huomattavasti vähemmän kuorrutusta. Silti talo meinasi sortua, koska oli liimatessa otteissani turhan raju. Onneksi kettukarkit pitivät seinät kasassa 😂




15. Suosikki puuhasi joululomalla?

Joululomalla on ihana vain olla, ulkoilla, pelata lautapelejä ja lukea kirjoja. Mitään sen kummempaa ohjelmaa ei edes tarvita. Tänä vuonna aion ottaa ihan rennosti ja joulupäivänä nähdä parasta ystävääni.


16. On jouluaatto, mitä kupissasi on?

Vettä, glögiä ja illalla lasi valkoviiniä ruuan kanssa.


17. Jos voisit ostaa ainoastaan yhden lahjan tänä vuonna, kuka sen saisi?

Kyllä sen miehelleni antaisin. Hän on sen ansainnut.


18. Mitkä värit tekevät joulusi?

Punainen ja kulta on omat lemppari jouluvärit. Joulukuusestani löytyy toki myös hopeaa ja vaaleanpunaista sekä vihreää. 




19. Mistä jouluperinteestä ei pidä tai minkä skippaat?

En ole uskonnollinen, joten joulukirkko ei kuulu perinteisiin. Myöskään kinkusta en välitä, joten meillä kinkun tilalla syödään kalkkunaa.


20. Oletko viettänyt joulua muualla kuin kotimaassa?

Kerran olimme perheen kanssa joulun Egyptissä. Reissu oli hauska ja jäi mieleen. Oli kivaa vaihtelua syödä vähän erilaisia jouluruokia ja viettää erilaisia jouluperinteitä. Minulle vaihtelu on kiva mauste myös jouluihin ja näin eri vuosien joulut myös muistaa paremmin. Voisin siis hyvin lähteä uudelleenkin jouluksi reissuun.


21. On jouluaterian aika, mitä lautasellasi on?

Sieltä löytyy kaikki perinteiset laatikot eli peruna, porkkana ja lanttu. Myös kalkkunaa ja itsetehtyä rosollia tottakai. Pala saaristoleipää rapusalaatilla tai sillillä sekä kylmäsavustettua lohta.




22. Valkoiset vai värikkäät jouluvalot?

Kyllä mä ihan perinteisistä valkoisista tykkään. Värit tulee sitten koristeista.


23. Kummasta pidät enemmän, jouluaatosta vai joulupäivästä?

Jouluaatossa on kutkuttavaa jännitystä iltaan saakka, joten kyllä jouluaatto on oma lempparini. Joulupäivä on sitten rauhallista olemista ja yhdessä puuhastelua perheen kanssa.


24. Mikä joulussa on parasta?

Rentoutuminen ja perheen kesken oleminen. Myös hyvä ruoka ja tunnelma on tärkeää.




Kaikki kauneusbloggaajien joulukalenteriin osallistujat löydät alta. Käy ihmeessä lukemassa kaikkien luukut ja muista, että tänään luukku aukeaa kaikissa kalenteriin osallistuvissa blogeissa. Hauskoja ja inspiroivia hetkiä kalenterin parissa!


1.12. https://www.charlottaeve.com/fi @ charlottaeve
2.12. www.dioriina.fi @ dioriina
3.12. https://mariaglow.com @ mariaglow1
10.12. www.dioriina.fi @ dioriina
12.12. https://www.glitteriaddikti.fi / @ glitteriaddiktiofficial
13.12. https://anna.fi/glitz8glam/ @ glitz8glam
15.12. https://viilankantolupa.com / @viilankantolupa
16.12. https://purkkisirkus.vaikuttajamedia.fi/ @ purkkisirkussonja
17.12. www.instagram.com/SmartGirlCode @ smartgirlcode
19.12. www.gingerbiscuit.fi @ tiitu_gingerbiscuit
20.12. http://huulipunamania.blogspot.fi @ huulipunamania
21.12. www.nenasofias.fi @ nenasofias
22.12. www.beauty-highlights.fi @ mia_beautyhighlights
23.12. www.hennav.fi @ henna.vee
24.12. Yhteinen!
4 kommenttia on "Kauneusbloggaajien joulukalenteri 2020 luukku 24: Jouluhaaste"
  1. Täällä myös yksi, joka on siirtynyt kinkusta kalkkunaan :) Ihanaa joulun aikaa Ansku ♥

    VastaaPoista
  2. Ihanaa Joulua, tämä haaste oikein kiva ja tosi mukava lukea sun lemppareista ja tekemisistä jouluna. Jotenkin luettuani vastauksen lempi biisiin soi koko postauksen lukuajan päässä tuo white Christmas :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin! <3
      Mulla jää myös tosi usein korvamatona joku biisi soimaan jos sen kuulee tai jostain lukee sanat tms. Se on kyllä välillä rasittavaa :D

      Poista